Manchester City – Tottenham 4:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (2:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.10.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Päťgólový priemer z posledných šiestich vzájomných zápasov sme si splnili i dnes. Podstatnú časť presných zásahov ale obstarali hráči v bledomodrom, konkrétne jeden vyvolený a síce Sergio Aguero. Ten sa dnes blysol štyrmi presnými zásahmi, ktorými zostrelil Kohútov z ich bodového bidielka. Zápas sa mohol vyvíjať i úplne inak, keby v 63. minúte z pokutového kopu vyrovnával na 2:2 Roberto Soldado. Nestalo sa tak, lepší Manchester City po zásluhe berie všetky tri body.

    Z Etihad Stadium je to všetko, ale dnešný futbalový program na Onlajny.eu je stále len na začiatku. Za malý okamžik sa vám prihlásim z Emirates Stadium, kam zavítali Tigre z Hullu. (15:42:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po Demichelisovom faule na Chadliho tu bol ešte jeden priamy kop pre Spurs, ktorý zahrával Townsend iba do múriku.
     
    90+1
    Čakáme ešte na údaj o nadstavenom čase, ktorý prichádza práve teraz. Utrpenie Kohútov bude trvať ešte tri minútky.
     
    90
    Miestny hlásateľ ešte oznamuje vypredané, ako i známy fakt, že hráčom zápasu sa stáva štvorgólový Sergio Aguero.
     
    88
    Výbornú fazónu z posledných týždňov sa ešte snažil podčiarknuť James Milner, ktorý si hlasným spôsobom pýta predĺženie kontraktu na Etihad Stadium. Na ľavom okraji šestnástky sa najskôr pretlačil cez Diera, aby následne pálil povedľa Jana Vertonghena. Ten jeho obstrel zraziť nestačil, na loptu si nesiahol ani Hugo Lloris. Kohútov od piateho banánu zachránila ľavá žrď!
     
    87
    Ten zahŕňa predovšetkým zápas Ligy majstrov proti CSKA Moskva. Citizens sa v tejto súťaži so ziskom jedného bodu príliš nedarí.
     
    86
    City už hrá na polovici ihriska bago. Rozhodne sa niet kam ponáhľať. Pellegrini sa už zrejme koncentruje na najbližší program.
     
    85
    Dobre tam zapracoval Younés Kaboul, ktorý bol následne faulovaný. Tottenham by už mal tento zápas rád za sebou.
     
    84
    City sa už baví futbalom. Prezentoval to i Jovetič, ktorý lahodným oblúčikom hľadal Milnera. Ten sa už k lopte nedostal.
     
    83
    Spurs už tradične nezvládli veľký zápas. Naplnil sa nám i päťgólový priemer z posledných šiestich zápasov.
     
    82
    Exkluzívny zákrok anglického ľavého beka teraz zamedzil ešte väčšej potupe Kohútov. Tí prehrávajú znovu o tri góly.
     
    81
    Nádherná kolmica tentokrát prihrávajúceho Aguera, z ktorej mohol ťažiť James Milner. Toho ale v poslednej chvíli stihol zastaviť Danny Rose.
     
    80
    Zápas sa ale v prípade úspešnej penalty Roberta Soldada mohol vyvíjať úplne inak. Nestalo sa tak, City vedie o tri góly.
     
    79
    Citizens ale i bez svojho motoru stredu poľa vyhrávajú veľmi komfortne a Yayu dnes na hracej ploche ani nebolo treba.
     
    77
    Na trávnik už vybieha i nedávno ešte unavený Yaya Touré, ktorý dnes absentoval v zostave kvôli neskorému príchodu z Afriky. Miesto mu prepustil Fernando.
     
    75
    Manchester City dal gól!
    SERGIO AGUERO sa dnes znovu utrhol z reťaze a Tottenham je už na lopatkách! Neuveriteľné predstavenie argentínskeho zabijaka sa musí páčiť každému priaznivcovi hry hier. Akcia City teraz začala šikovne rozohratým voľným kopom z vlastnej polovice ihriska. Fernandinho oditiaľ nakopol loptu na rozbehnutého Kuna, ktorému hattrick nestačil a po šikovnej zaekávačke na studeného Vertonghena vypálil z okraja veľkého vápna prim mechytateľne. Lopta zapadla presne k pravej žrdi bránky bezmocného Huga Llorisa. 4:1!
     
    74
    Christian Eriksen mohol z dvadsiatich metrov rozohrávať voľný kop Spurs, no dánsky technik napálil loptu len do múriku.
     
    73
    Vlani extrémne sa trápiaci Nacer Chadli je zatiaľ jedným z najdôležitejších mužov Pochettinovho mančaftu. Z deviatich ligových gólov Spurs mal prsty v piatich presný zásahoch, keď štyri sám dal a na jeden prihrával.
     
    71
    Na druhej strane sa na pľac dostane černohorský útočník Stevan Jovetič. Pozíciu mu uvoľnil aktívny David Silva. Do konca ešte dvadsať minút.
     
    70
    Mauricio Pochettino okamžite reaguje na vzniknutú situáciu a namiesto Ryana Masona posiela absentujúceho stopéra ku Kaboulovi, ktorým je Jan Vertonghen.
     
    68
    Manchester City dal gól!
    SERGIO AGUERO si i po tretíkrát postavil loptu na biely bod, odkiaľ zaznamenáva svoj druhý penaltový zásah, ktorým kompletizuje svoj hattrick. Argentínsky snajper poslal Llorisa do opačnej strany. Hugo si opäť vybral svoj ľavý roh, no dopadlo to presne ako pri prvom pokuse Sergia. Citizens už vedú o dva góly, Aguero s hattrickom!
     
    67
    Blázinec na Etihad Stadium pokračuje a tentokrát znovu šaleli predovšetkým hráči Manchestru City. Na pravej strne dobehol zakopnutú loptu Jesús Navas, ktorý vletel do šestnástky, z ktorej prvej strany posielal prízemnú prihrávku na stred malého vápna. Tam už mohol do prázdnej bránky zakončovať Sergio Aguero, ktorý bol ale zozadu stiahnutý Faziom. Jon Moss vytiahol oprávnenú červenú kartu a taktiež sa bude kopať pokutový kop číslo štyri!
     
    65
    Ďalšia obrovská príležitosť pre Tottenham a znovu ju zakončoval Roberto Soldado, ktorý však ani v tomto prípade nepochodil. Na ľavej strane spolupracoval Chadli s Eriksenom. Do šestnástky centroval tuším druhý menovaný, ktorý cez Sagnu poslal loptu priamo na os ihriska. Tam akrobaticky zakončoval Soldado do protipohybu Joea Harta, ktorý ale nádherným spôsobom vykopáva loptu do strany!
     
    63
    Joe Hart ale napodobnil svojho parťáka z opačného konca hracej plochy a taktiež chytá pokutový kop! Roberto Soldado to narozdiel od Aguerovej druhej penalty nepokazil a loptu dobre umiestnil do pravého dolného rohu. Hart ale výborne čital hru a efektným zákrokom vyráža do strany. Soldado nezažehnal svoju streleckú mizériu.
     
    62
    Taktiež i na druhej strane sa dnes bude kopať pokutový kop, ktorý bude zahrávať sám postihnutý Roberto Solddo. Ten sa na pravom okraji šestnástky dostal k lopte od Lamelu. Zozadu ho dôrazne atakoval Martín Demichelis, ktorý sa nalepil na jeho chrbát, čo Soldado využil na teatrálny pád. Spurs môžu vyrovnať!
     
    61
    Bojovník Capoue má toho dosť už po hodine hry, ktorú sme ale hrali v extrémne vysokom tempe. Nahrádza ho Belgičan Moussa Dembélé. Townsend nahrádza Lamelu.
     
    59
    Tempo futbal z jednej strany na druhú pokračuje. Ďalšia veľká príležitosť pre úradujúceho šampióna. Po zisku lopty v strede poľa sa otvoril priestor pre Jesúsa Navasa, ktorý si preberal loptu od Jamesa Milnera. Španielsky krídelník vletel až do šestnástky, kde mohol prihrávať ešte na Aguera, no napokon sa rozhodol zakončiť sám. Jeho strelu na bližšiu žrď ešte zrazil Federico Fazio, no ani to výborného Llorisa nerozhodilo. Francúz vyráža na rohový kop.
     
    58
    No a pokračoval Tottenham, ktorý sa vďaka Chadlimu dostal až do šestnástky, odkiaľ zakončoval Capoue. Jeho nepresný volej smeroval k Eriksenovi, ktorý už neprestrelil Kompanyho.
     
    57
    Každá strata lopty je rozhodujúca. Hrá sa z jednej strany na druhú, bláznivé závody ďalej pokračujú!
     
    56
    Citizens sa z rýchleho protiútoku presadiť nedokázali, keď Navasa zablokoval Capoue. Následný brejk Spurs zas hasil práve Navas, ktorý po faule na Chadliho vidí žltú kartu.
     
    55
    Ten sa domácim na dvakrát podarilo za veľkého prispenia Fernnda odvrátiť. Citizens sa okamžite vyrojili do ofenzívy.
     
    54
    Jesús Navas sa teraz poctivo vrátil s Roseom, ktorého nenechal odcentrovať do vápna. Nasledovať bude ale aspoň rohový kop pre Spurs.
     
    53
    Tak až teraz sa podarilo vyviesť loptu Lamelovi, ktorý už ale následne nedokázal poslať do šance rozbehnutého Soldada.
     
    52
    Tottenham naďalej zatiahnutý do defenzívnej ulity, kde sa nedokáže dobre orientovať ani dispečer Capoue. Spurs sa nedokážu nadýchnuť.
     
    51
    Do šestnástky Tottenhamu to ale znovu začína lietať zo všetkých strán. Sergio Aguero je nesmierne pri chuti, hattrick by si azda i zaslúžil.
     
    50
    Aguero a ďalšia príležitosť na skompletizovanie hattricku, ale tentokrát sa cez Fazia do šance nepretlačil. Nebude to ani roh.
     
    49
    Sergio Aguero bude s prípadným dvojgólovým súčtom z dnešného zápasu zrejme sklamaný. Argentínsky bomber to dnes skúša zo všetkých pozícii. Tentokrát si nachystal loptu na šestnástkovom oblúku, odkiaľ i za prispenia Faziovho teču smeroval tesne po ľavej ruke Huga Llorisa. Lopta pred ním ešte nepríjemne skočila, no Francúzsky spoľahlivý gólman si zachovala chladnú hlavu a na dvakrát dokázal lapiť loptu. City je ale naďalej veľmi nebezpečné.
     
    48
    Druhá časť ale začína o niečo pokojnejšie. S loptou na kopačkách hrajú zatiaľ domáci hráči v bledomodrom. Spurs vyčkávajú.
     
    47
    Sergio Aguero sa neuspokojí s dvomi gólmi, čo opäť prezentoval v súboji s Kaboulom. Tentokrát ho Francúz dokázal odstaviť od lopty.
     
    46
    Na Etihad Stadium pokračujeme druhým dejstvom. Mužstvá naň vybehli v nezmenených zostavách, ak nerátame po polhodine vystriedaného Lamparda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nesmierne vzrušujúce a atraktívne úvodné dejstvo na Etihad Stadium je už za nami. Prvému polčasu v meste futbalu nechýbalo skutočne nič. Okrem troch gólov sme videli obrovské množstvo príležitostí na oboch stranách. Po reprezentačnej prestávke možno niekto očakával akúsi opatrnosť, no už úvodný zápas 8. kola prináša parádne divadlo. Som presvedčený, že tri góly nie sú ešte konečnou cifrou.

    Druhé dejstvo začína približne o 14:48.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Následný rohový kop už na začiatku dvojminútového nadstavenia ďalšie vzrušenie nepriniesol. Do kabín pôjdeme za stavu 2:1.
     
    45
    City sa teraz poľahky dostalo k rýchlemu brejku, ktorý na polovici ihriska započal bojovník James Milner. Ten sklzom vypichol loptu Capouemu. Zmocnil sa jej následne Sergio Aguero, ktorý už za polovicou ihriska prihrával doprava na Jesúsa Navasa. Ten si posunul loptu do behu, zbavil sa i Fazia a z pravej strany šestnástky preveril Huga Llorisa. Ten si teraz nepočínal práve najistejšie, keď ho lopta poriadne popálila, no Francúz dokázal vyboxovať Navasov pokus zo šestnástky nad bránku.
     
    44
    Výživný futbal na tihad Stadium ale pokračuje ďalej. Hráme z jednej strany na druhú, aktívnejší momentálne londýnski Kohúti.
     
    42
    Teraz mal už Joe Hart ďaleko viacej práce a kľudne mohlo byť znovu vyrovnané! Roberto Soldado sa výborne zorientoval na šestnástke, kde prihrával do strany na Christiana Eriksena. Ten sa dostal cez po prvýkrát chybujúceho Kompanyho. Následnú prihrávku ešte na zemi spacifikoval Fernando, no loptu posielal len na hranicu šestnástky, kde bol pripravený Ryan Mason. Ten znovu vyprášil svoju pravačku, no pozorného Harta ani v tomto prípade neprestrelil. Anglický šaman vyrazil pred seba, kde už hasil Kompany.
     
    41
    Citizens sa ale bez problémov ubránili, keď vysokú loptu do šestnástky vyboxoval do bezpečia anglický gólman Joe Hart.
     
    40
    Spurs si môžu odpočať i po rohovom kope, ktorý bude nasledovať po práci Erika Lamelu. Rozohráva Christian Eriksen.
     
    39
    Tottenhamu sa teraz darí kúskovať hru i takýmito faulam. Pre bránkou Huga Llorisa to v posledných minútkach doslova horelo.
     
    38
    Ďalší nedovolený zákrok teraz vyprodukoval Nacer Chadli, ktorý sa ešte kartovému napomínaniu dokázal vyhnúť.
     
    37
    Ďalším potrestaným hráčom je Eric Dier, ktorý sa zozadu zavesil na prenikajúceho Clichyho. Moss opäť dlho neváhal.
     
    35
    Sergio Aguero si ale krátko na to mohol všetko vynahradiť, keď sa po výbornej kolmici od Davida Silvu dostal osamotený až do šestnástky. Až tam ho križoval francúzsky stopér Younés Kaboul, ktorý ho ale beztak zastaviť nedokázal. Aguero si spravil kľučku na jednom metri a následne zamieril pomedzi nohy Huga Llorisa. Francúzska reprezentačná jednotka ale zavrela bránu včas a loptu za svoj chrbát nepustila. Stav 2:1 sa nemení, Aguero si na zavŕšenie hattricku musí počkať.
     
    34
    Na Etihad Stadium sa teraz toho deje strašne veľa. Jon Moss už musel i po prvýkrát tasiť, keď potrestal nedovolený zákrok Ryana Masona.
     
    33
    Sergio Aguero ale hattrick nekompletizuje! Výborný Hugo Lloris dokázal Argentínčanovi vykopúť nedôrazne zahratú penaltu. Sergio nepochodil ani z následnej akrobatickej koncovky, keď loptu zastrihal nohami len nad hornú konštrukciu Francúzovej svätyne. Lloris šiel pri penalte znovu po svojej ľavej ruke a tentokrát už na Aguerovu strelu stačil. Stav 2:1 trvá!
     
    32
    David Silva končí na zemi a bude z toho penalta číslo dva! Tentokrát je verdikt Jona Mossa ešte jednoznačnejší, než v dvadsiatej minúte. James Milner prestrčil loptu na španielskeho šikulu, ktorého nemotorne jasne podrazil kapitán Kaboul. Penalta oprávnená, City môže zveľadiť svoj náskok.
     
    31
    Loptu si postavil Christian Eriksen, ktorý dokázal prestreliť múrik v bledomodrom, no lopta preletela i Hartoovu hornú konštrukciu.
     
    30
    Na druhej strane nedovolený zákrok Kompanyho na Chadliho, ktorý znamená zaujímavú štandardnú situáciu pre Kohútov.
     
    29
    City ale aj bez svojho motora stredu poľa dokázalo zaútočiť. Po Navasovom prízemnom centri sa ku koncovke chystal Aguero, pred ním výborne Kaboul.
     
    28
    Namiesto zraneného Franka Lamparda už na trávnik vybehol brazílsky stredopoliar Fernandinho, ktorý vytvorí stredovú dvojicu s Fernandom.
     
    27
    Je to tak, Frank Lampard opúšťa hraciu plochu na nosidlách a zrejme bude musieť so zraneným stehenným svalom pauzovať niekoľko týždňov.
     
    26
    Domáci kolotoč sa až teraz zastavil, keď sa k zemi porúčal Frank Lampard. Zrejme budeme musieť po prvýkrát v zápase striedať.
     
    25
    Citizens sú v týchto momentoch ďaleko aktívnejší a futbalovejší. Tottenham má v zadných radoch znovu veľké problémy.
     
    23
    Sergio Aguero pokračuje s veľkou chuťou a už to mohlo byť kľudne o dva góly. Po pravej strane sa prehnal zatiaľ aktívny Jesús Navas, ktorý nasadil okolo utrápeného Rosea. Španielsky krídelník vnikol až do šestnástky, odkiaľ po zemi prihrával do stredu veľkého vápna. Tam sa najlepšie orientoval dvojgólový strelec tohoto zápasu Aguero, ktorý ale tentokrát zamieril síce prudko, no len do stredu bránky. Lloris isto chytá. Pokračujeme za stavu 2:1.
     
    22
    Sergio Aguero sa už dostával do ďalšej príležitosti na hattrick, no tentokrát ho zastavila zástavka postranného rozhodcu Simona Longa.
     
    20
    Manchester City dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil SERGIO AGUERO, ktorý nedal Llorisovi šancu. Hugo šiel po svojej ľavej ruke, no lopta smerovala do protiľahlého rohu. Citizens sa expresne rýchlo vracajú do vedenia, divoká prestrelka na Etihad Stadium pokračuje!
     
    19
    Manchester City sa ale veľmi rýchlo môže vrátiť do jednogólového vedenia! V súboji s Erikom Lamelom totiž po Silvovej prihrávke padol Frank Lampard a Jon Moss nekompromisne ukázal na biely bod! V dvadsiatej minúte sa bude kopať pokutový kop!
     
    17
    Zakončovatelia majstrovského Manchestru City si proti Tottenhamu držia výborný nástrel. Edin Džeko sa v šiestich ligových zápasoch proti Kohútom trafil šesťkrát, Sergio Aguero v piatich päťkrát.
     
    15
    Tottenham dal gól!
    Domáci si ale nestihli ani uvedomiť, že vedú a už je to znovu remíza! Práve jeden z podstatných kľúčov k otváraciemu gólu Fernando teraz pochybil a zavinil vyrovnávajúci gól Spurs. Brazílsky stredopoliar stratil loptu v súboji s Masonom, následne sa jej zmocnil Soldado, ktorý ju okamžite rozdal doprava na CHRISTIANA ERIKSENA. Ten si prebral loptu ideálne do behu a z vnútra šestnástky prestrelil i Joea Harta. Ten síce reagoval dobre a na loptu si pravým chodidlo i siahol, no vytesniť ho mimo priestoru troch žrdí nedokázal. Lopta končí od brvna v sieti, 1:1!
     
    13
    Manchester City dal gól!
    Kým Tottenham vo svojej superšanci pred piatimi minútami ešte nepochodil, na druhej strane sa už sieť vlnila. Aj toto deklaruje priepastný rozdiel medzi týmito dvomi mužstvami. Fernando pri rozohrávke hostí odobral loptu Masonovi, guľatý nezmysel posunul na Lamparda. Frankie namiesto koncovky prihrával do strany na SERGIA AGUERA, ktorý sa vo vnútri šestnástky pohral s Dierom i Kaboulom a po ich roztancovaní zamieril nechytateľne k ľavej žrdi. Nebrániteľný Kun posiela CItizens do vedenia.
     
    11
    Hugo Lloris musel ísť po Navasovom centri z pravej strany opäť na zem. V spoločnosti Diera ale loptu na dvakrát dokázal skrotiť.
     
    10
    Prečo ale David Silva nezakončoval sám? Z desiatich metrov mohol zakončovať povedľa Llorisa do siete. City doplatilo na nesebeckosť svojho špílmachra.
     
    9
    Vzruch sme ale zaznamenali i na druhej strane, kde sa do šestnástky v spoločnosti Aguera predral David Silva, no finálnu prihrávku Španiela odkopával Fazio.
     
    8
    Ryan Mason sa nečakane dostáva do jednej gólovej príležitosti za druhou a pri tejto najväčšej to už mohlo a aj malo byť 0:1! Roberto Soldado opil rožkom stopérsku dvojicu v bledomodrom. Do kapsy medzi obrancov zbehol práve Mason, ktorý ale zoči-voči výbornému Hartovi nepochodil. Anglická reprezentačná jednotka stačila jeho obstrel vykopnúť do strany. Následne z druhej vlny hral znovu Eriksen, ktorý bombou z hranice šestnástky mieril tesne nad. Tottenham začína veľmi odvážne a snaží sa tak zabudnúť na minuloročné výprasky.
     
    7
    Kohúti sa ale veľmi ľahko dostali už do dvoch zaujímavých pozícii, ktoré sa im nanešťastie pre zaujímavosť zápasu nepodarilo presne zakončiť.
     
    6
    Ryan Mason zatiaľ pri chuti. Tentokrát už stačil i zakončiť, keď ho výbornou prihrávkou pod seba našiel Chadli. Anglický stredopoliar ale pálil zo šestnástky mimo.
     
    5
    Skutočne veľa nechýbalo, aby sa Ryan Mason dostal k zakončeniu. Hravosť Lamelu s Eriksenom na bledomodrých platila, Kompany udržal zástavu City vztýčenú.
     
    4
    V problémoch ale na druhej strane i domáca defenzíva, keď Kompany v poslednej chvíli hasil pred Masonom. Výborne ho po Lamelovej prihrávke hľadal Eriksen.
     
    3
    Hugo Lloris tentokrát zasahovať nemusel, keď Navasov center pred ním akrobaticky odvracal stopér Federico Fazio.
     
    2
    Citizens začínajú svižne. Po Lampardovej kolmici sa do koncovky tlačil Sergio Aguero. Pri lopte bol ale skorej Hugo Lloris.
     
    1
    Na Etihad Stadium práve začal šláger ôsmeho kola anglickej Premier League. Loptu uviedli do pohybu domáci v bledomodrom. Tottenham v tmavej sade sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernando, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Aguero
    Náhradníci: W. Caballero – Džeko, Kolarov, Fernandinho, Jovetič, Boyata, Y. Touré
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Fazio, Rose – R. Mason, Capoue – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Soldado
    Náhradníci: Vorm – Vertonghen, Adebayor, Townsend, Kane, M. Dembélé, Stambouli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, S. Bennett – M. Oliver.
     
    Vitajte na manchesterskom Etihad Stadium, kde šlágrom kola odpálime ôsmy hrací deň anglickej Premier League.

    Pred štyri a pol rokom sa piateho mája hral v Manchestri veľký zápas. Ambiciózne City vtedy v predposlednom ligovom zápase vyzvalo Redknappov Tottenham o účasť v Lige majstrov. Crouchov gól znamenal triumf Spurs a ich postup do Champions League.
    Odvtedy už Kohúti do nej nikdy nenazreli, zatiaľčo Citizens v tomto období získali dva majstrovské tituly. Po vlaňajšku by ho bledomodrá Pellegriniho partia rada obhájila. Pomôžu si dnes k tomu tromi bodmi?

    Tabuľkové postavenie:

    2. Man. City: 4 – 2 – 1; skóre 14:7; body 14
    6. Tottenham: 3 – 2 – 2; skóre 9:7; body 11

    Forma:

    Man. City: V – R – V – V – R – P
    Tottenham: V – R – R – V – P – R

    Manchester City vďaka petrodolárom zaznamenal skutočne raketový vzostup. Po pendlovaní medzi tretím a piaty miestom získal dva tituly, vrátane toho vlaňajšieho. Vtedy síce rovnako ako teraz v úvode a prakticky počas celej sezóny strácal, no na čelo sa dostal v tom najsprávnejšom okamžiku. Tento rok majú bledomodrí ešte o jeden bod viacej, než tomu bolo v rovnakom období vlaňajšej sezóny. Na suverénnu Chelsea to ale zatiaľ nestačí.
    Okrem domáceho zápasu práve s The Blues (1:1) stratili dva body s ďalším londýnskym zástupcom z Emirates Stadium (Arsenal 2:2). Citizens tak môže mrzieť jedine domáci výbuch so Stoke City (0:1). Pellegriniho zverenci sa musia koncentrovať i na Ligu majstrov, kde sa im zatiaľ so ziskom jediného bodu (AS Rím 1:1) príliš nedarí. Zo zápasu s moskovským CSKA tak potrebujú plný bodový zisk. Ešte predtým je tu ale konfrontácia s Tottenhamom. Bledomodrí sa dnes musia v domácom stretnutí koncentrovať. Na Etihad Stadium by totiž v prípade zaváhania nevyhrali trikrát po sebe od novembra 2010.

    Do Manchestru dnes prichádza ďalší anglický zástupca v pohárovej Európe Tottenham Hotspur. Kohúti pôsobia v druhej najprestížnejšej súťaži a síce Európskej lige UEFA. Tam sa im ale taktiež nedarí podľa predstáv. Zisk dvoch bodov v rovnakom počte duelov je sklamaním. Prioritou ale samozrejme zostáva dlhodobá súťaž na Britských ostrovoch a postup do predkola Ligy majstrov. Pochettinov renesančný celok má k milionárskej súťaži ešte ďaleko, ale sme len na začiatku ligovej sezóny.
    Spurs z posledných piatich ligových zápasov vyhrali jediný. Bolo to tesne pred reprezentačnou prestávkou, kedy Mauricio Pochettino zdolal svojich bývalých zverencov zo Southamtonu (1:0). Predtým ale Kohúti na dvoch výletoch po sebe neudržali nadobudnuté vedenie. Na Emirates Stadium (Arsenal 1:1) odpovedal na Chadliho gól Alex Oxlade-Chamberlain. Na Sunderlande viedol Tottenham dokonca dvakrát, no Harry Kane osem minút pred koncom zariadil vlastencom deľbu bodov. Dočkajú sa Kohúti senzačných bodov na Etihad Stadium?

    Vzájomné zápasy:

    29.01.2014; Tottenham – Man. City 1:5
    (Capoue – Aguero, Y. Touré, Džeko, Jovetič, Kompany)

    24.11.2013; Man. City – Tottenham 6:0
    (2x J. Navas, 2x Aguero, Sandro (VG), Negredo)

    21.04.2013; Tottenham – Man. City 3:1
    (Dempsey, Defoe, Bale – Nasri)

    11.11.2012; Man. City – Tottenham 2:1
    (Aguero, Džeko – Caulker)

    22.01.2012; Man. City – Tottenham 3:2
    (Nasri, Lescott, Balotelli – Defoe, Bale)

    28.08.2011; Tottenham – Man. City 1:5
    (Kaboul – 4x Džeko, Aguero)

    Citizens vyhrali šesť z posledných siedmich vzájomných zápasov, pričom vlani nasúkali Kohútom jedenásť gólov!
    Posledných šesť zápasov v rámci Premier League prinieslo tridsať gólov, teda v priemere päť presných zásahov na zápas!

    Absencie:

    Mešťanom sa počas reprezentačnej prestávky uzdravilo viacero hráčov vrátane navrátilca v strede poľa Fernandinha.
    Ešte aspoň jeden týždeň ale na bledomodrej maródke zostane zranená dvojica Eliaquim Mangala a Samir Nasri.

    Na druhej strane dnes s určitosťou neuvidíme dvojicu anglických pravých obrancov Kyleov Naughtona a Walkera.
    Nepríjemné otázniky navyše visia nad dvojicou Hugo Lloris a Nacer Chadli, ktorých zdravotný stav bude posúdený až tesne pred zápasom.

    Môj tip: 3:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Aguero (Lampard), 20. Aguero (pen.), 68. Aguero (pen.), 75. Aguero (Fernandinho) – 15. Eriksen (Soldado)

    Karty:   56. J. Navas (MC) – 34. R. Mason (TOT), 37. E. Dier (TOT)   67. Fazio (MC)

    Nepremenená penalta: 33. Aguero (MC), brankár Lloris zneškodnil – 63. Soldado (TOT), brankár Hart zneškodnil


    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernando, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Aguero
    Náhradníci: W. Caballero – Džeko, Kolarov, Fernandinho, Jovetič, Boyata, Y. Touré
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Fazio, Rose – R. Mason, Capoue – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Soldado
    Náhradníci: Vorm – Vertonghen, Adebayor, Townsend, Kane, M. Dembélé, Stambouli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, S. Bennett – M. Oliver