A. Mytišči – Helsinki 3:4 (po pr.) | HC Slovan – Riga 5:1 (kon.) | Záhreb – Petrohrad 0:5 (kon.)
koniec
KHL Medveščak Záhreb
0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
SKA Petrohrad
Streda 01.10.2014, 20:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:50
    Judin je vylúčený na dve minúty za nedovolené bránenie, v samom závere zápasu tu je tak presilovke pre domácich.
     
    55:10
    Rozhodcovia teda tých trestov udelili pekne veľa, každý kto sa zapojil do menšej bitky bol potrestaný a to menovite:
    Perkovich a Ketov za hrubosť, Dekanich za pdorazenie a Ponikarovskij za podorazenie. Na oboch stranách sa tak vylučovalo dvakrát.
    ŠIPAČJOV - 0:5
     
    52:36
    Petrohrad dal gól!

    Ak nebolo rozhodnuté definitívne doteraz, tak teraz už určite je, pretože hostia idú do vedenia 5:0!
    Puk dostal na hokejku VADIM ŠIPAČJOV, ktorý vedel kam sa má pri tlaku postaviť a puk bez problémov poslal do odkrytej časti bránky domáceho tímu.
    Asistencia: Arťjemj Panarin, Jevgenij Dadonov.
     
    47:07
    Martinovič teraz moje slová len potvrdil, oslabil svoj tím za nedovolené bránenie a tak sa bude musieť domáci tím opäť len brániť.
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche Dom Sportova Zagreb, tretia tretina sa nám tak začne už o malú chvíľu!
     
    38:00
    Hra sa nám na dlhšie prerušila, mali sme možnosť vidieť veľkú bitku medzi Glumacom a Kovalčukom, druhý menovaný ju aj vyhral! Vzniklo to celé kvôli nešetrnému zákroku na Kutejkina a tak sa zhodili rukavice a vznikla bitka. Rozhodcovia to s námahou upokojili a rozdali aj tresty! Takže, ku veľkému počtu gólov v zápase sa pridala aj bitka, čo viac si môže fanúšik hokeja priať.
     
    37:50
    Kovalčuk 2 minúty napadnutie , Glumac 2+10 hrubosť a narazenie.
     
    37:05
    Hostia sú dnes nezastaviteľný a domáci im nestíhajú. Záhreb bude tak hrať opäť v oslabení, na trestnej lavici sedí už za nedovolené bránenie Pelletier.
    KUTEJKIN - 0:4
     
    36:21
    Petrohrad dal gól!

    Ale teraz sa už domáci tím ubrániť nedokázal a krátko pred koncom druhej tretiny inkasuje štvrtý gól, stav zápasu je tak z ich pohľadu 0:4!
    Hostia boli usadený v útočnom pásme, rozbehli svoj presilovkový kolotoč, na modrú čiaru poslal Červenka puk ku ANDREJ KUTJEKIN, ktorý bombou od modrej rozvlnil sieť za domácim brankárom, ktorý mal úplne zakrytý výhľad.
    Asistencia: Roman Červenka.
     
    34:39
    Presilovku si teraz zahrajú hostia, domáci sa tak budú musieť poriadne brániť aby neinkasovali. Palushaj sa previnil nedovoleným bránením.
     
    31:25
    Dnes je najlepším hráčom domácich ich brankár, ktorý opäť zachránil svoj tím od veľkej pohromy! Opäť v oslabení sa hostia dostali do veľkej šance, Ketovov však zblízka Dekanicha neprekonal.
     
    30:15
    Ale teraz mohli domáci inkasovať pri svojej početnej výhode, po chybe sa hostia dostali do prečíslenia, Tichonovov však stroskotal na domácom brankárovi!
     
    29:58
    Vylučovať sa teraz bude na stane hostí, Jermakov ide na trestnú lavicu za držanie. Domáci tak majú veľkú šancu na strelenie prvého gólu v tomto zápase, ktorý by to ešte zdramatizoval.
     
    29:45
    Veľká šanca teraz aj na domácej strane, keď sa do zakončenia dostal Rodman, ale puk do odkrytej časti bránky nedokázal zasunúť! Domáci si však vytvorili veľký tlak, ten teraz potrebujú ako soľ!
     
    28:35
    Po veľmi dlhej dobe sme sa dočkali konečnej poriadnej akcie, postarali sa o to hostia! Domáci vyrobili zmätky pred svojou bránkou, postupne sa do zakončenia dostali Thoresen a Červenka, domáci brankár ich však skvelými zákrokmi vychytal.
    THORESEN - 0:3
     
    21:55
    Petrohrad dal gól!

    Nuž, toto je už zrejme asi definitívny koniec všetkým nádejám pre domáci tím, rýchly gól hostí a vedenia 3:0 v 22.minúte zápasu je už veľká strata.
    Domácim dnes chýbajú obrancovia a je to veľmi poznať, pretože sa teraz úplne sám nikým nekrytý dostal do samostatného nájazdu PATRICK THORESEN a svoje sólo zakončil tak ako sa má!
    Asistencia: Jurij Alexandrov
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche Dom Sportova Zagreb, druhá tretina sa nám tak začne už o malú chvíľu!
     
    14:50
    Už to mohlo byť 3:0 pre hostí, ale domáci brankár Dekanich skvelo podržal svoj tím pri prečíslení, keď sa pred ním ocitol úplne sám Thoresen, skvelý zákrok domáceho brankára tak dal ešte akú takú nádej domácemu tímu na vrátenie sa späť do zápasu!
     
    11:39
    Pomôcť im v tom môže teraz presilovka, pretože Judin sa dopustil nedovoleného bránenia a tak majú domáci k dispozícii dve minúty v početnej výhode.
    PANARIN - 0:2
     
    09:09
    Thomas oslabuje domáci tím a tak to budú ďalšie kruté chvíle pre Medveščak Záhreb, ktorý sa tak bude musieť opäť brániť.
     
    08:30
    Petrohrad dal gól!

    Hosťom sa rýchlo podarilo využiť presilovku a už v 9.minúte zápasu vedú 2:0!
    Počas presilovky sa hostia ihneď usadili v útočnom pásme, rozbehli svoj kolotoč a slávia úspech, i keď, to bol veľmi šťastný gól, pretože Dadanov prihral puk na ľavú stranu kde stál nikým nekrytým ARTJEMJ PANARIN, ktorý z uhla vyslal ťahanú strelu a puk sa nešťastne od korčule domáceho hráča odrazil za chrbát Dekanicha.
    Asistencia: Jevgenij Dadonov, Ilja Kovalčuk.
     
    08:00
    Prvý presilovka v zápase, domáci Glumac dostáva 2+10 za napadnutie do oblasti hlavy a krku. Presilovka je tak na strane hostí.
    PANARIN - 0:1
     
    03:25
    Petrohrad dal gól!

    Tak, nudnejší úvod zápasu nám práve oživil gól hostí, takže stav stretnutia je z pohľadu domáceho tímu 0:1!
    Hostia sa dostali do rýchleho brejku a prečíslenia, Šipačjov doviezol puk tesne pred domácu bránku, prihral na ľavú stranu úplne voľnému ARTEMY PANARIN a ten tvrdou strelou do horného rohu nedal domácemu brankárovi žiadnu šancu na zákrok.
    Asistencia: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov.
     
    V Dom Sportova Zagreb je už všetko pripravené na začiatok zápasu! Obe mužstvá spolu s rozhodcami už vykorčuľovali na ľadovú plochu, vypočujeme si národné hymny, hodí sa úvodné buly a zápas sa začne!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 4. Panarin (Šipačjov, Dadonov), 9. Panarin (Dadonov, Kovalčuk), 22. Thoresen (Alexandrov), 37. Kutejkin (Červenka), 53. Šipačjov (Panarin, Dadonov)


    KHL Medveščak Záhreb: Dekanich (Tomljenovic) – Martinovic, Flood, Glumac, Murray, Wright – Morrisonn, Thomas, Segal, Pelletier, St.Pierre – Katic, Polushaj, Anderson, Bjorkstrand, Perkovich – Rodman, Hedden, Stewart.
    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Kalinin, Belov, Tikhonov, Kovalchuk, Ericsson – Alexandrov, Kuteikin, Dadonov, Panarin, Shipachyov – Khafizullin, Ryasensky, Martensson, Thoresen, Červenka – Yudin, Yermakov, Ponikarovsky, Ketov, Kadeikin.

    Rozhodca: Stricker, Anisimov – Golovlyov, Fateyev