Chabarovsk – Ufa 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 2:3 (1:2 po s.n.)
Záhreb – Čerepovec 5:2 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Nedeľa 14.09.2014, 08:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Domáci sa ešte v samom závere prezentovali veľkou aktivitou v útočnom pásme a vybojovali si presilovku, ktorú však budú hrať len jedenásť sekúnd. Na dva góly je to veru málo, no tréner Amuru verí, že by jeho tím mohol aspoň raz skórovať, a tak si vzal oddychový čas.
     
    57:26
    Jesse Niinimaki bol tým faulujúcim hráčom.
     
    57:00
    Marcel Haščák to vzal na svoje plecia, vynikajúco zaviezol puk až za bránu Ufy, odkiaľ krásne našiel v ideálnej streleckej pozícii Safronova. Ten to mieril do vinkľa, no veľmi rýchlo vystrelila lapačka Sochatskijho, ktorý je dnes veľkou oporou Salavatu.
     
    55:00
    Ufe sa však darí veľmi dobre brániť, zásluhou Kajgorodova sa dokonca dostala do útočného pásma. Kajgorodov otočil hru na opačnú stranu, kde si nakorčuľoval jeho obranný kolega Zubarev. Ten mal dostatok priestoru, vylepšil si streleckú pozíciu, no švihom neprestrelil Borisova v domácej svätyni.
     
    42:59
    Salavat Ufa dala gól!
    Ufe sa podarilo v hre štyroch proti štyrom strelecky presadiť, hostia tak vsietili v úvode tretiny veľmi dôležitý gól, ktorým svojmu súperovi výraznejšie odskočili. Celá gólová akcia sa zomlela veľmi rýchlo po vhadzovaní, ktoré Slepyšjev vyhral pre Heikkinena, ten posunul na modrú ALEXEJOVI GLUCHOVOVI, ktorý z prvej pohotovo vypálil a prestrelil Borisova, ktorý však túto strelu určite chytiť mohol. Asistencie: Ilkka Heikkinen, Anton Slepyšjev.
     
    37:08
    Salavat Ufa dala gól!
    Konečne sme sa dočkali otváracieho zásahu dnešného stretnutia, na ktorý sme si museli počkať takmer dve tretiny, do vedenia sa dostáva Ufa, ktorá tak zarmútila miestnu arénu. Hostia predviedli veľmi priamočiaru akciu, na pár prihrávok sa dostali do útočného pásma. Na jeho pravej strane dostal puk Teemu Hartikainen, ktorý zdvihol hlavu a presne načasovanou prihrávkou backhandom ponúkol gól ako na podnose DENISOVI TOPLEKOVI, ktorý do odkrytej svätyne už nemohol nedať, Borisov sa nestihol k opačnej tyčke presunúť tak rýchlo, akoby potreboval! Asistencie: Dmitrij Makarov, Teemu Hartikainen.
     
    34:23
    Dmitrij Makarov odišiel na trestnú lavicu, presilová hra pre Amur Chabarovsk.
     
    30:26
    Fisenkovi sa však podarilo aspoň vypýtať si faul na svoju osobu, presilovka Ufy sa tak po faule Denisa Bodrova veľmi rýchlo skončila.
     
    30:26
    Fisenko sa dostal s pukom do útočného pásma, proti sebe mal len jedného spoluhráča, ktorého sa pokúšal zbaviť kľučkou, no nebol pritom úspešný.
     
    30:17
    Marcel Haščák si opäť nedal pozor a behom pár minút sedí po druhý krát na lavici hanby.
     
    28:00
    Neskutočný tlak, Kutuzov najskôr nahodil puk na teč, následne sa sám pokúsil o tvrdú strelu. Aj s týmto si Borisov poradil, hostia si naňho neprišli ani ďalšou dorážkou!
     
    27:07
    Ufa zavrela Amur do jeho obranného pásma, skúšala to streľbou od modrej, ale aj po krížnych prihrávkach. Borisov je však naďalej stopercentný.
     
    26:10
    Ufa si zahrá v početnej výhode o dvoch mužov. Hlavní arbiter posúdil ako nedovolený nielen zákrok Jesseho Niinimakiho, ale aj Marcela Haščáka.
     
    24:22
    Poriadny zámok v podaní domácich. Rastislav Špirko posunul puk Tarasevovi, ktorý sa snažil Sochatskijho prekvapiť zakončením k bližšej žrdi, brankár Ufy si však poradil.
     
    22:50
    Je po presilovke. Dmitrij Makarov si pridržal jedného z protihráčov a vyrovnal tak stav síl na ľadovej ploche.
     
    21:30
    Denis Ježov oslabil Amur, prvá presilovka v druhej časti patrí Ufe.
     
    15:00
    Borisov puk len vyrazil pred seba, kde sa už jPihlstrom hotovil na zakončenie do prázdnej brány, no fantasticky mu padol pod nohy ježov, ktorý domácich zachránil od pohromy.
     
    13:48
    Prvú presilovku v zápase si zahrá aj Salavat Julajev Ufa. Potrestaným hráčom domácich je Alexander Junkov, ktorý si odpyká trest za podrazenie.
     
    10:24
    Domáci úplne zabudli na Dmitrijho Semjonova, ktorý naskočil z trestnej lavice, dostal ideálny puk do jazdu a natlačil sa pred Borisova, ktorému môžu jeho spoluhráči ďakovať za zneškodnenie druhého samostatného nájazdu v podaní Ufy.
     
    08:24
    Dmitrij Sjomin si pomohol hákovaním. Ďalšia presilovka pre Chabarovsk.
     
    07:46
    Lugin sa prebil až do priestoru za hosťujúcou bránkou, odkiaľ puk peknou zadokou posunul pod seba Fisenkovi, ktorého zakončenie k bližšej žrdi si Sochatskij postrážil!
     
    01:16
    Obrancovia Amuru na modrej čiare zaváhali, prišli o puk, ktorý dostal do jazdy rýchlik Antti Pihlstrom. Fínsky blesk uplatnil svoje zrýchlenie a dostal sa do samostatného nájazdu, jeho strela však skončila len na Borisovovi!
     
    00:14
    Už po štrnástich sekundách hry je tu prvé vylúčenie v zápase, vinníkom je Denis Bodrov, ktorý sa dopustil sekania.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 38. Denis Tolpeko (Teemu Hartikainen, Dmitrij Makarov), 43. Alexej Gluchov (Ilkka Heikkinen, Anton Slepyšjev)


    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Kurbatov, Ježov, Dekalo, Taimi, Peretjagin, Safronov, Tereščenko, Terjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Kacuba, Haščák, Železňov.
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Koltcov, Zubarev, Višnevskij, Bodrov, Heikkinen, Lekomcev, Kutuzov – Topleko, Stepanov, Makarov, Pihlstrom, Sjomin, Gluchov, Kajgorodov, Slepyšev, Hartikainen, Pankov, Skačkov, Šorokchodov.

    Rozhodca: Dejev, Ravodin – Matjuša, Petrov