Chabarovsk – Ufa 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 2:3 (1:2 po s.n.)
Záhreb – Čerepovec 5:2 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Nedeľa 14.09.2014, 08:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že dnešné prvé stretnutie KHL, sa skončilo víťazstvom Ufy v pomere 2:0, sa s vami lúčim a prajem peknú nedeľu. Spoločne sa dnes ešte stretneme pri večernom zápase najvyššej španielskej ligy medzi Granadou a Villarrealom, zatiaľ sa majte. (10:20:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Domáci sa ešte v samom závere prezentovali veľkou aktivitou v útočnom pásme a vybojovali si presilovku, ktorú však budú hrať len jedenásť sekúnd. Na dva góly je to veru málo, no tréner Amuru verí, že by jeho tím mohol aspoň raz skórovať, a tak si vzal oddychový čas.
     
    59:15
    Ufa je späť v útočnom pásme, teda veľmi, veľmi ďaleko od svojej brány, čo je pre hostí v tomto momente najpodstatnejšie.
     
    58:40
    Domáci získali vhadzovanie v útočnom pásme, no Rastislav Špirko ho nedokázal vyhrať.
     
    58:00
    Zubarevovoej delovke od modrej čiary chýbala väčšia presnosť, Ufa s prehľadom kontroluje záver zápasu a drží domácich na dištanc.
     
    57:26
    Jesse Niinimaki bol tým faulujúcim hráčom.
     
    57:24
    Ufa sa nielen, že dokázala udržať v útočnom pásme, no svojou aktivitou si dokázala vypýtať aj faul domácich, ktorí tak asi už definitívne prišli o šancu vyrovnať.
     
    57:00
    Marcel Haščák to vzal na svoje plecia, vynikajúco zaviezol puk až za bránu Ufy, odkiaľ krásne našiel v ideálnej streleckej pozícii Safronova. Ten to mieril do vinkľa, no veľmi rýchlo vystrelila lapačka Sochatskijho, ktorý je dnes veľkou oporou Salavatu.
     
    56:00
    Ufa ukrojila veľmi cenné sekundičky z ostávajúceho času tretej tretiny prácou v útočnom pásme, kde sa jej podarilo zdržať domácich.
     
    55:00
    Ufe sa však darí veľmi dobre brániť, zásluhou Kajgorodova sa dokonca dostala do útočného pásma. Kajgorodov otočil hru na opačnú stranu, kde si nakorčuľoval jeho obranný kolega Zubarev. Ten mal dostatok priestoru, vylepšil si streleckú pozíciu, no švihom neprestrelil Borisova v domácej svätyni.
     
    53:30
    Amur pokračuje v tlaku aj počas hry piatich na piatich, za aktuálneho stavu a v takto pokročilom čase tretej tretiny, už Chabarovsku veľa iných možností neostáva.
     
    52:34
    Domáca presilovková zostava dokázala svojho súpera zavrieť v jeho obrannej tretine prakticky na celé dve minúty, no kontaktný gól z toho neplynul.
     
    51:34
    Domáci sa svojimi kombináciami s pukom približovali čoraz bližšie svätyni Sochatskijho, ktorý to má dnes veľmi dobre rozohrané smerom k čistému kontu.
     
    50:34
    Lekomcev pri mantineli doslova zbúral Baškirova, ktorý sa len s veľkými ťažkosťami dvíhal z ľadovej plochy. Hosťujúci obranca bol po zásluhe potrestaný dvomi minútami.
     
    50:00
    Desať minút pred koncom tretej tretiny nasleduje ešte reklamná pauza.
     
    49:40
    Šorokchodov dostal veľmi dobrý puk do jazdy, pravým krídlom sa prehnal ako taký víchor a svoju individuálnu akciu zakončil nepresnou strelou.
     
    48:47
    Kajgorodov našiel krásnym pasom zo svojej obrannej tretiny na útočnej modrej Pihlstroma, na ktorého si však defenzíva Amuru dala poriadny pozor.
     
    47:52
    Obaja previnilci z predchádzajúcej situácie sa už vrátili na ľadovú plochu, ťažko zhodnotiť, komu lepšia pasovala hra štyroch na štyroch. Oba tímy v nej mali svoje pasáže.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 38. Denis Tolpeko (Teemu Hartikainen, Dmitrij Makarov), 43. Alexej Gluchov (Ilkka Heikkinen, Anton Slepyšjev)


    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Kurbatov, Ježov, Dekalo, Taimi, Peretjagin, Safronov, Tereščenko, Terjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Kacuba, Haščák, Železňov.
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Koltcov, Zubarev, Višnevskij, Bodrov, Heikkinen, Lekomcev, Kutuzov – Topleko, Stepanov, Makarov, Pihlstrom, Sjomin, Gluchov, Kajgorodov, Slepyšev, Hartikainen, Pankov, Skačkov, Šorokchodov.

    Rozhodca: Dejev, Ravodin – Matjuša, Petrov