Chabarovsk – Ufa 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 2:3 (1:2 po s.n.)
Záhreb – Čerepovec 5:2 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Nedeľa 14.09.2014, 08:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že dnešné prvé stretnutie KHL, sa skončilo víťazstvom Ufy v pomere 2:0, sa s vami lúčim a prajem peknú nedeľu. Spoločne sa dnes ešte stretneme pri večernom zápase najvyššej španielskej ligy medzi Granadou a Villarrealom, zatiaľ sa majte. (10:20:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Domáci sa ešte v samom závere prezentovali veľkou aktivitou v útočnom pásme a vybojovali si presilovku, ktorú však budú hrať len jedenásť sekúnd. Na dva góly je to veru málo, no tréner Amuru verí, že by jeho tím mohol aspoň raz skórovať, a tak si vzal oddychový čas.
     
    59:15
    Ufa je späť v útočnom pásme, teda veľmi, veľmi ďaleko od svojej brány, čo je pre hostí v tomto momente najpodstatnejšie.
     
    58:40
    Domáci získali vhadzovanie v útočnom pásme, no Rastislav Špirko ho nedokázal vyhrať.
     
    58:00
    Zubarevovoej delovke od modrej čiary chýbala väčšia presnosť, Ufa s prehľadom kontroluje záver zápasu a drží domácich na dištanc.
     
    57:26
    Jesse Niinimaki bol tým faulujúcim hráčom.
     
    57:24
    Ufa sa nielen, že dokázala udržať v útočnom pásme, no svojou aktivitou si dokázala vypýtať aj faul domácich, ktorí tak asi už definitívne prišli o šancu vyrovnať.
     
    57:00
    Marcel Haščák to vzal na svoje plecia, vynikajúco zaviezol puk až za bránu Ufy, odkiaľ krásne našiel v ideálnej streleckej pozícii Safronova. Ten to mieril do vinkľa, no veľmi rýchlo vystrelila lapačka Sochatskijho, ktorý je dnes veľkou oporou Salavatu.
     
    56:00
    Ufa ukrojila veľmi cenné sekundičky z ostávajúceho času tretej tretiny prácou v útočnom pásme, kde sa jej podarilo zdržať domácich.
     
    55:00
    Ufe sa však darí veľmi dobre brániť, zásluhou Kajgorodova sa dokonca dostala do útočného pásma. Kajgorodov otočil hru na opačnú stranu, kde si nakorčuľoval jeho obranný kolega Zubarev. Ten mal dostatok priestoru, vylepšil si streleckú pozíciu, no švihom neprestrelil Borisova v domácej svätyni.
     
    53:30
    Amur pokračuje v tlaku aj počas hry piatich na piatich, za aktuálneho stavu a v takto pokročilom čase tretej tretiny, už Chabarovsku veľa iných možností neostáva.
     
    52:34
    Domáca presilovková zostava dokázala svojho súpera zavrieť v jeho obrannej tretine prakticky na celé dve minúty, no kontaktný gól z toho neplynul.
     
    51:34
    Domáci sa svojimi kombináciami s pukom približovali čoraz bližšie svätyni Sochatskijho, ktorý to má dnes veľmi dobre rozohrané smerom k čistému kontu.
     
    50:34
    Lekomcev pri mantineli doslova zbúral Baškirova, ktorý sa len s veľkými ťažkosťami dvíhal z ľadovej plochy. Hosťujúci obranca bol po zásluhe potrestaný dvomi minútami.
     
    50:00
    Desať minút pred koncom tretej tretiny nasleduje ešte reklamná pauza.
     
    49:40
    Šorokchodov dostal veľmi dobrý puk do jazdy, pravým krídlom sa prehnal ako taký víchor a svoju individuálnu akciu zakončil nepresnou strelou.
     
    48:47
    Kajgorodov našiel krásnym pasom zo svojej obrannej tretiny na útočnej modrej Pihlstroma, na ktorého si však defenzíva Amuru dala poriadny pozor.
     
    47:52
    Obaja previnilci z predchádzajúcej situácie sa už vrátili na ľadovú plochu, ťažko zhodnotiť, komu lepšia pasovala hra štyroch na štyroch. Oba tímy v nej mali svoje pasáže.
     
    45:52
    Napokon z toho nebude presilovka Ufy, ako to najprv vyzeralo, ale hra štyroch proti štyrom. Terajevov zákrok bol síce posúdený ako nedovolený, no na trestnú odišiel aj Alex Pankov, ktorý pridal hereckú vsuvku.
     
    45:40
    Zo série tvrdých osobných súbojov pri mantineli za bránou Amuru vyšli lepšie domáci, ktorí si však podľa rozhodcov pomohli nedovolene.
     
    44:30
    Salavat Julajev Ufa ešte dohráva svoju skrátenú presilovku, domáci sa snažili zaútočiť aj v oslabení, no dostali sa len do útočného pásma, viac nevymysleli.
     
    42:59
    Salavat Ufa dala gól!
    Ufe sa podarilo v hre štyroch proti štyrom strelecky presadiť, hostia tak vsietili v úvode tretiny veľmi dôležitý gól, ktorým svojmu súperovi výraznejšie odskočili. Celá gólová akcia sa zomlela veľmi rýchlo po vhadzovaní, ktoré Slepyšjev vyhral pre Heikkinena, ten posunul na modrú ALEXEJOVI GLUCHOVOVI, ktorý z prvej pohotovo vypálil a prestrelil Borisova, ktorý však túto strelu určite chytiť mohol. Asistencie: Ilkka Heikkinen, Anton Slepyšjev.
     
    42:55
    Presilovka Amuru sa skončila, nie však preto, že by ju domáci boli využili, ale preto, že Ježov fauloval.
     
    42:20
    Haščák veľmi dobre clonil pred bránou, prácu svojho krajana sa snažil zúžitkovať Michel Miklík, ktorý však svojou strelou neprestrelil Sochatskijho.
     
    41:37
    Porazenie Jevgenijho Skačkova arbitrom neuniklo, tréner Ufy sa veľmi čertí na svojho zverenca, ktorý zapríčinil presilovku Amuru.
     
    41:10
    Hokejisti Amuru sa počas hry štyroch na štyroch dostali do útočného pásma, kde sa však pohybovali len v priestoroch, z ktorých nemohli zahroziť.
     
    40:30
    Z neznámych dôvodov sa teraz dlho nehralo, rozhodcovia niečo konzultovali s hráčskou lavicou domáceho tímu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Dlho to vyzeralo tak, že ani v druhej tretine sa gólu nedočkáme, napokon sme sa ho dočkali v 37. minúte duely, kedy sa presadil Denis Tolpeko. Domáci tak vstúpia do tretej tretiny s cieľom vyrovnať, uvidíme, či sa im to podarí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:03
    Vzájomné vylúčenie, z domácej strany odišiel na lavicu hanby Rasťo Špirko, za hostí strelec gólu Denis Tolpeko.
     
    38:03
    Atmosféra v aréne Amuru Chabarovsk je v týchto momentoch veľmi komorná a tichá, domáci fanúšikovia úder Ufy v závere druhej časti nečakali.
     
    37:08
    Salavat Ufa dala gól!
    Konečne sme sa dočkali otváracieho zásahu dnešného stretnutia, na ktorý sme si museli počkať takmer dve tretiny, do vedenia sa dostáva Ufa, ktorá tak zarmútila miestnu arénu. Hostia predviedli veľmi priamočiaru akciu, na pár prihrávok sa dostali do útočného pásma. Na jeho pravej strane dostal puk Teemu Hartikainen, ktorý zdvihol hlavu a presne načasovanou prihrávkou backhandom ponúkol gól ako na podnose DENISOVI TOPLEKOVI, ktorý do odkrytej svätyne už nemohol nedať, Borisov sa nestihol k opačnej tyčke presunúť tak rýchlo, akoby potreboval! Asistencie: Dmitrij Makarov, Teemu Hartikainen.
     
    36:55
    Ufa sa v pätici okamžite pokúsila o protiútok.
     
    36:00
    Domáci boli dobre rozložení v útočnom pásme, nepresnosťou sa však z neho sami vyhnali a ich presilovka sa pomaly, ale isto blíži ku koncu.
     
    35:04
    Ufe sa zatiaľ darí bez väčších problémov brániť a vyhadzovať puky do bezpečia.
     
    34:23
    Dmitrij Makarov odišiel na trestnú lavicu, presilová hra pre Amur Chabarovsk.
     
    34:20
    Pokračovať v hre sa bude po reklamnej prestávke.
     
    33:40
    Ježov veľmi dobre ukontroloval v rýchlosti puk za bránou svojho tímu a môže ho rozohrať smerom dopredu.
     
    32:30
    Oba tímy už majú na ľade päticu hráčov, Marcel Haščák sa okamžite zapojil do útočného snaženia Chabarovsku.
     
    32:00
    Borisov mal najprv v pláne puk rozohrať, no akonáhle zbadal, že sa proti nemu rútia hráči Ufy, radšej svoj zámer prehodnotiť a puk prikryl.
     
    31:20
    Po ofenzívnom snažení Amuru si hala hlasitým piskotom pýtala vylúčenie na hosťujúcej strane, no hlavní arbitri tentoraz ostali chladní.
     
    30:26
    Fisenkovi sa však podarilo aspoň vypýtať si faul na svoju osobu, presilovka Ufy sa tak po faule Denisa Bodrova veľmi rýchlo skončila.
     
    30:26
    Fisenko sa dostal s pukom do útočného pásma, proti sebe mal len jedného spoluhráča, ktorého sa pokúšal zbaviť kľučkou, no nebol pritom úspešný.
     
    30:17
    Marcel Haščák si opäť nedal pozor a behom pár minút sedí po druhý krát na lavici hanby.
     
    30:10
    Ufa je aj po skončení početnej prevahy aktívnejším tímom a má územnú prevahu. Domácim sa podarilo dostať puk až za brankára Sochatskijho.
     
    28:10
    Obaja potrestaní hráči domáceho tímu sú už späť na ľadovej ploche, pre Amur to môže byť veľká vzpruha, že sa dokázal ubrániť dvojnásbnému oslabeniu.
     
    28:00
    Neskutočný tlak, Kutuzov najskôr nahodil puk na teč, následne sa sám pokúsil o tvrdú strelu. Aj s týmto si Borisov poradil, hostia si naňho neprišli ani ďalšou dorážkou!
     
    27:07
    Ufa zavrela Amur do jeho obranného pásma, skúšala to streľbou od modrej, ale aj po krížnych prihrávkach. Borisov je však naďalej stopercentný.
     
    26:10
    Ufa si zahrá v početnej výhode o dvoch mužov. Hlavní arbiter posúdil ako nedovolený nielen zákrok Jesseho Niinimakiho, ale aj Marcela Haščáka.
     
    25:30
    Zubarev mal dostatok voľného priestoru, nakorčuľoval si od modrej čiary bližšie k bráne, ktorú sa mu však tiahlou strelou nepodarilo trafiť.
     
    24:50
    Makarov je už takisto späť v hre, ani jeden z tímov tak presilovú hru nedokázal pretaviť v otvárací gól duelu.
     
    24:22
    Poriadny zámok v podaní domácich. Rastislav Špirko posunul puk Tarasevovi, ktorý sa snažil Sochatskijho prekvapiť zakončením k bližšej žrdi, brankár Ufy si však poradil.
     
    23:30
    Ježov je späť na ľadovej ploche, v tejto chvíli sa začína presilovka Amuru Chabarovsk.
     
    22:50
    Je po presilovke. Dmitrij Makarov si pridržal jedného z protihráčov a vyrovnal tak stav síl na ľadovej ploche.
     
    22:40
    Domáci brankár si následne poradil aj s pohotovou strelou Kutuzova, ktorý vyskúšal šťastie okamžite po buly.
     
    22:30
    Puk poskakoval okolo domáceho brankára, Borisov však pohotovo zareagoval a rýchlym skokom ho pokryl.
     
    22:00
    Domáci sa však zatiaľ veľmi dobre bránia, za prvých tridsať sekúnd trvania oslabenia vyhodili puk už dva krát cez všetky čiary.
     
    21:30
    Denis Ježov oslabil Amur, prvá presilovka v druhej časti patrí Ufe.
     
    21:10
    Hartikainen smeroval na modrú čiaru veľmi ťažkú prihrávku, ktorú jeho spoluhráč nedokázal spracovať, a tak Ufa svojou vlastnou chybou prišla o pásmo.
     
    20:20
    Prvý zákrok v prostrednej časti musel predviesť Sochatskij, ktorý podržal puk vo svojej výstroji a prerušil hru.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu by sme mohli charakterizovať aj takto: Každý chvíľku, ťahal pílku. Čo sa však týka čistých šancí, bola na tom jasne lepšie Ufa, hlavne nájazdy Pihlstroma a Sjomina volali po góle, no Amuru zabezpečil zatiaľ nerozhodný stav skvelý brankár Borisov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Slepyšev v strednom pásme nakopol svoje motory, prenikol do toho útočného a prvú tretinu zakončil nepresnou strelou, po ktorej puk len zadunel na zadnom mantineli.
     
    19:15
    Domáci hokejisti sa ešte v poslednej minúte úvodnej časti snažili niečo vymyslieť v útočnom pásme, no neuspeli.
     
    18:30
    Osobné súboje za bránou Amuru dopadli lepšie pre domácich, Safronov môže spoza brány založiť útočnú akciu svojho tímu.
     
    17:33
    Miklík fantasticky zabojoval v strednom pásme, len, čo naskočil na ľadovú plochu, pomohol svojim udržať puk.
     
    16:33
    Už v rovnovážnom stave na ľadovej ploche chcel prekvapiť strelou na bližšiu tyčku Borisova Slepyšev, no domáci brankár ukázal, že je pripravený.
     
    15:48
    Vylúčený Junkov je späť na ľadovej ploche, Amur dokázal presilovku súpera prežiť.
     
    15:00
    Borisov puk len vyrazil pred seba, kde sa už jPihlstrom hotovil na zakončenie do prázdnej brány, no fantasticky mu padol pod nohy ježov, ktorý domácich zachránil od pohromy.
     
    14:24
    Višnevskij to pripravil na strelu Kolcovovi, ktorý zakončoval z dobrej pozície, no s jeho strelou švihom si Borisov dokázal poradiť.
     
    13:48
    Prvú presilovku v zápase si zahrá aj Salavat Julajev Ufa. Potrestaným hráčom domácich je Alexander Junkov, ktorý si odpyká trest za podrazenie.
     
    13:04
    Tretia pätorka Ufy dokázala zavrieť domácich v ich obrannom pásme, kde ich trošku potočila, no do ničoho vážnejšieho sa Pihlstrom ani spol. nedostali.
     
    12:30
    Po zakázanom uvoľnení domácich hokejistov sa bude vhadzovať pred Borisovovou svätyňou.
     
    12:16
    Naivnú prihrávku domácich krížom cez pásma hostia vystihli, no hokejisti Amuru svoje zaváhanie následne dokázali dobrou prácou napraviť.
     
    10:24
    Domáci úplne zabudli na Dmitrijho Semjonova, ktorý naskočil z trestnej lavice, dostal ideálny puk do jazdu a natlačil sa pred Borisova, ktorému môžu jeho spoluhráči ďakovať za zneškodnenie druhého samostatného nájazdu v podaní Ufy.
     
    10:00
    Podarilo sa to až partii okolo Rastislava Špirka, ktorý posunul puk Taimimu. Tomu však puk na hokejku vôbec nesadol, a tak z toho bola len slabučká strela.
     
    09:00
    Presilovkovej formácii Amuru sa v úvode presilovky vôbec nedarí získať útočné pásmo. Ufa sa bez problémov bráni a vyhadzuje puky.
     
    08:24
    Dmitrij Sjomin si pomohol hákovaním. Ďalšia presilovka pre Chabarovsk.
     
    07:46
    Lugin sa prebil až do priestoru za hosťujúcou bránkou, odkiaľ puk peknou zadokou posunul pod seba Fisenkovi, ktorého zakončenie k bližšej žrdi si Sochatskij postrážil!
     
    07:00
    Z Hačšákovej dobrej roboty v útočnom pásme Amur nič nevyťažil, následne poslal puk cez všetky čiary, a tak sa hra sťahuje pred brankára Borisova.
     
    06:30
    Po Junkovom rýchlom prechode cez modrú čiaru sa puk dostal ku domácemu kapitánovi Tarasovovi, ktorý pohotovo vystrelil, no do jeho pokusu vložil jeden z hostí hokejku.
     
    06:14
    Obranca Amuru Taimi zaviezol puk do útočnej tretiny, od modrej napriahol k strele, ktorú defenzíva Ufy zblokovala na ochrannú sieť.
     
    05:20
    Hráči Ufy sa vo veľkom počte hrnuli dopredu, ich snaženie však zastavil ofsajdový verdikt jedného z čiarových.
     
    05:07
    Lugin len nahodil na Schoatskijho ľahký puk, ktorý však dosledoval a vybojoval pre svoj tím aspoň vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    04:16
    Michel Miklík pomohol svojmu tímu von z obranného pásma, puk skončil na domácej striedačke, nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    03:16
    Pri puku sú v úvode stretnutia častejšie domáci, čo je však podmienené aj tým, že Ufa hrala v oslabení.
     
    02:16
    Denis Bodrov je späť na ľadovej ploche. Amur ostáva nasťahovaní aj s pukom v útočnom pásme.
     
    01:16
    Obrancovia Amuru na modrej čiare zaváhali, prišli o puk, ktorý dostal do jazdy rýchlik Antti Pihlstrom. Fínsky blesk uplatnil svoje zrýchlenie a dostal sa do samostatného nájazdu, jeho strela však skončila len na Borisovovi!
     
    00:14
    Už po štrnástich sekundách hry je tu prvé vylúčenie v zápase, vinníkom je Denis Bodrov, ktorý sa dopustil sekania.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Amur Chabarovsk: Bolšakov (Borisov) – Kurbatov, Ježov, Dekalo, Taimi, Peretjagin, Safronov, Tereščenko, Terjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Kacuba, Haščák, Železňov.

    HC Salavat Julajev Ufa: Koval (Sochatskij) – Koltcov, Zubarev, VIšnevskij, Bodrov, Heikkinen, Lekomcev, Kutuzov – Topleko, Stepanov, Makarov, Pihlstrom, Sjomin, Gluchov, Kajgorodov, Slepyšev, Hartikainen, Pankov, Skačkov, Šorokchodov.

    Rozhodca: Dejev, Ravodin – Matjuša, Petrov.
     
    Všetkým ranným vtáčatám, ktoré si privstali na kvalitný hokej, prajem príjemné ráno. Už o ôsmej hodine je naplánované buly duelu medzi Amurom Chabarovsk a Salavatom Julajev Ufa, ktorý bude pre oba celky v poradí štvrtým v novej sezóne.

    Okrem toho, že sú oba kluby zatiaľ v tabuľke Východnej konferencie priamymi susedmi, sa už aj raz v novom ročníku stretli. Duel sa konal na ľade Salavatu Julajev Ufa, ktorý Amur Chabarovsk dokázal poraziť a získať tak tri bodov. Hokejisti Ufy teda majú svojmu súperovi, čo oplácať.

    Podľa stávkových kancelárii sú hostia celkom jednoznačne favoritom duelu, no v tak kvalitnej súťaži, akou KHL je, nikdy neviete a nikoho nemôžete pred začiatkom zápasu jednoznačne favorizovať. Vo vzájomnej konfrontácii sa aktéri prvého nedeľného duelu stretli počas vlaňajšieho ročníka dva krát a obom sa podarilo svojho súpera pripraviť o body v jeho aréne. Uvidíme, či Amur preruší túto vznikajúcu tradíciu, ktorá hovorí o tom, že v zápasoch týchto celkov sa darí v poslednom čase lepšie hosťom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 08:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 38. Denis Tolpeko (Teemu Hartikainen, Dmitrij Makarov), 43. Alexej Gluchov (Ilkka Heikkinen, Anton Slepyšjev)


    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Kurbatov, Ježov, Dekalo, Taimi, Peretjagin, Safronov, Tereščenko, Terjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Litovčenko, Kacuba, Haščák, Železňov.
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Koltcov, Zubarev, Višnevskij, Bodrov, Heikkinen, Lekomcev, Kutuzov – Topleko, Stepanov, Makarov, Pihlstrom, Sjomin, Gluchov, Kajgorodov, Slepyšev, Hartikainen, Pankov, Skačkov, Šorokchodov.

    Rozhodca: Dejev, Ravodin – Matjuša, Petrov