Dinamo Minsk – A. Mytišči 3:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
3:2 (1:0, 1:0, 0:2)
Atlant Mytišči
Piatok 12.09.2014, 18:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Engren je na striedačke. Atlant to skúša v šestici proti štyrom brániacim hráčom.
     
    57:55
    Atlant je teraz pochopiteľne na koni a okamžite sa vrátil do útočného pásma, kde fauloval Jonathan Cheechoo. Atlant tak má k dispozícii presilovku.
     
    57:27
    Atlant Mytišči dál gól!
    V aréne Minsk to razom úplne stíchlo. Atlant totiž po druhý krát v stretnutí skóroval a kontaktným zásahom sa tak vrátil do boja o body. Michalj Gluchov našiel na opačnej strane klziska JAROSLAVA DJIBLENKA, ktorý bol na zadnej tyčke trestuhodne voľný a bezpečne svoju šancu premenil! Asistencia: Michajl Gluchov.
     
    55:30
    Presilovková formácia Dinama si dlho posúvala v útočnom pásme puk až vymyslel Cheechoo krásnu krížnu prihrávku cez os klziska na Szczechuru, ktorý vystrelil z prvej, no pri pokuse o streľbu zlomil hokejku!
     
    54:47
    Jonathan Cheechoo sa prebíjal do veľkej možnosti, ktorá by možno aj skončila gólom, no najproduktívnejší hráč domáceho celku bol faulovaný Michajlom Tjuljapkinom.
     
    49:25
    Atlant Mytišči dál gól!
    Pozor, pozor! Viac ako desať minút pred koncom tretej tretiny prichádza gól Atlantu Mytyšči, ktorým tak máme postarané ešte o poriadnu zápletku. Atlant poriadne priložil pod kotol a svojho súpera doslova zvieral! Vjačeslav Leshčenko dostal ideálnu prihrávku spoza brány pred Haugena, kde bol osamotený, no nórskeho brankára nedokázal prekonať. Následne sa strhla pred domácou svätyňou poriadna trma-vrma. Najväčší dôraz v nej preukázal ANDREAS ENGQVIST, ktorý vydoloval puk spod ležiaceho gólmana Minsku, obišiel bránu a zasunul ho do siete. Asistencia: Vjačeslav Leshčenko.
     
    42:51
    Dinamo Minsk dal gól!
    Dinamo sa dokázalo po tretí raz v stretnutí strelecky presadiť a vyzerá to tak, že hostia by už potrebovali obrovský zázrak na to, aby sa dnes tešili zo zisku nejakých bodov. Celú akciu začal Paul Szczechura, ktorý posunul puk naštartovanému Cheechoovi. Ten sa aj napriek dotieravému obrancovi dokázal dostať k nahodeniu puku. Engren čierne čudo vyrazil len pred seba, kde sa pohotovo zorientoval PAUL SZCZECHURA, ktorý tak akciu, ktorú začal, aj dokončil úspešnou dorážkou! Asistencia: Jonathan Cheechoo.
     
    39:40
    Dinamo Minsk dal gól!
    Bieloruský celok sa dokázal v závere prostrednej tretiny po druhý krát presadiť a pred druhou prestávkou sa tak dostal do pohodlnejšej situácie. Jednalo sa o takmer identickú situáciu ako pri prvom góle Dinama, akurát s tým rozdielom, že Matt Ellison teraz nestrieľal, ale premenil sa na nahrávača. Po jeho spätnej prihrávke nedal vydareným príklepom Engrenovi najmenšiu šancu na zákrok RYAN VESCE. Potrestaný Kadejkin už bol v čase gólu na ľade, takže sa Dinamo presadilo už v rovnovážnom stave. Asistencie: Matt Ellison, Nick Bailen.
     
    37:27
    Alexander Kadejkin sa v útočnom pásme naťahoval po puku, cez jeho hokejku prepadol jeden z domácich hráčov, a tak si musel ísť útočník Atlantu posedieť na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    32:16
    Artur Gavrus peknou strelou z ľavej strany preveril pozornosť Atteho Engrena, ktorý vlaňajší ročník strávil v Leve Praha. Strážca hosťujúceho bránkoviska strelu v pokľaku vyrazil pred seba, veľmi rýchlo sa však zorientoval a rýchlym skočením po puku zmazal priestor na dorážku.
     
    30:00
    Sergej Smeljov si nádhernou kľučkou poradil s obrancom Nogačjovom a dostal sa do stopercentnej tutovky. Zoči-voči Haugenovi však útočník Mytyšči neuspel! Nórsky brankár v službách Dinama si vyslúžil obrovský aplauz od beznádejne vypredanej Minsk arény.
     
    27:27
    Lukáš Krajíček sa po malej prestávke opäť vracia na trestnú lavicu. Český obranca zoťal v obrannej tretine Dinama Kolcova, za čo dostal dve minúty.
     
    26:33
    Jonathan Cheechoo sa ujal puku v strednom pásme, hviezda domácich bola rozbehnutá, a tak sa jej podarilo preniknúť až do útočného pásma. Svoj prienik napokon zakončil nepresnou strelou, po ktorej puk len zadunel o zadný mantinel.
     
    23:58
    Obaja hráči už sedia na trestnej lavici. Oleg Jašin dostal trest za spomínané narazenie na mantinel a takisto aj za hrubosť, čo znamená, že Dinamo bude hrať v početnej prevahe.
     
    21:45
    Matt Ellison oslabil svoj tím útočným faulom. Atlant tak má k dispozícii tretiu presilovú hru v zápase.
     
    17:14
    Djiblenko dostal puk do dobrej streleckej pozície na pravom kruhu, ako ľavák to mal ideálne na strelu švihom, ktorou to aj vyskúšal, no Haugen sa prekvapiť nenechal!
     
    16:43
    Razvadovskij z domáceho tímu si išiel nútene posedieť na trestnú lavicu. Atlant tak dostane priestor na vyrovnanie.
     
    16:00
    Linglet fantasticky zabojoval v útočnom pásme, kde dokázal telom odstaviť súperovho obrancu. Z jeho práce napokon vzišla šanca pre domácich, no Ryan Vesce z dobrej streleckej parkety minul!
     
    08:05
    Dinamo Minsk dal gól!
    Jednalo sa o vzájomné vylúčenie, presilovka Dinama Minsk o dvoch hráčov tak pokračovala a domácim sa ju podarilo pretaviť v otvárací zásah stretnutia! O gól v sieti Engrena sa postarala dvojica zámorský hráčov. Kanadský útočník Charles Lignlet posunul puk pod seba Američanovi MATTOVI ELLISONOVI, ktorý príklepom z prvej nedal Engrenovi šancu! Asistencia: Charles Linglet.
     
    07:16
    Gavrus počas presilovky 5 na 3 tvrdo pracoval pred Engrenom, čo sa nemáčilo Tjutjapkinovi, ktorý si chcel okamžite zjednať nápravu. Obaja kohúti napokon skončili na trestnej lavici.
     
    06:53
    Ďalším vylúčením hráčom hostí je Jaroslav Djablenko, ktorý tak domácim dáva veľké príležitosť v podobe početnej prevahy o dvoch mužov.
     
    06:40
    Dlho sa zdalo, že Bailen sa bude z ľavého kruhu snažiť rozohrať domácu akciu, no americký útočník napokon zakončil a pred Engrenom sa strhla poriadna mela!
     
    06:18
    Ondřej Němec si nedovolene pomohol v súboji s Jonathanom Cheechoom, čo neuniklo pozornosti hlavných arbitrov.
     
    04:50
    Obrovská šanca Minsku, ktorý sa mohol dostať do vedenia v početnej nevýhode. Krásnou prihrávkou totiž vysunul Pavlovič do brejku Ellisona, ktorý si našiel medzierku medzi obrannou dvojicou hostí a dostal sa do samostatného nájazdu. Engren mu však výborne zmenšil strelecký uhol a pokus kanadského útočníka výborne zlikvidoval!
     
    03:46
    Prvým vylúčením hráčom zápasu je kapitán Minsku Alexej Kaľjužnij, ktorý sa previnil hákovaním.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 9. Matt Ellison (Charles Linglet), 40. Ryan Vesce (Matt Ellison, Nick Bailen), 43. Paul Szczechura (Jonathan Cheechoo) – 50. Andreas Engqvist (Vjačeslav Leshčenko), 58. Jaroslav Djiblenko (Michajl Gluchov)


    HC Dinamo Minsk: Haugen (Milčakov) – Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Bailen, Krajíček, Goroško – Ellison, Linglet, Drozd, Vesce, Kulakov, Kaľjužnij, Meleško, Pavlovič, Kitarov, Gavrus, Cheechoo, Razvadovskij, Szczechura.
    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Novopašin, Tjuljapkin, Baldajev, Djiblenko, Němec, Rukavišnikov, Gilroy – Kozlov, Radulov, Engqvist, Taratuchin, Gluchov, Černov, Leshčenko, Levitskij, Koltcovv, Kadejkin, Sošnikov, Jašin, Smeljov.

    Rozhodca: Zacharov, Bodnar – Pronškich, Majtak