Dinamo Minsk – A. Mytišči 3:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
3:2 (1:0, 1:0, 0:2)
Atlant Mytišči
Piatok 12.09.2014, 18:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V 43. minúte sa po presnom zásahu Paula Szczechuru zdalo, že je za stavu 3:0 pre domácich všetko rozhodnuté. Opak však bol pravdou. Atlantu sa v závere podarilo dvomi gólmi vrátiť do boja o body. V závere si hostia dokonca zahrali v presilovke šiestich proti štyrom, no vyrovnať sa im nepodarilo. Krásne vyvrcholenie jediného piatkového duelu KHL, po ktorom sa napokon z plného bodového zisku teší domáce Dinamo a spolu s ním aj fantastickí fanúšikovia v Minsk aréne. Z mojej strany je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:23:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Hokejisti Dinama sú však mimoriadne bojovní a fantasticky sa bránia. Atlant sa nevie dostať k pokojnej kombinácii v útočnom pásme.
     
    59:00
    Engren je na striedačke. Atlant to skúša v šestici proti štyrom brániacim hráčom.
     
    57:55
    Atlant je teraz pochopiteľne na koni a okamžite sa vrátil do útočného pásma, kde fauloval Jonathan Cheechoo. Atlant tak má k dispozícii presilovku.
     
    57:27
    Atlant Mytišči dál gól!
    V aréne Minsk to razom úplne stíchlo. Atlant totiž po druhý krát v stretnutí skóroval a kontaktným zásahom sa tak vrátil do boja o body. Michalj Gluchov našiel na opačnej strane klziska JAROSLAVA DJIBLENKA, ktorý bol na zadnej tyčke trestuhodne voľný a bezpečne svoju šancu premenil! Asistencia: Michajl Gluchov.
     
    57:23
    Dinamu sa darí zachytávať útoky svojho súpera už na svojej obrannej modrej. Ak aj nejaký hráč Atlantu s pukom prenikne do útočného pásma, jeho pobyt v ňom nemá dlhého trvania.
     
    57:00
    Atlant už hrá s piatimi hráčmi a môžeme očakávať, že v posledných troch minútach vrhne všetky sily do útoku.
     
    56:27
    Lingletovi sa na ľavej strane otvoril dostatok priestoru, čo sa snažil domáci útočník využiť. Po vylepšení si uhlu vystrelil, no Engren udržal nádeje svojho tímu ešte na aspoň akej-takej úrovni.
     
    55:30
    Presilovková formácia Dinama si dlho posúvala v útočnom pásme puk až vymyslel Cheechoo krásnu krížnu prihrávku cez os klziska na Szczechuru, ktorý vystrelil z prvej, no pri pokuse o streľbu zlomil hokejku!
     
    54:47
    Jonathan Cheechoo sa prebíjal do veľkej možnosti, ktorá by možno aj skončila gólom, no najproduktívnejší hráč domáceho celku bol faulovaný Michajlom Tjuljapkinom.
     
    54:00
    Sošnikov sa snažil rýchlymi obratmi zbaviť za bránou Dinama brániacich hráčov, čo sa mu aj čiastočne podarilo, no napokon stratil puk a naštartoval rýchly brejk prvej domácej lajn,.
     
    53:00
    Dinamo sa dostalo do útočnej tretiny, kde sa však ani nesnažilo niečo vymyslieť. V týchto momentoch je to z domácej strany skôr boj a snaha o udržania priaznivého skóre.
     
    51:00
    Domáci sa snažia držať hru v okolí mantinelov a v priestore za bránou, odkiaľ by pre ich svätyňu nemalo hroziť žiadne priame nebezpečenstvo.
     
    49:25
    Atlant Mytišči dál gól!
    Pozor, pozor! Viac ako desať minút pred koncom tretej tretiny prichádza gól Atlantu Mytyšči, ktorým tak máme postarané ešte o poriadnu zápletku. Atlant poriadne priložil pod kotol a svojho súpera doslova zvieral! Vjačeslav Leshčenko dostal ideálnu prihrávku spoza brány pred Haugena, kde bol osamotený, no nórskeho brankára nedokázal prekonať. Následne sa strhla pred domácou svätyňou poriadna trma-vrma. Najväčší dôraz v nej preukázal ANDREAS ENGQVIST, ktorý vydoloval puk spod ležiaceho gólmana Minsku, obišiel bránu a zasunul ho do siete. Asistencia: Vjačeslav Leshčenko.
     
    48:40
    Linglet sa zmocnil puku na modrej čiare, kde využil ľahkovážne počínanie jedného z hosťujúcich obrancov. Domáci útočník výborne vyviezol puk do útočného pásma.
     
    48:00
    Do obranného pásma sa vrátil kapitán Minsku Alexej Kaľjužnij, ktorý pomohol svojim spoluhráčom z defenzívy získať puk na svoje hokejky.
     
    47:10
    Tréner Atlantu si vyžiadal oddychový čas v čase, kedy už pätorky oboch tímov boli nastúpené na ľadovej ploche. Tento krok domáca aréna odmenila piskotom.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 9. Matt Ellison (Charles Linglet), 40. Ryan Vesce (Matt Ellison, Nick Bailen), 43. Paul Szczechura (Jonathan Cheechoo) – 50. Andreas Engqvist (Vjačeslav Leshčenko), 58. Jaroslav Djiblenko (Michajl Gluchov)


    HC Dinamo Minsk: Haugen (Milčakov) – Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Bailen, Krajíček, Goroško – Ellison, Linglet, Drozd, Vesce, Kulakov, Kaľjužnij, Meleško, Pavlovič, Kitarov, Gavrus, Cheechoo, Razvadovskij, Szczechura.
    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Novopašin, Tjuljapkin, Baldajev, Djiblenko, Němec, Rukavišnikov, Gilroy – Kozlov, Radulov, Engqvist, Taratuchin, Gluchov, Černov, Leshčenko, Levitskij, Koltcovv, Kadejkin, Sošnikov, Jašin, Smeljov.

    Rozhodca: Zacharov, Bodnar – Pronškich, Majtak