Bergamo – AC Miláno 2:1 (kon.) | Bologna – Catania 1:2 (kon.) | Cagliari – Chievo 0:1 (kon.)
Livorno – Fiorentina 0:1 (kon.) | Sassuolo – CFC Janov 4:2 (kon.) | Turín – Parma 1:1 (kon.)
Sampdoria – Neapol 2:5 (kon.) | AS Rím – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
2:1 (0:0)
AC Miláno
Nedeľa 11.05.2014, 12:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zápas na Stadio Atleti Azzurri d'Italia priniesol strhujúci futbalový zážitok. Milánčania sa v druhej časti šťastne dostali do vedenia, keď si vlastný gól strelil Bellini. Germán Denis ale z penalty vyrovnal a keď sa už zdalo, že sa duel skončí nerozhodne, La Dea dokonala obrat. Exportne sa trafil zlatý žolík Franco Brienza, ktorý výrazne zoškrtal milánske nádeje na účasť v Európskej lige UEFA.

    To je z dnešného duelu všetko. Ďakujem za pozornosť a nezabudnite, že dnešný program Serie A je len na začiatku. (14:34:09)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Atalanta dala gól!
    Toto sú neskutočné veci, čo sa dejú v Begame. Lepší príklad nedáš-dostaneš by ste hľadali len veľmi ťažko. Kým Balotelli na jednej strane mieril iba do žrde, FRANCO BRIENZA sa na tej druhej nemýlil. Stefano Colantuono si môže mädliť ruky, pretože náhradníkovi Brienzovi priťukol ďalší striedajúci hráč Migliaccio. Brienza, ktorý prišiel až v 88. minúte, napriahol z vyše dvadsiatich metrov nechytateľne. Amelia sa naťahoval aký bol dlhý, no na loptu nedosiahol. Tú zastavila až pravá šibenica hosťujúcej bránky. Európsky sen sa Milánčanom výrazne vzďaľuje.
     
    90+4
    Na druhej strane sa v šestnástke pokúsil vykoledovať penaltu aj striedajúci De Luca, no Nicola Rizzoli tentokrát právom rozpažil.
     
    90+3
    Adel Taarabt sa pri útočnom pressingu dopustil zbytočného faulu, za ktorý navyše vidí štvrtú žltú kartu dnešného zápasu.
     
    90+2
    Úha, čo teraz vystrúhal Mario Balotelli. Nádherný futbalový okamžik si zaslúžil gólovú bodku, no Rossoneri sa tentokrát šťastena obrátila. Taliansky zakončovateľ sa dostal k lopte na samom okraji šestnástky. Z jej pravej strany sa od neho čakal skôr center, no Super Mario sa rozhodol inak. Razantná bomba z jeho pravačky sa krútila na vzdialenejšiu žrď, no napokon zasiahla priamo do nej! Consigli sa za loptou iba obzeral a zasiahnuť by určite nedokázal!
     
    90+1
    Navyše ho výborným sklzom zastavil stopér Benalouane. Beselli sa následne ocitá na zemi a snaží sa nazbierať sekundičky. Hrať sa bude ešte päť nadstavených minút!
     
    90
    Adel Taarabt to tentokrát vymyslel omnoho šikovnejšie, keď výborne prehodil do šance Pazzinimu. Ten však do kapsy medzi obrancami nabiehal z ofsajdu.
     
    89
    Adel Taarabt sa to snažil vyriešiť veľmi jednoducho. Jeho vysoká lopta pristála iba u Consigliho, čas Rossoneri sa pomaly kráti.
     
    88
    Aktívny Maxi Moralez napokon dnešné stretnutie až do konca nedohrá, keď ho v samom závere duelu nahradí Franco Brienza.
     
    87
    Hrdinom daného okamžiku bol Germán Denis, ktorý však Balotelliho strelu možno zastavil rukou. Tá však bola jednoznačne pri tele.
     
    86
    Mario Balotelli to znovu zobral na svoje plecia, respektíve nohy, no tentokrát loptu napálil iba do dobre postaveného múru.
     
    85
    Zmena by mohla prísť po faule na Adela Taarabta, ktorý padol nejakých dvadsať metrov od bránky. To bude nebezpečná štandardka. Giulio Migliaccio sa navyše nevyhol žltej karte.
     
    84
    Rossoneri sa v závere zdajú byť odhodlanejším mužstvom, no na vedúci gól to zatiaľ nestačí. Do konca už veľa nezostáva.
     
    83
    Montolivo si na hranici šestnástky nachystal strelu, pri ktorej realizácii sa ale pošmykol. Lopta sa napriek tomu dostala k Pazzinimu, ktorého výborne zablokoval Benalouane.
     
    82
    Atalanta sa po ubránenej štandardke chystala k rýchlemu brejku, ktorý na polovici ihriska zastavil Mexés. Francúz sa druhej žltej karte ešte vyhol.
     
    81
    Clarence Seedorf musí ísť po troch bodoch a na hraciu plochu tak posiela ďalšieho útočníka Pazziniho. Miesto mu uvoľnil Brazílčan Kaká.
     
    80
    Hostia sa ale dokázali ubrániť a z druhej vlny sa k strele nedostal ani De Luca, ktorého zablokoval zadák De Sciglio.
     
    79
    K trom bodom sa ale chystá vykročiť Atalanta Bergamo, ktorá bude z ľavej strany ihriska rozohrávať ďalší rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 68. Denis (pen.), 90+6. Brienza(Migliaccio) – 52. Bellini (vla.)

    Karty:   70. Raimondi (BER), 85. Migliaccio (BER) – 70. Mexés (ACM), 90+3. Taarabt (ACM)


    Atalanta Bergamo: Consigli – Bellini, Benalouane, Brivio – Raimondi, Baselli, Cigarini, Carmona, Bonaventura – M. Moralez – Denis (C)
    Náhradníci: Sportiello, Frezzolini – Scaloni, Giorgi, Migliaccio, Bentacourt, Caldara, Brienza, Del Grosso, M. Koné, De Luca, Nica
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    AC Miláno: Amelia – De Sciglio, Rami, Mexés, K. Constant – Montolivo (C), N. de Jong, Muntari – Honda, Kaká – Balotelli
    Náhradníci: Coppola, Gabriel – Robinho, Pazzini, Essien, Poli, C. Zapata, Abate, Taarabt, Bonera, Emanuelson, El Shaarawy
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – S. Ghiandai, R. Di Fiore – E. De Luca