Bilbao – Sociedad 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Malaga 1:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 4:3 (kon.)
Vigo – Real Madrid 2:0 (kon.) | Elche – Barcelona 0:0 (kon.) | Espanyol – Osasuna 1:1 (kon.)
Getafe – Sevilla 1:0 (kon.) | Granada – Almería 0:2 (kon.)
koniec
Elche CF
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 11.05.2014, 19:00 • Estadio Manuel Martínez Valero, Elche • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Messiho priamy kop bola posledná šanca na ohrozenie domácej brány, no aj tá zostala nevyužitá. Výsledok dnešného zápasu je tak viac ako prekvapivý. V druhom polčase si viac príležitostí vypracovala Barcelona, no po viacerých protiútokoch sa do gólových šancí dostali aj domáci hráči. Ani jeden z brankárov nepustil loptu za svoj chrbát a tak sa zápas skončil nerozhodne.

    Po dnešnom kole je tak jasná jedna vec. Real Madrid titul nezíska, nakoľko prekvapivo podľahol na pôde Celty de Vigo. Atlético Madrid taktiež remizoval s Malagou, takže o víťazovi najvyššej súťaže rozhodne posledný duel práve medzi Atléticom Madrid a FC Barcelonou.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (20:54:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Do konca nadstavenia nám zostávajú už len sekundy, pri lopte sa nachádzajú domáci hráči, ktorí ju vyvážajú až na súperovu polovicu ihriska. Fanúšikovia na tribúnach už predčasne oslavujú cennú remízu s futbalovým gigantom.
     
    90+2
    Zatiaľ sa tak nedeje, Messi to napálil iba do miest, kde stál pripravený Herrea, ktorý jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    90+1
    V nich ešte Barcelona získala priamy kop z takmer ideálnej pozície pre Messiho. Tak uvidíme, či Messi spasí svoj tím v samom závere zápasu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, po rohovom kope neprišlo ohrozenie domácej brány, no hostia zostávajú v útoku aj naďalej.
     
    89
    Hostia následne vybojovali rohový kop, pred ním však ešte príde posledné striedanie na strane Elche. Z ihriska odíde Coro, ktorého vystrieda Fidel.
     
    88
    Ani tentoraz sa hráčom Barcelony nepodarilo ohroziť bránu, všetko vyriešil včas Herrera, ktorý okamžite do útoku vysunul dvojicu Boakye – Garry Rodrigues. Títo hráči si ale počas kontry nerozumeli a vďaka nepresnej prihrávke o loptu prišli.
     
    87
    Dostal sa k nej až Tello, ktorý vybojoval priamy kop z veľmi dobrej pozície. Faulujúcim hráčom bol Suárez, ktorý sa už stavia do obranného múru.
     
    86
    Hra aj naďalej pokračuje na polovici tímu hostí, domáci futbalisti sa stiahli až k stredovému kruhu, následne ešte do hry zapojili aj vlastného gólmana. Súpera k lopte teraz vôbec nepúšťajú.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka, domáci hráči zbierajú cenné sekundy v súperovom pokutovom území, kde sa im síce nedarí ohroziť bránu, no aj tak sú určite radi, že sa im darí držať bezgólový stav.
     
    84
    Adriano Correia to takmer dokázal! Z viac ako dvadsiatich metrov vypálil poriadnu bombu, no tá presvišťala tesne nad ľavou šibenicou. Barcelone dnes zrejme nieje súdené skórovať.
     
    83
    Čas na strelenie gólu sa medzitým Barcelone veľmi rýchlo míňa. Hráči si medzitým vymieňajú loptu veľmi ďaleko od domácej brány.
     
    82
    Na hráčoch Barcelony je vidieť zúfalá túžba skórovať, no stále sa im nepodarilo nájsť recept na defenzívu Elche. Boakye navyše šiel po jednom zo vzdušných súbojov k zemi a späť na nohy sa dvakrát neponáhľa.
     
    81
    Hráči Barcelony si určite poriadne vydýchli a nasledovať bude druhé striedanie Barcelony. To znamená, že Fàbregasa na ihrisku nahradí Xavi.
     
    80
    Obrovskú šancu skórovať mal po prepade obrany Barcelony Garry Rodrigues! Ten sa po vysunutí síce dostal z ideálneho uhlu, no aj tak jeho strela len tesne preletela ponad brvno Pintovej brány!
     
    79
    Lopta niekoľkokrát preletela ponad pokutové územie Elche, bolo to však vo veľmi veľkej výške a tak naň nedokázal zareagovať žiaden z hráčov Barcelony.
     
    78
    Predtým ale prichádza striedanie na strane Elche, z ihriska odišiel Carles Gil, opačným smerom putuje čerstvý Boakye.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   28. Pelegrín (ELC), 42. Cisma (ELC) – 50. Sánchez (FCB), 55. Mascherano (FCB), 62. Pedro (FCB)


    Elche CF: Manu Herrera – Cisma, Sergio Pelegrín, Lombán, Suárez – Sánchez, Rubén Pérez – Garry Rodrigues, Javi Márquez, Carles Gil – Coro
    Náhradníci: José Álvarez – Rivera, Mantecón, Boakye, Fidel, Edu Albácar, Cristian Herrera

    FC Barcelona: Pinto – Adriano Correia, Mascherano, Bartra, Dani Alves – Iniesta, Busquets, Fàbregas – Pedro, Messi, Sánchez
    Náhradníci: Oier – Martín Montoya, Xavi, Song, Afellay, Tello, Sergi Roberto

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre