Sunderland – Cardiff 4:0 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:2 (0:1)
Chelsea FC
Nedeľa 27.04.2014, 15:05 • Anfield Road • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Modrí to na Anfielde zvládli a trinásty duel v rade na tri body nebol pre domácich šťastný! Liverpool podľahol v boji o titul The Blues napokon dvojgólovým rozdielom po nešťastnom pošmyknutí a zaváhaní Gerrarda v prvom polčase, ktorý Demba Ba využil a po zmene strán už hostia bránili čo to dalo až do záveru. V ňom ešte uspel v úniku Willian a upravil na 0:2. Množstvo striel Gerrarda neprešlo, neujali sa ani prieniky Sterlinga a Schwarzer napokon neinkasoval aj vďaka neúnavnej obrane pred ním. V boji o titul je tak ešte všetko otvorené a veľmi sa musia tešiť aj v belasom Manchestri. Odo mňa je to dnes všetko, ďakujem za pozornosť. Lúči sa s vami Ľubomír Hudačko. (17:01:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Chelsea dala gól!
    Je rozhodnuté! Hostia sa dostali do jasného úniku v tandeme Torres – WILLIAN od polovice ihriska vypichnutím lopty Brazílčana a práve on po nahrávke Španiela musel dať do opustenej brány poľahky!
     
    90+4
    Torres videl za faul žltú kartu.
     
    90+4
    Cole videl za zdržovanie žltú kartu.
     
    90+3
    Schwarzer skvele vytlačil ranu Suareza do stredu brány po tom, čo len vyboxoval center z rohu! Červení sa teda ani teraz nedostali k vytúženému vyrovnaniu.
     
    90+2
    Liverpool už nemá na čo čakať, musí hrať vabank. Štadiónom znejú pokriky fanúšikov Chelsea – aj to ho možno môže vyburcovať k vyrovnaniu.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90
    Nepresnosť v rozohrávke pri náznaku šance smerom dopredu je to posledné, čo si červení prajú v tejto fáze zápasu...
     
    88
    Ako veľmi môžu mrzieť prehry Chelsey s Crystal Palace a so Sunderlandom. Boli by favoritmi na titul, dnes stále zvládajú skvelých domácich v tejto sezóne a majú na dosah veľké víťazstvo.
     
    87
    V 72%-tnom prípade držania lopty je Liverpool prakticky celý zápas, ale na gól to stále nie je.
     
    86
    Nasledovali ešte dva rohové kopy, ale Chelsea to zvládla a vyrazila dopredu, kde drží loptu a nikam sa neponáhľa.
     
    85
    Demba Ba už v útoku nevládal a vymieňa ho Torres.
     
    84
    Sterling sa naľavo pekne predral do šance, ešte posielal loptu pred bránu, ale vlastný gól si hostia nevsietili, hoci nechýbalo veľa po prípadnom nešťastnom teči.
     
    83
    Flanagan odišiel z ihriska, nahradil ho Aspas.
     
    82
    The Blues už toho musia mať plné zuby, veď hrajú druhý dôležitý duel počas týždňa, kde prevažne bránia a ešte nie je koniec ani dnešného zápasu, ani bojov v LM.
     
    81
    Suarez na ľavom krídle nezasebčil, zdvihol hlavu a krásne našiel Gerrarda, ktorý to hlavičkou myslel veľmi dobre, lenže namieril len do stredu a Schwarzer bezpečne chytá.
     
    80
    Krídelného hráča zo stredu tak vymenil obranca, ktorý nastúpil do modrej linky autobusu pred Swcharzerom s cieľom posilniť šance na udržanie náskoku.
     
    78
    Schürrle ide dole z hry a nastúpi Cahill.
     
    77
    Gerrard chce veľmi odčiniť chybu z konca polčasu, napriahol ďalší projektil, ale tentoraz mieril značne nepresne.
     
    76
    Schürrle má menšie problémy s kŕčmi, hostia si potrebujú trochu oddýchnuť a naťahujú čas umne. Podobne dopadol aj Mikel, ale sú v poriadku obaja.
     
    75
    Gerrard sa odhodlal k ďalšej strele, lopta zaplávala pred brankárom, ale Austrálčan napokon vyrazil preč a zažehnal nebezpečie.
     
    74
    Matič vo vápne a pred ním Kalas vyrazili loptu preč z ohňa, nasledoval ešte rohový kop, ktorý ale červení nie a nie pretaviť do vyloženej šance.
     
    73
    Liverpool pokračuje v tlaku, akrobaticky chcel zakončovať Suarez vo vápne, faul na Kalasa sa nepískal. Prácu však tentoraz Schwarzer nemal.
     
    72
    Schwarzer ovláda skvele päťku aj vysoké lopty a výrazne tak pomáha preťaženej obrane na čele s Ivanovičom. Tlak domácich je miestami drvivý.
     
    71
    Gerrard i pekne vytvoril palebnú pozíciu na hranici vápna a cez Kalasa pekne zatočil, ale nie príliš razantne. Schwarzer teda pohodlne chytal.
     
    70
    Schwarzer musel riešiť strelu k žrdi od Allena a mal čo robiť, aby sa mu situáciu nevymkla spod kontroly! Zvládol to však a dokonale nahrádza jednotku Petra Čecha.
     
    69
    Chelsey vyšlo dokonale to, na čo čakala celý duel aj v Madride v rámci LM a teda aspoň jeden brejk s gólovým koncom. Taktika Josého Mourinha je obľúbená zrejme len v okolí jeho momentálnych pracovníkov, ale keďže neraz zbiera trofeje, je účinná.
     
    68
    Bude to iste ešte mimoriadne zaujímavá polhodina zápasu, v ktorom ide o veľa a nečakane drží tri body v rukách momentálne londýnsky klub.
     
    66
    Skvelý Mignolet! Schürrle sa predral do dobrej pozície na strelu, nechal za sebou obrancov a natiahol brankárov čo to dá, lenže ten predviedol skvelý zákrok a loptu vyrazil!
     
    65
    Brankár hostí chytil aj jemný nákop na jeho osobu a Chelsea tak prečkala ďalší nepríjemný priebeh šancí súpera.
     
    64
    Schwarzer zázračne vyrazil strelu Allena spoza vápna, ktorá sa ku nemu dostala po odrazenej lopte! Volej však veterán v bráne famózne vytlačil.
     
    63
    Tzv. modrý autobus pred Schwarzerom bude v permanencii zrejme minimálne do vyrovnania, Liverpool si vybojoval rohový kop.
     
    62
    Až na Dembu Ba sú všetky modré dresy pred šestnástkou, strelu Gerrarda ale nemohli brániť, pretože to bolo z diaľky, prácu mal Schwarzer a svojich podržal bezpečne.
     
    61
    Willian mení Salaha v drese Chelsey.
     
    60
    Sturridge príde do hry, nahradil Lucasa.
     
    58
    Liverpool útočí čo to dá a skúša sa do šance predrať všemožným spôsobom. Preťažená defenzíva hostí má čo robiť, aby zastavila súpera včas.
     
    57
    Schwarzer nemusel zasahovať počas nepríjemného centru do ohňa, pomohla mu aj obrana.
     
    56
    Kalas telom odstavil Sterlinga na hranici vápna, faul sa nepískal, bolo by to proti Chelsea veľmi prísne.
     
    55
    Nič hrozné sa naďalej nedeje, červení prehrávajú, ale majú všetko vo svojich rukách. Aj remíza a dve výhry v posledných dvoch kolách by znamenalo ocenenie v podobe titulu.
     
    53
    Liverpool začal aktívne aj druhé dejstvo a vybojoval si aj rohový kop, ktorý však hostia nemuseli riešiť.
     
    52
    Suarez nemohol pokračovať vo svojom výlete dopredu pre ofsajd Lucasa a tak Schwarzer v pohode loptu pozbieral a podržal svojich.
     
    51
    Hostia by sa v prípade výhry v dnešnom dueli ešte vrátili do boja o titul, hoci by stále mali o dva body menej a Citizens pred sebou dve dohrávky. Reálne by to aj tak vyzeralo len na tretie miesto.
     
    48
    Ani jeden tréner nestriedal cez prestávku, hráme teda bezo zmien.
     
    47
    Červení po zmene strán rozohrali pokračovanie zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Modré dresy nemali čas na pokojnú rozohrávku a vpredu predviedli minimum akcií. Zato Liverpool sa v prvom dejstve činil a pohrozil niekoľkými nebezpečnými kontrami, ktoré však modrý val obrany odvrátil preč a preto sme gól takmer nevideli. V závere však chyboval pri preberaní lopty Gerrard, Demba Ba unikol do šance a premenil nájazd zoči voči Mignoletovi – 0:1. Po pauze hráme cca od 16:10.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+5
    Liverpool ešte bojuje, Allen vybojoval rohový kop, ale po ňom vyrovnanie neprišlo.
     
    45+4
    Chelsea dala gól!
    Gerrard sa pošmykol pri rozohrávke a ponúkol čistú šancu pre DEMBU BA! Útočník nájazd na Mignoleta bravúrne zvládol, nechal za sebou obrancov a pohodlne ho pomedzi nohy prekonal!
     
    45+3
    Kalas nabiehal do vápna na dobrý center z rohu, ale chýbali mu centimetre na to, aby dočiahol na loptu!
     
    45+2
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    45+1
    Mignolet musel vyraziť nepríjemný center Colea spod brvna, našťastie pre svojich to zvládol a neinkasoval.
     
    44
    Lampard videl za faul žltú kartu.
     
    43
    Rozohrávku pokazil predtým Cole a ako vidno, akosi nie je vo svojej koži. Rýchlosť a dravosť Sterlinga mu robia problémy.
     
    42
    Suarez však hneď na to s kolegami kombinoval solídne a napálil spoza vápna dobrú loptu len tesne nad!
     
    41
    Brankár hostí následne nemusel čeliť hrozivému tlaku či strele po úniku domácich a poslal svojich dopredu odkopom.
     
    40
    Schwarzer musel zasahovať pri pase na Coutinha, lopta mu síce vypadla, ale potom ju už nepustil z rúk a svojich podržal.
     
    39
    Ale Salah pred šestnástkou vytváral priestor na strelu či center a jasne zasiahol ruku Flanagana vo vápne, no Atkinson penaltu nepískal.
     
    38
    Mignolet zvládol poľahky aj ďalší center do ohňa z rohu, Chelsea hrozí len platonicky.
     
    36
    Veľký zápas to bol počas prvej polhodiny len menami tímov, veľa futbalovej krásy nie a nie zdvihnúť zo sedadiel fanúšikov, pretože žiadne sa ani nevyskytli.
     
    35
    Lampard zahrával roh v prospech svojich a po dlhšom čase sa hostia dostali dopredu, lenže Mignolet situáciu zvládol a vysokú loptu zachytil do náručia.
     
    34
    Prehustená obrana, toľko typická v dôležitých dueloch pod vedením trénera José Mourinha ale bude proti tomu, aby veterán v bráne Londýnčanov inkasoval.
     
    33
    Červeným hrá všetko do karát, prakticky si ani už nemajú kedy pokaziť chuť z víťazstva v lige a ofenzívne poňali aj dnešný dôležitý duel.
     
    32
    Domáci nevyťažili z tejto štandardky nič vážne a stav ostáva teda nezmenený. Platí však, že sú pred bránou súpera častejšie a aktívnejšie.
     
    30
    Gerrard posielal loptu len na dobre postaveného Lamparda, ktorý nemal problém odvrátiť.
     
    29
    Suarez si vypýtal faul u Colea a bude to z uhla veľmi dobrá štandardka pre The Reds.
     
    28
    Ďalší roh červených mohol znamenať opätovné nebezpečenstvo pred bránou, pozorná obrana si však dala pozor.
     
    27
    Súboj vyzerá podobne, ako semifinále LM, keď Chelsea nechávala hrať Atletico a sama sa sústredila na brejky.
     
    26
    Ba neprestrelil Škrteľa, na druhej strane sa neujal ani útok červených hneď na to.
     
    24
    Vo februári 1933 padlo vo vzájomnom súboji týchto celkov po výsledku 7:4 jedenásť gólov, čo je najvyšší počet zásahov v histórii medzi tímami.
     
    23
    The Reds majú značný tlak a držia loptu vo svojej moci v 75%-tnom prípde.
     
    22
    Salah videl za faul žltú kartu.
     
    21
    Kalas dobre zablokoval zaujímavý pokus Gerrarda, inak by to mohlo byť zaujímavé a nebezpečné pred Schwarzerom.
     
    20
    Obrovská šanca Liverpoolu! Roh hlavičkoval Allen k žrdi, Cole zastavil síce loptu, ale potom ešte nechal odcentrovať Sakha na Suareza, ktorý mu loptu vrátil. Z uhla ale mieril obranca vysoko nad!
     
    18
    Azpilicueta mieril dlhý aut do vápna, kde hlavičkoval Demba Ba, ale slabý projektil nemal problém Mignolet chytať.
     
    17
    Bola to prvá vážna situácia pred Schwarzerovou bránou, Červení zatiaľ potvrdzujú, že to vpredu myslia vážne od začiatku.
     
    16
    Suarez sa premenil na nahrávača, krásne našiel pasom Coutinha, ktorý na zadnej žrdi pekne nabiehal, ale volejom trafil len do bočnej siete!
     
    15
    Mikel potom následne odvrátil ďalšiu loptu a založil útok svojich, alebo aspoň doprial vydýchnuť modrým na chvíľu.
     
    13
    Center do ohňa sa nekonal, Gerrard nabil Johnsonovi na volej, ale jeho prudkú ranu obrana zblokovala.
     
    12
    Liverpool si vybojoval prvý rohový kop a smerom dopredu zatiaľ pôsobí aktívnejšie.
     
    11
    Nemec ale bude v poriadku a hráme ďalej, začiatok je opatrnejší.
     
    10
    V akcii sme už videli Evu Carneiro, ktorá ratovala indisponovaného Schürrleho a teda sa chvíľu nehralo.
     
    8
    Prvýkrát sa však v základe objavil Čech Tomáš Kalas, takže aspoň on si tak môže vychutnať veľký zápas priamo na ihrisku.
     
    7
    Tréner José Mourinho teda príliš nesplnil výrok, že do hry pošle béčko, na trávniku sa totiž ocitli esá, ktoré majú čo povedať v zostave aj počas duelov v LM.
     
    6
    Hlavným rozhodcom zápasu je Martin Atkinson.
     
    3
    Domáci nastúpili tradične v červenom a hostia celí v modrom. To sú klasické farby dresov aktérov.
     
    2
    Výkop mala Chelsea.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -24
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Flanagan, Sakho, Škrteľ, Johnson, Allen, Gerrard, Lucas, Coutinho, Suarez, Sterling.
    Náhradníci: Jones – Touré, Agger, Cissokho, Alberto, Aspas, Sturridge.

    Chelsea FC: Schwarzer – Azpilicueta, Ivanovič, Kalas, Cole, Matič, Mikel, Salah, Lampard, Schürrle, Ba.
    Náhradníci: Hilário – Cahill, van Ginkel, Willian, Ake, Torres, Baker.

    Rozhodca: Atkinson – Kirkup, Child.
     
    Duel začína o 15.05.
     
    Chelsea to na Liverpool v posledných rokoch veľmi nevie. Decembrová výhra bola jediná z ôsmich najčerstvejších súbojov v rámci Premier League. Na Anfield navyše Reds vládnu ešte viac – z predchádzajúcich 21 stretnutí vyhral hneď trinásť.
     
    Reds vyhrali neuveriteľných jedenásť zápasov v rade, od začiatku roku 2014 je navyše neporazený (14 – 2 – 0). Posledný, kto si na Liverpool prišiel, bola práve Chelsea, ktorej môže k titulu dopomôcť okrem bezpodmienečnej výhry na Anfield ešte jedna prehra Reds ak tomu navyše musí raz prehrať aj Man City.
     
    Domáci majú všetko vo vlastných rukách, stačí im dokonca neprehrať s Chelsea a potom brať dve výhry, alebo rôzne inak si tento element rozdeliť. Modrí majú problém s kádrom, mimo hru pred zápasom s Liverpoolom sú v každom prípade Čech, Terry, Hazard, Eto'a suspendovaný Ramires.
     
    Fantastickú sezónu prežívajú prakticky všetci hráči domácich, aj s naším Martinom Škrteľom. Brendan Rodgers rieši len štart či neštart druhého najlepšieho strelca Premier League Daniela Sturridgea, ktorého stav nie je stopercentný. Mimo hru je aj suspendovaný Jordan Henderson, ktorého uprostred poľa nahradí pravdepodobne opäť Joe Allen.
     
    Stále je to na čele ligy poriadne zamotané, The Reds ale majú istotu, že ak zvládnu všetky zostávajúce duely, majú pohár istý. Chelsea stráca na súpera 5 bodov a ak by vylúpila Anfield, ešte by bola v hre, ale podľa slov trénera Mourinha sa viac zamerajú na odvetu v LM a hrozí, že postaví len béčko.
     
    Ďalší veľký duel v Premier league čaká červených z Liverpoolu. Proti Chelsey môžu zaknihovať dôležitý výsledok, ktorý by už mohol priblížiť titul viac, ako kedykoľvek za 24 rokov predtým. Do karát hrá zdecimovaný káder hostí a ich povinnosti v LM.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.
    Góly: 45+4. Demba Ba, 90+5. Willian

    Karty:   22. Salah (CHE), 44. Lampard (CHE), 90+4. Cole (CHE), 90+4. Torres (CHE)


    Liverpool FC: Mignolet – Flanagan, Sakho, Škrteľ, Johnson, Allen, Gerrard, Lucas, Coutinho, Suarez, Sterling.
    Náhradníci: Jones – Touré, Agger, Cissokho, Alberto, Aspas, Sturridge.

    Chelsea FC: Schwarzer – Azpilicueta, Ivanovič, Kalas, Cole, Matič, Mikel, Salah, Lampard, Schürrle, Ba.
    Náhradníci: Hilário – Cahill, van Ginkel, Willian, Ake, Torres, Baker.

    Rozhodca: Atkinson – Kirkup, Child