Augsburg – Hertha 0:0 (kon.) | Braunschweig – Bayern 0:2 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Dortmund – Mainz 4:2 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 1:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 19.04.2014, 15:30 • SGL arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu bol z pohľadu oboch tímov už o niečo aktívnejší ako ten prvý, no napokon sa ani jeden z klubov nedokázal gólovo presadiť. Domácich výrazne posilnil príchod Bobadillu, ktorý robil v hosťujúcej defenzíve poriadny vietor, no jeho strely prevažne smerovali len mimo Kraftovej brány.

    Oba tímy si po peknom, avšak bezgólovom výkone pripisujú do tabuľky zhodne po jednom bode.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:22:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hosťujúci tréner Luhukay posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Skjelbreda nastupuje do hry oddýchnutý Baumjohann.
     
    90+1
    Ji sa dostal do zakončenia na hranici hosťujúceho pokutového územia, no jeho tvrdá strela napokon len veľmi tesne minula priestor hosťujúcej brány. Kraft teda zasahovať nemusel.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Hertha sa pomaly, ale isto presúva pred bránu domáceho gólmana Hitza, no zatiaľ to nestačí na zisk zaujímavej gólovej šance pre jeden, či druhý tím.
     
    89
    Hosťujúci Niemeyer tentokrát tvrdým sklzom zozadu tvrdo fauloval domáceho Essweina, ktorý sa snažil presadiť rýchlym únikom cez stred. Hlavný rozhodca aj tentokrát vytiahol žltú kartu.
     
    88
    Domáci pridávajú v závere zápasu na ofenzívnej aktivite a snažia sa gólovo presadiť. Zatiaľ sú však hráči hosťujúcej Herthy jasne proti a nič nenechávajú na náhodu.
     
    87
    Gólman Kraft si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od domáceho Jia dokázal loptu v skoku na ľavú stranu zachytiť.
     
    86
    Bobadilla odcentroval loptu z pravej strany aj tentokrát po tvrdom rohovom kope, no napokon bola následná strela Baiera len veľmi nepresná.
     
    85
    Argentínčan Bobadilla priniesol do plachiet domáceho Augsburgu poriadny vietor a tentokrát bez problémov vybojoval rohový kop. Ten odcentroval k vzdialenejšej žrdi, no po jeho centri napokon domáci Hong svojou hlavičkou minul Kraftovu bránu.
     
    84
    Hostia sa snažili vyťažiť gólovú šancu z rýchleho protiútoku po miernej chybe hráčov domáceho Augsburgu, no napokon sa im to nepodarilo. Po centri od Schulza sa k lopte dostal len pozorný Klavan.
     
    83
    Ji odcentroval loptu z ľavej strany v domnení, že v centrálnej časti najde aktívneho Hahna, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Niemeyer loptu bez problémov odkopol do bezpečia.
     
    82
    Na strane hostí sme mohli vidieť ďalší zbytočný faul v strede ihriska, po ktorom sa k lopte dostávajú hráči domáceho Augsburgu, ktorí sa snažia taktickými krokmi dostať ku Kraftovej bráne.
     
    81
    Augsburg má loptu opäť vo svojej moci a snaží sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa však v tom domácim veľmi nedarí, keďže Hertha sa veľmi pozorne bráni.
     
    80
    Jeden z hosťujúcich hráčov, pravdepodobne van den Bergh ostal po nepríjemnom súboji s domácim Klavanom ležať na trávniku pri hosťujúcej striedačke. Po krátkom ošetrovaní sa však vracia na trávnik.
     
    79
    Domáci Bobadilla sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho delovka z centrálnej časti napokon skončila len tesne nad bránou gólmana Krafta.
     
    78
    Domáci tréner Weinzierl posiela na trávnik aj tretie a zároveň posledné striedanie. Namiesto Altintopa nastupuje do hry oddýchnutý Dong-Won Ji.
     
    77
    Slovenský reprezentant Peter Pekarík v službách hosťujúcej Herthy zahrával autový hod na pravej strane, no po jeho zahraní sa k lopte dostali len pozorní obrancovia Augsburgu, ktorý upokojujú tempo hry.
     
    76
    Po obrovských nepresnostiach na strane hosťujúceho útoku sa do skvelej gólovej šance dostal Bobadilla, no ten si loptu zbytočne nadvakrát zasekol a obrancovia Herthy ho ešte tesne pred plánovaným zakončením od lopty odstavilli.
     
    75
    Hosťujúci tréner Luhukay tiež strieda podruhýkrát v dnešnom zápase. Namiesto N'Djenga nastupuje do hry oddýchnutý Niemeyer
     
    74
    Priamy kop hostí zo skvelej pozície odišiel zahrávať Cigerci, no jeho tvrdú strelu napokon domáci múr vo výskoku zblokoval na rohový kop!
     
    73
    Domáci Hong asi dva metre pred hranicou domáceho pokutového územia tvrdo fauloval jedného z hosťujúcich útočníkov. Hertha má momentálne k dispozícii priamy kop vo veľmi výhodnej pozícii!
     
    72
    Domáci tréner Weinzierl posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Möldersa nastupuje do hry oddýchnutý Argentínčan Bobadilla.
     
    71
    Z ľavej strany tentorkát poriadne nebezpečne zakončoval domáci Callsen-Bracker, no jeho pekný strieľaný center napokon gólman Kraft síce s ťažkosťami, ale predsa skrotil.
     
    70
    Domáci Baier tentokrát zozadu zbytočne fauloval hosťujúceho N'Djenga tesne za polovicou ihriska a je intenzívne napomínaný hlavným rozhodcom, ktorý takmer vytiahol ďalšiu žltú kartu.
     
    69
    Ćigerci sa dostal do skvelej gólovej šance na hranici domáceho pokutového územia, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa pravého horného rohu domácej brány!
     
    68
    Aj hosťujúci tréner holandskej národnosti – Luhukay posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto nervózneho Allaguia nastupuje na trávnik oddýchnutý Schulz.
     
    67
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia – pán Dress vyťahuje aj ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ňou obdaroval Langkampa, ktorý v strede ihriska fauloval domáceho Altintopa.
     
    66
    Po ďalekom a nepresnom centri od domáceho Altintopa sa k lopte dostal gólman Kraft, ktorý loptu bez problémov zachytil na svojej hrudi.
     
    65
    Po peknej prienikovej prihrávke od Hosogaia sa do zakončenia v ofsajdovej pozícii mohol dostať Allagui, no nepodarilo sa mu to. Napokon však pri brzdení narazil do gólmana Hitza a koleduje si aj o zisk druhej žltej karty.
     
    64
    Augsburg má loptu vo svojej moci a snaží sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa však domácim veľmi nedarí a hostia bez problémov eliminujú domáce šance.
     
    63
    V strede ihriska si tentokrát nedovolene počínal hosťujúci Allagui, ktorý nekompromisným zásahom zložil k zemi Verhaegha. Hlavný rozhodca Drees to však nenechal len tak a vyťahuje žltú kartu.
     
    62
    V Augsburgu sa na miestnych fanúšikov začína usmievať aj slniečko, no len na jednu z tribún. Uvidíme, či práve slnečné svetlo osvieti hráčov ku gólovým zakončeniam v tomto zápase.
     
    61
    Rohový kop zahrali hráči hosťujúcej Herthy veľmi rýchlo, no napokon bez úmyslu. Po nepresnom centri z ľavej strany od Cigercia sa k lopte dostal len pozorný gólman Hitz, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    60
    Hostia sa dostali po skvelom centri od Cigecia z ľavej strany do skvelej gólovej šance, keď v predbránkovom priestore hlavičkovo zakončoval N'Djeng. Jeho projektil bol však zblokovaný na rohový kop.
     
    59
    Wagner sa rýchlo presúval po ľavom krídle, následne sa však k nemu pristavil pozorný Klavan, ktorý ho však odstavil len za cenu faulu. Na rad prichádza štandardná stiuácia pre hostí z ľavej strany.
     
    58
    Domáci tréner nemeckej národnosti – Weinzierl posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Wernera, ktorý dnes hral v ochrannej maske sa na trávnik dostáva Hahn.
     
    57
    Hong poslal z pravej strany smerom dopredu rýchlu prihrávku do behu na zbiehajúceho Essweina, no ten bol proti hosťujúcemu Pekaríkovi napokon neúspešný.
     
    56
    Warner zvolil prízemnú prihrávku z rohového kopu na pravej strane k nohám aktívneho Essweina, no jeho delovka skončila len tesne vedľa Kraftovej brány.
     
    55
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval domáci Esswein, no pozorný van den Bergh bol v strehu a loptu s prehľadom odkopol na rohový kop. Ten odchádza zahrávať Werner.
     
    54
    Lustenberger sa uvoľnil s loptou na ľavom krídle, no jeho ďaleký strieľaný center napokon skončil len v moci gólmana Hitza, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    53
    Priamy kop z pravej strany odišiel zahrávať hosťujúci Cigerci, no jeho pekný center do stredu domácej brány napokon skončil len v moci domácich obrancov, ktorí vyhlavičkovali loptu do bezpečia.
     
    52
    Allagui sa uvoľnil na pravej strane, následne sa zbavil domáceho Ostrzoleka, no ten ho na pravej hranici domáceho pokutového územia fauloval a obdržal žltú kartu.
     
    51
    Domáci Callsen-Bracker sa previnil zbytočným útočným faulom na hosťujúceho Wagnera a obdržal intenzívne upozornenie z úst hlavného rozhodcu. Verme, že takýmto faulom sa v tomto zápase už vyhneme.
     
    50
    Cigerci sa uvoľnil vo veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho tvrdá strela napokon neprekvapila pozorného gólmana Hitza, ktorý dobre vybehol a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    49
    Domáci pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite. Tentokrát sa po pravom krídle rýchlo úresúval Ostrzolek, no napokon narazil na pozorného Hosogaia a ten ho od lopsty s prehľadom odstavil.
     
    48
    Cigerci sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Klavana, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil. Následne uvidíme autový hod v znení hostí.
     
    47
    Augsburg sa dostal k lopte, no ani tentokrát sa príliš nikam neponáhľa. Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia taktickým spôsobom zaútočiť.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali výkop lopty k dispozícii hráči hosťujúcej Herthy, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia takticky zaútočiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvode prvého polčasu tohto stretnutia boli mierne aktívnejší hráči hosťujúcej Herthy, ktorí sa dostali do niekoľkých zaujímavých gólových šancí, no napokon nedokázali skórovať. Následne však zapli na obrátkach aj futbalisti domáceho Augsburgu, zatiaľ však pozorní gólmani Hitz a Kraft nepustili za svoj chrbát ani jednu loptu a držia si bez problémov jasné čisté konto.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhom polčase a následne si svoje vedenie aj udržať alebo aj v závere zápasu uvidíme nerozhodný výsledok?
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia sa dostali do skvelej gólovej šance, no gólman Hitz predviedol svoje reflexy vo skvelej miere! Po parádnom centri z ľavej strany od van den Bergha sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal N'Djeng, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Hitza!
     
    44
    V strede ihriska sa odohráva dej tohto zápasu aj tentokrát. Domáci sa previnili ďalším útočným faulom, a tak sa hostia snažia zaútočiť systémom ďalekých centrov pred domácu bránu.
     
    43
    Po rýchlom úniku domáceho Möldersa sme mohli vidieť zbytočný útočný faul, po ktorom hráči domáceho celku prišli o loptu. Následne však po chybe hostí útočia opäť.
     
    42
    Prvý polčas sa pomaly, ale isto chýli k svojmu koncu. Zatiaľ je však gólový účet na nulovej hodnote. Pri lopte sú futbalisti domáceho Augsburgu, no nedarí sa im prejsť cez dobre zabezpečenú defenzívu hostí.
     
    41
    Po zahraní priameho kopu z pravej strany v znení hosťujúceho Cigercia sa k lopte dostali až pozorní domáci obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    40
    Wagner si vycvičil jedného z domácich obrancov na pravej strane, následne si však nerozumel s N'Djengom a táto dvojica napokon prišla o loptu.
     
    39
    Augsburg pôsobí v týchto chvíľach zápasu oveľa sebavedomejšie a dostáva sa do lepších šancí. Pri lopte je momentálne Hertha, no tej sa nedarí zaútočiť.
     
    38
    Domáci mali k dispozícii ďalší priamy kop vo vzdialenosti približne 23 metrov, ktorý odišiel zahrávať domáci Werner! Jeho dobrý center síce našiel aktívneho Honga pred bránou hostí, no ten už hlavičkovať nedokázal.
     
    37
    Po ďalekom centri od Klavana sa k lopte pred gólmanom Kraftom mohol dostať Mölders, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže bol na loptu príliš pomalý.
     
    36
    Hosťujúci obrancovia si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej rozohrávke a loptu napokon odkopli len za postrannú čiaru čiaru približne v strede ihriska.
     
    35
    Allagui sa dostal do bežeckého súboja na ľavej strane, následne loptu prihrával na N'Djenga, no jeho strieľaný center bol veľmi nepresný a skončil až za postrannou čiarou.
     
    34
    Esswein sa chcel uvoľniť na pravej strane cez troch obrancov hosťujúcej Herthy, no napokon sa mu to nepodarilo. Zastavil ho pozorný Hosogai, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    33
    N'Djeng sa previnil útočným faulom na domáceho Klavana a musel odovzdať hráčom v zelených dresoch loptu. Augsburg sa však nedokáže dostať do súvislejšej gólovej akcie.
     
    32
    Po nepresnom centri z ľavej strany od aktívneho Altintopa sa k lopte dostal až gólman Kraft, ktorý dlho neváhal a loptu odkopol ďaleko smerom do hosťujúceho útoku.
     
    31
    Domáci futbalisti opäť kombinujú na svojej polovici ihriska, odkiaľ sa snažia takticky dostať až pred bránu gólmana Krafta. Zatiaľ im však defenzíva hostí robí zjavné problémy.
     
    30
    Gólman Hitz si na svoje konto pripísal naozaj veľmi dôležitý zákrok! Po peknom centri z pravej strany od Skjelbreda sa k zakončeniu dostal Wagner, no ten trafil len pozorného domáceho gólmana stojaceho pri ľavej žŕdke svojej brány.
     
    29
    Mölders mal k dispozícii naozaj skvelú gólovú šancu na pravej strane, no napokon bol neúspešný, jeho prvý projektil v páde zastavil Pekarík a jeho druhý projektil trafil len bočnú sieť Kraftovej bráyn.
     
    28
    Cigerci sa rýchlo presúval po ľavej strane, loptu si chcel zaseknúť, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže ju nedokázal zastaviť a skončila až za postrannou čiarou.
     
    27
    Neuveriteľná šanca domáceho Essweina! Ten sa po skvelej prihrávk od Verhaerga uvoľnil na pravej strane a tvrdou rotujúcou strelou napokon len veľmi tesne minul pravú žŕdku Kraftovej brány!
     
    26
    Z ľavej strany odcentroval loptu aktívny domáci hráč Ostrzolek, no jeho projektil bol zblokovaný a k lopte sa napokon dostal až pozorný gólman Kraft.
     
    25
    Werner sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, keď chcel prihrávať na jedného zo svojich nebránených spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Langkamp loptu zblokoval do bezpečia!
     
    24
    N'Djeng to opäť skúšal strelou z ľavej streany, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa domácej brány. Hitz ani tentokrát nemusel zasahovať.
     
    23
    Hostia sa opäť snažili kombinovať v strede ihriska, no dnes sa na trávniku augsburgskej SGL Arény poriadne kĺžu a aj tentokrát im to pokazilo rozohrávku. Vyzerá to tak, že v Augsburgu je mierne mokro.
     
    22
    N'Djeng sa dostal k zakončeniu na hranici domáceho pokutového územia, no mierne sa pošmykol a jeho projektil smerujúci do stredu domácej brány neurobil gólmanovi Hitzovi ani najmenšie problémy.
     
    21
    Z ľavej strany odcentroval loptu do centrálnej časti aktívny Cigerci, no jeho projektil zneškodnil pozorný Vergaegh, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    20
    Baier sa vydával na veľmi rýchly únik po ľavom krídle, no mierne pozabudol na to, že v strede ihriska nie je sám. Hosogai sa mu vydal naproti a loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    19
    Stred ihriska je momentálne okupovaný hráčmi hosťujúcej Herthy, ktorí sa veľmi pomaly, ale isto posúvajú čoraz bližšie a bližšie k bráne domáceho celku. Uvidíme, ako na to zareagujú domáci obrancovia.
     
    18
    Na ľavom krídle sa sympaticky uvoľnil van den Bergh, no pozorný Klavan ho sledoval, loptu mu zozadu uchmatol a od lopty ho bez problémov odstavil.
     
    17
    Po ľavom krídle si rýchlo zbiehal Werner, no ani tentokrát nebol úspešný. V súboji s hosťujúcim Pekaríkom sa previnil útočným faulom, po ktorom musí loptu odovzdať svojim súperom.
     
    16
    Rohový kop hostí odišiel zahrávať pozorný Skjelbred, jeho projektil dopadol na pravú stranu pred N'Djenga, no jeho strela letela len poriadne vedľa domácej brány.
     
    15
    Z ťažkéoho uhla na ľavej strane zakončoval aktívny Lustenberger, no jeho delovku napokon zblokoval na rohový kop pozorný Hong.
     
    14
    Do peknej gólovej šance sa mohol dostať aj domáci Altintop, no nepodarilo sa mu to. Po peknej prihrávke do behu od Baiera nebol o krok vpred a celú situáciu vyriešil úspešným zákrokom až gólman Kraft.
     
    13
    Werner si rýchlo zbiehal po ľavom krídle, no v strede ihriska narazil na vracajúceho sa Langkampa, ktorý ho tvrdým sklzom zozadu zastavil. Napokon však žltú kartu neuvidí.
     
    12
    Hostia mali k dispozícii aj rohový kop na ľavej strane, no po peknom centri v znení Lustenbergera sa k lopte dostali len domáci obrancovia, ktorí bez problémov upokojili tempo hry.
     
    11
    Hostia pokračujú vo svojom ofenzívnom tlaku a snažia sa prekvapiť domácu defenzívu, ktorá sa zatiaľ nenecháva ničím rozhodiť. Pri lopte je pozorný Callsen-Bracker.
     
    10
    Hostia sa po zahraní priameho kopu dostali do skvelej gólovej šance, keď po parádnom centri z pravej strany od Allaguia zakončoval aktívny Langkamp, no jeho hlavičkové zakončenie skončilo len na brvne domácej brány! Napokon to však bola ofsajdová pozícia.
     
    9
    Hráči domáceho Augsburgu sú v týchto chvíľach pri lopte, no sú len veľmi opatrní a nikam sa neponáhľajú. Na druhej strane Hertha intenzívne napáda rozohrávku domácich futbalistov.
     
    8
    Domáci tentokrát až príliš pritvrdili vo svojej ofenzívnej snahe a útočiaci Mölders sa previnil tvrdým faulom na brániaceho van den Bergha.
     
    7
    Na pravé krídlo sa k lopte dostal domáci Hong, ktorý ďalekým centrom na ľavé krídlo hľadal Essweina, no nepodarilo sa mu to, keďže odcentrovaná lopta bola príliš dlhá.
     
    6
    Voľný kop na pravej strane odišiel zahrávať domáci Ostrzolek, no jeho pekný center pred bránu hostí napokon pozorní obrancovia Herthy dokázali vyhlavičkovať do bezpečia.
     
    5
    Domáci sa len veľmi ťažko dostávajú pred bránu hosťujúceho celku. Po pravom krídle to tentokrát skúšal Verhaerg, no bol faulovaný hosťujúcim Allaguim. Augsburg má k dispozícii voľný kop z pravej strany.
     
    4
    Hertha v týchto chvíľach poriadne pridáva na ofenzívnej aktivite a robí domácim obrancom poriadne problémy. Útočiaceho Skjelbreda však tentokrát zastavil pozorný Hong.
     
    3
    Allagui sa rýchlo presúval po ľavom krídle, následne urobil dobrú sťahovačku na jedného z domácich obrancov, no pošmykol sa a loptu stratil spod svojich nôh.
     
    2
    Hosťujúci Lustenberger sa dostal do zakončenia vo veľkej vzdialenosti, no jeho strieľaný center napokon minul priestor domácej brány a neohrozil gólmana Hitza.
     
    1
    Úvodný výkop v prvom polčase mali k dispozícii hráči domáceho Augsburgu, ktorí hrajú v klasických zelených dresoch. Hostia z Berlína však intenzívne napádajú rozohrávku domácich práve v oranžových dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    FC Augsburg: Manninger – Philp, Reinhardt, Kohr, Ji, Bobadilla, Hahn

    Hertha BSC: Gersbeck – Baumjohann, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Brooks, Schulz
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Calssen-Bracker, Verhaegh, Klavan, Ostrzolek, Hong, Werner, Baier, Altintop, Mölders, Esswein

    Hertha BSC: Kraft – Langkamp, Pekarík, van den Bergh, N'Djeng, Hosogai, Skjelbred, Lustenberger, Cigerci, Allagui, Wagner

    Rozhodca: J. Drees – T. Christ, C. Gittelmann.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 31. kole najvyššej futbalovej súťaže v Nemecku – Bundesliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna SGL Arena v Augsburgu, kde proti sebe od 15:30 nastúpia kluby FC Augsburg a Hertha BSC.

    Domáci celok FC Augsburg sa po 30 odohraných zápasoch v nemeckej najvyššej súťaži nachádza na sympatickej ôsmej priečke so ziskom 42 bodov a gólovým skóre 41:45 za 12 výhier, 6 remíz a 12 prehier. Pred Augsburgom momentálne sídli klub Mainz 05 s náskokom piatich bodov a za Augsburgom sa usadil tí z Hoffenheimu s aktuálnou stratou dvoch bodov.
    V posledných troch zápasoch sa Augsburgu veľmi nedarilo, keď najskôr prehrali na pôde Mainzu 05 pomerne vysoko 0:3, následne získali plný bodový zisk doma, keď si prekvapivo poradili s vedúcim Bayernom Mníchov najtesnejším rozdielom 1:0. Ich posledný zápas však v Hoffenheime skončil prehrou 0:2.

    Hosťujúci klub Hertha BSC sa po 30 odohraných zápasoch v tejto sezóne nachádza na priebežnej desiatej priečke so ziskom 37 bodov a gólovým skóre 38:42 za 10 výhier, 7 remíz a 13 prehier. Pred Herthou momentálne sídli Hoffenheim s náskokom troch bodov a za Herthou Eintracht Frankfurt so stratou dvoch bodov.
    Hertha BSC je na tom o niečo horšie, keďže hráči tohto klubu nedokázali vyhrať už 8 zápasov v rade. V posledných troch stretnutiach získali len jeden bod, keď najskôr prehrali na pôde Schalke 04 výsledkom 0:2, následne remízovali doma proti Hoffenheimu – 1:1 a do tretice tesne prehrali na štadióne Bayeru Leverkusen výsledkom 1:2.

    Podarí sa Herthe prelomiť neuveriteľne dlhú šnúru bez výhry alebo si Augsburg svoj post mierneho favorita potvrdí?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Góly:

    Karty:   52. Ostrzolek (AUG) – 63. Allagui (HER), 67. Langkamp (HER), 89. Niemeyer (HER)


    FC Augsburg: Hitz – Calssen-Bracker, Verhaegh, Klavan, Ostrzolek, Hong, Werner (58. Hahn), Baier, Altintop (78. Ji), Mölders (72. Bobadilla), Esswein
    Náhradníci: Manninger – Philp, Reinhardt, Kohr, Ji, Bobadilla, Hahn

    Hertha BSC: Kraft – Langkamp, Pekarík, van den Bergh, N'Djeng (75. Niemeyer), Hosogai, Skjelbred (90+2. Baumjohann), Lustenberger, Cigerci, Allagui (68. Schulz), Wagner
    Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Brooks, Schulz

    Rozhodca: J. Drees – T. Christ, C. Gittelmann