Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | Aston Villa – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Stoke City 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Chelsea – Sunderland 1:2 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:2 (1:1)
Swansea City
Sobota 19.04.2014, 16:00 • St. James' Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Swansea síce prehrávala 1:0, ale presným zásahom v nadstavenom čase prvého polčasu sa jej podarilo vyrovnať a v nadstavenom čase druhého polčasu, dokázal Bony premeniť pokutový kop a svojím druhým gólom v zápase tak spečatil výhru hostí. Swansea si pripisuje tri body a po dvoch prehrách sa tak opäť vracia na víťaznú vlnu, zatiaľ čo čierna séria domáceho Newcastlu pokračuje a ten prehráva už piaty duel v rade za sebou.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu. (17:59:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Wayne Routledge, prichádza Kyle Bartley.
     
    90+2
    Swansea dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil WILFRIED BONY a prudkou ranou do pravého rohu domácej brány premieňa penaltu, čím zrejme rozhodol o zisku troch bodov pre hostí.
     
    90+1
    Bola nariadená penalta pre Swanseu! Striedajúci Emnes sa snažil vo vápne prekľučkovať k zakončeniu, Coloccini ho zastaviť nedokázal a hoci Tioté následne áno, prehnal to s razanciou a rozhodca vôbec neváhal, aby odpískal pokutový kop. Zároveň domáci Cheikh Ismael Tioté dostáva žltú kartu.
     
    90
    Po útočnom faule hostí sa kopal voľný kop pre Newcastle, ktorého sa ujal Krul a posiela dlhú loptu na súperovu polovicu. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    88
    Hrá sa rýchly futbal z jednej strany na druhú. po šanciach Newcastlu sa opäť pripomenul fanúšikom Jonjo Shelvey, keď posielal z pravej strany prudký prízemný center pred bránu. Vo vápne mal dvoch voľných spoluhráčov, ale žiaľ pre Swanseu, lopta skončila v Krulovom náručí.
     
    87
    Domáci boli v rýchlom protiútoku, ale keď sa Gouffran snažil zo stredu ihriska vysunúť na pravú stranu vápna do behu Debuchyho, netrafil loptu ideálne a tá skončila mimo hracej plochy.
     
    86
    Po faule Ángela Rangela zahrávali domáci voľný kop z veľkej vzdialenosti. Jeho exekútorom bol Yoan Gouffran, ktorý však poslal svoju strelu tesne popri pravej tyčke.
     
    85
    Dlhý nadýchaný center letel zo stredu pola na Bonyho, ktorý sa však proti Coloccinimu nepresadil. Naopak, argentínsky obranca si skúsene prikryl loptu a následne našiel peknou prihrávkou Tiotého.
     
    83
    Striedajúci Emnes peknou krížnou prihrávkou do behu vysunul Bonyho, ktorý sa rútil sám na gólmana, ale Tim Krul bol rýchlejší a na zemi si pokryl loptu.
     
    82
    Akcie oboch tímov končia len tesne za hranicou stredu pola a ak sa to v najbližších minútach nezmení, zrejme sa dočkáme deľby bodov.
     
    81
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Dan Gossling, prichádza Adam Armstrong.
     
    81
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Marvin Emnes.
     
    78
    Pekne zatočenou strelou sa nám pripomenul hosťujúci Jonathan de Guzmán, ale jeho rana skončila tesne nad brvnom domácej svätyne.
     
    77
    S približujúcim sa koncom zápasu sa tempo hry zvyšuje. Je sympatické, že ani jeden zo súperov sa neuspokojuje s remízovým výsledkom. Spoza šestnástky vypálil pekný obľúčik Ameobi, ale mieril len do Vormovej náruče.
     
    75
    Shelvey šprintoval k bráne, vymenil si loptu s jedným zo spoluhráčov a v dobrej pozícii sa nakoniec neulakomil na strelu, ale spätnou prihrávkou našiel Hernándeza, ktorý pekne vystrelil. Jeho strele chýbali len centimetre k tomu, aby bola gólová.
     
    74
    Newcastle pekne a plynulo kombinuje na súperovej polovici, ale k strele to zatiaľ neviedlo. Už už dostával dobrý center na hlavičkovanie Ameobi, ale ten bol vo vzdušnom súboji odzbrojený Williamsom.
     
    73
    Nepresné centre na oboch stranách. Newcastle vhadzuje na ľavej strane útočnej polovice.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 23. Ameobi – 45+2. Bony, 90+2. Bony (pen.)

    Karty:   32. Gossling (NEW), 90+1. Tioté (NEW)


    Newcastle United: T. Kruln – F. Coloccini, M. Williamson, P. Dummett, C. Tioté, D. Gosling, V. Anita, Shola Ameobi, Y. Gouffran, P. Cissé, L. de Jong
    Náhradníci: M. Yanga-Mbiwa, L. Rémy, M. Haïdara, R. Elliot, M. Debuchy, S. Taylor, A. Armstrong

    Swansea City: M. Vorm - A. Williams, Àngel Rangel, Jordi Amat, B. Davies, J. de Guzmán, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pablo Hernández, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, N. Dyer, G. Tremmel, D. N'Gog, J. Fulton, M. Emnes, K. Bartley

    Rozhodca: C. Foy – H. Lennard, S. Child