Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | Aston Villa – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Stoke City 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Chelsea – Sunderland 1:2 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:2 (1:1)
Swansea City
Sobota 19.04.2014, 16:00 • St. James' Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Swansea síce prehrávala 1:0, ale presným zásahom v nadstavenom čase prvého polčasu sa jej podarilo vyrovnať a v nadstavenom čase druhého polčasu, dokázal Bony premeniť pokutový kop a svojím druhým gólom v zápase tak spečatil výhru hostí. Swansea si pripisuje tri body a po dvoch prehrách sa tak opäť vracia na víťaznú vlnu, zatiaľ čo čierna séria domáceho Newcastlu pokračuje a ten prehráva už piaty duel v rade za sebou.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu. (17:59:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Wayne Routledge, prichádza Kyle Bartley.
     
    90+2
    Swansea dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil WILFRIED BONY a prudkou ranou do pravého rohu domácej brány premieňa penaltu, čím zrejme rozhodol o zisku troch bodov pre hostí.
     
    90+1
    Bola nariadená penalta pre Swanseu! Striedajúci Emnes sa snažil vo vápne prekľučkovať k zakončeniu, Coloccini ho zastaviť nedokázal a hoci Tioté následne áno, prehnal to s razanciou a rozhodca vôbec neváhal, aby odpískal pokutový kop. Zároveň domáci Cheikh Ismael Tioté dostáva žltú kartu.
     
    90
    Po útočnom faule hostí sa kopal voľný kop pre Newcastle, ktorého sa ujal Krul a posiela dlhú loptu na súperovu polovicu. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    88
    Hrá sa rýchly futbal z jednej strany na druhú. po šanciach Newcastlu sa opäť pripomenul fanúšikom Jonjo Shelvey, keď posielal z pravej strany prudký prízemný center pred bránu. Vo vápne mal dvoch voľných spoluhráčov, ale žiaľ pre Swanseu, lopta skončila v Krulovom náručí.
     
    87
    Domáci boli v rýchlom protiútoku, ale keď sa Gouffran snažil zo stredu ihriska vysunúť na pravú stranu vápna do behu Debuchyho, netrafil loptu ideálne a tá skončila mimo hracej plochy.
     
    86
    Po faule Ángela Rangela zahrávali domáci voľný kop z veľkej vzdialenosti. Jeho exekútorom bol Yoan Gouffran, ktorý však poslal svoju strelu tesne popri pravej tyčke.
     
    85
    Dlhý nadýchaný center letel zo stredu pola na Bonyho, ktorý sa však proti Coloccinimu nepresadil. Naopak, argentínsky obranca si skúsene prikryl loptu a následne našiel peknou prihrávkou Tiotého.
     
    83
    Striedajúci Emnes peknou krížnou prihrávkou do behu vysunul Bonyho, ktorý sa rútil sám na gólmana, ale Tim Krul bol rýchlejší a na zemi si pokryl loptu.
     
    82
    Akcie oboch tímov končia len tesne za hranicou stredu pola a ak sa to v najbližších minútach nezmení, zrejme sa dočkáme deľby bodov.
     
    81
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Dan Gossling, prichádza Adam Armstrong.
     
    81
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Marvin Emnes.
     
    78
    Pekne zatočenou strelou sa nám pripomenul hosťujúci Jonathan de Guzmán, ale jeho rana skončila tesne nad brvnom domácej svätyne.
     
    77
    S približujúcim sa koncom zápasu sa tempo hry zvyšuje. Je sympatické, že ani jeden zo súperov sa neuspokojuje s remízovým výsledkom. Spoza šestnástky vypálil pekný obľúčik Ameobi, ale mieril len do Vormovej náruče.
     
    75
    Shelvey šprintoval k bráne, vymenil si loptu s jedným zo spoluhráčov a v dobrej pozícii sa nakoniec neulakomil na strelu, ale spätnou prihrávkou našiel Hernándeza, ktorý pekne vystrelil. Jeho strele chýbali len centimetre k tomu, aby bola gólová.
     
    74
    Newcastle pekne a plynulo kombinuje na súperovej polovici, ale k strele to zatiaľ neviedlo. Už už dostával dobrý center na hlavičkovanie Ameobi, ale ten bol vo vzdušnom súboji odzbrojený Williamsom.
     
    73
    Nepresné centre na oboch stranách. Newcastle vhadzuje na ľavej strane útočnej polovice.
     
    71
    Gossling odvracal dvakrát loptu mimo hracej plochy a videli sme dva rohové kopy hostí z pravej strany. po tom druhom vznikla menšia roztržka medzi gólmanom Krulom a bekom hostí, Ashleym Williamsom. Rozhodcovia si však celú situáciu postrážili.
     
    68
    Nebezpečný center z pravej strany letel do domáceho vápna. Bony sa k zakončeniu nedostal, ale lopta sa odrazila na hranicu šestnástky, kde už sa chystal k strele Pablo Hernández. V poslednej chvíli však zatiahol ručnú brzdu Fabrício Coloccini a sklzom zabránil hosťujúcemu útočníkovi v zakončení.
     
    67
    Swansea sa už už dostávala do domáceho pokutového územia, ale de Guzmán nakoniec v rozhodujúcom momente o loptu prišiel a dopredu mohli ísť hráči Newcastlu United.
     
    66
    Akcia hostí bola zastavená pre ofsajd, v ktorom bol Bony. Na druhej strane zblokoval Rangel Rémyho strelu a domáci zahrávali roh z ľavej strany. Po ňom však lopta skončila len v náručí Vorma.
     
    64
    Sledujeme znovu súboje v strede pola. Je za nami viac než hodinka zápasu a hoci v úvode druhej polovice bola lepšia Swansea, teraz sú to hráči Newcastlu, ktorí sú pánmi ihriska.
     
    62
    Chyba v hosťujúcej obrane takmer viedla k druhému gólu Newcastlu. Jeden z obrancov nedokázala na ľavej strane odcentrovať a posunul loptu len úplne voľnému Rémymu, ktorý vyskúšal pozornosť gólmana z veľkej diaľky. Pokus domáceho hráča napokon letel mimo priestorov hosťujúcej svätyne.
     
    61
    Ashley Willimas si nepostrážil Gosslinga, ten však na center z pravej strany nezareagoval najlepšie a hoci sa k hlavičke nakoniec dostal, bola veľmi nepresná. V strede pola bol Hernández v hlavičkovom súboji faulovaný jedným z domácich hráčov a Swansea zahrávala voľný kop, po ktorom sa dostal na ľavej strane k strele spoza šestnástky Bony, ale jeho pokus šiel tesne popri ľavej tyčke Krulovej brány.
     
    59
    V posledných momentoch pridal domáci Newcastle na aktivite, zahrávali voľný kop v strede pola a teraz sú to oni, kto má loptu na kopačkách a kontroluje hru.
     
    57
    Rýchly protiútok Newcastle sa skončil nepresnou strelou Rémyho. Viac ako strelecký pokus to však vyzeralo, že sa od Rémyho lopta len odrazila mimo hracej plochy.
     
    56
    Rémy sa dostal k strele, lenže jeho pokus bol nepresný. krátko potom si skvele prikryl loptu pred Bonym Coloccini. Keby argentínsky bek zlyhal, Bony by sa rútil sám na brankára.
     
    55
    Po dlhšej odmlke sa dostali do útoku aj domáci, keď Debuchy posunul na pravej strane loptu Goufranovi. Ten centroval do vápna, ale tam si vzal loptu pre seba Michel Vorm, gólman hostí.
     
    53
    Ani druhý polčas sa nehrá vo vysokom tempe, ale aktívnejším tímom je jednoznačne Swansea, ktorá drží loptu na svojich kopačkách a neustále hľadá spôsob ako sa dostať na dostrel Krulovej brány.
     
    51
    Videli sme ofsajd na oboch stranách. Najskôr v ňom bol hosťujúci Bony, bezprostredne po Krulovom výkope bol v ofsajde na druhej strane Ameobi.
     
    50
    Swansea veľmi pekne bojovala o loptu na súperovej polovici, ale nakoniec Routledge stratil loptu a domácej obrane sa podarilo dlhým odkopom preniesť hru na druhú stranu ihriska, tam bol však pozorný de Guzmán.
     
    49
    Vorm bude vykopávať po Tiotého strele z ľavej strany.
     
    48
    Po centri z ľavej strany sa prezentoval pekným volejom domáci Dan Gossling. Vorm si však s jeho pokusom poradil a vyrazil ho na roh, po ktorom už nebezpečenstvo pre hosťujúcu bránu nehrozilo.
     
    47
    Druhý polčas rozohrala Swansea. Dvakrát sa pokúsila o dlhý center na útočnú polovicu, oba však dokázala domáca obrana odvrátiť. Po Shelveyho prihrávke bojoval o loptu pri rohovej zástavke Ángel Rangel, ale neuspel a Newcastle vhadzuje.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli po jednom góle na každej strane. Skóre otváral v 23.minúte domáci Ameobi, ale v nadstavenom čase prvého polčasu sa podarilo vyrovnať Bonymu. Smutnejšou správou je, že pre zranenie museli z dnešného duelu odstúpiť už dvaja hráči z domáceho tábora, ako i hlavný arbiter. Druhý polčas sa začne približne 17:02.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Napriek tomu, že v poslednej päťminútovke prvého polčasu sa nehralo vo veľmi závratnom tempe, jeho záver priniesol dramatizáciu duelu, keď domáci inkasovali klasický "gól do šatne".
     
    45+2
    Swansea dala gól!
    Hostia zahrávali ďalší rohový kop z pravej strany a tentokrát si na Daviesov center od rohovej zástavky výborne vyskočil WILFRIED BONY, ktorý svojím dvanástym presným zásahom v sezóne vyrovnáva na 1:1.
     
    45
    K prvému polčasu sa nadstavujú tri minúty, Swansea oblieha po rohovom kope pokutové územie domácich.
     
    44
    Na center z pravej strany si vo vápne výborne vyskočil Yoan Gouffran. Jeho hlavička však smerovala len do stredu brány, kde stál pozorný Michel Vorm.
     
    43
    V závere polčasu tempo zápasu opadlo, sledujeme kombináciu hostí, ktorí sa však ďalej ako do stredu pola dostať nevedia. Hru Newcastlu negatívne ovplyvnili dve vynútené striedania v priebehu prvého polčasu.
     
    42
    Jonjo Shelvey bol faulovaný na polovici súpera Dummettom a Swansea zahrávala voľný kop. Ujal sa toho sám faulovaný Shelvey, ktorý vyslal na bránu peknú, ale nepresnú strelu.
     
    40
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Luuk de Jong, prichádza Loic Rémy.
     
    39
    Swansea kombinuje na súperovej polovici, ale stále je to veľmi ďaleko od Krulovej brány. De Jong už na trávniku nie je, naopak sa postrannou čiarou sa pripravuje Rémy.
     
    37
    Znovu sa chvíľu nehralo, pretože na trávniku ostal ležať Luuk de Jong a zrejme to bude s domácim hráčom vážne, pretože to vyzerá, že uvidíme už druhé striedanie v domácom tábore.
     
    35
    Wilfried Bony sa na hranici šestnástky pekne prekľučkoval pomedzi dvoch domácich bekov a vystrelil. Jeho obľúčik síce míňa bránu, ale spôsob akým sa Bony k strele dostal, bol určite pohľadný pre oko každého futbalového fanúšika.
     
    33
    Po priamom kope Swansea nebezpečne obliehala domáce pokutové územie, ale nakoniec jej snahu ukončil čiarový arbiter, ktorý uvidel ofsajd Bonyho.
     
    32
    Po faule na Routledgeho dostáva žltú kartu domáci Dan Gossling a hostia budú zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    31
    Odohrala sa výmena na poste hlavného arbitra, Chris Foy zrejme pre nejaké zranenie zo zápasu odstupuje a nahrádza ho Anthony Taylor.
     
    30
    Po nepresnom pase de Jonga bude môcť vrátiť loptu do hry vhadzovaním Swansea. Všetko sa to dohráva v kľudných vodách stredu pola.
     
    29
    Swansea sa po Williamsovom pase ďaleko nedostala. Naopak, dvakrát v krátkom časovom slede sa dostal k strele Shola Ameobi, autor prvého gólu.
     
    28
    Domáci vhadzovali v strede pola a pokúšali sa o ofenzívnu akciu dlhým centrom, ale ten si postrážil Ashley Williams, ktorý ukľudňuje hru a posiela spoluhráčov dopredu.
     
    27
    Newcastlu gól pomohol, sú aktívnejší a kontrolujú loptu na svojich kopačkách. Domácim bola ponechaná výhoda po faule na Debuchyho, ale akcia po pravej strane zakončenie na bránu nepriniesla.
     
    25
    Po otváracom góle sa hra takmer dve minúty držala výhradne v strede pola. potom sa dostali do rýchleho protiútoku domáci, ale ten skončil nepresnou hlavičkou Ameobiho.
     
    23
    Newcastle United dal gól!
    Po Krulovom dlhom výkope sa domáci rýchlo dostali na hranicu pokutového územia hostí, kde obrancom tiesnený Luuk de Jong našiel krátkou prihrávkou spoluhráča, ktorým bol SHOLA AMEOBI a ten prízemnou strelou do protipohybu gólmana otvára skóre dnešného duelu.
     
    22
    Tim Krul vykopáva po neúspešnom pokuse Bonyho.
     
    21
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Papiss Demba Cissé, prichádza Mathieu Debuchy.
     
    20
    Swansea dostala v posledných momentoch Newcastle pod tlak. Pri rohovej zástavke bojovali o loptu Britton s Tiotém. Hra sa kúskuje, pretože vidíme veľa nepresností na oboch stranách, ktoré končia mimo hracej plochy.
     
    19
    Shelvey posunul loptu Hernándezovi, ktorý nahrával na pravú stranu odkiaľ letel center do vápna. Na ten najvyššie vyskočil Jonathan de Guzmán, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný na roh. Videli sme prvú vážnu šancu dnešného duelu.
     
    18
    Znovu sa hrá, k strelke sa dostal Shola Ameobi. Jeho pokus bol však nevýrazný a Vorm s ním nemal žiadne problémy.
     
    16
    Papiss Demba Cissé ostáva ležať na trávniku. Zrejme si privodil nejaké svalové zranenie, pretože sa drží za nohu a opakovaný záznam ukazuje, že tomu nepredchádzal žiadny súboj.
     
    15
    Britton to neurobil dobre na svojej polovici a nepresným centrom, ktorý končí za postrannou čiarou dáva šancu domácim na založenie útoku. Tí ju však nevyužili, stratili loptu, ktorú jeden z hosťujúcich bekov odkopáva až ku brankárovi Timovi Krulovi.
     
    14
    Swansea si vybojovala tretí rohový kop v zápase a po zblokovanej lopte Coloccinim sa znovu celá situácia opakuje a Swansea zahráva štvrtý rohový kop z pravej strany, ale lopta sa po nevýraznej hlavičke jedného z hostí dostala priamo do náruče domáceho Krula.
     
    12
    Domáci to dvakrát skúšali dlhým centrom zo stredového kruhu na pravú stranu útočnej polovice, ale ani raz im to nevyšlo a naopak na druhej strane sa rútil do brejku de Guzmán, ale nakoniec bol odzbrojený.
     
    11
    Po druhom rohovom kope hostí sa dostalo k lopte Newcastle a zdalo sa, že pôjde do prečíslenia, ale nakoniec bola akcia domácich pribrzdená v strede pola.
     
    10
    Hostia si vybojovali rohový kop z pravej strany, po ktorom sa dostal k hlavičke Jonjo Shelvey. Jeho pokus bol vyrazený gólmanom a Swansea má možnosť druhého rohu.
     
    8
    Na pravej strane sa pekne uvoľnil Pablo Hernández, ktorý hľadal prízemnou prihrávkou niekoho zo spoluhráčov vo vápne, ale obrana domácich bola pohotovejšia a získala loptu.
     
    7
    Stále sledujeme rovnaký obraz hry, v ktorom vidíme snahu hráčov Newcastlu o dostanie sa bližšie k bráne hostí. Swansea síce získala pri postrannej čiare loptu, ale jej akcia nemala dlhé trvanie.
     
    5
    V strede pola drží loptu Newcastle, Tioté dostal prihrávku od Ameobiho. Swansea dokázala odvrátiť loptu za postrannú čiaru, odkiaľ ju vhodením vrátil do hry Paul Dummett.
     
    3
    Hosťujúci Jonjo Shelvey napriahol k strele, ale tvrdo mu v zakončení zabránil bek Coloccini, ktorý nechtiac atakoval aj hlavného arbitra. Ten je našťastie v poriadku a zápas môže pokračovať.
     
    1
    Napriek tomu, že o úvodný výkop sa postarali hráči Newcastle, už sa dostala k lopte aj Swansea, ktorá kombinuje na ľavej strane útočnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Newcastle nastúpi na dnešný duel v klasických pruhovaných čierno-bielych dresoch, Swansea dnes v modro-žltej kombinácii. Zápas sa onedlho začne!
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: T. Kruln – F. Coloccini, M. Williamson, P. Dummett, C. Tioté, D. Gosling, V. Anita, Shola Ameobi, Y. Gouffran, P. Cissé, L. de Jong
    Náhradníci: M. Yanga-Mbiwa, L. Rémy, M. Haïdara, R. Elliot, M. Debuchy, S. Taylor, A. Armstrong

    Swansea City: M. Vorm - A. Williams, Àngel Rangel, Jordi Amat, B. Davies, J. de Guzmán, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pablo Hernández, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, N. Dyer, G. Tremmel, D. N'Gog, J. Fulton, M. Emnes, K. Bartley

    Rozhodca: C. Foy – H. Lennard, S. Child.
     
    Vitajte pri prenose z 35.kola anglickej Premier League, na štadióne St. James Park privíta domáci Newcastle United tím Swansea City.

    Domácim sa v posledných zápasoch nedarí, prehrali už štyri duely v rade a navyše ani v jednom z týchto zápasov nedokázali skórovať. Dvakrát si odniesli debakel 0:4, najskôr od Southamptonu a následne i od Manchesteru United. V poslednom kole podľahli najtesnejším rozdielom 0:1 Stoke City. V tabuľke im momentálne patrí deviate miesto za 46 bodov, čo je o tri body viac než má Stoke na desiatom mieste a zároveň o dva menej ako má ôsmy Southampton.

    Aj Swansea má horšie obdobie, hoci netrvá tak dlho ako u jej dnešného súpera. Po presvedčivej výhre 3:0 nad Norwichom si hostia pripísali dve prehry v rade, keď najskôr podľahli Hullu 0:1 a v poslednom kole ich po rovnakom výsledku zdolala Chelsea. Swansea je na pätnástej priečke s počtom 33 bodov, čo je rovnaký počet ako má šestnáste WBA a je to zároveň o bodík menej než má na svojom konte štrnásta Aston Villa.
     
    Swansea vyhrali posledné tri vzájomné duely, naposledy sa tak stalo v 14.kole súčasného ročníka, ktoré sa hralo 4.decembra 2013 a Swansea si s Newcastle poradila na domácej pôde hladko 3:0.

    Stretávajú sa dva tímy, ktoré si v posledných zápasoch nepotykali s dobrou formou a preto je obtiažne tipovať výsledok dnešného duelu. Nechajme sa prekvapiť či Newcastle zdolá Swanseu prvýkrát od apríla 2012 alebo si hostia pripíšu už štvrtú výhru nad týmto súperom v rade. Vylúčená samozrejme nemôže byť ani deľba bodov po vyrovnanom výsledku. Newcastle čaká na vsietený gól už štyri zápasy, Swansea dva a oba celky iste dúfajú, že práve dnes sa im podarí túto nepeknú sériu ukončiť. O všetkom sa rozhodne až priamo na trávniku, výkop stretnutia je naplánovaný na 16:00 a ja Vám prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 23. Ameobi – 45+2. Bony, 90+2. Bony (pen.)

    Karty:   32. Gossling (NEW), 90+1. Tioté (NEW)


    Newcastle United: T. Kruln – F. Coloccini, M. Williamson, P. Dummett, C. Tioté, D. Gosling, V. Anita, Shola Ameobi, Y. Gouffran, P. Cissé, L. de Jong
    Náhradníci: M. Yanga-Mbiwa, L. Rémy, M. Haïdara, R. Elliot, M. Debuchy, S. Taylor, A. Armstrong

    Swansea City: M. Vorm - A. Williams, Àngel Rangel, Jordi Amat, B. Davies, J. de Guzmán, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pablo Hernández, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, N. Dyer, G. Tremmel, D. N'Gog, J. Fulton, M. Emnes, K. Bartley

    Rozhodca: C. Foy – H. Lennard, S. Child