Augsburg – Hertha 0:0 (kon.) | Braunschweig – Bayern 0:2 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 3:1 (kon.)
Dortmund – Mainz 4:2 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 1:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 19.04.2014, 15:30 • SGL arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu bol z pohľadu oboch tímov už o niečo aktívnejší ako ten prvý, no napokon sa ani jeden z klubov nedokázal gólovo presadiť. Domácich výrazne posilnil príchod Bobadillu, ktorý robil v hosťujúcej defenzíve poriadny vietor, no jeho strely prevažne smerovali len mimo Kraftovej brány.

    Oba tímy si po peknom, avšak bezgólovom výkone pripisujú do tabuľky zhodne po jednom bode.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:22:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hosťujúci tréner Luhukay posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Skjelbreda nastupuje do hry oddýchnutý Baumjohann.
     
    90+1
    Ji sa dostal do zakončenia na hranici hosťujúceho pokutového územia, no jeho tvrdá strela napokon len veľmi tesne minula priestor hosťujúcej brány. Kraft teda zasahovať nemusel.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Hertha sa pomaly, ale isto presúva pred bránu domáceho gólmana Hitza, no zatiaľ to nestačí na zisk zaujímavej gólovej šance pre jeden, či druhý tím.
     
    89
    Hosťujúci Niemeyer tentokrát tvrdým sklzom zozadu tvrdo fauloval domáceho Essweina, ktorý sa snažil presadiť rýchlym únikom cez stred. Hlavný rozhodca aj tentokrát vytiahol žltú kartu.
     
    88
    Domáci pridávajú v závere zápasu na ofenzívnej aktivite a snažia sa gólovo presadiť. Zatiaľ sú však hráči hosťujúcej Herthy jasne proti a nič nenechávajú na náhodu.
     
    87
    Gólman Kraft si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od domáceho Jia dokázal loptu v skoku na ľavú stranu zachytiť.
     
    86
    Bobadilla odcentroval loptu z pravej strany aj tentokrát po tvrdom rohovom kope, no napokon bola následná strela Baiera len veľmi nepresná.
     
    85
    Argentínčan Bobadilla priniesol do plachiet domáceho Augsburgu poriadny vietor a tentokrát bez problémov vybojoval rohový kop. Ten odcentroval k vzdialenejšej žrdi, no po jeho centri napokon domáci Hong svojou hlavičkou minul Kraftovu bránu.
     
    84
    Hostia sa snažili vyťažiť gólovú šancu z rýchleho protiútoku po miernej chybe hráčov domáceho Augsburgu, no napokon sa im to nepodarilo. Po centri od Schulza sa k lopte dostal len pozorný Klavan.
     
    83
    Ji odcentroval loptu z ľavej strany v domnení, že v centrálnej časti najde aktívneho Hahna, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Niemeyer loptu bez problémov odkopol do bezpečia.
     
    82
    Na strane hostí sme mohli vidieť ďalší zbytočný faul v strede ihriska, po ktorom sa k lopte dostávajú hráči domáceho Augsburgu, ktorí sa snažia taktickými krokmi dostať ku Kraftovej bráne.
     
    81
    Augsburg má loptu opäť vo svojej moci a snaží sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa však v tom domácim veľmi nedarí, keďže Hertha sa veľmi pozorne bráni.
     
    80
    Jeden z hosťujúcich hráčov, pravdepodobne van den Bergh ostal po nepríjemnom súboji s domácim Klavanom ležať na trávniku pri hosťujúcej striedačke. Po krátkom ošetrovaní sa však vracia na trávnik.
     
    79
    Domáci Bobadilla sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho delovka z centrálnej časti napokon skončila len tesne nad bránou gólmana Krafta.
     
    78
    Domáci tréner Weinzierl posiela na trávnik aj tretie a zároveň posledné striedanie. Namiesto Altintopa nastupuje do hry oddýchnutý Dong-Won Ji.
     
    77
    Slovenský reprezentant Peter Pekarík v službách hosťujúcej Herthy zahrával autový hod na pravej strane, no po jeho zahraní sa k lopte dostali len pozorní obrancovia Augsburgu, ktorý upokojujú tempo hry.

    Góly:

    Karty:   52. Ostrzolek (AUG) – 63. Allagui (HER), 67. Langkamp (HER), 89. Niemeyer (HER)


    FC Augsburg: Hitz – Calssen-Bracker, Verhaegh, Klavan, Ostrzolek, Hong, Werner (58. Hahn), Baier, Altintop (78. Ji), Mölders (72. Bobadilla), Esswein
    Náhradníci: Manninger – Philp, Reinhardt, Kohr, Ji, Bobadilla, Hahn

    Hertha BSC: Kraft – Langkamp, Pekarík, van den Bergh, N'Djeng (75. Niemeyer), Hosogai, Skjelbred (90+2. Baumjohann), Lustenberger, Cigerci, Allagui (68. Schulz), Wagner
    Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Ben-Hatira, Ronny, Niemeyer, Brooks, Schulz

    Rozhodca: J. Drees – T. Christ, C. Gittelmann