Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | Aston Villa – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Stoke City 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Chelsea – Sunderland 1:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:1 (1:1)
Fulham FC
Sobota 19.04.2014, 13:45 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    85
    Ihrisko opustí i dvojgólový asistent Christian Eriksen, ktorý si dovolil spôsobiť i penaltu, pri ktorej ho ale podržal Hugo Lloris. Na jeho miesto príde anglická nádej Andros Townsend.
     
    79
    Poslednú desaťminútovku si zahrá i letný mega-nákup Roberto Soldado. Pozíciu mu prepustil momentálne cennejší Harry Kane, ktorý sa presadil trikrát po sebe.
     
    77
    Zodpovednosť na seba zobral hrdzavý stredopoliar Steve Sidwell, ktorý však absolútne vyhorel. Loptu poslal ideálny meter vedľa pravej Llorisovej ruky, na čo francúzsky gólman dokázal zareagovať a vyraziť pred seba. Sidwell následne v dorážke premáchol a Spurs tak naďalej vedú o dva góly!
     
    76
    Ale ono to predsa len ešte pôjde! Askhan Dejagah centroval do šestnástky, kde sa lopty zmocnil Hugo Rodallega. Ten si šikovne obhodil Christiana Eriksena, ktorý na hranici šestnástky zahral rukou. Lee Probert sa s dvojgólovým asistentom nemaznal a ukázal na biely bod!
     
    68
    Na trávnik prichádza pre zmenu bývalý hráč Fulhamu. Je ním Belgičan Moussa Dembélé, ktorý v strede poľa nahradí Chadliho.
     
    66
    Spomínaný John Heitinga, ktorý zavinil tretí gól, musí z ihriska pre zranenie dolu. Na jeho miesto príde černohorský obranca Elsad Zverotić.
     
    62
    Tottenham dal gól!
    Kohúti si zopakovali gólovú situáciu z úvodného dejstva a vďaka tomu sa dostávajú už do dvojgólového vedenia. Z ľavej strany rozohrával voľný kop opäť Christian Eriksen. Ten posielal do vápna prudký center, ktorý smeroval na zadnú žrď. Tam bol nedôrazne krytý YOUNÉS KABOUL, ktorý jeho padajúci list z metra umiestňuje kolenom do odkrytej bránky. Famózna kopacia technika od Eriksena.
     
    61
    Danny Rose si to suverénne hodil po ľavej strane, no do šestnástky vpustený nebol. Každopádne po ostrej Heitingovej kose je na svete prvá žltá karta od Leeho Proberta.
     
    56
    Trávnik opúšťa bývalý kapitán Tottenhamu i anglickej reprezentácie Scott Parker. Toho v úvodnom dejstve trápilo svalové zranenie stehna. Na jeho miesto príde veterán Giorgos Karagounis.
     
    50
    Lahôdkový futbalový moment prichádza i na druhej strane. Táto situácia futbalovou radosťou iba tak zaplesala. Na ľavej strane dostal dostatok priestoru Dejagah, ktorý posielal milimetrový center na Huga Rodallegu. Kolumbijský útočník zakončoval zo siedmich metrov rybičkou, ktorú však jeho menovec Lloris nádherným spôsobom vytiahol nad brvno. Rohový kop pre Chalupárov.
     
    48
    Tottenham dal gól!
    Kohúti začali druhé dejstvo obrovským náporom a okamžite prichádza i gólová úroda. Po zdĺhavej kombinácii zobral na seba zodpovednosť Aaron Lennon, ktorý si na pravej strane zasekol Dejagaha. Následne posielal presný center do stredu malého vápna, kde neohrozene naskakoval HARRY KANE. Ten loptu zľahka tečoval, čím ju nechytateľne usmernil do site. David Stockdale sa za jeho hlavičkou iba obzrel.
     
    37
    Fulham FC dal gól!
    V predchádzajúcich minútach gól doslova visel vo vzduchu a teraz v priebehu necelých dvoch minút sme ho videli na oboch stranách. Domáci si po jeho vstrelení neudržali koncentráciu a tak prichádza expresná odpoveď. Loptu stredom ihriska vyviezol STEVE SIDWELL a po narážke s Kačanikličom zblízka oblúčikom prekonáva Llorisa. Nádherná a jednoduchá akcia Chalupárov znamená skoré vyrovnanie!
     
    35
    Tottenham dal gól!
    Chalupári v posledných minútach len čakali na gól, ktorý prichádza práve teraz. Z pravej strany šestnástky rozohrával voľný kop Christian Eriksen. Jeho center smeroval presne do húfu hráčov, no lopta napokon prepadla až k pripravenému PAULINHOVI. Ten zblízka nekompromisne prestrelil bezmocného Stockdalea a Spurs idú do zaslúženého vedenia!
     
    26
    Hrozitánska hrúbka kapitána Hangelanda takmer hostí stála bezgólový stav. Na pravej strane pochybil v rozohrávke, ktorú mu vypichol Paulinho. Po jeho spätnej prihrávke centroval Rose, Amorebieta poslal loptu len za seba, kde z hranice malého vápna pálil Aaron Lennon. Stockdale však jeho pokus zázračne vyškrabal na ľavú žrď. Situáciu následne upokojil Steve Sidwell.
     
    19
    Pozor však na druhú stranu, kde sa taktiež mohlo otvárať skóre. Kačaniklič na pravej strane spolupracoval so Scottom Parkerom. Ten síce na hranici šestnástky stratil rovnováhu, no aj zo zeme dokázal vysunút do šance Rodallegu. Ten však vybiehajúceho Llorisa prehodiť nedokázal. Výborná práca francúzskeho gólmana znamená iba rohový kop pre Cottagers.
     
    18
    Tottenham si rohový kop mohol zopakovať a druhý pokus bol už o niečo nebezpečnejší. Z pravej strany centroval opäť Christian Eriksen. Na hranici malého vápna sa zohrala poriadna skrumáž, na ktorej konci bola hlavička od Kaboula. Domáci kapitán však z päťky zakončoval tesne nad. Fulham sa i so šťastím dokázal ubrániť.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Paulinho, 48. Kane, 62. Kaboul – 37. Sidwell

    Karty:   61. Heitinga (FUL)

    Nepremenená penalta: 77. Sidwell (TOT), brankár Lloris zneškodnil


    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Kaboul (C), Fryers, Rose – A. Lennon, Paulinho, Chadli, Eriksen – Kane, Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Chiriches, Soldado, Townsend, M. Dembélé, Sigurdsson, Bentaleb
    Manažér: Tim Sherwood

    Fulham FC: Stockdale – Heitinga, Hangeland (C), Amorebieta, J. Riise – Dejagah, Kvist, Parker, Sidwell, Kačaniklič – Rodallega
    Náhradníci: Stekelenburg – Kasami, Karagounis, Zverotič, Woodrow, P. Roberts, D. Bent
    Manažér: Felix Magath

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. Scholes – R. East