AC Miláno – Livorno 3:0 (kon.) | Lazio – Turín 3:3 (kon.) | Parma – Inter 0:2 (kon.)
Udinese – Neapol 1:1 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 1:2 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
Catania – Sampdoria 2:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:1 (kon.) | Juventus – Bologna 1:0 (kon.)
Fiorentina – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:1 (0:1)
AS Rím
Sobota 19.04.2014, 21:00 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Fialoví sa napokon konečne pustili do nakopávaných lôpt a okamžite to v šestnástke hostí horelo. Matri ani Valero sa však ku koncovke nedostali. Alessando Matri bol navyše presvedčený, že po jeho strele hral Tolói rukou. Mazzoleni ale nesúhlasil a za protesty mu navyše udelil žltú kartu.
     
    90+1
    Fialky sa po ňom k zakončeniu nedostali a naopak si museli dať pozor na rýchly protiútok Rimanov. Tomu uťal koniec Nenad Tomovič, ktorý na polovici ihriska zložil Pjaniča.
     
    90
    Stefan Savič takmer roztrhol loptu, no jeho bomba sa napriek tomu nevpratala medzi tri žrde. Po Joaquínovom centri odvracal spoľahlivý stopér Leandro Castán iba k černohorskému obrancovi, ktorý z úctyhodnej vzdialenosti vyslal ďalekonosný tiahly projektil. Ten rozrazil všetko čomu stálo v ceste, až ho tesne nad brvno pohotovým zákrokom usmernil gólman Morgan De Sanctis. Vyrovnanie sa naďalej nekoná! Nasledovať bude iba rohový kop.
     
    86
    Za sebou máme i poslednú výmenu v zápase. Trávnik opustil výborne hrajúci bek Dodô. Na jeho miesto naskočil grécky zadák Vasilis Torosidis.
     
    82
    Z ihriska schádza i skúsený Alberto Aquilani, ktorého na posledných desať minút i s nadstavením nahradí peruánsky záložník Juan Manuel Vargas.
     
    80
    Hraciu plochu opúšťa i bývalý hráč mužstva z Florencie Adem Ljajič. Za piskotu domácich tribún ho nahradí Michel Bastos, ktorý tu hosťuje z Al Ain.
     
    75
    Presne takú časť stretnutia sa budeme zaobísť bez Francesca Tottiho, ktorý po dobrom výkone opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho Florenzi.
     
    73
    Josip Iličič sa k exekúcii podobných štandardiek už nedostane, keďže Vincenzo Montella ho sťahuje. Na jeho post príde Joaquín.
     
    71
    Fiorentina sa konečne dostala k prvej nebezpečnej situácii pred De Sanctisom. Po faule na Cuadrada nasledoval voľný kop z ľavej strany, ktorý rozohrával Josip Iličič. Ten centroval do klbka hráčov, stojacich na línii malého vápna. Lopta napokon prepadla až k Stefanovi Savičovi, ktorý ju však do siete neupratal. Z päťky totiž kostrbatým volejom mieril nejaký meter nad bránku.
     
    70
    Rafael Tolói si stihol vyslúžiť žltú kartu, keď nepríjemným lakťom zasiahol tvár unikajúceho Juana Cuadrada. Mazzoleni neváhal s udelením ďalšej žltej karty.
     
    65
    Je to neuveriteľné, ale snáď každá ofenzívna akcia Rimanov končí nebezpečnou situáciou pred Netom. Po ľavej strane neohrozene postupoval ľavý obranca Dodô, ktorý sa dostal až na hranicu šestnástky, odkiaľ vypálil. Tomovič jeho pokus zraziť nestihol a brazílsky gólman tak musel ísť opäť na zem. Znovu svoju robotu zvládol, keď vyrazil pred seba. Do bezpečia definitívne odvrátil Rodríguez.
     
    56
    Rimania vidia v krátkom slede ďalšiu žltú kartu, ktorej adresátom je ľavý bek Dodô. Ten na ľavom okraji stiahol Tomoviča.
     
    53
    Juan Cuadrado sa na polovici ihriska otáčal nad loptou, čomu zamedzil stopér Leandro Castán. Ten ho zozadu skolil k zemi a Mazzoleni ho zato obdaroval treťou žltou kartou.
     
    47
    Neto mal hneď skraja druhého dejstva o prácu postarané. Francesco Totti vyviezol loptu stredom ihriska. Pred šestnástkou ju posúval doprava na Adema Ljajiča. Ten si ľahkou kľučkou zasekol Saviča a následne z hranice vápna nebezpečne vypálil. Jeho tiahla strela sa krútila na vzdialenejšiu žrď, no brazílsky gólman Fialiek dokázal vytlačiť do strany. Na šance 0:3 z pohľadu domácich!
     
    46
    Na druhý polčas vybiehajú i skúsenosti v podobe Alessandra Matriho, ktorý nahradil absolútne neviditeľného Rydera Matosa.
     
    42
    Francesco Totti však mal ruku pri tele a penalta sa tak zrejme právom nepískala. Hráči, realizačný tím i priaznivci Fialiek sú iného názoru. Najviac bol o svojej pravde presvedčený kapitán Pasqual, ktorý inkasuje žltú kartu.
     
    40
    Adem Ljajič je zatiaľ pri všetkom podstatnom. Tentokrát i v negatívnom zmysle slova, keď na ľavom okraji šestnástky zoťal Nenada Tomoviča. Mazzoleni mu vytiahol prvú žltú kartu zápasu.
     
    26
    AS Rím dal gól!
    Hostia sa po niekoľkých hluchých minútach opäť pripomenuli a daná prestávka im zjavne pomohla. Opäť to bol vynikajúci Adem Ljajič, ktorý sa z pravej strany preštrikoval až na os ihriska. Z hranice šestnástky vymyslel nádhernú kolmicu, Nenad Tomovič ofsajdovú pascu neuzavrel a RADJA NAINGGOLAN sa ocitol zoči-voči Netovi. Belgický stredopoliar si narozdiel od Gervinha počínal chladnokrvnejšie a povedľa domáceho gólmana otvára skóre zápasu. Na ťahu je kombinačné mužstvo Fialiek!
     
    9
    Ajajaj, Gervinho zahadzuje nemožné... Už som sa chystal, že máme zarobené na ofenzívnu prestrelku, ale krídelník z Pobrežia Slonoviny zlyhal. Adem Ljajič dostal od De Rossiho bonbónik za obranu, ktorý mu letel presne do behu. Spolu so Gervinho tak išli dvaja na jedného. Strapatý krídelník dostával výbornú prihrávku do vápna, no zo siedmich metrov odkrytú bránku netrafil. Lopta sa kotúľala tesne mimo ľavej žrde. Exkluzívna Ljajičova práca tak vyšla nazmar.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Nainggolan

    Karty:   42. Pasqual (FIO), 90+1. Tomovič (FIO), 90+3. Matri (FIO) – 40. Ljajič (ASR), 53. Castán (ASR), 56. Dodô (ASR), 70. Tolói (ASR)


    ACF Fiorentina: Neto – Tomovič, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Aquilani, D. Pizarro, B. Valero – Cuadrado, Iličič, R. Matos
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Ambrosini, Anderson, Bakič, Compper, M. Diakité, Joaquín, Matri, Roncaglia, J. Vargas, Wolski
    Manažér: Vincenzo Montella

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Rafael Tolói, L. Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Michel Bastos, Florenzi, Jedvaj, V. Marin, Mazzitelli, Ricci, Romagnoli, Taddei, Torosidis
    Manažér: Rudi Garcia

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – N. Nicoletti, M. Tonolini – M. Liberti