AC Miláno – Livorno 3:0 (kon.) | Lazio – Turín 3:3 (kon.) | Parma – Inter 0:2 (kon.)
Udinese – Neapol 1:1 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 1:2 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
Catania – Sampdoria 2:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:1 (kon.) | Juventus – Bologna 1:0 (kon.)
Fiorentina – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:1 (0:1)
AS Rím
Sobota 19.04.2014, 21:00 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Fialoví sa napokon konečne pustili do nakopávaných lôpt a okamžite to v šestnástke hostí horelo. Matri ani Valero sa však ku koncovke nedostali. Alessando Matri bol navyše presvedčený, že po jeho strele hral Tolói rukou. Mazzoleni ale nesúhlasil a za protesty mu navyše udelil žltú kartu.
     
    90+1
    Fialky sa po ňom k zakončeniu nedostali a naopak si museli dať pozor na rýchly protiútok Rimanov. Tomu uťal koniec Nenad Tomovič, ktorý na polovici ihriska zložil Pjaniča.
     
    70
    Rafael Tolói si stihol vyslúžiť žltú kartu, keď nepríjemným lakťom zasiahol tvár unikajúceho Juana Cuadrada. Mazzoleni neváhal s udelením ďalšej žltej karty.
     
    56
    Rimania vidia v krátkom slede ďalšiu žltú kartu, ktorej adresátom je ľavý bek Dodô. Ten na ľavom okraji stiahol Tomoviča.
     
    53
    Juan Cuadrado sa na polovici ihriska otáčal nad loptou, čomu zamedzil stopér Leandro Castán. Ten ho zozadu skolil k zemi a Mazzoleni ho zato obdaroval treťou žltou kartou.
     
    42
    Francesco Totti však mal ruku pri tele a penalta sa tak zrejme právom nepískala. Hráči, realizačný tím i priaznivci Fialiek sú iného názoru. Najviac bol o svojej pravde presvedčený kapitán Pasqual, ktorý inkasuje žltú kartu.
     
    40
    Adem Ljajič je zatiaľ pri všetkom podstatnom. Tentokrát i v negatívnom zmysle slova, keď na ľavom okraji šestnástky zoťal Nenada Tomoviča. Mazzoleni mu vytiahol prvú žltú kartu zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Nainggolan

    Karty:   42. Pasqual (FIO), 90+1. Tomovič (FIO), 90+3. Matri (FIO) – 40. Ljajič (ASR), 53. Castán (ASR), 56. Dodô (ASR), 70. Tolói (ASR)


    ACF Fiorentina: Neto – Tomovič, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Aquilani, D. Pizarro, B. Valero – Cuadrado, Iličič, R. Matos
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Ambrosini, Anderson, Bakič, Compper, M. Diakité, Joaquín, Matri, Roncaglia, J. Vargas, Wolski
    Manažér: Vincenzo Montella

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Rafael Tolói, L. Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Michel Bastos, Florenzi, Jedvaj, V. Marin, Mazzitelli, Ricci, Romagnoli, Taddei, Torosidis
    Manažér: Rudi Garcia

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – N. Nicoletti, M. Tonolini – M. Liberti