AC Miláno – Livorno 3:0 (kon.) | Lazio – Turín 3:3 (kon.) | Parma – Inter 0:2 (kon.)
Udinese – Neapol 1:1 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 1:2 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
Catania – Sampdoria 2:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:1 (kon.) | Juventus – Bologna 1:0 (kon.)
Fiorentina – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:1 (0:1)
AS Rím
Sobota 19.04.2014, 21:00 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte vo Florencii, kde dáme bodku za sobotňajším 34. kolom talianskej Serie A.

    Fialky tajne dúfajú, že v prípade priaznivých okolností by ešte stále mohli prekĺznuť do Ligy majstrov. Vinou viacerých prešľapov to ale pôjde len veľmi ťažko. Na tretí Neapol totiž strácajú až deväť bodov. Rovnako šibalské pohnútky ženú i rímske AS.
    Mužstvo z hlavného mesta Talianska sa nevzdáva majstrovského titulu. Na Juve však stráca osem bodov. Sen jedného z aktérov tak zrejme definitívne skončí. Kto zostane porazeným?

    Tabuľkové postavenie:

    4. Florencia: 17 – 7 – 9; skóre 56:37; body 58
    2. AS Rím: 24 – 7 – 2; skóre 68:19; body 79

    Forma:

    Florencia: V – V – R – P – V – P
    AS Rím: V – V – V – V – V – V

    Veľkým tohtoročným cieľom fialových bol vytúžený postup do Ligy majstrov. Mužstvo z Florencie sa však na prvé tri priečky nedostalo ani jediný raz. Od šestnásteho kola tróni na štvrtom mieste, kde zrejme ročník i dokončí. V časoch, kedy sa Fiorentina mohla vyšvihnúť vyššie totiž prišli zbytočné zaváhania. Napriek tomu sa jej okulahodiaci futbal musí ľúbiť.
    Dokonalým dôkazom toho bolo posledné stretnutie vo Verone, kde miestny Hellas porazili hokejovým výsledkom 5:3. Inak sa ale Viola nenachádza práve v skvostnej forme. V posledných desiatich kolách je jej bilancia absolútne vyrovnaná (4 – 2 – 4).

    Aj to je dôkazom toho, že na viac, než Európsku ligu UEFA, to stačiť po zásluhe nebude. To rímske AS sa nachádza v ďaleko optimálnejšej pohode. Momentálne sa totiž vezie na sedemzápasovej víťaznej vlne. Podobne to vyzeralo i na začiatku ročníka, keď AS opanovalo všetkých desať počiatočných duelov. Následne však Vlci začali strácať a bohato sa uspokoja i s budúcoročnou účasťou v Champions League.
    Do dnešného zápasu však určite pôjdu so stopercentnou snahou pobiť sa o svoju šancu. Rimania zatiaľ padli na cudzom ihrisku len dvakrát (Juventus 0:3 a Neapol 0:1). Rozšíri sa ich zbierka vo Florencii?

    Vzájomné zápasy:

    08.12.2013; AS Rím – Fiorentina 2:1
    (Maicon, Destro – J. Vargas)

    04.05.2013; Fiorentina – AS Rím 0:1
    (Osvaldo)

    16.01.2013; Fiorentina – AS Rím 0:1 (Coppa Italia)
    (Destro)

    08.12.2012; AS Rím – Fiorentina 4:2
    (2x Totti, Castan, Osvaldo – Roncaglia, El Hamdaoui)

    25.04.2012; AS Rím – Fiorentina 1:2
    (Totti – Jovetič, Lazzari)

    11.01.2012; AS Rím – Fiorentina 3:0 (Coppa Italia)
    (2x Lamela, Borini)

    Absencie:

    Fialky sa i dnes budú musieť zaobísť bez dvojice útočných klenotov Giuseppe Rossi a Mario Gómez. Domácim nepomôže ani Rebič.
    Pred dnešnou chuťovkou je naďalej otázna pripravenosť Matiasa Fernándeza. O jeho štarte sa rozhodne až tesne pred výkopom.

    Nemenej problémov majú i Rimania. Do Florencie sa nepozrú Balzaretti, Benatia a otázny je i štart Leandra Castana.
    Do konca sezóny je vyradený i Kevin Strootman. Taliansky futbalový zväz navyše potvrdil štvorzápasový dištanc pre Destra.

    Na Stadio Artemio Franchi by nás malo čakať vyrovnané stretnutie. Favorita hľadať nebudem, naopak si želám, aby sa predpoklady o krásnom futbale naplnili.
     
    Úvodné zostavy:

    ACF Fiorentina: Neto – Tomovič, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Aquilani, D. Pizarro, B. Valero – Cuadrado, Iličič, R. Matos
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Ambrosini, Anderson, Bakič, Compper, M. Diakité, Joaquín, Matri, Roncaglia, J. Vargas, Wolski
    Manažér: Vincenzo Montella

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Rafael Tolói, L. Castan, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Michel Bastos, Florenzi, Jedvaj, V. Marin, Mazzitelli, Ricci, Romagnoli, Taddei, Torosidis
    Manažér: Rudi Garcia

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – N. Nicoletti, M. Tonolini – M. Liberti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop lahôdky 34. kola je minulosťou. V bielych dresoch sa oň postarali Rimania. Domáci v tradičnej fialovej zľava-doprava.
     
    2
    Hneď v úvode stretnutia sme sledovali priamy kop v podaní Francesca Tottiho. Z dvadsiatich metrov však mieril mimo pravej žrde.
     
    3
    Ofenzívnejšie naladení sa zdajú byť hostia. Pohrozila však i Fiorentina, ak keď Rydera Matosa do vápna nepustil bek Dodô.
     
    4
    Kapitán Pasqual posielal z ľavej strany center na hranicu pokutového bodu, odkiaľ hlavičkoval Aquilani. Jeho pokus ale smeroval iba do stredu bránky.
     
    5
    Po prvýkrát sa prebehol i Cuadrado, ktorého dlhým pasom vysúval Borja Valero. Loptu však na hracej ploche nezachytil.
     
    6
    Dlhá lopta smerovala i na Matosa, ktorého vyzval Aquilani. Aj jeho prihrávka však postrádala presnosť a doletela až k De Sanctisovi.
     
    7
    Fialky sú v úvode aktívnejšie a snažia sa prekvapiť defenzívu AS. Zatiaľ síce márne, ale stále sme len na začiatku duelu.
     
    8
    Juan Cuadrado si nachystal sľubnú parketu na strelu. Zo strednej vzdialenosti však minul o nejaké dva metre.
     
    9
    Ajajaj, Gervinho zahadzuje nemožné... Už som sa chystal, že máme zarobené na ofenzívnu prestrelku, ale krídelník z Pobrežia Slonoviny zlyhal. Adem Ljajič dostal od De Rossiho bonbónik za obranu, ktorý mu letel presne do behu. Spolu so Gervinho tak išli dvaja na jedného. Strapatý krídelník dostával výbornú prihrávku do vápna, no zo siedmich metrov odkrytú bránku netrafil. Lopta sa kotúľala tesne mimo ľavej žrde. Exkluzívna Ljajičova práca tak vyšla nazmar.
     
    10
    Na druhej strane zas odpovedal Josip Iličič, ktorý spoza šestnástky mieril nejaké dva metre nad De Sanctisove brvno.
     
    11
    Následne sa ku koncovke dostal i Borja Valero, ktorý mieril do stredu bránky. Príležitosti na oboch stranách sa začínajú hromadiť.
     
    12
    To je samozrejme len dobre. Pred zápasom sa všeobecne predpokladalo, že dnes by sme mali sledovať ofenzívne gala-predstavenie.
     
    13
    Po príležitostiach Fiorentiny opäť pritvrdzuje i rímska vlčica, ktorá teraz oblieha šestnástku domácich Fialiek.
     
    14
    Fialoví sa ale zatiaľ stíhajú presúvať a navyše po Maiconovej nepresnosti dochádza k zisku lopty. Postaral sa o to David Pizarro.
     
    15
    Fialky si v protiútoku po pravej strane nerozumeli. Cuadrado o loptu prišiel, protiútok zrejme potiahne ľavý obranca Dodô.
     
    16
    Kontra hosťujúcich hráčov však dlhého trvania nemala. Na zemi sa totiž ocitol pravý bek Maicon, ktorý má problémy s okom.
     
    17
    Ľavé oko mu dokonca zasiahol nabiehajúci spoluhráč Gervinho. Po krátkom ošetrení ale brazílsky krajný bek bude pokračovať.
     
    18
    Konečne sme teda mohli hrať ďalej, aj keď ofenzívna akcia Rimanov sa neujala. Dodôvi na ľavej strane ušla lopta až za postrannú čiaru.
     
    19
    Maicon preukázal svoje skúsenosti, keď šikovne nastrelil napadajúceho Cuadrada. Nasledovať bude odkop pre De Sanctisa.
     
    20
    Tomovič so svojim dedinský nákopom smerom vpred nepomohol pomýšľať na úspech. Gólman hostí si zopakuje odkop od bránky.
     
    21
    Fialky sa ale znovu dostali k lopte pomerne ľahko. Maicon si na okraji šestnástky bránil Cuadrada iba na oko, čo kolumbijský krídelník využil na strelu. Tá ale letela vysoko nad.
     
    22
    Za sebou máme prvú polovicu úvodného dejstva. Zatiaľ sme videli iba jednu gólovku od Gervinha. To je za očakávaniami.
     
    23
    Hostia sa trochu zahrali s loptou vo vlastnej šestnástke, ale po Nainggolanovom priťuknutí všetko upokojil srdciar De Rossi.
     
    24
    Tomovič sa po krásnom prenechaní od Aquilaniho prezentoval ďaleko futbalovejším centrom, po ktorom mohol zakončovať Cuadrado. Pred ním ale hasil stopér Leandro Castan.
     
    25
    Domáci sa prezentovali hneď dvojitým faulom v podaní Cuadrada a Iličiča. Po dlhšom obliehaní tak budú musieť vypratať šestnástku AS.
     
    26
    AS Rím dal gól!
    Hostia sa po niekoľkých hluchých minútach opäť pripomenuli a daná prestávka im zjavne pomohla. Opäť to bol vynikajúci Adem Ljajič, ktorý sa z pravej strany preštrikoval až na os ihriska. Z hranice šestnástky vymyslel nádhernú kolmicu, Nenad Tomovič ofsajdovú pascu neuzavrel a RADJA NAINGGOLAN sa ocitol zoči-voči Netovi. Belgický stredopoliar si narozdiel od Gervinha počínal chladnokrvnejšie a povedľa domáceho gólmana otvára skóre zápasu. Na ťahu je kombinačné mužstvo Fialiek!
     
    28
    Vincenzo Montella, bývalý to zakončovateľ rímskeho AS, prežíva ďalšiu horúcu chvíľku na lavičke Fiorentiny. Do konca zostáva dostatok času.
     
    29
    Jeho mužstvo je síce aktívnejšie a lepšie na lopte, no nebezpečnejším mužstvom je AS. Hostia mohli vyhrávať už 2:0.
     
    30
    Po polhodine hry je skóre 0:1 a Fiorentina stále pokračuje v dobývaní hosťujúcej šestnástky. Aquilani tentokrát v postavení mimo hru.
     
    31
    Borja Valero následne vytĺkol defenzívne bloky Vlkov. Ešte predtým sa však pískal nedovolený zákrok na Cuadrada.
     
    32
    No a po skončení hosťujúcich protestov to bude skutočne nebezpečná štandardka. Rozohrávať sa bude zo šestnástkového oblúku.
     
    33
    Bolo to síce o niečo ďalej, ale každopádne Josip Iličič mieril iba pár metrov nad bránku. Toto si želalo lepšiu exekúciu.
     
    34
    Gólman Neto hrozitánsky pochybil po dlhej lopte od Maicona. Nakoniec pred Gervinhom hasil stopér Stefan Savič.
     
    35
    Gonzalo Rodríguez nevyberaným spôsobom zasiahol hlavu Francesca Tottiho, cez ktorého následne preletel. Zatiaľ však hráme bez kariet.
     
    36
    Rovnakou mincou proti Cuadradovi odpovedal i brazílsky stopér Rafael Tolói. Toto sme si od dnešného matchu nesľubovali.
     
    37
    Po Gervinhovom centri do šestnástky sa lopta odrazil k Tottimu, ktorý nádherným halfvolejom mieril nejaké dva metre mimo.
     
    38
    Fiorentina sa vracia ku kombinácii na polovici ihriska, kde to hostí netrápi. Pressing začína až nejakých štyridsať metrov od bránky.
     
    39
    Fialky naďalej pokračujú v tomto štýle hry, ktorý však zatiaľ úspech neslávi. Garciovi zverenci sú na to veľmi dobre pripravení.
     
    40
    Adem Ljajič je zatiaľ pri všetkom podstatnom. Tentokrát i v negatívnom zmysle slova, keď na ľavom okraji šestnástky zoťal Nenada Tomoviča. Mazzoleni mu vytiahol prvú žltú kartu zápasu.
     
    41
    Následný voľný kop Iličiča priniesol zaujímavý moment, keď slovinský futbalista zasiahol ruku Tottiho, ktorý stál už vo vápne.
     
    42
    Francesco Totti však mal ruku pri tele a penalta sa tak zrejme právom nepískala. Hráči, realizačný tím i priaznivci Fialiek sú iného názoru. Najviac bol o svojej pravde presvedčený kapitán Pasqual, ktorý inkasuje žltú kartu.
     
    43
    Rimania sa to snažili využiť na strelenie poisťujúceho gólu, ktorý však po rohovom kope neprišiel. Do bezpečia odvracal Rodríguez.
     
    44
    Na polovici ihriska zostal ležať Francesco Totti, čo arbiter Mazzoleni odmenil hvizdom. Stadio Artemio Franchi sa otriasa v základoch.
     
    45
    Na zemi sa následne ocitol i Josip Iličič, ktorého zostrelil Dodô. Hodne nervózny záver šlágru 34. kola Serie A...
     
    45+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Silviom Mazzolenim zbytočne pridáva dve nadstavené minútky. V ostatných momentoch sa viacej reční, než hrá.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Avizovaná lahôdka 34. kola talianskej Serie A v prvom polčase veľa krásnych momentov neponúkla. Dokopy sme videli len dve gólové situácie na strane hostí, z ktorých sa Rimanom podarilo vyťažiť jeden gól. Fiorentina sa pre zmenu nedostala takmer k ničomu a v polovici duelu tak po zásluhe vedie AS.

    Druhý polčas začína o 22:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na druhý polčas vybiehajú i skúsenosti v podobe Alessandra Matriho, ktorý nahradil absolútne neviditeľného Rydera Matosa.
     
    47
    Neto mal hneď skraja druhého dejstva o prácu postarané. Francesco Totti vyviezol loptu stredom ihriska. Pred šestnástkou ju posúval doprava na Adema Ljajiča. Ten si ľahkou kľučkou zasekol Saviča a následne z hranice vápna nebezpečne vypálil. Jeho tiahla strela sa krútila na vzdialenejšiu žrď, no brazílsky gólman Fialiek dokázal vytlačiť do strany. Na šance 0:3 z pohľadu domácich!
     
    48
    Skóre už také priaznivé nie je, ale ak by sa zápas skončil i takýmto chudobným víťazstvom, hosťom by to určite nevadilo.
     
    49
    Fiorentina sa to samozrejme snaží zmeniť, ale nato zatiaľ proste nemá dostatočné obrátky. AS sa bráni bez väčších problémov.
     
    50
    Tie možno prídu po faule Leandra Castana, ktorý nejakých 25 metrov od bránky poslal k zemi striedajúceho Matriho.
     
    51
    Priamy kop tentokrát rozohral Juan Cuadrado, ktorý však mieril presne na dobre postaveného gólmana Morgana De Sanctisa.
     
    52
    Dodô vymslel výborný center na Gervinha, ktorý sa ocitol presne medzi oboma stopérmi. Brazílčanov center ho ale preletel.
     
    53
    Juan Cuadrado sa na polovici ihriska otáčal nad loptou, čomu zamedzil stopér Leandro Castán. Ten ho zozadu skolil k zemi a Mazzoleni ho zato obdaroval treťou žltou kartou.
     
    54
    Hostia si zvyknú pomôcť i takýmto spôsobom, no dôležitejšie je, že týmito faulami sa im darí rozhodiť fialových z konceptu.
     
    55
    Fiorentina nám v ofenzíve veľa neponúkla a nemení sa to ani po desiatich minútach druhej polky. Naopak, slušnú príležitosť mal Ljajič.
     
    56
    Rimania vidia v krátkom slede ďalšiu žltú kartu, ktorej adresátom je ľavý bek Dodô. Ten na ľavom okraji stiahol Tomoviča.
     
    57
    O ďalšie zakončenie sa pokúsil Juan Cuadrado, ktorému to ale zatiaľ lieta kade-tade. Tentokrát dva metre mimo bránku.
     
    58
    Fiorentina prepásla i rohový kop z pravej strany, ktorý do bezpečia odvracal De Rossi. Nie a nie sa presadiť.
     
    59
    Pasqual navyše na súperovej polke v súboji kapitánov fauloval Tottiho a domáci sa tak musia znovu stiahnuť pred vlastnú šestnástku.
     
    60
    Pred nami je už iba záverečná polhodinka, ktorá by musela priniesť poriadnu divočinu, aby napravila dojem z doterajšieho priebehu.
     
    61
    Od konfrontácie dvoch ofenzívne ladených mužstiev sme čakali rozhodne viacej. Fiorentina sa stále nedostala do vážnej šance.
     
    62
    David Pizarro prevetral svoju raketovú pravačku, no loptu spoza šestnástky poslal ďaleko, ďaleko mimo De Sanctisovej svätyne.
     
    63
    David Pizarro to následne skúšal znovu, ale strela sa mu opäť skrútila mimo bránku. Rozohrávať bude hosťujúci gólman.
     
    64
    Rimania si veľmi trpezlivo a takticky strážia jednogólové vedenie. Navyše neustále podkurujú z protiútokov.
     
    65
    Je to neuveriteľné, ale snáď každá ofenzívna akcia Rimanov končí nebezpečnou situáciou pred Netom. Po ľavej strane neohrozene postupoval ľavý obranca Dodô, ktorý sa dostal až na hranicu šestnástky, odkiaľ vypálil. Tomovič jeho pokus zraziť nestihol a brazílsky gólman tak musel ísť opäť na zem. Znovu svoju robotu zvládol, keď vyrazil pred seba. Do bezpečia definitívne odvrátil Rodríguez.
     
    66
    Na zemi sa však ocitá David Pizarro, ktorý tam čosi schytal do hlavy. Po jeho krátkom ošetrení by sme ale mali pokračovať ďalej.
     
    67
    Pizarro sa už vracia na trávnik, čomu sme samozrejme radi. Vincenzo Montella však i tak bude musieť striedať z taktických dôvodov.
     
    68
    Ťažko ale povedať, koho za koho. Na trávnik už poslal Alessandra Matriho, ktorý sa však do týchto chvíľ nijako nepresadil.
     
    69
    Domáci sa pokúsili presadiť po pravej strane, odkiaľ ale Aquilani neodcentroval. Dodô to zahral bez nutnosti rohového kopu.
     
    70
    Rafael Tolói si stihol vyslúžiť žltú kartu, keď nepríjemným lakťom zasiahol tvár unikajúceho Juana Cuadrada. Mazzoleni neváhal s udelením ďalšej žltej karty.
     
    71
    Fiorentina sa konečne dostala k prvej nebezpečnej situácii pred De Sanctisom. Po faule na Cuadrada nasledoval voľný kop z ľavej strany, ktorý rozohrával Josip Iličič. Ten centroval do klbka hráčov, stojacich na línii malého vápna. Lopta napokon prepadla až k Stefanovi Savičovi, ktorý ju však do siete neupratal. Z päťky totiž kostrbatým volejom mieril nejaký meter nad bránku.
     
    73
    Josip Iličič sa k exekúcii podobných štandardiek už nedostane, keďže Vincenzo Montella ho sťahuje. Na jeho post príde Joaquín.
     
    74
    Skúsený španielsky krídelník by mohol nabrúsiť ostrie domácich Fialiek. Dostáva nato nejakú štvrťhodinku hry.
     
    75
    Presne takú časť stretnutia sa budeme zaobísť bez Francesca Tottiho, ktorý po dobrom výkone opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho Florenzi.
     
    76
    Sympatické je, že Rudi Garcia sa nepúšťa do defenzívnych šachov a na trávnik napríklad neposlal Taddeiho.
     
    77
    Fiorentina si momentálne akoby pripravovala pozíciu na záverečný nápor. Uvidíme, či sa k nemu vôbec dostane.
     
    78
    Po Joaquínovom pase sa tak diať ešte nebude. Na Matriho bola tá lopta predsa len pridlhá. Rozohrávať bude De Sanctis.
     
    79
    Po priťuknutí od Matriho sa o strelecký pokus postaral i Aquilani. Domáci hráči sú však v koncovke ďaleko nepresnejší.
     
    80
    Hraciu plochu opúšťa i bývalý hráč mužstva z Florencie Adem Ljajič. Za piskotu domácich tribún ho nahradí Michel Bastos, ktorý tu hosťuje z Al Ain.
     
    81
    Lopta sa ale po nepresnom Cuadradovom centri nachádza u Morgana De Sanctisa, ktorý sa s rozohrávkou rozhodne neponáhľa.
     
    82
    Z ihriska schádza i skúsený Alberto Aquilani, ktorého na posledných desať minút i s nadstavením nahradí peruánsky záložník Juan Manuel Vargas.
     
    83
    Vincenzo Montella tak kompletne prestriedal. Ani jeden z jeho žolíkov však v zápase nezanechal výraznejšiu stopu.
     
    84
    Nezmenilo sa to ani po rohovom kope Fialiek. Stefan Savič si totiž v súboji s Castánom pomáhal nedovoleným pristrčením.
     
    85
    Fiorentina sa snažila presadiť centrom z ľavej strany, no Borja Valero Joaquínov center na hracej ploche zastihnúť nedokázal.
     
    86
    Za sebou máme i poslednú výmenu v zápase. Trávnik opustil výborne hrajúci bek Dodô. Na jeho miesto naskočil grécky zadák Vasilis Torosidis.
     
    87
    Talianska réžia si vyberá zadumané tváre Giusspeheo Rossiho a Maria Gómeza, ktorí sedia iba medzi divákmi.
     
    88
    Ich skúsenosti a prehľad by sa dnes fialovým rozhodne hodil. Zrejme by na ich streleckom konte nesvietila nula.
     
    89
    Radja Nainggolan si to ešte hodil medzi obrancov, ale z hranice šestnástky mieril iba poldruha metra mimo pravej žrde.
     
    90
    Stefan Savič takmer roztrhol loptu, no jeho bomba sa napriek tomu nevpratala medzi tri žrde. Po Joaquínovom centri odvracal spoľahlivý stopér Leandro Castán iba k černohorskému obrancovi, ktorý z úctyhodnej vzdialenosti vyslal ďalekonosný tiahly projektil. Ten rozrazil všetko čomu stálo v ceste, až ho tesne nad brvno pohotovým zákrokom usmernil gólman Morgan De Sanctis. Vyrovnanie sa naďalej nekoná! Nasledovať bude iba rohový kop.
     
    90+1
    Fialky sa po ňom k zakončeniu nedostali a naopak si museli dať pozor na rýchly protiútok Rimanov. Tomu uťal koniec Nenad Tomovič, ktorý na polovici ihriska zložil Pjaniča.
     
    90+2
    Nachádzame sa uprostred nadstavenej štvorminútovej porcie, no Fiorentina neustupuje od svojho štýlu, ktorý nefungoval počas celého zápasu.
     
    90+3
    Fialoví sa napokon konečne pustili do nakopávaných lôpt a okamžite to v šestnástke hostí horelo. Matri ani Valero sa však ku koncovke nedostali. Alessando Matri bol navyše presvedčený, že po jeho strele hral Tolói rukou. Mazzoleni ale nesúhlasil a za protesty mu navyše udelil žltú kartu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Vrchol 34. kola talianskej Serie A je za nami. Namiesto ofenzívneho gala-predstavenia však priniesol len jeden gól. O troch bodoch už v 26. minúte rozhodol Riman Nainggolan. Niekoľko zaujímavých príležitostí tu bolo a v závere už pritlačili i domáci. Celkovo však duel zaostal za očakávaniami.

    S týmto nemilým konštatovaním sa v Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. (23:02:28)

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Nainggolan

    Karty:   42. Pasqual (FIO), 90+1. Tomovič (FIO), 90+3. Matri (FIO) – 40. Ljajič (ASR), 53. Castán (ASR), 56. Dodô (ASR), 70. Tolói (ASR)


    ACF Fiorentina: Neto – Tomovič, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Aquilani, D. Pizarro, B. Valero – Cuadrado, Iličič, R. Matos
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Ambrosini, Anderson, Bakič, Compper, M. Diakité, Joaquín, Matri, Roncaglia, J. Vargas, Wolski
    Manažér: Vincenzo Montella

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Rafael Tolói, L. Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Michel Bastos, Florenzi, Jedvaj, V. Marin, Mazzitelli, Ricci, Romagnoli, Taddei, Torosidis
    Manažér: Rudi Garcia

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – N. Nicoletti, M. Tonolini – M. Liberti