Ružomberok – B. Bystrica 0:1 (kon.) | Trenčín – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Košice – Nitra 1:0 (kon.)
Senica – Dunajská Streda 3:3 (kon.) | Myjava – Trnava 0:3 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:0 (0:0)
FC Nitra
Sobota 05.04.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Posledné striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Tomáš Huk.
     
    89
    Hosťujúci Forbs musel za cenu žltej karty zastaviť domáceho prenikajúceho futbalistu.
     
    86
    Po rohovom kope mohlo byť poriadne horúco! Až dvojica hosťujúcich hráčov si vyskočila na loptu, ale poslala ju iba tesne vedľa bránky. Tofiloski bude rozohrávať.
     
    85
    Posledné striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Radoslav Augustín, prichádza Denis Čery.
     
    81
    Po rýchlom prechode sú ale v útoku domáci hráči. Diaby mal loptu na kopačke vo vápne, ale odskočila mu od nohy. Následne ešte prihrával Dordevičovi, no ten nenašiel priestor medzi obranou.
     
    78
    Zápas sleduje priamo na štadióne v metropole východu 1822 divákov.
     
    77
    Druhé striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Lazar Dordevič.
     
    71
    Prvé striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza Jozef Skvašík.
     
    70
    Tak toto sa hádam ani nedá zahodiť! Diaby mal loptu na kopačke tesne pred hranicou malého vápna a pred sebou iba bránku s Putnockým, no košický hráč minul priestor troch žrdí.
     
    69
    Hostia striedajú druhýkrát v zápase: z ihriska odchádza Lukáš Kutra, prichádza Vladimir Soares Forbs.
     
    68
    A opäť žltá karta. Vyslúžil si ju domáci Korijkov, ktorý ešte na vlastnej útočnej polovici zastavil súpera, ktorý chcel preniknúť do útoku.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Ján Harbuľák, prichádza Martin Boszorád.
     
    63
    Po diskusiách v strede trávnika rozhodca udeľuje žlté karty. Domácemu Diabymu a hosťujúcemu Kostelnému.
     
    61
    Domáci zbytočne neriskujú. pri vysokom forčekingu súpera zahrali loptu k vlastnému gólmanovi, za ktorého pomoci sa dostali až na opačnú polovicu trávnika. Tam musel opäť zasahovať Putnocký, ktorý v dobrej pozícii loptu Košiciam vyrazil. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    58
    Košice dali gól!

    Domáci sú vo vedení. V šestnástke dostali Košičania veľmi veľa priestoru a napokon to bol NERMIN HASKIČ, kto sám proti Putnockému nemohol zaváhať.
     
    56
    Hostia si domov takisto odnesú žltú kartu. za faul pri bránení si ju vyslúžil Kolbas.
     
    50
    Nitre prenesenie hry na opačnú stranu takmer vyšlo! Lopta nebezpečne poskakoval v šestnástke, ale tam sa ju nikomu z hostí v nepriehľadnej situácii skrotiť nepodarilo.
     
    47
    Ihneď v úvode sa musel hosťujúci gólman poriadne natiahnuť! Ešte v 46. minúte sme videli prudkú strelu, ktorú Putnocký vyrazil iba na rohový kop. Po ňom ohrozenie bránky neprišlo.
     
    43
    Domáci stále útočia. Vo vápne si na center vyskakoval Diaby, ale tesne pred ním hosťujúci hráč odvrátil loptu. Toto ale zo strany Košičanov vôbec nebolo zle myslené.
     
    41
    Obrovská šanca Košíc! Novák zaviezol loptu do vápna, kde ale ešte trochu zbytočne nahrával Haskičovi. Ten bol už v pozícii v ťažkom uhle, odkiaľ trafil iba bočnú sieť.
     
    37
    Obrovská šanca hostí! Košičania prepadli v defenzíve a ich súper sa dostal do veľkej šance. Bol v nej zrejme Kostelný, ktorý ale z hranice šestnástky mieril tesne nad brvno.
     
    32
    Prvú žltú kartu si vyslúžil domáci Novák. Ten mal priveľa rečí k odpískanému faulu v neprospech svojho mužstva.
     
    15
    Toto bola rana ako z dela! K priamemu kopu sa postavil Novák a silou vôbec nešetril. Lopta ale neletela do priestoru bránky. Košický hráč ju poslal tesne nad brvno.
     
    11
    Vzápätí ďalšia veľká šanca Nitry, ale hostia s ňou asi ani sami nepočítali. Loptu nechali domáci voľne sa kĺzať šestnástkou a tesne pred bránkou ju pred hosťujúcim hráčom na rohový kop odkopol Pačinda. Roh Nitry bol ale prisilný a skončil ďaleko za šestnástkou.
     
    10
    Dobrá šanca aj pre Nitru! Rovnako ako v úvode duelu mali hostia k dispozícii nebezpečný priamy kop, ktorého sa tentoraz ujal Nascimento. Loptu posielal k ľavej žrdi, kam sa ale hodil Tofiloski.
     
    9
    Bezprostredne po rohu ohrozenie gólmana neprišlo, no o pár sekúnd už áno. Domáci zahrali štandardku od zástavky nacvičeným signálom nakrátko, po ktorom prišiel center do vápna. Lopta sa tam zaujímavo poodrážala, napokon ju ale Putnocký skrotil.
     
    8
    Domáci sa do súpera poriadne zahryzli! Po rýchlom prechode pálil tesne spoza hranice šestnástky z jej vnútornej strany Pačinda, ale jeho lopta bola zrazená brániacim hráčom na rohový kop.
     
    6
    Veľká šanca Košičanov! Viazanko mohol ísť na bránku úplne sám, ale bol v poslednej chvíli zastavený na hranici šestnástky a skončil na zemi. Išlo ale o čistý zákrok, domáci následne získali rohový kop.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 58. Haskič

    Karty:   32. Novák (KOS), 63. Diaby (KOS), 68. Korijkov (KOS) – 56. Kolbas (NIT), 63. Kostelný (NIT), 89. Forbs (NIT)


    MFK Košice: Tofiloski – Korijkov, Sekulić, Bašista, Ostojić – Viazanko, Bukata, Diaby (90. Huk), Pačinda (77. Dordevič) – Novák, Haskič (71. Skvašík).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Dordevič, Gáll, Urban, Skvašík, Horodník

    FC Nitra: Putnocký – Pillár, Husár, Kolbas, Harbuľák (63. Boszorád) – Nascimento, Šmehyl, Augustín (85. Čery), Kutra (69. Forbs) – Kostelný, Böhm.
    Náhradníci: Stránský – Dubeň, Boszorád, Čery, Forbs, Igwe

    Rozhodca: Matúš – Kubačka, Hancko

    Diváci: 1822