Augsburg – Bayern 1:0 (kon.) | Brémy – Schalke 1:1 (kon.) | Frankfurt – Mainz 2:0 (kon.)
Norimberk – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 2:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:0 (1:0)
Bayern Mníchov
Sobota 05.04.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. V rámci 29. kola dnes Augsburg na domácom trávniku privíta mužstvo Bayernu Mníchov a vám z tohto duelu vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Diváci budú svedkami zaujímavého zápolenia prvého celku s ôsmym tímom tabuľky. Práve domáci futbalisti sú pred úvodným výkopom v horšom tabuľkovom postavení. Po 28 odohraných zápasoch majú na svojom konte 39 bodov, ktoré získali za 11 víťazstiev a 6 remíz. ich celkové skóre je 40:43.
    Hostia z Mníchova sú na tom o poznanie lepšie. Bayern v rovnakom počte zápasov vybojoval bodov 78 a s pohodlným 22-bodovým náskokom sa usadil na čele tabuľky Bundesligy. Hráči tohto celku v aktuálnom ročníku ešte neprehrali, zaznamenali 25 triumfov a 3 remízy.

    Ako sa obom tímom darilo v posledných troch bundesligových dueloch? Bayern dvakrát zvíťazil a raz remizoval, Augsburg si na svoje konto pripísal iba bod za jedinú remízu.

    Posledné zápasy FC Augsburg v Bundeslige:
    26. kolo VfL Wolfsburg – FC Augsburg 1:1
    27. kolo FC Augsburg – Bayer Leverkusen 1:3
    28. kolo 1. FSV Mainz 05 – FC Augsburg 3:0

    Posledné zápasy FC Bayern Mníchov v Bundeslige:
    26. kolo 1. FSV Mainz 05 – FC Bayern Mníchov 0:2
    27. kolo Hertha BSC Berlín – FC Bayern Mníchov 1:3
    28. kolo FC Bayern Mníchov – TSG 1899 Hoffenheim 3:3

    Ako vidia tento duel stávkové kancelárie? Bookmakeri na základe papierových predpokladov jasne favorizujú hosťujúci celok. Na triumf Bayernu vypísali kurz iba približne 1,3, zatiaľ čo na výhru domáceho celku je to až 8. Remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 4,8.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Callsen-Bracker, Hong, Ostrzolek, Esswein, Kohr, Baier, Altintop, Holzhauser, Mölders
    Náhradníci: Manninger – Philp, Reinhardt, de Jong, Thommy, Milik, Bobadilla

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Weiser, van Buyten, Martínez, Sallahi, Shaqiri, Schweinsteiger (C), Kroos, Højbjerg, Mandžukić, C. Pizarro
    Náhradníci: Zingerle – Dante, Rafinha, J. Boateng, Götze, T. Müller, Alaba

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Schaal.
     
    -5
    Vítam vás pri prenose medzi Augsburgom a hráčmi z Bayernského Mníchova. Hráči oboch celkov sa popri čakaní na rozhodcov dnešného stretnutia v útrobách štadióna dobre zabávajú, bavme sa teda futbalom aj my.
     
    -4
    Nemci sú známi aj ako skvelí fanúšikovia, čo dokazujú už niekoľko desiatok minút pred zápasom. Hráči prichádzajú na trávnik za bujarého potlesku.
     
    -2
    Ja len pripomeniem, že zatiaľ čo Bayern dnes nastúpi v tradičných červených dresoch, Augsburg vsadil na zelenú sadu. Či im tá prinesie šťastie, uvidíme.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hráči v zelených dresoch, ktorí sa s loptou okamžite stiahli pred Hitza, odkiaľ budú postupovať smerom dopredu.
     
    1
    Ďaleko sa však nedostali, pred Baierom odkopával do autu Shaqiri, Baier následne sám vhadzoval, avšak nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    2
    Ani Bayern sa však do šance nedostane. Sallahi teraz sa sebou nepochopiteľné nechal loptu, ku ktorej okamžite prišprintoval Hong, ktorý hľadal dlhým nákopom hŕstku spoluhráčov na útočnej polovici, centru však chýbala potrebná razancia.
     
    2
    Augsburg sa napokon ešte dostal k lopte, konkrétne to bol Ostrzolek, ktorý si ju najskôr spracoval a následne pálil pravačkou, jeho pokus Neuer vytesňuje mimo priestor troch žrdí!
     
    3
    Loptu si pri zástavke postavil Baier, ktorý však neposlal úplne ideálny center, mieril to na vzdialenejšiu žrď, kde nestál žiaden z jeho spoluhráčov.
     
    4
    Až teraz dokázali hráči Bayernu odpratať loptu aspoň za stredovú líniu. Tam ju však už opäť zbierajú zelení a rozmýšľajú čo s ňou.
     
    5
    Dobre to teraz spravil Schweinsteiger, ktorý išiel do súboja 1 na 1 nebojácne, vybojoval loptu, dostal sa s ňou do pozície, odkiaľ sa dobre centruje, vysokou prihrávkou hľadal hlavu Shaqiriho, no Hitz dobre zasiahol a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    6
    Po faule Schweinsteigera na druhej strane ihriska sme videli štandardku tesne pred hranicou šestnástky, pokus Kohra však Neuera ohroziť nemohol.
     
    7
    Loptu si na kopačku prilepil Pizarro, čo bolo pre Bayern napokon aj škoda. S hlavou dolu totiž nemal absolútny prehľad o hre a o lotu prišiel ešte pred stredovou čiarou.
     
    8
    Podobne, ako pred malou chvíľou Schweinsteiger to teraz to skúšal Kohr, aj teraz však musíme pozdvihnúť kvality brankára, ktorý jeho center dobre prečítal a nepripustil ohrozenie vlastnej brány.
     
    9
    Shaqiri si pekne nabehol nikým nepokrytý po ľavej strane, dostal loptu, zbytočne sa s ňou nemaznal a okamžite ju poslal na Hitzovu bránu. Ten mal teraz kusisko šťastia, keď len tesne minula jeho ľavú žrď!
     
    10
    Máme za sebou úvodných 10 minút stretnutia. V tých sme videli aktívny futbal na oboch stranách, svojimi kvalitami sa predviedli už aj obaja gólmani.
     
    11
    A tentokrát sa predviedol opäť Neuer! Mölders sa v šestnástke zjavil ako blesk z jasného neba, s loptou na kopačke sa ešte posunul do výhodnejšej pozície na strelu, to však robiť nemal. Obetavý Neuer sa hádže po lopte a drží Mníchovčanov nad vodou!
     
    12
    Hostia to skúšali krátkymi prihrávkami, už-už to vyzeralo, že sa osamotený Schweinsteiger dostane k lopte, avšak dobre sa vrátil Altintop, ktorý čosi také nedopustil.
     
    13
    Svedkami podobnej situácie sme boli aj na odvrátenej strane ihrisku, tu však loptu odkopáva samotný Neuer.
     
    14
    Hoci sa hostia všemožne snažia, či už cez dlhé nákopy, alebo krátke prihrávky, lopta stále nemôže opustiť ich obrannú polovicu. Príčinou sú nepríjemne napádajúci domáci hráči, ktorých treba za takúto hru skutočne pochváliť.
     
    15
    Shaqiri sa dostal k lopte pri autovej čiare, kde napokon aj predviedol kus svojho futbalového umenia. Svojimi kľučkami pomotal hlavy troch obrancov, avšak sám sa pošmykol, a tak lopta letí k Neuerovi.
     
    16
    Højbjerg si teraz nepríjemne vyšliapol zozadu na Altintopa, nuž, Mníchovský hráč móže byť rád, že za tento zákrok ho rozhodca Gräfe napomína len ústne.
     
    17
    Esswein sa dostal do veľkej šance, následný gól by však neplatil, ofsajdový verdikt.
     
    18
    Bayern kombinoval dlho pred šestnástkou súpera, Kroos to skúsil z prvej, rana to bola poriadna, no chýbala jej presnosť. Odkopávať sa bude od Hitzovej bránky.
     
    19
    Viacero nepresností na jednej aj na druhej strane, lopta napokon konč v náručí Neuera, ktorý sa s rozohrávkou neponáhľa a v pokoji ju vracia späť do hry.
     
    20
    Po nej okamžite vyštartoval Pizzaro, po súboji s Mandžukićom ju napokon aj vybojoval, no jeho strela bola zblokovaná, a tak Neuer zasahovať nemusel.
     
    21
    Baxern teraz získal rohový kop. Centrovať sa odvážil Shaqiri, ktorého center nebol vôbec zlý, avšak skvelý Hitz si dokázal aj s týmto poradiť. Teraz treba brankára Augsburgu skutočne pochváliť, hoci nemal vôbec istotu úspešného zákroku, veril si, a tak to má byť.
     
    22
    A následne prišiel útočný faul Bayernu, domáci rýchlo rozohrali a hrá sa ďalej.
     
    23
    Na konci akcie bol Ostrzolek, ten posielal ešte zbytočnú prihrávku po osi ihriska, kde stál len pripravený Neuer.
     
    24
    Útočné snaženie domácich pokračuje. Tentokrát sa však sami zamotali a Mölders posielal loptu dezorientovaný len na kopačku Shaqiriho.
     
    25
    Hrá sa teraz prevažne v strede ihriska, výraznejšie príležitosti sme nevideli ani a jednej, ani na druhej strane.
     
    25
    Tak sme to zakríkli! Essweinova prihrávka mala oči, vo vápne sa k lopte dostal osamotený Altintop, ktorý nedokázal prestreliť padajúceho Neuera! Tak Neuer je rozhodne hráčom polčasu, to, čo pochytal tento gólman zrejme ani nie je možné.
     
    26
    Následne to skúsil aj Mölders, ten priestor troch žrdí minul o poriadny kus. Neuer teraz môže upokojiť hru.
     
    27
    Bayern na útočnej polovici domáceho celku, svojimi typickými krátkymi prihrávkami už kombinuje pred šestnástkou a čakáme už len na center do vápna.
     
    28
    Ten napokon neprišiel, dopredu pôjdu domáci.
     
    29
    NIe však nadlho si Augsburg vydýchol, tentokrát si poza obranu šikovne nabiehal Shaqiri, proti ktorému fantasticky zasiahol Hong.
     
    30
    FC Augsburg dal gól!
    A máme tu prvé prekvapenie zápasu – Augsburg sa dostáva do vedenia! Weiser si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi, loptu mu vypichol SASCHA MÖLDERS, ktorý vymietol pavučiny v ľavej šibenici Neuerovej brány!
     
    32
    Tak Bayernčania teraz behajú po trávniku ako obarení, nedarí sa im ani jedna prihrávka, čo sa snažia domáci využiť a pridať v rýchlom časovom slede ešte jeden gól.
     
    33
    Altintop to skúsil s veľkej diaľky, razanciu už táto strela mala, ešte presne namieriť a Augsburg bude možno jasať po druhýkrát.
     
    35
    Mölders je pri chuti, loptu si teraz pýtal od Holzhausera, tomu však center nevyšiel, Mölders jeho prihrávku zachytiť nestihol.
     
    36
    Podobnú situáciu sme videli aj na druhej strane ihriska, tam si však napádajúceho Shaqiriho skvele postrážil Hong.
     
    38
    Mölders v ďalšej veľkej príležitosti! Tentokrát si nabiehal na prihrávku od Essweina, opäť to mieril do ľavého horného rohu bránky, tam bol však pripravený Neuer, ktorému zrejme jeden takýto gól za zápas stačil.
     
    39
    Rýchly protiútok Bayernu potiahol po pravej strane Kroos, loptu ešte stihol pred postrannou čiarou poslať do stredu šestnátky, kde bol nikým nepokrytý Højbjerg, ktorý vypálil len do stredu bránky, kde stál Hitz. Højbjerg to terza vypálil zbytočne skoro, mal dosť času aj priestoru nato, aby dokázal svoj pokus umiestniť aj lepšie.
     
    40
    Začala sa nám posledná päťminútovka prvého polčasu, domáci kontrolujú loptu a pôjdu dopredu.
     
    41
    Holzhauser sa teraz možno trochu zbytočne púšťal do kľučky, ktorú nezvládol a bude sa tak musieť veľmi rýchlo vrátiť.
     
    42
    Práve Holzhauser teraz na poslenú chvíľu odkopol pred zrýchľujúcim Shaqirim, ktorý by sa rútil zoči-voči Hitzovi.
     
    43
    Infarktové stavy na domácom stánku Augsburgu, jeho hráči sa modlia, aby bol už koniec. Bayern je veľmi blízko vyrovnaniu.
     
    44
    Nepresná strela Højbjerga znamená odkop od Hitzovej brány.
     
    45
    Nenadstavuje sa ani minúta, koniec prvého polčasu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvej polovici zápasu sme boli svedkami pekného futbalu a viacerých šancí na jednej i na druhej strane. Tú svoju dokázal v 30. minúte premeniť krásnou delovkou do ľavej šibenice Neuerovej bránky Mölders, Augsburg tak po prvom polčase vedie zaslúžene 1:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Ešte pred úvodným výkopom 2. polčasu sme boli svedkami prvého striedania Bayernu, Shaqiriho nahradí Mario Götze.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hostia.
     
    47
    Vyzerá to tak, že striedanie Shaqiriho bolo zároveň aj jediným polčasovým striedaním, Augsburg teda pokračuje v nezmenenej zostave.
     
    47
    Bayern je zatiaľ akoby vymenený, Skvelými prihrávkami sa posunul dopredu, kde sa k lopte dostal striedajúci Götze – ten bol však faulovaný.
     
    48
    Vo veľkej príležitosti sa teraz ocitol Mandžukić, ktorý dokázal najvyššie vyskočiť na center Götzeho, hlavou však priestor troch žrdí trafiť nedokázal.
     
    49
    Z následného útočného snaženia vybojovali hráči v červených dresoch aspoň rohový kop.
     
    50
    Hitz vyboxoval pred seba,kde stál len Martínez, ktorý sa hlavou oprel do lopty a už-už to vyzeralo že lopta skončí v sieti, míňa však priestor troch žrdí!
     
    51
    Ďalšie striedanie na strane Bayernu Mníchov. Z ihriska odíde Sallahi, nahradí ho Alaba.
     
    52
    Neskutočné veci sa teraz dejú na futbalovom štadióne Augsburgu! Esswein si šikovne počkal na center, čím sa vyhol ofsajdovej pasci, spracoval si loptu a vo vápne poslal prízemnú strelu k vzdialenejšej žrdi. Neuer sa fantasticky natiahol a drží Bayern nad vodou!
     
    54
    A strieda aj domáci celok. Ihrisko opúšťa za mohutného potlesku Holzhauser, jeho miesto zaujme Philp.
     
    55
    Götze sa dostal do zaujímavej pozície, vo chvíli keď už chcel vystreliť však postranný rozhodca zamával svojou vlajočkou – ofsajd.
     
    56
    Podobná situácia aj na opačnej strane ihriska, Mölders si však prípadného ofsajdu bol vedomý, preto sa do súboja s Neuerom ani nepúšťal.
     
    57
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, ťažko povedať, ktorý celok je aktívnejší v tejto chvíli. Jedno je však isté, Bayern sa ešte stále nevzdáva, na vyrovnanie je ešte času dosť.
     
    58
    Højbjerg bol tesne pred šestnátkou zastavený Hongom, ktorý ho potiahol za dres. Chýbal meter a videli by sme pokutový kop!
     
    59
    Na Hitzovu bránu sa rozhodol páliť Alaba, mieril však vysoko nad.
     
    60
    Z následného protiútoku vybojovali domáci futbalisti rohový kop.
     
    61
    Centrovanú loptu vyboxoval Neuer, avšak len na kopačku Altitopa. Obrancovia Bayernu teraz preukázali obrovskú bojovnosť, keď sa hodili do dvoch tvrdých striel útočníka Augsburgu, čím zabránili istému gólu.
     
    62
    Medzičasom sa nám hra prehúpla už do druhej hodiny, hrať sa bude už len čosi menej ako pol hodiny.
     
    62
    Ďalší rohový kop pre Augsburg, tentokrát pred Essweinom odkopával Alaba.
     
    63
    Samotný Esswein si loptu postavil k rohovej zastávke, poslal dlhý center na vzdialenejšiu žrď, kde sa však nedokázal presadiť ani jeden z jeho spoluhráčov. Lopta už letí k stredovej línii.
     
    64
    Ostrzolek to teraz v súboji s Neuerom torchu prehnal, začo vidí žltú kartu – prvú pre seba, druhú pre Augsburg.
     
    65
    Na trávniku ostáva po jednom zo vzdušných súbojov ležať Hong, ktorý bude musieť byť ošetrený.
     
    67
    Pep Guardiola už stráca nervy a dáva štvrtému rozhodcovi jasne najavo, že Hong má byť ošetrený mimo hracej plochy. Všetko nasvedčuje tomu, že to tak aj bude.
     
    68
    Hra pokračuje, dopredu pôjde Bayern.
     
    69
    Po prvýkrat zvonila za Hitzom tyč! Bolo to po prízemnej strele Alabu z hranice šestnástky, Bayern bol veľmi blízko vyrovnaniu.
     
    70
    Hitz teraz chytá loptu aspoň na pár sekúnd do rukavíc a jasne dáva najavo svojim spoluhráčom, aby boli v obrane dôraznejší a nevyrábali zbytočné problémy.
     
    71
    Lopta teraz letí od bránky Augsburgu, na svojej obrannej polovici ju zbierajú Bayernčania, ktorí pôjdu opäť dopredu.
     
    72
    Napokon bol z toho center najprv z ľavej, potom z pravej strany. Ani na jeden však hráči v červených dresoch nedokázali zareagovať včas, odkopávať bude opäť Hitz.
     
    73
    Obrovská príležitosť Bayernu! Na center Alabu si vyskočil Mandžukić, ktorý poslal loptu hlavou tesne nad bránku Hitza!
     
    74
    Domáci chceli ísť do rýchleho protiútoku, Essweina zastavil ofsajdový verdikt.
     
    75
    Højbjerg si bežal po loptu na ľavú stranu pokutového územia, nanešťastie pre Bayern sa však pošmykol, a tak bude rozohrávať opäť len Hitz.
     
    76
    Počet striedaní je vyrovnaný – 2:2. Tentokrát strieda Hong, miesto ktorého prichádza Reinhardt.
     
    77
    Müller chcel pohroziť z ľavej strany, Hitz to však teraz spravil najlepši ako mohol, keď vybehol proti jeho strele a ukryl ju vo svojom náručí.
     
    78
    Augsburg sa teraz vôbec nepúšťa do riskantných útočných akcií, kombinuje radšej na vlastnej polovici, pozor si však bude musieť dať na dobre napádajúcich hráčov hostí.
     
    79
    Darmo sa teraz Weiser rozčuľuje, vo vápne sa totiž dopustil útočného faulu a môže byť rád, že nedostal žltú kartu za protesty.
     
    80
    Bayern stupňuje tlak! Mario Götze poslal krásnu strelu, chýbal tomu možno meter a zatrepotala by sa v Hitzovej sieti, ktorý ostal akoby priklincovaný a ani sa nepohol.
     
    81
    V momente, keď chcel Højbjerg poslať center na druhú stranu ihriska bol zozadu faulovaný Philpom. Højbjerg žiada potrestanie vinníka žltou kartou, nič také sa však nekoná.
     
    82
    Po centri chcel vyskúšať Hitzovu pozornosť Schweinsteiger, loptu mu však nepochopiteľne zobral vlastný spoluhráč, konkrétne to bol Alaba, ktorý sa teraz zjavne podráždenému Bastimu ospravedlňuje.
     
    83
    Po zákroku na Philpa vidí žltú kartu van Buyten.
     
    84
    Posledné striedanie na strane domácich. Möldersa nahradil Bobadilla.
     
    86
    Teraz sa nám roztrhlo vrece so žltými kartami, ďalšiu vidí Weiser.
     
    86
    "Kartičkový súboj" pre túto chvíľu uzatvára domáci Callsen-Bracker.
     
    86
    Bayern sa všemožne snaží dostať loptu za chrbát Hitza, viacero pokusov však teraz končí mimo brány. Hitz zbiera cenné sekundy.
     
    87
    V Augsburgu sa poriadne šmýka, tentokrát sa pošmykol Müller. Ten si pýtal faul, no rozhodca ukazuje hrajte ďalej.
     
    88
    Vzadu je kompletná jedenástka Augsburgu, ktorá teraz bráni o dušu. Prvá prehra Bayernu je na dosah.
     
    89
    Lopta teraz navyše letí ďaleko od Hitzovej bránky. Beží nám predposledná minúta.
     
    90
    Bobadilla mohol rozhodnúť, z veľkého uhla však trafil len ľavú žrď Neuerovej bránky!
     
    90
    Neuer v šestnástke Augburgu, brána Bayernu je prázdna!
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+2
    Obetavé zákroky domácich obrancov, ktorí sa hádžu do každej strely zrejme prinesú ovocie, o malý moment nám začne posledná minúta nadstaveného času.
     
    90+2
    Loptu má navyše vo svojich rukaviciach Hitz, s najväčšou pravdepodobnosťou je už rozhodnuté.
     
    90+3
    Je koniec, Augsburg poráža favorizovaný Bayern Mníchov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nutné je však podotknúť, že zaslúžene. Hostia teraz neveriacki krútia hlavami, naopak, diváci v SGL Aréne jasajú. Ich miláčikovia totiž dokázali takmer nemožné, a síce zastaviť Mníchovský stroj, čím sa rozhodne stávajú hrdinami kola. Bayern mal taktiež viacero šancí, v prípade Alabu chýbalo aj kusisko šťastia, keď domácich zachránila len dobre postavená žrď Hitzovej bránky.

    To je odo mňa na dnes všetko, ja sa na vás teším niekedy opäť nabudúce. Prajem pekný zvyšok víkendu. Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (17:26:35)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 30. Mölders

    Karty:   58. Hong (AUG), 64. Ostrzolek (AUG), 86. Callsen-Bracker (AUG) – 83. Buyten (BAY), 86. Weiser (BAY)


    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Callsen-Bracker, Hong, Ostrzolek, Esswein, Kohr, Baier, Altintop, Holzhauser, Mölders
    Náhradníci: Manninger – Philp, Reinhardt, de Jong, Thommy, Milik, Bobadilla

    Bayern Mníchov: Neuer – Weiser, van Buyten, Martínez, Sallahi, Shaqiri, Schweinsteiger (C), Kroos, Højbjerg, Mandžukić, C. Pizarro
    Náhradníci: Zingerle – Dante, Rafinha, J. Boateng, Götze, T. Müller, Alaba

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Schaal