Tottenham – Southampton 3:2 (kon.) | Aston Villa – Stoke City 1:4 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:4 (1:3)
Stoke City FC
Nedeľa 23.03.2014, 17:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Domáci dnes boli aktívni iba nejakých dvadsať minút, čo vám v Premier League na body nestačí. Akurát sa tým môžete strápniť, čo bol dnes i prípad Aston Villy. Hrnčiari boli po všetkých stránkach lepším mužstvom a po zásluhe berie tri body. V tabuľke tak došlo k výmene ich pozícii a hornú polovicu tabuľky po novom uzatvárajú Potters.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a nezabudnite, že ďalšie zápasy anglickej ligy sú tu už v utorok. (18:58:30)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Asmir Begovič ešte v samom závere stretnutia stihol zašpiniť dres, keď spoza šestnástky vystrelil Sylla. Tento pokus ho ale príliš nezamestnal.
     
    90+3
    Samozrejme sektor hostí je stále zaplnený do prasknutia a priaznivci Potters sú v siedmom nebi. Dnes je krásne byť fanúšikom Stoke City.
     
    90+2
    Rozhodcovská štvorica ešte zbytočne pridáva päť nadstavených minút, ktoré sa už ani nemajú pre koho hrať.
     
    90
    Stoke City FC dalo gól!
    V samom závere stretnutia prichádza i posledný klinec do rakvy Clarets. Na ľavej strane sa výborne prezentoval Marko Arnautovič, ktorý absolútne znemožnil Leandra Bacunu. Po Rakúšanovom vniknutí do vápna prihrával pod seba, kde sa objavil netradičný strelec GEOFF CAMERON. Ten krížnou strelou zo siedmich metrov zvyšuje už na 1:4 a druhá výhra Hrnčiarov na ihriskách súperov je tak už realitou.
     
    89
    Tohto názoru sú i fanúšikovia Villans, ktorí už húfom opúšťajú Villa Park. Osobne sa im príliš nečudujem.
     
    88
    O strelu sa pokúsil Leandro Bacuna, ale pri exekúcii tejto štandardky absolútne vyhorel. Strela letela nejaké dva metre nad a na body to dnes už zrejme stačiť nebude.
     
    87
    Shawcross si pridržal Granta Holta a domáci budú z nejakých 22 metrov rozohrávať priamy kop. Zrejme posledná šanca na vyrovnanie.
     
    86
    Peter Odemwingie jedným dotykom poslal do jasnej tutovky Arnautoviča, ktorý sa z polovice ihriska rútil sám na brankára. Jeho postup však zastavil verdikt postranného rozhodcu. Ofsajd.
     
    85
    Muniesa mal na ľavej strane prvú prácu proti centrujúcemu Albrightonovi. Zvládol to na výbornú a domácim nevenoval ani rohový kop.
     
    84
    Na žlté karty je to prekvapivo 5:1, no hrá sa na góly, kde je stav 1:3. Vzhľadom na priebeh musím skonštatovať, že rozhodne zaslúžený.
     
    83
    Nathan Baker zozadu podrazil Stevena N´Zonziho a Marka Clattenburga tak opäť donútil tasiť. Piata žltá karta pre domácich.
     
    82
    Arnautovič to skúšal z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus sa vzniesol príliš vysoko nad brvno domáceho gólmana.
     
    81
    Štandardku však vo vzduchu pokryl kapitán Ryan Shawcross a pred hroziacim Odemwingieho protiútokom hasil pravý bek Leandro Bacuna. Od hlavného rozhodcu automaticky vidí žltú kartu.
     
    80
    Marko Arnautovič fauloval na ľavej strane Albrightona a domáci dostávajú k dispozícii voľný kop od postrannej čiary.
     
    79
    Stoke City sa ale naďalej darí kúskovať hru a do konca už zostáva iba niečo vyše desiatich minút.
     
    78
    Erik Pieters musí pre zranenie skutočne odstúpiť a Mark Hughes tak učiní vôbec prvé striedanie. Na jeho post príde Katalánec Marc Muniesa.
     
    77
    Erik Pieters opúšťa trávnik s boľavou grimasou a zrejme bude musieť striedať. Nahradiť by ho mohol španielsky obranca Muniesa.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Benteke – 22. Odemwingie, 26. Crouch, 42. N´Zonzi, 90. Cameron

    Karty:   8. Ahmadi (AST), 52. Benteke (AST), 72. Albrighton (AST), 81. Bacuna (AST), 83. Baker (AST) – 24. Palacios (STO)


    Aston Villa FC: Guzan – Bacuna, Vlaar (C), Baker, Bertrand – El Ahmadi, A. Westwood, Delph – Weimann, Benteke, Agbonlahor
    Náhradníci: Steer – J. Bennett, Clark, Albrighton, Y. Sylla, Holt, C. Robinson

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Whelan, N´Zonzi, W. Palacios – Odemwingie, Crouch, Arnautovič
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Guidetti, Wilkinson, Shotton, Shea, C. Ward

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, G. Beswick – K. Friend