Norimberk – Frankfurt 2:5 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:3 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:3 (1:2)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 23.03.2014, 17:30 • Bay aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany je to z tohto zápasu všetko. Nateraz vám ďakujem pozornosť a pozývam vás od 20:45 k sledovaniu zápasu medzi Laziom a AC milánom, ktorý budem taktiež komentovať. (19:25:27)
     
    Čierne obdobie Leverkusenu pokračuje. Domácim sa síce podarilo zásluhou Rolfesa z kraja druhého polčasu vyrovnať, no napokon z tohto stretnutia nevydoloval ani jeden bod. Domáci boli síce lepším tímom a snažili sa strhnúť vedenia na svoju stranu, no svoje príležitosti premárnili, a tak boli v závere riadneho hracieho času kruto potrestaný. Modeste rozhodol o tom, že tri body pôjdu do Hoffenheimu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Bežia už aj posledné sekundy nadstavenia. Domácim sa už pravdepodobne vyrovnať nepodarí.
     
    90+2
    Hostia ani nepúšťajú domácich do výraznejšieho tlaku. Hráči Hoffenheimu držia loptu na polovicu súpera, kde zbierajú cenné sekundičky.
     
    90+1
    Prichádza čas aj na taktické striedanie, ktorého úlohou je natiahnutie času. Hrdinu predchádzajúcich okamihov Modesteho naradil Karaman.
     
    90
    Beží posledná minúta riadnej hracej doby. Štvrtý arbiter ukazuje, že sa budú nadstavovať tri minúty. Dokážu ich domáci využiť na vyrovnanie ?
     
    89
    Hoffenheim dal gól! Tak to je neskutočné a neuveriteľné, aké je ten futbal nevyspytateľný. Opäť sa potvrdilo nedáš-dostaneš, Bender svoju veľkú šancu nevyužil a na druhej strane za to prišiel pre domácich trest! Po rýchlom prenesení hry sa k lopte dostal ANTHONY MODESTE, ktorý presnou strelou k tyči šokoval domácich divákov!
     
    89
    Obrovská šanca domácich! Bender bol v ideálnej pozícii, no zamieril len tesne vedľa ľavej tyče. Leverkusen nedokáže pretaviť svoj tlak vo vytúžený zásah!
     
    87
    Hráči Hoffenheimu sa teraz vytiahli trošku vyššie, väčšinou bránia len na vlastnej polovici, no v určitých momentoch sa odhodlajú aj k vyššiemu napádaniu.
     
    86
    Modeste sa prezentoval pokusom o akrobatické zakončenie. Jeho nožničky síce boli efektné, no nie príliš vydarené. Pri lopte domáci.
     
    84
    Vestergaard zatiahol za ručnú brzdu. Hlavný rozhodca potrestal jeho zákrok žltým napomenutím.
     
    83
    Striedanie v hosťujúcom tíme. Svoju dnešnú misu dokončil Volland, ktorý prenechal miesto na trávniku do záveru stretnutia Elyounoussimu.
     
    81
    Zo samotného rohového kopu nevyťažili domáci nič zaujímavé. Po pokračovaní akcie sa však dostal k zaujímavej streleckej pozícii Castro, no vôbec netrafil priestor brány.
     
    80
    Do pokutového územia tentoraz poslal loptu Can. Ten hľadal Kießling, ktorý k hlavičke nebol pustený. Obrana TSG odvrátila loptu na rohový kop.
     
    78
    Hiffenheim sa stále dokáže sústrediť na pozornú defenzívnu činnosť. Hostia síce dva krát viedli, no spokojní budú určite aj so ziskom jedného bodu.
     
    76
    Leverkusen teraz poriadne tlačil svojho súpera, čoho dôsledkom bol rohový kop. Po ňom sa za loptou hnal Castro, no hostia si túto situáciu postrážili.
     
    74
    Lopta sa odrazila na hranicu pokutového územia, kde bol pripravený Rolfes. Ten dokázal pohotovo vystreliť, no jeho pokus si príliš nepotykal s presnosťou.
     
    71
    V tej istej minúte hru opúšťa aj jeden z najaktívnejších domácich futbalistov Sam, ktorý do záverečnej dvadsať minútovky púšťa aj Cana.

    Michal Bakoš

    Góly: 39. Kießling., 54. Rolfes – 14. Salihovič, 40. Volland, 89. Modeste

    Karty:   14. Hilbert (LVR) – 37. Beck (HOF), 84. Vestergaard (HOF)


    Bayer Leverkusen: Leno – Spahić, Hilbert, Guardado, Toprak – Rolfes (C), L. Bender, Castro – Sam, Son, Kießling.
    Náhradníci: Yelldell – Wollscheid, Boenisch, Donati, Can, Brandt, Derdiyok.

    TSG 1899 Hoffenheim: Grahl – Beck (C), Johnson, Vestergaard, Rudy – Polanski, Firmino, Strobl, Salihović – Modeste, Volland.
    Náhradníci: Stolz – Thesker, Toljan, Hamad, Elyounoussi, Karaman, Herdling.

    Rozhodca: Drees – Christ, Gittelmann