Tottenham – Southampton 3:2 (kon.) | Aston Villa – Stoke City 1:4 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:2 (1:2)
Southampton FC
Nedeľa 23.03.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    S domácimi nádejami to po úvodnej polhodine nevyzeralo vôbec dobre. Do polčasovej prestávky sa im ale podarilo aspoň znížiť a druhé dejstvo si orámovali ďalšími presnými zásahmi. Southamton už v druhom polčase mlel vodu a po zásluhe prišiel o svoje vedenie. Kohúti sa tak vracajú na svoju 5. priečku. Saints padajú na deviatu.

    Z White Hart Lane je to všetko. Ďakujem za pozornosť a zároveň Vás pozývam do Villa Parku, kam pricestoval Stoke City. (16:30:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tottenham dal gól!
    Gól Kohútov však prichádza ešte v „regulérnej" nadstavenej minúte a Pochettino nemôže povedať ani slovko. Dlhočizný Llorisov nákop na šestnástke odhlavičkoval José Fonte, no adresátom jeho prihrávky bol iba Nacer Chadli. Ten predĺžil za seba a po Eriksonovom priťuknutí sa z osemnástich metrov oprel do lopty GYLFI SIGURDSSON, ktorý prízemnou ranou mieril presne k pravej žrdi. Boruc nemal nárok, Tottenham v hodine dvanástej získava 3 body!
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica pridáva ešte štyri nadstavené minúty. Ale začo? Žeby mali preplácané nadčasy?
     
    90
    To už bolo posledné, čo nám dnes Rickie Lambert predviedol. V závere stretnutia opúšťa trávnik s jednou asistenciu na konte. Nahrádza ho mladík Gallagher.
     
    89
    Rickie Lambert bol už tentokrát onside, keď sa k nemu dostal dlhý center od Chambersa. Z vnútra šestnástky praskol do lopty, no mieril mimo.
     
    88
    Rickie Lambert v ďalšom postavení mimo hru. Na ofsajdy už hostia „vyhrávajú" v pomere 8:1.
     
    87
    Rose následne zozadu pomasíroval Chambersovu achilovku a to iba dokumentuje predchádzajúce riadky o (ne)kvalite krajných bekov Spurs.
     
    86
    Danny Rose s dokonale presným centrom do šestnástky, teda ak ním hľadal poľského brankára Artura Boruca.
     
    85
    Propagačný strelecký pokus spoza šestnástky vyprodukoval i Sigurdsson, ale toto nemalo šancu na úspech. Lopta letela nejaké dva metre mimo.
     
    84
    Kohúti sa opäť nachádzali v prekérnej situácii pred vlastnou šestnástkou, ktorú schladil až nedovolený zákrok Ward-Prowsea.
     
    83
    Ešte predtým tu bola akcia Southamptonu, na ktorej konci bola nepresná prihrávka Lallanu. Tottenhamu akoby dochádzala para.
     
    82
    Bentaleb bol tentokrát obeťou zákroku, keď si ho na polovici ihriska pridržal bojovník Jack Cork. Kartovému trestu sa nevyhol ani on.
     
    81
    Jeho pokus bol ale tečovaný a tak nasledoval rohový kop. Ten žiaľ nepriniesol ani takú koncovku, akou sa prezentoval bomber Saints.
     
    80
    Konečne niečo vyprodukovali i hostia. Z pravej strany centroval kapitán Lallana, no Rickie Lambert hlavičkoval iba nad.
     
    79
    Svätci sa nadýchli k ojedinelému dohopolčasovému brejku, ktorý ťahal James Ward-Prowse. Na polovici ihriska ho zastavil Bentaleb a prvú žltú kartu vidia i domáci.
     
    78
    Nie, domáce rohový kopy sú často pretiahnuté a taktiež niet k dispozícii dostatok hlavičkárov. Určite by sa im hodil hlavne Dawson.
     
    77
    Townsend si na pravej strane zasekol Lovrena, ktorý bol prinútený odvrátiť na rohový kop. Presadia sa Spur po štandardke?
     
    76
    Eriksen spolupracoval opäť so Soldadom, no na španielskeho bombardéra posielal pridlhý center, ktorý toreádor nestihol.

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Eriksen, 46. Eriksen, 90+2. Sigurdsson – 19. Rodriguez, 28. Lallana

    Karty:   79. Bentaleb (TOT) – 60. Lovren (SOU), 82. Cork (SOU)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Dembélé, Bentaleb – Lennon, Eriksen, Chadli – Soldado
    Náhradníci: Friedel – Paulinho, Townsend, Dawson, Sigurdsson, Fryers, Kane

    Southampton FC: Boruc – Clyne, Fonte, Lovren, Shaw – S. Davis, Cork – Ward-Prowse, Rodriguez, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Gazzaniga – Yoshida, G. Ramírez, Chambers, Hooiveld, Reed, Gallagher

    Rozhodca: Anthony Taylor – S. Child, P. Kirkup – M. Jones