Braunschweig – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Brémy – Stuttgart 1:1 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:2 (kon.)
Hertha – Hannover 0:3 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 2:4 (kon.) | Bayern – Leverkusen 2:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:1 (1:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 15.03.2014, 18:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Bayer Leverkusen dal gól!
    No ale pozor! Domáci to s benevolenciou až príliš prehnali a Bayeru sa ponúknutý priestor podarilo využiť. Castro na pravej strane prihrával pod seba, odkiaľ centroval obranca Hilbert. Ten presne našiel hlavu STEFANA KIEßLINGA, ktorý sa cez malého Rafinhu dokázal presadiť a z piatich metrov prekonať Neuera. Kontaktný zápas však prichádza príliš neskoro a to už bude z Allianz Areny zrejme všetko.
     
    87
    Ribérymu to nedá pokoj a taktiež sa snaží zapísať na streleckú listinu. Na ľavej strane sa odpútal od Hilberta, loptu si hodil na pravú a nádherne vystrelil. Jeho krútenú loptu z hranice šestnástky Leno vyrazil iba pred seba, kde ešte dorážal Thomas Muller. Jeho koncovku však gólman hostí dokázal ležiac vykopnúť!
     
    86
    Franck Ribéry započal rýchly protiútok po pravej strane, ktorý v hraničnej situácii musel riešiť Lars Bender. Za pridržanie si ľahkonohého Francúza vidí žltú kartu.
     
    85
    Tie si užije i Thiago Alcântara, ktorý v poslednej päťminútovke nahradí Toniho Kroosa. Posledné striedanie od Pepa Guardiolu.
     
    82
    Leverkusen po druhýkrát strieda, keď odíde odchovanec Bayernu Mníchov Emre Can. Na jeho miesto príde Švajčiar Eren Derdiyok.
     
    81
    Predchádzajúci ostrý zákrok na Cana oplatil teraz stopér Emir Spahič, ktorý si dobre zapamätal Rafinhu. Za svoj neduh taktiež vidí žltú kartu.
     
    78
    Rafinha ostrou kosou zasiahol najskôr loptu, no potom nepríjemne pomasíroval Canove achilovky. Markus Schmidt ocenil tento jeho počin žltou kartou.
     
    75
    Pep Guardiola naďalej mieša so svojou zostavou. Jeho koktejl tentokrát dochutí Xherdan Shaqiri, ktorý nahradí strelca prvého gólu Mandžukiča.
     
    71
    Domáci kopali z ľavej strany rohový kop, po ktorom sa síce ešte nepresadili, no z druhej vlny sa do lopty oprel Toni Kroos. Ten dostal vyše dvadsať metrov od bránky príliš veľa priestoru a jeho prízemná pumelica donútila Lena k zákroku. Ten to zvládol a nasledovať bude iba ďalší rohový kop.
     
    66
    Vytrápiť zdecimovaného súpera príde i tretí najlepší futbalista planéty Franck Ribéry. Miesto mu na hracej ploche prenechal parťák Arjen Robben.
     
    57
    Gonzalo Castro navyše pri poliacej čiare pristúpil Contenta a od hlavného rozhodcu vidí druhú žltú kartu v zápase. Prvú pre Leverkusen.
     
    52
    Bayern dal gól!
    Po paráde Bastiho, fantastiho je to už o dva góly. BASTIAN SCHWEINSTEIGER rozohrával priamy kop z nejakých osemnástich metrov a dokonalejšie to trafiť nemohol. Lopta sa nádherne vzniesla ponad múr a po odraze od brvno končí v sieti. Bayern tak zdvojnásobuje svoje vedenie a so šancami Leverkusenu to vyzerá bledo.
     
    44
    Bayern dal gól!
    Tak toto je pre Leverkusen nepríjemné. Zatiaľ sa práve oni dostávali do šancí, no v protiútokoch neuspeli a preto prichádza zákonitý trest. Na pravej strane dostal až príliš veľa priestoru Bastian Schweinsteiger, ktorý zodvihol hlavu a presne odcentroval na MARIA MANDŽUKIČA. Ten sa z piatich metrov nemýlil a hlavou poslal loptu presne k pravej žrdi. Bernd Leno nemal nárok na zákrok a viniť skôr môžeme obrancov, ktorí neustrážili chorvátskeho bombardéra.
     
    30
    Fuh, tak toto bol rozhodne najkrajší moment doterajšieho priebehu. Na ľavej strane Bayeru opäť operoval Heung-Min Son, ktorý prihrával pod seba na Cana. Cez neho sa lopta dostala na kapitána Rolfesa, ktorý pozdvihol zástavku hostí. Líder Leverkusenu pálil z vyše dvadsiatich metrov presne pod brvno a Neuer sa preletel vzduchom. Svoj zákrok však zvládol a parádnou robinzonádou vytlačil loptu na rohový kop.
     
    29
    Doterajší priebeh nám konečne ponúkol niečo zaujímavé, ale zďaleka to nebolo nič futbalové. Diego Contento zasiahol šlapákom Hilberta a Markus Schmidt mu vytiahol prvú žltú kartu v zápase.
     
    11
    Na druhej strane však prišlo obrovské varovanie pre suverénnych Bavorov. Gonzalo Castro si spracoval dlhú loptu od Rolfesa, ale už sa zdalo, že to pokazil. Nakoniec sa však z prekérnej situácie vymotal a elegantne prihral na Heung-Min Sona. Ten sa pred Neuerom ocitol úplne sám, čoho sa zrejme zľakol a zo siedmich metrov vystrelil tesne mimo pravej žrde. Až toto bola prvá skutočná tutovka zápasu a prekvapivo ju mali hostia.
     
    9
    Počiatočná aktivita Bayernu takmer vyvrcholila v závere úvodnej desaťminútovky. Agilný Arjen Robben si naviedol loptu z pravej strany a po svojej tradičnej kľučke pálil k bližšej žrdi. Jeho pokus z hranice šestnástky preletel pomedzi obrancov a Leno tak nemal veľa času na reakciu. Napokon to ale zvládol a Holanďanov prízemný pokus vyrazil na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 44. Mandžukič, 52. Schweinsteiger – 90+1. Kießling

    Karty:   29. Contento (BAY), 78. Rafinha (BAY) – 57. Castro (LVR), 81. Spahič (LVR), 86. Bender (LVR)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Van Buyten, J. Boateng, Contento – Schweinsteiger (C) – Robben, T. Müller, T. Kroos, Götze – Mandžukič
    Náhradníci: Starke – Thiago, Ribéry, J. Martínez, Lahm, Alaba, Shaqiri

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Wollscheid, Spahič, Boenisch – L. Bender, Rolfes (C), Can – G. Castro, Kießling, Son
    Náhradníci: Yelldell – Derdiyok, Sam, Brandt, A. Guardado, Donati, Wagener

    Rozhodca: Markus Schmidt – W. Walz, K. Voss – C. Dingert