Hull City – Manchester City 0:2 (kon.) | Everton – Cardiff 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 1:0 (kon.)
Southampton – Norwich 4:2 (kon.) | Stoke City – West Ham 3:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Swansea – West Bromwich 1:2 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
3:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 15.03.2014, 16:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Britannia Stadium sme sledovali úžasné stretnutie s množstvom šancí, ktoré sa rodili na oboch stranách. Futbalové meníčko sme si okorenili štyrmi presnými zásahmi. Stoke sa vďaka víťazstvu posúva do TOP 10 anglickej Premier League. West Ham zrejme pôjde nižšie. Oba tímy však čaká ešte niekoľko dôležitých stretnutí v boji o záchranu.

    Z Britannia Stadium je to všetko, ďakujem za pozornosť. (17:55:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kevin Nolan si ešte musí vybiť svoju frustráciu a pomaly už pôjdeme do šatní. Kapitán hostí ešte musí čo-to vysvetliť Begovičovi.
     
    90+2
    Domáci hráči i fanúšikovia sa už v závere zápasu bavia kombináciou Potters. Tí dnes majú za sebou výborné predstavenie.
     
    90+1
    Ak som dobre vyrozumel správu od domáceho hlásateľa, tak hráčom zápasu sa stal Stephen Ireland, ktorý dnes dokonale nahradil dištancovaného Adama.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom sa už ale rozhodlo.
     
    89
    N´Zonzi poriadne vystrašil brankára Adriána, ktorý si s jeho pokusom spoza šestnástky predsa poradil. Letel totiž do stredu.
     
    88
    Tí sa dokonca dostali i k zakončeniu, keď po Crouchovej prihrávke strieľal Arnautovič. Jeho pokus ale letel iba nad bránku.
     
    87
    Emócie až teraz ustali a môžeme pokračovať ďalej. Loptu majú na kopačkách znovu domáci.
     
    86
    Po faule Marka Noblea sa na trávniku zohrala poriadna mela, a strkanicu musel ukončiť až Pawson, ktorý hosťujúcemu stredopoliarovi ukazuje žltú kartu.
     
    85
    Päť minút je v anglickej lige dostatočná doba, no West Ham sa nedokáže dostať k lopte a nie to ešte k Begovičovmu ohrozeniu.
     
    84
    Výborne hrajúci Andy Carroll opúšťa hraciu plochu, na ktorej ho nahradí defenzívne ladený Pablo Armero. Sam Allardyce zrejme tuší, že je po všetkom.
     
    83
    Po ňom sa už Potters ku koncovke nedostali, ale Kladivárov momentálne absolútne nepúšťajú do hry.
     
    82
    Španielsky gólman Adrián teraz dvakrát podržal svojich spoluhráčov, no Kladivárom už výrazne tečie do topánok. Najskôr pálil z desiatich metrov Arnautovič, ktorého pokus vyrazil do strany. Zľava však prišiel ďalší center do vápna, ktorý si spracoval Peter Crouch, no i jeho prízemný pokus Adrián dokázal vytlačiť. Nasledovať bude rohový kop.
     
    79
    Stoke City FC dalo gól!
    Hostia mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany, no nepresadili sa. Lopta sa odrazila k Nobleovi, ktorý posielal ešte jednu loptu do ohňa. Na hranici šestnástky ju ale odvrátil kapitán Shawcross. Guľatý nezmysel sa dostal až k Irelandovi, ktorý od polky ihriska postupoval na bránku. Až pred šestnástkou prihrával doprava a lopta sa pomedzi McCartneyho nohy dostala až na PETRA ODEMWINGIEHO. Ten pálil z desiatich metrov nechytateľne pod brvno a jeho bomba takmer roztrhla sieť. Adrián nemal nárok.
     
    78
    Napriek obrovskému nasadeniu a bojovnosti až teraz prichádza úvodná karta tohto stretnutia. Navyše nie za faul. Peter Crouch si spracoval loptu rukou, čo Craig Pawson postrehol, no jeho verdikt sa nepáčil Whelanovi. Ten dostáva za reči žltú kartu.
     
    77
    Napriek tomu, že hráme vo vysokom tempe ešte domáci nestriedali. Vysoký kondičná pripravenosť kádra Stoke City.
     
    76
    Sam Allardyce zvyšuje skúsenosťami i fyzickými parametrami ofenzívnu silu svojich zverencov. Namiesto Nocerina príde Carlton Cole.
     
    75
    Kevin Nolan sa opäť dožaduje pokutového kopu, ktorý sa však znovu kopať nebude. Tentokrát sa už Pawson rozhodol správne.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Odemwingie, 69. Arnautovič, 79. Odemwingie – 5. Carrol

    Karty:   78. Whelan (STO) – 86. Noble (WHU)


    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Odemwingie, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Guidetti, Etherington, Wilkinson, Shotton

    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, G. McCartney – Noble, Diamé – Nocerino, Nolan (C), Downing – A. Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Armero, M. Taylor, Collins, C. Cole, J. Cole

    Rozhodca: Craig Pawson – L. Betts, J. Brooks – M. Oliver