Hull City – Manchester City 0:2 (kon.) | Everton – Cardiff 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 1:0 (kon.)
Southampton – Norwich 4:2 (kon.) | Stoke City – West Ham 3:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Swansea – West Bromwich 1:2 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
3:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 15.03.2014, 16:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    86
    Po faule Marka Noblea sa na trávniku zohrala poriadna mela, a strkanicu musel ukončiť až Pawson, ktorý hosťujúcemu stredopoliarovi ukazuje žltú kartu.
     
    84
    Výborne hrajúci Andy Carroll opúšťa hraciu plochu, na ktorej ho nahradí defenzívne ladený Pablo Armero. Sam Allardyce zrejme tuší, že je po všetkom.
     
    82
    Španielsky gólman Adrián teraz dvakrát podržal svojich spoluhráčov, no Kladivárom už výrazne tečie do topánok. Najskôr pálil z desiatich metrov Arnautovič, ktorého pokus vyrazil do strany. Zľava však prišiel ďalší center do vápna, ktorý si spracoval Peter Crouch, no i jeho prízemný pokus Adrián dokázal vytlačiť. Nasledovať bude rohový kop.
     
    79
    Stoke City FC dalo gól!
    Hostia mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany, no nepresadili sa. Lopta sa odrazila k Nobleovi, ktorý posielal ešte jednu loptu do ohňa. Na hranici šestnástky ju ale odvrátil kapitán Shawcross. Guľatý nezmysel sa dostal až k Irelandovi, ktorý od polky ihriska postupoval na bránku. Až pred šestnástkou prihrával doprava a lopta sa pomedzi McCartneyho nohy dostala až na PETRA ODEMWINGIEHO. Ten pálil z desiatich metrov nechytateľne pod brvno a jeho bomba takmer roztrhla sieť. Adrián nemal nárok.
     
    78
    Napriek obrovskému nasadeniu a bojovnosti až teraz prichádza úvodná karta tohto stretnutia. Navyše nie za faul. Peter Crouch si spracoval loptu rukou, čo Craig Pawson postrehol, no jeho verdikt sa nepáčil Whelanovi. Ten dostáva za reči žltú kartu.
     
    76
    Sam Allardyce zvyšuje skúsenosťami i fyzickými parametrami ofenzívnu silu svojich zverencov. Namiesto Nocerina príde Carlton Cole.
     
    69
    Stoke City FC dalo gól!
    West Ham vo svojich šanciach nepochodil a tak prichádza trest na druhej strane. Domáci predviedli nádhernú akciu stredom ihriska, ktorú ťahalo trio Ireland, Odemwingie a Whelan. Po prihrávke z pravej strany od druhého menovaného sa do šance dostal MARKO ARNAUTOVIČ, ktorý prihrával na Croucha, no jeho asistencia bola zablokovaná. Lopta sa mu však vrátila späť na kopačku a i so šťastím zakončuje povedľa Adriána, ktorý inkasuje druhý smolný gól.
     
    63
    Čiastočné upokojenie prináša až striedanie hostí. Ihrisko opustí agilný Downing, ktorého v záverečnej polhodine nahradí Joe Cole.
     
    62
    Toto je neuveriteľné, čo sa dnes deje na Britannia Stadium. Asmir Begovič po svojom čarovnom zákroku vyprodukoval ďalšiu mynelu, keď chybne vybehol na dlhú loptu od Noblea. Carroll ho vo vzduchu dokázal prehlavičkovať a Kevin Nolan zakončoval do prázdnej bránky. Postranný rozhodca mu však odmával postavenie mimo hry a vyrovnaný stav tak zostáva v platnosti. Toto je už skutočný blázinec!
     
    60
    Asmir Begovič teraz napráva svoje zaváhanie z piatej minúty! Po nádherne spolupráci medzi Diamém a Nolanom vymyslel druhý menovaný parádnu kolmicu, ktorú už Wilson zachytiť nedokázal. Andy Carroll dostal namazané do jasnej šance, no zoči-voči domácemu gólmanovi nepochodil. Bosenský gólman jeho pokus vykopol na rohový kop.
     
    52
    Domáci sa však na dlho neubránili a Asmir Begovič takmer po druhýkrát ťahal loptu zo svojej siete. Na pravej strane šestnástky výborne operoval Mohamed Diamé, ktorý sa cez Muniesu pretlačil až k centru. Na malom vápne našiel naskakujúceho kapitána Nolana, ktorý však hlavou mieril tesne mimo pravej žrde. Bosniak si zhlboka vydýchol.
     
    45+1
    Domáci nádherne zakombinovali v strede ihriska a po geniálnej kolmici od Marka Arnautoviča sa do šance rútil Stephen Ireland. Rakúsky futbalista to vymyslel výborne a lopta ideálne zapadla medzi oboch stopérov. Ireland však v samostatnom nájazde na Adriána nepochodil a zo siedmich metrov ho dokázal iba nastreliť. Hrnčiari mohli dokonať obrat.
     
    32
    Stoke City FC dalo gól!
    Hrnčiarom sa po polhodine hry podarilo vyrovnať a ako inak, než po štandardnej situácii. Rohový kop Irelanda smeroval na hranicu malého vápna, kde Peter Crouch hlavičkoval do Adriána, ktorý vytlačil loptu na brvno. Tá sa ale následne odrazila späť k anglickému dlháňovi, ktorý akrobaticky dorážal a jeho pokus na bránkovej čiare ešte ramenom podvihol PETER ODEMWINGIE, ktorému bude zrejme gól pripísaný. Adrián už nemal nárok a na Britannia Stadium začíname od začiatku.
     
    15
    Zdravotné problémy Erika Pietersa sú natoľko vážne, že musí opustiť hraciu plochu. Už po štvrťhodine hry ho musí nahradiť Marc Muniesa.
     
    7
    Pozor však na druhej strane, kde Hrnčiari mohli okamžite vyrovnať. Po pravej strane krásne prenikol šikovný technik Peter Odemwingie, ktorý sa pohral i s McCartneym a následne prihrával do vápna. Tam si zbiehal Ireland, ktorý z prvej pálil k ľavej žrdi. Adrián však predviedol efektný, pohotový zákrok, ktorým jeho pokus zo siedmich metrov vytlačil na rohový kop.
     
    5
    West Ham United dal gól!
    Kladivári sa ujímajú skorého vedenia a obrovský podiel viny na tom nesie domáci brankár Begovič. Mark Noble rozohrával z vyše dvadsiatich metrov voľný kop, ktorý posielal na hranicu malého vápna. Tam neskoro a zbytočne vybiehal brankár Begovič, ktorého prehlavičkoval ANDY CARROLL a lopta doskákala až do opustenej svätyne domácich. Expresný úvod pre Hammers!

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Odemwingie, 69. Arnautovič, 79. Odemwingie – 5. Carrol

    Karty:   78. Whelan (STO) – 86. Noble (WHU)


    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Odemwingie, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Guidetti, Etherington, Wilkinson, Shotton

    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, G. McCartney – Noble, Diamé – Nocerino, Nolan (C), Downing – A. Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Armero, M. Taylor, Collins, C. Cole, J. Cole

    Rozhodca: Craig Pawson – L. Betts, J. Brooks – M. Oliver