Hull City – Manchester City 0:2 (kon.) | Everton – Cardiff 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 1:0 (kon.)
Southampton – Norwich 4:2 (kon.) | Stoke City – West Ham 3:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Swansea – West Bromwich 1:2 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
3:1 (1:1)
West Ham United
Sobota 15.03.2014, 16:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Britannia Stadium sme sledovali úžasné stretnutie s množstvom šancí, ktoré sa rodili na oboch stranách. Futbalové meníčko sme si okorenili štyrmi presnými zásahmi. Stoke sa vďaka víťazstvu posúva do TOP 10 anglickej Premier League. West Ham zrejme pôjde nižšie. Oba tímy však čaká ešte niekoľko dôležitých stretnutí v boji o záchranu.

    Z Britannia Stadium je to všetko, ďakujem za pozornosť. (17:55:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kevin Nolan si ešte musí vybiť svoju frustráciu a pomaly už pôjdeme do šatní. Kapitán hostí ešte musí čo-to vysvetliť Begovičovi.
     
    90+2
    Domáci hráči i fanúšikovia sa už v závere zápasu bavia kombináciou Potters. Tí dnes majú za sebou výborné predstavenie.
     
    90+1
    Ak som dobre vyrozumel správu od domáceho hlásateľa, tak hráčom zápasu sa stal Stephen Ireland, ktorý dnes dokonale nahradil dištancovaného Adama.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom sa už ale rozhodlo.
     
    89
    N´Zonzi poriadne vystrašil brankára Adriána, ktorý si s jeho pokusom spoza šestnástky predsa poradil. Letel totiž do stredu.
     
    88
    Tí sa dokonca dostali i k zakončeniu, keď po Crouchovej prihrávke strieľal Arnautovič. Jeho pokus ale letel iba nad bránku.
     
    87
    Emócie až teraz ustali a môžeme pokračovať ďalej. Loptu majú na kopačkách znovu domáci.
     
    86
    Po faule Marka Noblea sa na trávniku zohrala poriadna mela, a strkanicu musel ukončiť až Pawson, ktorý hosťujúcemu stredopoliarovi ukazuje žltú kartu.
     
    85
    Päť minút je v anglickej lige dostatočná doba, no West Ham sa nedokáže dostať k lopte a nie to ešte k Begovičovmu ohrozeniu.
     
    84
    Výborne hrajúci Andy Carroll opúšťa hraciu plochu, na ktorej ho nahradí defenzívne ladený Pablo Armero. Sam Allardyce zrejme tuší, že je po všetkom.
     
    83
    Po ňom sa už Potters ku koncovke nedostali, ale Kladivárov momentálne absolútne nepúšťajú do hry.
     
    82
    Španielsky gólman Adrián teraz dvakrát podržal svojich spoluhráčov, no Kladivárom už výrazne tečie do topánok. Najskôr pálil z desiatich metrov Arnautovič, ktorého pokus vyrazil do strany. Zľava však prišiel ďalší center do vápna, ktorý si spracoval Peter Crouch, no i jeho prízemný pokus Adrián dokázal vytlačiť. Nasledovať bude rohový kop.
     
    79
    Stoke City FC dalo gól!
    Hostia mali k dispozícii rohový kop z ľavej strany, no nepresadili sa. Lopta sa odrazila k Nobleovi, ktorý posielal ešte jednu loptu do ohňa. Na hranici šestnástky ju ale odvrátil kapitán Shawcross. Guľatý nezmysel sa dostal až k Irelandovi, ktorý od polky ihriska postupoval na bránku. Až pred šestnástkou prihrával doprava a lopta sa pomedzi McCartneyho nohy dostala až na PETRA ODEMWINGIEHO. Ten pálil z desiatich metrov nechytateľne pod brvno a jeho bomba takmer roztrhla sieť. Adrián nemal nárok.
     
    78
    Napriek obrovskému nasadeniu a bojovnosti až teraz prichádza úvodná karta tohto stretnutia. Navyše nie za faul. Peter Crouch si spracoval loptu rukou, čo Craig Pawson postrehol, no jeho verdikt sa nepáčil Whelanovi. Ten dostáva za reči žltú kartu.
     
    77
    Napriek tomu, že hráme vo vysokom tempe ešte domáci nestriedali. Vysoký kondičná pripravenosť kádra Stoke City.
     
    76
    Sam Allardyce zvyšuje skúsenosťami i fyzickými parametrami ofenzívnu silu svojich zverencov. Namiesto Nocerina príde Carlton Cole.
     
    75
    Kevin Nolan sa opäť dožaduje pokutového kopu, ktorý sa však znovu kopať nebude. Tentokrát sa už Pawson rozhodol správne.
     
    74
    West Ham sa však stále nepoddáva a snaží sa tlačiť dopredu. Sympatická snaha od londýnskeho klubu bojovníkov.
     
    73
    West Ham tak naďalej a zrejme i trochu nezaslúžene prehráva. Do konca ešte niečo vyše štvrťhodiny hracieho času.
     
    72
    No a divočina pokračuje. Marc Muniesa zahral vo vápne rukou a zrejme sa mal kopať pokutový kop. Craig Pawson ho však nefúkol!
     
    71
    Toto sú nepríjemné správy pre hostí, ktorí boli veľmi blízko k druhému gólu, no ten napokon padol na druhej strane.
     
    69
    Stoke City FC dalo gól!
    West Ham vo svojich šanciach nepochodil a tak prichádza trest na druhej strane. Domáci predviedli nádhernú akciu stredom ihriska, ktorú ťahalo trio Ireland, Odemwingie a Whelan. Po prihrávke z pravej strany od druhého menovaného sa do šance dostal MARKO ARNAUTOVIČ, ktorý prihrával na Croucha, no jeho asistencia bola zablokovaná. Lopta sa mu však vrátila späť na kopačku a i so šťastím zakončuje povedľa Adriána, ktorý inkasuje druhý smolný gól.
     
    68
    Pred Carrollom tentokrát úradoval kapitán Shawcross, ktorý sa v priebehu druhého dejstva trochu vytratil, čo je vodou na mlyn Andyho Carrolla.
     
    67
    Neuveriteľné, ako neisto si dnes počína Asmir Begovič. Andy Carroll ho opäť poriadne zamestnal, no bosenský gólman na dvakrát spacifikoval McCartneyho center.
     
    66
    Nezaujatý fanúšik si dnes na Britannia Stadium príde na svoje. Toto je anglický futbal v svojej najsvetlejšej stránke.
     
    65
    No a ideme opäť. Na pravej strane okamžite štrikoval čerstvý Joe Cole, ktorého len s problémami ustrážil Marc Muniesa.
     
    64
    Striedať by však potrebovali skôr domáci, ktorý sa teraz varia v nápore Kladivárov. Tí by radi opäť naskočili na predchádzajúcu víťaznú vlnu.
     
    63
    Čiastočné upokojenie prináša až striedanie hostí. Ihrisko opustí agilný Downing, ktorého v záverečnej polhodine nahradí Joe Cole.
     
    62
    Toto je neuveriteľné, čo sa dnes deje na Britannia Stadium. Asmir Begovič po svojom čarovnom zákroku vyprodukoval ďalšiu mynelu, keď chybne vybehol na dlhú loptu od Noblea. Carroll ho vo vzduchu dokázal prehlavičkovať a Kevin Nolan zakončoval do prázdnej bránky. Postranný rozhodca mu však odmával postavenie mimo hry a vyrovnaný stav tak zostáva v platnosti. Toto je už skutočný blázinec!
     
    61
    Ten už toľko nebezpečia nepriniesol, ale West Ham United naďalej produkuje atraktívny nátlakový futbal.
     
    60
    Asmir Begovič teraz napráva svoje zaváhanie z piatej minúty! Po nádherne spolupráci medzi Diamém a Nolanom vymyslel druhý menovaný parádnu kolmicu, ktorú už Wilson zachytiť nedokázal. Andy Carroll dostal namazané do jasnej šance, no zoči-voči domácemu gólmanovi nepochodil. Bosenský gólman jeho pokus vykopol na rohový kop.
     
    59
    Lepšie celky zo stredu tabuľky sa nám prezentujú zaujímavým futbalom, ktorý nás zatiaľ rozhodne musí baviť.
     
    58
    Úha, Arnautovičov nádherný oblúčik do šestnástky takmer našiel osamoteného Croucha, ale ani jeho dlhá noha nestačila na zachytenie lopty.
     
    57
    Iniciatívu pre zmenu preberajú domáci. Ireland rozdal loptu doprava na Camerona, ktorý už ale cez McCartneyho neodcentroval.
     
    56
    Až nečakane zaujímavé divadlo nám ponúka dnešné stretnutie. Situácie sa rodia na oboch stranách, čo je dobre.
     
    55
    Na druhej strane odpovedal Arnautovič, ktorému sa ale nepodarilo prestrčiť loptu na Irelanda. Na ťahu je znovu WHU.
     
    54
    V ňom sa následne ocitol i Stewart Downing. Kladivári sa naďalej tlačia vpred a momentálne sú aktívnejší.
     
    53
    West Ham ale naďalej pokračuje v druhopolčasovej aktivite a urasteného Carrolla tento raz zastavilo iba ofsajdové postavenie.
     
    52
    Domáci sa však na dlho neubránili a Asmir Begovič takmer po druhýkrát ťahal loptu zo svojej siete. Na pravej strane šestnástky výborne operoval Mohamed Diamé, ktorý sa cez Muniesu pretlačil až k centru. Na malom vápne našiel naskakujúceho kapitána Nolana, ktorý však hlavou mieril tesne mimo pravej žrde. Bosniak si zhlboka vydýchol.
     
    51
    Dobre tam však zapracoval Muniesa, ktorý prišiel na konci prvej štvrťhodiny. Definitívu napokon obstaral Whelan.
     
    50
    Krídla Kladivárov si na začiatku druhého dejstva vymenili strany a zatiaľ im to svedčí. Hrozil totiž i Stewart Downing, ktorý v rohu ihriska vybojoval vhadzovanie.
     
    49
    Horšie je na tom Geoff Cameron, ktorého hlavu zdobí obväz. Americký zadák sa už navyše musel zapojiť do defenzívy, keď stíhal Nocerina.
     
    48
    Obaja hráči sa síce s problémami, ale predsa len dvíhajú späť na nohy a zrejme budeme pokračovať bez striedaní.
     
    47
    Hneď skraja druhého polčasu tu máme nepríjemnú situáciu, keď sa hlavami zrazili Cameron a George McCartney.
     
    46
    Druhé dejstvo budeme pokračovať bez zmien v personálnom obsadení. Výkop druhej časti obstarali domáci Hrnčiari.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo na Britannia Stadium prinieslo nečakané divadlo. Okrem nudnej druhej štvrťhodiny sme sledovali typický ostrovný tempo-futbal z jednej strany na druhú. Nebezpečnejší boli predsa len domáci, ktorí sa okrem vyrovnania dostali i do dvoch slušných príležitostí. Ireland však v oboch prípadoch nepochodil.

    Futbal nás zatiaľ baví a verme, že nám bude chutiť i po polčasovej prestávke. Na Britannia Stadium Vás opäť privítam o 17:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci nádherne zakombinovali v strede ihriska a po geniálnej kolmici od Marka Arnautoviča sa do šance rútil Stephen Ireland. Rakúsky futbalista to vymyslel výborne a lopta ideálne zapadla medzi oboch stopérov. Ireland však v samostatnom nájazde na Adriána nepochodil a zo siedmich metrov ho dokázal iba nastreliť. Hrnčiari mohli dokonať obrat.
     
    45
    McCartney postupom času vystupňoval svoju výkonnosť a Peter Odemwingie má s jeho obídením veľké problémy.
     
    44
    Opäť bojujeme. Hráči sa teraz naťahovali o outové vhadzovanie, ktoré bolo napokon prisúdené domácim.
     
    43
    Stoke má v doterajšom priebehu 11-percentnú prevahu v držaní lopty. Príliš často sa im to v sezóne nestáva.
     
    42
    McCartney svojou bojovnosťou vyviezol loptu pre Andyho Carrolla, ktorý následne pálil z dvadsiatich metrov. Jeho bomba však plachtila iba nad brvnom domácej bránky.
     
    41
    Adrián svojim nákopom dokázal pozdraviť až svojho kolegu Asmira Begoviča. Aj to hovorí veľa o štýle, akým sa oba celky snažia presadzovať.
     
    40
    N´Zonzimu sa v strede ihriska otvoril priestor, ale namiesto prihrávky na Odemwingieho skúsil strelu. Tá letela výrazne mimo bránky.
     
    39
    Hostia sa definitívne pripravili o možnosť zakončiť, keď si nedovolene počínal Andy Carroll. Stoke až teraz môže vyčistiť svoju polovicu.
     
    38
    Od postrannej čiary rozohrával Stewart Downing, ktorý centroval na malé vápno. Tak však defenzíve vypomohol vysoký Crouch.
     
    37
    Arnautovič následne pracoval i v defenzíve, kde si ale proti Nocerinovi pomáhal nedovolene. Voľný kop pre Hammers.
     
    36
    Domáci sa pokúsili i o obrat, no Arnautovič loptu na hracej ploche nezachytil. Škoda, pretože na jeho center bol pripravený Crouch.
     
    35
    Skutočne mal pravdu, pretože za Odemwingiem sa ešte nachádzali Carroll a tuším Tomkins. Každopádne vyrovnanie je realitou.
     
    34
    Hostia ešte protestovali, že Odemwigie tečoval loptu v ofsajdovom postavení, no Craig Pawson ukazuje na stredový bod.
     
    32
    Stoke City FC dalo gól!
    Hrnčiarom sa po polhodine hry podarilo vyrovnať a ako inak, než po štandardnej situácii. Rohový kop Irelanda smeroval na hranicu malého vápna, kde Peter Crouch hlavičkoval do Adriána, ktorý vytlačil loptu na brvno. Tá sa ale následne odrazila späť k anglickému dlháňovi, ktorý akrobaticky dorážal a jeho pokus na bránkovej čiare ešte ramenom podvihol PETER ODEMWINGIE, ktorému bude zrejme gól pripísaný. Adrián už nemal nárok a na Britannia Stadium začíname od začiatku.
     
    31
    Peter Crouch sa dostal k nenápadnej strele zo strednej vzdialenosti, ktorá bola navyše tečovaná. Rohový kop pre Potters.
     
    30
    Zmeniť sa to snažil Odemwingie, ktorý sa snáď po prvýkrát nepresadil cez brániaceho McCartneyho. Ten odvrátil i za cenu vhadzovania.
     
    29
    Druhá štvrťhodina už viacej odpovedala tomu, čo sme od dnešného zápasu očakávali. Po Pietersovom ošetrovaní sa prestali rodiť pekné akcie a momentálne sa už viacej bojuje.
     
    28
    Diamé výborne odzbrojil od lopty Odemwingieho a následne sa snažil vysunúť Nolana. Pred ním však stihol vybehnúť Asmir Begovič.
     
    27
    Cameronov nákop našiel vpredu Croucha, ktorý sklepával pre Irelanda. Ten sa pekne obtočil okolo Tomkinsa, no lopta mu mierne odskočila, čo stopér hostí využil na jej vypichnutie.
     
    26
    Tempo zápasu nám naďalej klesá. Demelove vhadzovanie Nolana nenašlo a lopta sa dokotúľala až za bránkovú čiaru. Päťka pre Begoviča.
     
    25
    Nepresadili sa však ani Potters. Ireland si pri spracovaní pomáhal rukou a k lopte sa tak opäť zadarmo dostanú Kladivári.
     
    24
    No a po štandardke repete súboja Carroll-Shawcross, ktorého opäť vyšiel úspešnejšie domáci líder. Nasledovať bude odkop od Begovičovej bránky.
     
    23
    Ryan Shawcross tentokrát naložil strelcovi Carrollovi. Domáci kapitán miestami pôsobí ako pitbull. Možno má i na viac, než Stoke.
     
    22
    Mark Noble zatiaľ pomerne aktívny, no do ďalšej šance sa nedostal. Výborne hral pred ním pozične Ryan Shawcross.
     
    21
    Stewart Downing sa na ľavej strane nádherne pohral s Cameronom, no na jeho center už Nocerino neodpovedal. Výborne si ho postrážil Whelan.
     
    20
    Craig Pawson zatiaľ necháva zápasu voľnejší meter, čo je pri takomto druhu stretnutia veľmi dobré. Zatiaľ mu pomáhajú i hráči.
     
    19
    Nezmenil to ani Mark Noble, ktorý sa stredom štrikoval do vápna, no po jeho páde sa ďalšia štandardná situácia rozohrávať nebude.
     
    18
    Pietersove ošetrovanie a následné striedanie výrazne ovplyvnilo tempo zápasu, ktorá sa značne upokojilo.
     
    17
    Voľný kop z dvadsiatich metrov rozohrával Mark Noble, no jeho center z ľavej strany pristál iba u Begoviča. Ten si počínal ďaleko istejšie, než v piatej minúte.
     
    16
    Pre Hrnčiarov to zatiaľ nie je príliš úspešný deň. Prehrávajú, zranil sa im ľavý bek Pieters a teraz sa navyše musia brániť ďalšej štandardke hostí.
     
    15
    Zdravotné problémy Erika Pietersa sú natoľko vážne, že musí opustiť hraciu plochu. Už po štvrťhodine hry ho musí nahradiť Marc Muniesa.
     
    14
    Tempo zápasu teraz zaznamenáva miernu prietrž. Na zemi sa ocitá Carroll, ktorý si upravuje výstroj, no ďaleko horšie je na tom Pieters.
     
    13
    West Ham United sa až teraz definitívne ubránil, keď Winston Reid poslal loptu ďaleko od Adriánovej svätyne.
     
    12
    Stoke sa dostalo k ďalšej koncovke, keď po rohovom kope hlavičkoval Wilson. Jeho zrazený pokus sa len tesne dokotúľal mimo bránku. Nasledovať ale bude ďalší center od rohovej zástavky.
     
    11
    Pokračujeme v tempo-futbale zhora-nadol. Odemwingie opäť trápil McCartneyho a po jeho spätnej prihrávke pálil N´Zonzi. Zasiahol však iba Tomkinsa a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    10
    Následne sprava zaútočil Guy Demel, ktorý centroval opäť na Carrolla. Jeho vo vzduchu pretlačil stopér Marc Wilson.
     
    9
    O zábavu sa pre zmenu opäť starali hostia, ktorí posielali ďalší center do vápna. Andy Carroll už taký úspešný tentokrát nebol.
     
    8
    Po ňom sa už Stoke k zakončeniu nedostalo, ale úvod stretnutia pokračuje v poriadne divokom tempe. Len tak ďalej..
     
    7
    Pozor však na druhej strane, kde Hrnčiari mohli okamžite vyrovnať. Po pravej strane krásne prenikol šikovný technik Peter Odemwingie, ktorý sa pohral i s McCartneym a následne prihrával do vápna. Tam si zbiehal Ireland, ktorý z prvej pálil k ľavej žrdi. Adrián však predviedol efektný, pohotový zákrok, ktorým jeho pokus zo siedmich metrov vytlačil na rohový kop.
     
    5
    West Ham United dal gól!
    Kladivári sa ujímajú skorého vedenia a obrovský podiel viny na tom nesie domáci brankár Begovič. Mark Noble rozohrával z vyše dvadsiatich metrov voľný kop, ktorý posielal na hranicu malého vápna. Tam neskoro a zbytočne vybiehal brankár Begovič, ktorého prehlavičkoval ANDY CARROLL a lopta doskákala až do opustenej svätyne domácich. Expresný úvod pre Hammers!
     
    4
    Ireland mal v súboji Nobleom nohu príliš vysoko a hostia tak budú rozohrávať voľný kop z vyše dvadsiatich metrov.
     
    3
    Po Begovičovej rozohrávke sa pošmykol kapitán Shawcross a hostia tak dostali možnosť na prečíslenie. Moment prekvapenia im však razom vyprchal.
     
    2
    Downing sa na ľavej strane dostával do prvej šance, ale včas ho stihol zakrižovať stopér Wilson. Hostia budú iba vhadzovať.
     
    1
    Tak a poďme na to! Výkop stretnutia obstarali hostia v tradičnej kombinácii. Potters v bielo-červených dresoch zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Odemwingie, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Guidetti, Etherington, Wilkinson, Shotton

    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, G. McCartney – Noble, Diamé – Nocerino, Nolan (C), Downing – A. Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Armero, M. Taylor, Collins, C. Cole, J. Cole

    Rozhodca: Craig Pawson – L. Betts, J. Brooks – M. Oliver.
     
    Vitajte na Britannia Stadium, kde pokračuje sobotňajší program 30. kola anglickej Premier League.

    Dnes sa na tribúnach možno objavia i fanúšikovia rugby, wrestlingu čí MMA. Na hracej ploche sa čakajú hromy a blesky. Proti sebe totiž nastúpia najvýraznejší protagonisti tvrdej anglickej starej školy. Ostré hlavičkové súboje, fauly, karty, modriny a predovšetkým ostrý boj výhodnú pozíciu pred záverečným bojom o záchranu. Prinesú tieto manévre i nejaké góly?

    Tabuľkové postavenie:

    12. Stoke City: 7 – 10 – 12; skóre 29:43; body 31
    10. West Ham: 8 – 7 – 13; skóre 31:35; body 31

    Forma:

    Stoke City: R – V – P – R – R – V
    West Ham: P – V – V – V – V – R

    Potters po príchode Marka Hughesa čiastočne zmenili svoju, ale stále je to obrovský boj a drina. Predovšetkým zápasy na Brittania Stadium súperov bolia. Tí so okrem modrín a šrámov toho veľa z tohto stánku neodnášajú. Hrnčiari totiž na domácej tráve padli iba v dvoch zápasoch (Liverpool 3:5 a Norwich 0:1). Inak po šesťkrát vyhrali a remizovali, čo je šiesta najlepšia bilancia v lige.
    City z posledných šiestich stretnutí stratilo len jediné (Manchester City 0:1). V tejto sérii pritom padli také celky ako Arsenal (1:0) či Manchester United (2:1). Dnes by rozhodne chceli nedobytnosť Britannia Stadium potvrdiť.

    Kladivári tak budú musieť udierať veľmi silno, aby ich snaha viedla k nejakému bodovému zisku. Pred niekoľkými mesiacmi by to bol ešte problém, ale Hammers sa v posledných týždňoch dostali do formy. Odštartovala to škaredá a „ubetónovaná" remíza na Stamford Bridge (Chelsea 0:0).
    Nebolo to nič pre futbalových fajnšmekrov, no United to nakoplo. Nasledovala šnúra štyroch výhier (vždy o dva góly), ktorú pred dvomi týždňami ukončil až Everton (0:1). West Ham vonku inkasoval iba pätnásť gólov, čo je po Chelsea najlepšia bilancia. Spoločne s Chelsea drží i najviac čistých kont v tejto sezóne Premier League (13).

    Vzájomné zápasy:

    31.08.2013; West Ham – Stoke City 0:1
    (Pennant)

    02.03.2013; Stoke City – West Ham 0:1
    (Collison)

    19.11.2012; West Ham – Stoke City 1:1
    (O´Brien – Walters)

    13.03.2011; Stoke City – West Ham 2:1 (FA Cup)
    (Huth, Higginbotham – Piquionne)

    05.03.2011; West Ham – Stoke City 3:0
    (Ba, M. da Costa, Hitzlsperger)

    27.10.2010; West Ham – Stoke City 3:1 (lig. pohár)
    (S. Parker, da Costa, Obinna – K. Jones)

    Hradby Brittania Stadium sú zväčša nedobytné, no v prípade návštev londýnskych Kladivárov to úplne neplatí.
    Hammers tu z posledných ôsmich vzájomných stretnutí prehrali len jediné a radovali sa hneď päťkrát. Napriek všetkému napísanému sme v tomto vzájomnom meraní síl hrali bez gólov naposledy v apríli 1972.

    Absencie:

    Domácim bude chýbať dôležitý článok defenzívy Robert Huth, ktorý pre vážne zranenie kolena vynechá zvyšok sezóny. Otázny je navyše i štart Oussamu Assaidiho, ktorého taktiež trápi zranené koleno.
    Potters preriedili svoje rady i sami, keďže kvôli disciplinárnemu trestu im bude chýbať dvojica bitkárov Adam a Walters.

    Na druhej strane barikády taktiež nezaznamenávame nejaký výrazný lazaret. Kladivárom sa navyše vracia uzdravený Vaz Te.
    Chýbať tak bude iba talianska posila Marco Borriello a Joey O´Brien, ktorý by sa mal vrátiť už v najbližšom zápase.

    Favorita stretnutia by sme dnes hľadali len veľmi, veľmi ťažko. Najpravdepodobnejším výsledkom je remíza s malým počtom gólov.
    Napriek tomu nám tento zápas určite ponúkne špeciálny náboj a obrovské nasadenie. Na Britannia Stadium budú praskať kosti. Ste pripravení?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Odemwingie, 69. Arnautovič, 79. Odemwingie – 5. Carrol

    Karty:   78. Whelan (STO) – 86. Noble (WHU)


    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – N´Zonzi, Whelan – Odemwingie, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Guidetti, Etherington, Wilkinson, Shotton

    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, G. McCartney – Noble, Diamé – Nocerino, Nolan (C), Downing – A. Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jarvis, Armero, M. Taylor, Collins, C. Cole, J. Cole

    Rozhodca: Craig Pawson – L. Betts, J. Brooks – M. Oliver