Catania – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Chievo 3:1 (kon.) | Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.)
Cagliari – Livorno 1:2 (kon.) | Bergamo – Parma 0:4 (kon.) | CFC Janov – Udinese 3:3 (kon.)
AS Rím – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Catania Calcio
3:1 (1:1)
Lazio Rím
Nedeľa 16.02.2014, 12:30 • Stadio Angelo Massimino, Catania • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    86
    Domáci Bergessio obdržal za zbytočné protesty ďalšiu žltú kartu. Pri lopte sú opäť hostia.
     
    84
    Bergessio sa dostal do úniku pred bránou hostí, no napokon sa nepríjemne zrazil s gólmanom Berishom a obaja skončili na trávniku v hosťujúcej šestnástke. Napokon sú však obaja v poriadku.
     
    82
    Domáci tréner Maran poslal na trávnik aj tretie striedanie. Nameisto Lodiho nastupuje do hry oddýchnutý Plašil.
     
    81
    Hosťujúci Radu musel čeliť rýchlemu úniku v znení domáceho Bergessia a napokon si počínal tvrdým faulom, ktorým svojho súpera zložil k zemi. Za tento faul obdržal jasnú žltú kartu.
     
    78
    Tréner domácej Catanie – Maran posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Castra nastupuje na trávnik Rolín.
     
    72
    Je tu aj tretie striedanie hostí. Namiesto Biavu nastupuje do hry oddýchnutý Keita.
     
    71
    Hosťujúci tréner Reja posiela na trávnik druhé striedanie. Namiesto Mauriho nastupuje na trávnik oddýchnutý Perea.
     
    66
    Hosťujúci Konko sa v strede ihriska previnil tvrdým faulom a následne aj zbytočnými protestami na stranu hlavného rozhodcu, po ktorých vidí jasnú žltú kartu.
     
    58
    Catania dala gól!
    Domáca Catania sa po naozaj fantasticky predvedenej prihrávkovej kombinácii dostáva do vedenia! GINO PERUZZI ukázal svoj herný dôraz a skvelým únikom potiahol loptu pred Berishovu bránu. Následne ju poslal na pravé krídlo ku Kekovi, no ten mu ju vrátil a Perruzi z tesnej blízkosti už len trafil svätyňu Lazua.
     
    55
    Domáci Keko nekompromisne fauloval hosťujúceho Biavu a napokon obdržal jasnú žltú kartu za svoj nekompromisný sklz.
     
    48
    Catania dala gól!
    Domáci sa po skvele predvedenej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelom centri v znení Lodiho z priameho kopu na ľavej strane sa k lopte na pravom krídle dostal NICOLAS SPOLLI, ktorý svojim hlavičkovým zakončením trafil brvno hosťujúcej brány, od ktorého sa lopta odrazila za gólmana Berishu.
     
    46
    Tréner hosťujúceho Lazia Rím posiela na trávnik v úvode druhého polčasu prvé striedanie. Namiesto Bigliu nastupuje do hry González.
     
    45+2
    Lazio dalo gól!
    Hostia dokázali v závere prvého polčaus vyrovnať gólový účet tohto stretnutia! Po peknom centri z pravej strany od Konka sa k hlavičkovému zakončeniu z prvej na hranici domácej šestnástky dostal STEFANO MAURI, ktorý poriadne prekvapil gólmana Andújara. Ten si síce na loptu siahol, no zblokoval si ju len do vlastnej brány.
     
    45+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    42
    Žltú kartu za tvrdý faul na domáceho Bergessia pri jeho prieniku po pravom krídle napokon vidí aj hosťujúci Biglia.
     
    41
    Domáci Peruzzi si na svoje konto pripísal naozaj skvelý obranný zákrok, keď sa Lulič po skvelej prihrávke dostal k lopte na ľavej strane, no cez pozorného Peruzziho už zakončovať nedokázal.
     
    31
    Candreva sa dostal k zahrávaniu ďalšieho priameho kopu, no tentotokrát z pravej strany. Rozohral ho nakrátko, následne z pravej strany pálil Klose, no jeho delovku gólman Andújar vyrazil mimo svojho pokutového územia.
     
    29
    Z priameho kopu nekompromisne pálil Candreva, no jeho nekompromisná prízemná delovka napokon trafila len jedného z domácich obrancov, ktorý loptu zblokovali tesne vedľa svojej brány na rohový kop.
     
    27
    Hosťujúci Lulič sa previnil úplne zbytočným útočným faulom na domáceho Spolliho, ktorého nekompromisným sklzom poslal na trávnik. Hlavný rozhodca si tento faul všimol a ihneď udelil Luličovi žltú kartu.
     
    26
    Po skvele zahranom rohovom kope z pravej strany sa k zakončeniu dostal Rinaudo a následne aj Lodi, no ich delovky napokon trafili len hosťujúcich obrancov a posledná strela v znení Izca minula priestor Berishovej brány.
     
    25
    Gólman Berisha si na svoje konto pripísal ďalší fanastický zákrok, keď po tvrdej strele z priameho kopu z centrálnej časti od Castra dokázal loptu z ľavého horného rohu vytesniť na rohový kop!
     
    24
    Domáci hráči Catanie dokázali vsietiť ďalší gól, no po tvrdej delovke od Kekoa bol odpískaný jasný ofsajd, a tak tento gól v domácom prečíslení nemohol platiť. Výrazne však treba pochváliť gólmana Berishu, ktorý ešte predtým dobre zareagoval na strelu Rinauda z veľkej vzdialenosti.
     
    16
    Domáci tréner Maran sa dostal do nepríjemnej situácie a musel poslať na trávnik prvé – vynútené striedanie. Namiesto Barrientosa nastupuje do hry oddýchnutý Španiel Keko.
     
    7
    Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no napokon nedokázali skórovať. Barrientos sa rozhodol zakončovať z pravej strany, no jeho delovku napokon gólman Berisha dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    4
    Po krátkom rozohraní tohto voľného kopu sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Mauri, no jeho delovka bola napokon domácimi obrancami zblokovaná len za bránu gólmana Andújara.
     
    1
    Catania dala gól!
    Domáci sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia už v prvej minúte tohto zápasu! Po peknom centri z ľavej strany od Castra sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARIANO JULIO IZCO, ktorý svojou strelou zblokovanou ľavou žŕdkou hosťujúcej brány nedal gólmanovi Berishovi žiadnu šancu.

    Góly: 1. Izco, 48. Spolli, 58. Perruzi – 45+2. Mauri

    Karty:   55. Keko (CAT), 86. Bergessio (CAT) – 27. Lulič (LAZ), 42. Biglia (LAZ), 66. Konko (LAZ), 81. Radu (LAZ)


    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Belllusci, Peruzzi, Izco, Barrientos (16. Keko), Lodi (82. Plašil), Rinaudo, Castro (78. Rolín), Bergessio
    Náhradníci: Ficara – Rolín, Legrottaglie, Fedato, Plašil, Monzón, K. Boateng, Gyömbér, Keko, Capuano, Biraghi, Petkovic

    Lazio Rím: Berisha – Biava (72. Keita), Konko, André Dias, Radu, Mauri, (71. Perea) Ledesma, Biglia (46. González), Candreva, Lulič, Klose
    Náhradníci: Strakosha – Ciani, Felipe Anderson, Keita, González, Kakuta, Marchetti, Onazi, Cana, Perea, Cavanda, Novaretti

    Rozhodca: P. Mazzoleni – F. de Luca, A. Petrella