Catania – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Chievo 3:1 (kon.) | Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.)
Cagliari – Livorno 1:2 (kon.) | Bergamo – Parma 0:4 (kon.) | CFC Janov – Udinese 3:3 (kon.)
AS Rím – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Catania Calcio
3:1 (1:1)
Lazio Rím
Nedeľa 16.02.2014, 12:30 • Stadio Angelo Massimino, Catania • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu boli oveľa aktívnejší hráči domácej Catanie, ktorí sa v 48. minúte po hlavičkovom zakončení v znení Spolliho a následne v 58. minúte po góle Peruzziho dostali do dvojgólového vedenia, ktoré si skvelým výkonom v defenzíve napokon už dokázali ustrážiť. Hostia sa v závere snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no gólman Andújar poriadne podržal svoj tím a má veľkú zásluhu na výhre domácej Catanie.

    Catania si teda po šesťzápasovej odmlke pripisuje na svoje konto plný bodový zisk a hosťujúce Lazio ostáva v tomto kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:29:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po tvrdom centri z centrálnej časti od Izca sa k lopte na ľavej strane mohol dostať Keko, no ten vyštartoval príliš neskoro a napokon loptu už nestihol.
     
    90+2
    Perea si zbehol do domácej šestnástky a tvrdo pálil svojou ľavačkou. Jeho delovku však pozorný Plašil dokázal svojimi nohami zblokovať do vzduchu.
     
    90+1
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval aktívny Bergessio, no napokon narazil na pozorného Radua, ktorý ho svojim telom odstavil od lopty.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Lopta sa nachádza v strede ihriska, kde si ju hostia veľmi dobre prihrávajú, no domáci im nedávajú veľa priestoru na útok.
     
    89
    Catania má loptu vo svojej moci na súperovej polovici ihriska a tam si ju domáci hráči veľmi dobre prihrávajú. Lazio je však pozorné a dobre sa bráni.
     
    88
    Andújar si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď zachytil loptu vo svojich rukách po ďalekonosnej strele z kopačiek aktívneho Keitu z ľavej strany.
     
    87
    Candreva sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho projektil gólmana Andújara nedokázal prekvapiť. Argentínsky gólman v službách Catanie loptu s prehľadom zachytil vo svojom náručí.
     
    86
    Domáci Bergessio obdržal za zbytočné protesty ďalšiu žltú kartu. Pri lopte sú opäť hostia.
     
    86
    Z veľkej vzdiaelnosti na ľavej strane tvrdo pálil hosťujúci Klose, no jeho delovku napokon jeden z domácich obrancov zblokoval svojim telom do bezpečia.
     
    85
    Konko hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany Candrevu v centrálnej časti, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Spolli túto dvojicu odstavil od lopty a snaží sa útočiť.
     
    84
    Bergessio sa dostal do úniku pred bránou hostí, no napokon sa nepríjemne zrazil s gólmanom Berishom a obaja skončili na trávniku v hosťujúcej šestnástke. Napokon sú však obaja v poriadku.
     
    83
    Z veľkej vzdialenosti na ľavej strane tvrdo pálil Lulič, no gólman Andújar si zachoval chladnú hlavu, dobre sa hodil na ľavú stranu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    82
    Domáci tréner Maran poslal na trávnik aj tretie striedanie. Nameisto Lodiho nastupuje do hry oddýchnutý Plašil.
     
    81
    Hosťujúci Radu musel čeliť rýchlemu úniku v znení domáceho Bergessia a napokon si počínal tvrdým faulom, ktorým svojho súpera zložil k zemi. Za tento faul obdržal jasnú žltú kartu.
     
    80
    Domáci Rinaudo predviedol rýchly únik po pravom krídle, následne loptu prihral Bergessiovi, ktorý pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia, no gólman Berisha bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    79
    Keita sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no táto strela mu mierne nevyšla a lopta skončila len tesne vedľa domácej brány.

    Góly: 1. Izco, 48. Spolli, 58. Perruzi – 45+2. Mauri

    Karty:   55. Keko (CAT), 86. Bergessio (CAT) – 27. Lulič (LAZ), 42. Biglia (LAZ), 66. Konko (LAZ), 81. Radu (LAZ)


    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Belllusci, Peruzzi, Izco, Barrientos (16. Keko), Lodi (82. Plašil), Rinaudo, Castro (78. Rolín), Bergessio
    Náhradníci: Ficara – Rolín, Legrottaglie, Fedato, Plašil, Monzón, K. Boateng, Gyömbér, Keko, Capuano, Biraghi, Petkovic

    Lazio Rím: Berisha – Biava (72. Keita), Konko, André Dias, Radu, Mauri, (71. Perea) Ledesma, Biglia (46. González), Candreva, Lulič, Klose
    Náhradníci: Strakosha – Ciani, Felipe Anderson, Keita, González, Kakuta, Marchetti, Onazi, Cana, Perea, Cavanda, Novaretti

    Rozhodca: P. Mazzoleni – F. de Luca, A. Petrella