Catania – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Chievo 3:1 (kon.) | Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.)
Cagliari – Livorno 1:2 (kon.) | Bergamo – Parma 0:4 (kon.) | CFC Janov – Udinese 3:3 (kon.)
AS Rím – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Catania Calcio
3:1 (1:1)
Lazio Rím
Nedeľa 16.02.2014, 12:30 • Stadio Angelo Massimino, Catania • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu boli oveľa aktívnejší hráči domácej Catanie, ktorí sa v 48. minúte po hlavičkovom zakončení v znení Spolliho a následne v 58. minúte po góle Peruzziho dostali do dvojgólového vedenia, ktoré si skvelým výkonom v defenzíve napokon už dokázali ustrážiť. Hostia sa v závere snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no gólman Andújar poriadne podržal svoj tím a má veľkú zásluhu na výhre domácej Catanie.

    Catania si teda po šesťzápasovej odmlke pripisuje na svoje konto plný bodový zisk a hosťujúce Lazio ostáva v tomto kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:29:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po tvrdom centri z centrálnej časti od Izca sa k lopte na ľavej strane mohol dostať Keko, no ten vyštartoval príliš neskoro a napokon loptu už nestihol.
     
    90+2
    Perea si zbehol do domácej šestnástky a tvrdo pálil svojou ľavačkou. Jeho delovku však pozorný Plašil dokázal svojimi nohami zblokovať do vzduchu.
     
    90+1
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval aktívny Bergessio, no napokon narazil na pozorného Radua, ktorý ho svojim telom odstavil od lopty.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Lopta sa nachádza v strede ihriska, kde si ju hostia veľmi dobre prihrávajú, no domáci im nedávajú veľa priestoru na útok.
     
    89
    Catania má loptu vo svojej moci na súperovej polovici ihriska a tam si ju domáci hráči veľmi dobre prihrávajú. Lazio je však pozorné a dobre sa bráni.
     
    88
    Andújar si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď zachytil loptu vo svojich rukách po ďalekonosnej strele z kopačiek aktívneho Keitu z ľavej strany.
     
    87
    Candreva sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho projektil gólmana Andújara nedokázal prekvapiť. Argentínsky gólman v službách Catanie loptu s prehľadom zachytil vo svojom náručí.
     
    86
    Domáci Bergessio obdržal za zbytočné protesty ďalšiu žltú kartu. Pri lopte sú opäť hostia.
     
    86
    Z veľkej vzdiaelnosti na ľavej strane tvrdo pálil hosťujúci Klose, no jeho delovku napokon jeden z domácich obrancov zblokoval svojim telom do bezpečia.
     
    85
    Konko hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany Candrevu v centrálnej časti, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Spolli túto dvojicu odstavil od lopty a snaží sa útočiť.
     
    84
    Bergessio sa dostal do úniku pred bránou hostí, no napokon sa nepríjemne zrazil s gólmanom Berishom a obaja skončili na trávniku v hosťujúcej šestnástke. Napokon sú však obaja v poriadku.
     
    83
    Z veľkej vzdialenosti na ľavej strane tvrdo pálil Lulič, no gólman Andújar si zachoval chladnú hlavu, dobre sa hodil na ľavú stranu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    82
    Domáci tréner Maran poslal na trávnik aj tretie striedanie. Nameisto Lodiho nastupuje do hry oddýchnutý Plašil.
     
    81
    Hosťujúci Radu musel čeliť rýchlemu úniku v znení domáceho Bergessia a napokon si počínal tvrdým faulom, ktorým svojho súpera zložil k zemi. Za tento faul obdržal jasnú žltú kartu.
     
    80
    Domáci Rinaudo predviedol rýchly únik po pravom krídle, následne loptu prihral Bergessiovi, ktorý pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia, no gólman Berisha bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    79
    Keita sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no táto strela mu mierne nevyšla a lopta skončila len tesne vedľa domácej brány.
     
    78
    Tréner domácej Catanie – Maran posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Castra nastupuje na trávnik Rolín.
     
    77
    Catania má pred sebou ešte približne 15 minút stretnutia a dvojgólový náskok. Tréner Maran však rozdáva svojim zverencom intenzívne pokyny, ako si tento náskok udržať.
     
    76
    Konko sa s loptou presúval po ľavom krídle a následne loptu odcentroval pred domácu bránu, no tam stál pozorný Spolli, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    75
    Hostia sú poriadne nervózni a aj tentokrát si niekoľko vecí slovne riešili s hlavným rozhodcom. Mazzoleni je však skúsený arbiter a protestami sa nenecháva rozhodiť.
     
    74
    Aktívny Castro potiahol loptu po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Biavu, ktorý ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    73
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval Bellusci, no aktívny Keita ho napokon od lopty odstavil. Po krátkej chvíli sa Bellusci previnil zbytočným útočným faulom.
     
    72
    Je tu aj tretie striedanie hostí. Namiesto Biavu nastupuje do hry oddýchnutý Keita.
     
    71
    Hosťujúci tréner Reja posiela na trávnik druhé striedanie. Namiesto Mauriho nastupuje na trávnik oddýchnutý Perea.
     
    70
    Bergessio zahrával priamy kop z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Berishu, ktorý loptu okamžite odkopáva do útoku.
     
    69
    Candreva sa po prísnom verdikte hlavného rozhodcu, ktorý po faule na Bergessia nariadil priamy kop z ľavej strany vo vzdialenosti približne 24 metrov, odhodlal protestovať a môže byť rád, že neobdržal žltú kartu.
     
    68
    Po sympatickom centri od Candrevu z pravej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Radu, no jeho hlavičkový projektil skončil len v moci gólmana Andújara.
     
    67
    Biava poslal smerom dopredu ďaleký center, no lopta sa po ňom dostala len na kopačky pozorného Peruzziho, ktorý upokojil tempo hry.
     
    66
    Hosťujúci Konko sa v strede ihriska previnil tvrdým faulom a následne aj zbytočnými protestami na stranu hlavného rozhodcu, po ktorých vidí jasnú žltú kartu.
     
    65
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Klose, no napokon sa cez pozorného Spolliho k zakončeniu už nedostal. Následne sú pri lopte domáci hráči Catanie, ktorí sa snažia zaútočiť.
     
    64
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval aktívny Castro, no pozorný obranca Konko bol v strehu a loptu zblokoval presne do náručia gólmana Berishu.
     
    63
    Candreva zakončoval z veľkej vzdialenosti na pravej strane, no jeho tvrdá strela napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Andújara.
     
    62
    Mauri sa snažil dobrým centrom nájsť svojho spoluhráča Luliča pred domácou bránou, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Spolli túto dvojicu od lopty bez problémov odstavil.
     
    61
    Castro sa dostal k lopte napravo od hosťujúcej brány, no napokon tvrdo fauloval brániaceho Biavu, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil.
     
    60
    Z veľkej vzdialenosti tvrdo pálil aktívny Klose, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná jedným z domácich obrancov len v náručí gólmana Andújara.
     
    59
    Lazio je po dvoch inkasovaných góloch v druhom polčase poriadne otrasené, no stále sa snaží ofenzívne presadiť. Catania sa však tentokrát skvele bráni.
     
    58
    Catania dala gól!
    Domáca Catania sa po naozaj fantasticky predvedenej prihrávkovej kombinácii dostáva do vedenia! GINO PERUZZI ukázal svoj herný dôraz a skvelým únikom potiahol loptu pred Berishovu bránu. Následne ju poslal na pravé krídlo ku Kekovi, no ten mu ju vrátil a Perruzi z tesnej blízkosti už len trafil svätyňu Lazua.
     
    57
    Rinaudo sa snažil preniknúť cez stred s loptou až pred Berishovu bránu, no nepodarilo sa mu to. André Dias bol pozorný a svojim obranným sklzom ho zastavil.
     
    56
    Andújar predvedie ďalší odkop od svojej brány. Tentokrát sa k nemu dostal tesne po tom, čo hosťujúci Lulič svojou strelou minul priestor domácej brány.
     
    55
    Po poriadnej chybe domáceho Álvareza sa k zakončeniu na ľavej strane mohol dostať aktívny Klose, no gólman Andújar skvele vybehol a loptu ukryl vo sovjom náručí.
     
    55
    Domáci Keko nekompromisne fauloval hosťujúceho Biavu a napokon obdržal jasnú žltú kartu za svoj nekompromisný sklz.
     
    54
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Bergessio, no pozorný Biava si ho dokázal ustrážiť a od lopty ho napokon svojim telom bez problémov odstavil.
     
    53
    Domáci Bergessio bol v strede ihriska tvrdo faulovaný hosťujúcim Konkom, ktorý loptu získal po tvrdom sklze.
     
    52
    Gólman Berisha si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po ďalekom strieľanom centri od Izca zachytil loptu vo svojich rukách.
     
    51
    Domáci Rinaudo nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho nevydarená strela zrotovala len poriadne mimo hosťujúcej brány. Berisha teda zasahovať nemusel.
     
    50
    Gólman Andújar si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď loptu po dobrom centri z pravej strany od Mauriho zachytil vo svojom náručí.
     
    49
    Hostia majú opäť plné ruky práce, keď musia doťahovať tesný náskok domácej Catanie, ktorá sa bráni naozaj veľmi dobre a očividne chce vyhrať.
     
    48
    Catania dala gól!
    Domáci sa po skvele predvedenej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelom centri v znení Lodiho z priameho kopu na ľavej strane sa k lopte na pravom krídle dostal NICOLAS SPOLLI, ktorý svojim hlavičkovým zakončením trafil brvno hosťujúcej brány, od ktorého sa lopta odrazila za gólmana Berishu.
     
    47
    Z pravej strany odcentroval loptu Castro, no jeho nie veľmi vysoký center napokon skončil len v moci hosťujúcich obrancov, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sú mierne aktívnejší hráči hosťujúceho Lazia Rím, ktorí sa okamžite snažia dostať do vedenia, no pozorná defenzíva Catanie im robí zjavné problémy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tréner hosťujúceho Lazia Rím posiela na trávnik v úvode druhého polčasu prvé striedanie. Namiesto Bigliu nastupuje do hry González.
     
    V prvom polčase tohto zápasu boli hneď v úvode aktívnejší hráči domácej Catanie, ktorí sa už v prvej minúte dostali do vedenia po skvelej strele v znení domáceho Izca. Následne pridávali na aktivite aj hostia, ktorým sa však dlho nedarilo prekonať naozaj pozornú domácu defenzívu. Napokon však v prvej minúte nadstaveného častu skóroval Mauri, ktorý nedal svojim hlavičkovým zakončením gólmanovi Andújarovi žiadnu šancu.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhom polčase a následne si svoj náskok aj udržať?
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Lazio dalo gól!
    Hostia dokázali v závere prvého polčaus vyrovnať gólový účet tohto stretnutia! Po peknom centri z pravej strany od Konka sa k hlavičkovému zakončeniu z prvej na hranici domácej šestnástky dostal STEFANO MAURI, ktorý poriadne prekvapil gólmana Andújara. Ten si síce na loptu siahol, no zblokoval si ju len do vlastnej brány.
     
    45+1
    Bergessio nekompromisne pálil z hranice hosťujúceho pokutového územia, no jeho delovka napokon trafila len jedného z pozorných hosťujúcich obrancov.
     
    45+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    45
    Biava predviedol ďalší dobrý obrann zákrok, keď po tvrdej strele od Bergessia z ľavej strany loptu včas odkopol za postrannú čiaru. Domáci majú teda k dispozícii autový hod na ľavej strane.
     
    44
    Po peknom krížnom centri z ľavej strany od Rinauda sa k lopte na pravej strane dostal Bergessio, no ten stál v jasnom ofsajde a loptu musel odovzdať svojim súperom.
     
    43
    Lulič sa rýchlo presúval po ľavej strane, následne práve tam obdržal autový hod, loptu hodil Maurimu, no ten proti pozornému Belluscimu už uspieť nedokázal.
     
    42
    Žltú kartu za tvrdý faul na domáceho Bergessia pri jeho prieniku po pravom krídle napokon vidí aj hosťujúci Biglia.
     
    42
    Po peknom centri z priameho kopu na ľavej strane od Castra sa k zakončeniu pred gólmanom Berishom dostal Spolli, no ten svojim hlavičkovým zakončením prestrelil priestor rímskej svätyne.
     
    41
    Domáci Peruzzi si na svoje konto pripísal naozaj skvelý obranný zákrok, keď sa Lulič po skvelej prihrávke dostal k lopte na ľavej strane, no cez pozorného Peruzziho už zakončovať nedokázal.
     
    41
    Po peknom centri od Álvareza z ľavej strany sa k hlavičkovému zakončeniu pred gólmanom Berishom dostal Castro, no jeho projektil napokon skončil len mimo hosťujúcej brány.
     
    40
    Po ďalekom centri z ľavej strany od domáceho Rinauda sa k lopte dostal gólman Berisha, ktorý ju odkopával od svojej brány, no len ďaleko mimo ihriska na pravú stranu.
     
    39
    Catania v týchto chvíľach predvádza naozaj skvelé napádanie rímskej rozohrávky. Lazio sa snaží pomalými krokmi dostať na súperovu polovicu, no zatiaľ sa mu v tom veľmi nedarí.
     
    38
    Po peknom centri z pravej strany od Mauriho sa k hlavičkovému zakončeniu na ľavej strane dostal Lulič, no ten bol napokon zastavený asistentom hlavného rozhodcu, ktorý avízoval ofsajd.
     
    37
    Domáci Izco poslal pred hosťujúcu bránu dobrý center, no jeho projektil napokon zachytil pozorný Konko, ktorý sa snaží okamžite zaútočiť.
     
    36
    Catania má loptu opäť vo svojej moci a postupnými krokmi sa snaží dostať pred Berishovu bránu. Peruzzi tentokrát vybojoval na pravej strane autový hod.
     
    35
    Candreva nebezpečne vystrelil zo vzdialenosti približne 35 metrov, no jeho delovka smerovala len asi meter vedľa domácej brány. Andújar si teda tentokrát mohol vydýchnuť.
     
    34
    Radu sa rýchlo presúval po pravom krídle, no pozorný Álvarez ho včas spozoroval a od lopty ho napokon svojim dobrým obranným zákrokom odstavil. Na rad prichádza odkop od domácej brány.
     
    33
    Mauri posielal pred domácu bránu dobrý krížny center z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci domácich obrancov, ktorí dobrými prihrávkami upokojujú hru.
     
    32
    Futbalisti Lazia Rím sú stále pri lopte a snažia sa efektne zaútočiť. Pozorná Catania však cíti, že dnes môže vyhrať a predvádza naozaj skvelý defenzívny výkon.
     
    31
    Candreva sa dostal k zahrávaniu ďalšieho priameho kopu, no tentotokrát z pravej strany. Rozohral ho nakrátko, následne z pravej strany pálil Klose, no jeho delovku gólman Andújar vyrazil mimo svojho pokutového územia.
     
    30
    Po dobre zahranom rohovom kope z ľavej strany od Candrevu sa lopta dostala do centrálnej časti, kde ju odhlavičkoval Biglia, no jeho nedôrazný oblúčik skončil len v moci gólmana Andújara.
     
    29
    Z priameho kopu nekompromisne pálil Candreva, no jeho nekompromisná prízemná delovka napokon trafila len jedného z domácich obrancov, ktorý loptu zblokovali tesne vedľa svojej brány na rohový kop.
     
    28
    Po pravej strane sa rýchlo presúval Candreva, no aktívny Castro ho napokon odstavil od lopty tvrdým faulom. Na rad prichádza voľný kop pre Lazio zo vzdialenosti približne 25 metrov, mierne vpravo.
     
    27
    Hosťujúci Lulič sa previnil úplne zbytočným útočným faulom na domáceho Spolliho, ktorého nekompromisným sklzom poslal na trávnik. Hlavný rozhodca si tento faul všimol a ihneď udelil Luličovi žltú kartu.
     
    26
    Po skvele zahranom rohovom kope z pravej strany sa k zakončeniu dostal Rinaudo a následne aj Lodi, no ich delovky napokon trafili len hosťujúcich obrancov a posledná strela v znení Izca minula priestor Berishovej brány.
     
    25
    Gólman Berisha si na svoje konto pripísal ďalší fanastický zákrok, keď po tvrdej strele z priameho kopu z centrálnej časti od Castra dokázal loptu z ľavého horného rohu vytesniť na rohový kop!
     
    24
    Domáci hráči Catanie dokázali vsietiť ďalší gól, no po tvrdej delovke od Kekoa bol odpískaný jasný ofsajd, a tak tento gól v domácom prečíslení nemohol platiť. Výrazne však treba pochváliť gólmana Berishu, ktorý ešte predtým dobre zareagoval na strelu Rinauda z veľkej vzdialenosti.
     
    23
    Hostia mali k dispozícii priamy kop vo vzdialenosti približne 20 metrov na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Ledesma, no jeho dobrý center napokon skončil len v moci pozorného Bergessia, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    22
    Po sympaticky zahranom voľnom kope v znení Kekoa sa k zakončeniu pred hosťujúcou bránou dostal Lodi, no pozorný Biava napokon vyhral v hlavičkovom súboji a do útoku posiela hostí.
     
    21
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Peruzzi, no dvojica hosťujúcich hráčov ho tvrdo faulovala. Domáca Catania má teda k dispozícii voľný kop z veľkej vzdialenosti na pravej strane.
     
    20
    Lulič sa rýchlo presúval po ľavom krídle, následne poslal loptu na stred ku Maurimu, no jeho strieľaný center pozorní domáci obrancovia dokázali zblokovať svojimi telami do bezpečia.
     
    19
    Keko bol tvrdo faulovaný hosťujúcim Bigliom v strede ihriska a následne má k dispozícii voľný kop z obrovskej vzdialenosti.
     
    18
    Hostia sa zatiaľ nikam neponáhľajú, no domáci futbalisti im robia poriadne problémy v rozohrávke. Uvidíme, čosa Laziu podarí za tohto nepriaznivého výsledku vymyslieť.
     
    17
    Hráči Lazia Rím si loptu takticky prihrávajú v okolí stredu ihriska a snažia sa ofenzívne presadiť. Domáci futbalisti sú však pozorní a svojich súperov si pozorne bránia.
     
    16
    Domáci tréner Maran sa dostal do nepríjemnej situácie a musel poslať na trávnik prvé – vynútené striedanie. Namiesto Barrientosa nastupuje do hry oddýchnutý Španiel Keko.
     
    15
    Castro hľadal dobrým centrom z ľavej strany jedného zo svojich spoluhráčov, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Konko loptu zachytil a následne zakladá útok Lazia.
     
    14
    Barrientos sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho delovka napokon skončila len v náručí gólmana Berishu, ktorý zblokovanú loptu bez problémov zachytil vo sovjom náručí. Následne má Barrientos problém so svojim pravým členkom a vyzerá to tak, že bude vystriedaný.
     
    13
    Lulič sa skvele zorientoval na ľavej strane, poslal na opačnú stranu dobrý center, no Mauri takúto loptu nečakal a napokon už hlavičkovo zakončovať nedokázal.
     
    12
    Po peknom centri od Rinauda sa k zakončeniu v centrálnej časti mohol dostať Bergessio, no gólman Berisha dobre vybehol zo svojej brány a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    11
    Domáci mali k dispozícii ďalší nebezpečný priamy kop z veľkej vzdialenosti, no po tvrdej strele od Bellusciho sa lopta napokon ocitla len na kopačkách hosťujúcich obrancov.
     
    10
    Po nepresnom centri z pravej strany od Izca sa k lopte dostal len pozorný gólman Berisha, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    9
    Biglia sa dostal do zakončenia z hranice domáceho pokutového územia v centrálnej časti, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa Andújarovej brány.
     
    8
    Hosťujúce Lazio sa snaží zaútočiť a vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. Domáca Catania je však zatiaľ pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    7
    Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no napokon nedokázali skórovať. Barrientos sa rozhodol zakončovať z pravej strany, no jeho delovku napokon gólman Berisha dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    6
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval hosťujúci Lulič, no napokon narazil na pozorného Spolliho, ktorý ho od lopty čistým spôsobom odstavil.
     
    5
    Lopta sa momentálne nachádza v strede ihriska, kde si ju oba tímy veľmi dobre prihrávajú. Domáci sú síce mierne aktívnejší, no hostia im nedávajú príliš veľa priestoru na úspešnú rozohrávku.
     
    4
    Po krátkom rozohraní tohto voľného kopu sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Mauri, no jeho delovka bola napokon domácimi obrancami zblokovaná len za bránu gólmana Andújara.
     
    3
    Mauri sa rýchlo presúval cez stred, no napokon ho jeden z domácich obrancov tvrdo fauloval. Hosťujúce Lazio má teda k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov, ktorý odíde zahrávať Candreva alebo Ledesma.
     
    2
    Catania je v úvode tohto zápasu oveľa aktívnejšia, no hosťujúce Lazio sa zatiaľ veľmi dobre bráni a nič nenecháva na náhodu.
     
    1
    Catania dala gól!
    Domáci sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia už v prvej minúte tohto zápasu! Po peknom centri z ľavej strany od Castra sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARIANO JULIO IZCO, ktorý svojou strelou zblokovanou ľavou žŕdkou hosťujúcej brány nedal gólmanovi Berishovi žiadnu šancu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    Catania Calcio: Ficara – Rolín, Legrottaglie, Fedato, Plašil, Monzón, K. Boateng, Gyömbér, Keko, Capuano, Biraghi, Petkovic

    Lazio Rím: Strakosha – Ciani, Felipe Anderson, Keita, González, Kakuta, Marchetti, Onazi, Cana, Perea, Cavanda, Novaretti
     
    Úvodné zostavy:

    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Belllusci, Peruzzi, Izco, Barrientos, Lodi, Rinaudo, Castro, Bergessio

    Lazio Rím: Berisha – Biava, Konko, André Dias, Radu, Mauri, Ledesma, Biglia, Candreva, Lulič, Klose

    Rozhodca: P. Mazzoleni – F. de Luca, A. Petrella.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 24. kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku – Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Stadio Angelo Massimino, kde proti sebe od 12:30 nastúpia tímy Catania Calcio a Lazio Rím.

    Domáci tím Catania Calcio sa po 23 odohraných zápasoch nachádza na poslednej dvadsiatej priečke tabuľky so ziskom 16 bodov a gólovým skóre 16:40 (-24) za 3 výhry, 7 remíz a 13 prehier. Pred Cataniou momentálne na devätnástej priečke sídli Sassuolo s náskokom jedného bodu a na osemnástej priečke Livorno tiež s náskokom jedného bodu.
    Aktuálna zápasová bilancia domácej Catanie vrámci Serie A, prehra (1:2 vonku proti Atalante) – prehra (0:3 doma proti klubu ACF Florencia) – remíza (0:0 vonku proti Interu Miláno) – remíza (3:3 doma proti Livornu) – remíza (0:0 vonku proti Parme), jasne hovorí o tom, že Catanii sa v poslednej dobe naozaj veľmi nedarí, keďže je už 5 zápasov bez výhry.
    Čo sa týka talianského pohára Coppa Italia, tak domáce Calcio v ňom vypadlo už v osemfinále, kde prehralo proti Siene vysoko 1:4.

    Hosťujúci tím Lazio Rím sa po 23 odohraných zápasoch vrámci Serie A nachádza na priebežnej deviatej priečke so ziskom 32 bodov a gólovým skóre 29:29 (+0) za 8 výhier, 8 remíz a 7 prehier. Pred Laziom momentálne na ôsmej priečke sídli klub FC Turín s náskokom jedného bodu a za Laziom na desiatej priečke milánske AC s rovnakým počtom bodov, síce lepším skóre, no má o jeden odohraný zápas viac.
    Aktuálna zápasová bilancia Lazia Rím vrámci Serie A, remíza (0:0 na pôde Bologne) – výhra (3:2 vonku proti klubu Udinese Calcio) – remíza (1:1 doma proti Juventusu Turín) – výhra (2:0 vonku proti Chievu Verona) – remíza (0:0 v rímskom derby proti AS), jasne hovorí o tom, že Laziu sa v poslednej dobe darí celkom dobre a už ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry.
    Čo sa týka talianského pohára Coppa Italia, tak hráči hosťujúceho Lazia sa dopracovali až do štvrťfinále, kde ich však po výsledku 0:1 vyradil klub SSC Neapol, ktorý si 5. marca zahrá aj finále.

    V tejto sezóne sa hráči Calcia Catania a Lazia Rím stretli v jednom vzájomnom stretnutí. 25. septembra na pôde Lazia Rím boli však úspešnejší domáci futbalisti, ktorí dokázali zdolať Cataniu výsledkom 3:1.

    Podarí sa domácej Catanii zabrať naplno a potrápiť tak rímske Lazio, alebo Rimania vyhrajú aj druhý vzájomný zápas v tejto sezóne?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Góly: 1. Izco, 48. Spolli, 58. Perruzi – 45+2. Mauri

    Karty:   55. Keko (CAT), 86. Bergessio (CAT) – 27. Lulič (LAZ), 42. Biglia (LAZ), 66. Konko (LAZ), 81. Radu (LAZ)


    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Belllusci, Peruzzi, Izco, Barrientos (16. Keko), Lodi (82. Plašil), Rinaudo, Castro (78. Rolín), Bergessio
    Náhradníci: Ficara – Rolín, Legrottaglie, Fedato, Plašil, Monzón, K. Boateng, Gyömbér, Keko, Capuano, Biraghi, Petkovic

    Lazio Rím: Berisha – Biava (72. Keita), Konko, André Dias, Radu, Mauri, (71. Perea) Ledesma, Biglia (46. González), Candreva, Lulič, Klose
    Náhradníci: Strakosha – Ciani, Felipe Anderson, Keita, González, Kakuta, Marchetti, Onazi, Cana, Perea, Cavanda, Novaretti

    Rozhodca: P. Mazzoleni – F. de Luca, A. Petrella