Žilina – HC Slovan 3:1 (kon.) | Topoľčany – Poprad 5:2 (kon.) | Zvolen – Košice 5:4 (kon.)
B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | Nitra – Spišská N. Ves 3:2 (po pr.)
koniec
MsHK Žilina
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 02.02.2014, 10:00 • Zimný štadión Žilina • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 10:00.
     
    Extraliga juniorov pokračuje 40. kolom a v ňom sa stretne domáca MsHK DOXXbet Žilina, ktorá privíta na svojom ľade HC Slovan Bratislava.

    Domáci si naposledy poradili vysoko 7:3 na domácom ľade so Skalicou a momentálne im patrí v tabuľke siedme miesto za 52 bodov s dvojbodovým mankom na šiestu Skalicu a s dvojbodovým náskokom na ôsmy Poprad. Skalica má však odohraný o duel viac.

    Hosťujúci Slovan sa naposledy predstavil na ľade Trenčína, kde vysokou prehrou 4:8 ukončil sériu štyroch výhier v rade. Slovan je štvrtý, na svojom konte má 72 bodov, čo je o štyri menej než ma tretia Dukla Trenčín, ale o päť viac než získal piaty Liptovský Milkuláš

    Dnešný duel je tretím vzájomným v tejto sezóne a v predchádzajúcich dvoch sa z výhry vždy radovali hráči z Bratislavy. Uvidíme, či posledné víťazstvo Žilinčanov nakopne k dobrému výsledku aj dnes alebo sa znovu dočkáme výhry Slovana. O všetkom sa rozhodne na Zimnom štadióne v Žiline, kde je úvodné buly naplánované na 10:00.
    Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Škovránek – Prášek, Slota, Bajaník, Niník, Solar, Gálik, Pekný – Čičala, Holák, Achs – M. Dolinajec, Schroner, L. Dolinajec – Domaev, Piják, Teubner – Rogoň, Janák, Klačko

    HC Slovan Bratislava: Baroš – Bačik, Černák, Jurkovič, Lukáčik, Benčat, Gula, Ficel, Turan – Danišovský, Mlynčár, Tibenský – Petráš, Novák, Môcik – Trenčan, Mikšík, Ernst – Bednarič, Kojda, Zajíček

    Rozhodca: Jakubec – Hronský, Peterka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:58
    Domáci sa v úvode oslabujú, za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Lukáš Piják.
     
    02:17
    Bude sa hrať 4 na 4, na strane hostí si odpyká trest za nedovolené bránenie Patrik Bačik.
     
    11:46
    Ďalšiu presilovú hru si zahrajú domáci Žilinčania potom, čo je vylúčený hráč Slovana Miroslav Černák za hákovanie.
     
    13:46
    Hostia v plnom počte.
     
    14:36
    Žilina dala gól!
    PATRIK ROGOŇ otvára skóre dnešného duelu a posiela tak domácich do najtesnejšieho vedenia. Asistencie: Milan Dolinajec, Jakub Niník.
     
    20:00
    Po záverečnom klaksóne prvej tretiny dostáva Lukáš Dolinajec trest za hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Domáci vyhrali prvú tretinu po góle Rogoňa, ale v úvode druhej časti sa budú musieť brániť, pretože prvé dve minúty bude vylúčený Dolinajec. Po prvej tretine je pomer striel na bránu 12:11.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    23:51
    Žilina dala gól!
    TOMAŠ ČIČALA posiela domácich do dvojgólového vedenia. Asistencie: Dávid Bajaník, Julián Achs.
     
    25:18
    Žilina dala gól!
    Len 87 sekúnd po góle na 2:0 pridávajú domáci už tretí presný zásah z hokejky JAKUBA TEUBNERA a vedú 3:0. Asistencie: Kirill Domaev, Michal Solar.
     
    25:56
    Hostia prehrávajú trojgólovým rozdielom a navyše sa teraz budú brániť v početnej nevýhode, potom čo sa za napadnutie nechal vylúčiť Blahoslav Novák.
     
    28:08
    Domáci Peter Klačko vylúčený za sekanie. Následne dostáva ešte osobný desať minútový trest za nešportové správanie.
     
    30:08
    Hostia v plnom počte.
     
    30:51
    Domáca Žilina si zahrá presilovú hru. Na trestnú odchádza za podrazenie Tomáš Gula.
     
    31:21
    Slovan Bratislava dal gól!
    Vo vlastnom oslabení sa poradilo Slovanu znížiť a na 1:3 z pohľadu hostí upravuje ANDREJ BEDNARIČ. Asistencia: Oliver Mikšík,
     
    31:54
    Domáci obranca Michal Solar vylúčený na dve minúty za sekanie.
     
    33:14
    Žilinčania sa budú musieť 40 sekúnd brániť len v trojici,pretože za napadnutie je vylúčený Silvester Prášek. Taktuež rozhodca udeľuje vzájomný trest pre hráčov oboch tímov, na lavicu hanby už korčuľuje za napadnutie domáci Dávid Bajaník, ale na druhej strane dostáva trest za úder hokejkou hosťujúci Andrej Bednarič.
     
    37:23
    Rozhodcovia sa znovu zapotili a nakoniec udeľujú dva dvojminútové tresty, po jednom na každej strane. Za domácich je za napadnutie vylúčený Julián Achs, za hostí dostáva dve minúty Oliver Mikšík za krosček.
     
    37:33
    Len desať sekúnd po vzájomnom vylúčení smeruje na trestnú ďalší hráč Slovana, Patrik Danišovský dostáva trest za napadnutie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla tri góly, o dva sa postarali domáci hráči a jedným presným zásahom znižovali hostia. Videli sme až 11 trestov v tejto tretine + v úvode presilovku hostí za vylúčenie Lukáša Dolinajeca v závere prvej časti. Pomer striel v druhej tretine bol vyrovnaný 11:11.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    45:41
    Domáci si zahrajú presilovku po vylúčení hosťujúceho Matúša Trenčana za úder hokejkou.
     
    46:45
    Znovu vylúčenie na strane Slovana, ale počet hráčov na ľade to neovplyvní, pretože Oliver Mikšík dostáva desať minút za nešportové správanie. Mikšík navyše dostáva trest do konca zápasu.
     
    49:44
    Znova vylúčený hráč z tábora Slovanistov. Za nedovolené bránenie si dve minúty odpyká obranca Peter Bačik.
     
    50:32
    Domáci majú pred sebou 72 sekúnd početnej výhody o dvoch hráčov, potom čo Slovan dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Keďže v záverečnej tretine už gól nepadol, tak sa domáca Žilina môže druhýkrát v rade radovať z výhry a tentokrát jej podľahol silný Slovan v pomere 3:1.
    Odo mňa je to všetko, lúčim sa s Vami a prajem príjemný zvyšok víkendu. (12:13:32)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 15. Rogoň (Milan, Niník), 24. Čičala (Bajaník, Achs), 26. Teubner (Domaev, Solar) – 32. Bednarič (Mikšík)


    MsHK Žilina: Škovránek – Prášek, Slota, Bajaník, Niník, Solar, Gálik, Pekný – Čičala, Holák, Achs – M. Dolinajec, Schroner, L. Dolinajec – Domaev, Piják, Teubner – Rogoň, Janák, Klačko
    HC Slovan Bratislava: Baroš – Bačik, Černák, Jurkovič, Lukáčik, Benčat, Gula, Ficel, Turan – Danišovský, Mlynčár, Tibenský – Petráš, Novák, Môcik – Trenčan, Mikšík, Ernst – Bednarič, Kojda, Zajíček

    Rozhodca: Jakubec – Hronský, Peterka