LA Kings – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Washington Capitals
6:5 (3:1, 1:2, 1:2 - 1:0)
Detroit Red Wings
Nedeľa 02.02.2014, 18:30 • Verizon Center • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Capitals tak vracajú Detroitu poslednú prehru a dnes sú to oni, kto berie výhru. Ovečkin znovu ukázal akým dôležitým hráčom pre svoj tím je a rozhodol dnešný duel.

    Tri hviezdy zápasu
    1. Gustav Nyquist (DET) 3+1
    2. Joel Ward (WSH) 2+1
    3. Alexander Ovečkin (WSH) 1+0

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúčim sa a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (21:28:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:37
    Washington dal gól!
    Z ľavej strany vyslal prudký puk za Howardov chrbát ALEXANDER OVEČKIN a ako správny kapitán rozhoduje o výhre svojich Capitals.Asistencie: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    61:52
    Po dlhšej dobe sa dostal k strele Ovečkin, ale triafa len bočnú sieť Howardovej brány.
     
    61:26
    Za podrazenie Brouwera dostáva dve minúty Brendan Smith.
     
    61:26
    Detroit pokračuje v predĺžení v nastolenom tempe a útočí, ale ani Tatar ani Helm a ani Ericsson od mdorej neprekonali, dnes výborného, Neuvirtha. Hra prerušená a bude sa vylučovať na strane hostí.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Tak ako v predchádzajúcom stretnutí, tak aj v tom dnešnom nestačilo na určenie víťaza 60 minút a bude sa predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:42
    Aj v úplnom závere si Detroit vytvoril tlak, ale našťastie pre Capitals Abdelkaderovu strelu dokázal domáci brankár vyraziť do rohu klziska.
     
    58:00
    Z pravého kruhu vyslal tvrdú ranu Tatar, spoza brány následne zakončoval Abdelkader, ale Neuvirth puk za svoj chrbát nepúšťa. Nasledujú posledné dve minúty riadneho hracieho času.
     
    56:30
    S prichádzajúcim záverom stretnutia je čoraz aktívnejší hosťujúci Detroit, ale do stopercentnej šance sa dostať nedokázal. Zrejme nikoho by neprekvapilo, ak by sme sa aj dnes stali svedkami predĺženia.
     
    55:29
    Z hĺbky vlastne defenzívy zakladali útok domáci Caps, ale po nepresnej prihrávke končí puk na druhej strane ihriska a hlavný arbiter píska zakázané uvoľnenie.
     
    54:38
    Uvidíme buly v strednom pásme, potom čo puk opustil ľadovú plochu. Predtým bol v útoku Detroit, ale k výraznejšej šanci sa nedostal,
     
    53:23
    Videli sme po šanci na oboch stranách, Najskôr sa okolo svojej osi obtočil a následne i vystrelil hosťujúci Joakim Andersson. Krátko potom sa prudkou strelou z ľavého kruhu pripomenul domáci Troy Brouwer. Potom, čo sa puk dotkol ochrannej siete, je hra prerušená a nasleduje reklamná pauza.
     
    51:56
    Dvakrát sa dokázali Red Wings ubrániť vyhodením a dvakrát jeden z hosťujúcich hráčov zasiahol do dráhy strely Bäckströma, respektíve Warda a domáci svoju šancu na presilovkový gól nevyužívajú, pretože Zetterberg sa už vracia na ľadovú plochu.
     
    49:56
    Nebezpečne tečoval pred bránou hostí puk Ovečkin, ale nakoniec svätyňu Red Wings minul. Následne bude mať jeho Washington k dispozícii presilovú hru. Za sekanie je vylúčený Henrik Zetterberg.
     
    48:00
    Jimmy Howard prikrýval puk po Bäckströmovom nahodení. Následne sa ale dokázali hostia dostať do útoku a Neuvirth musel postupne čeliť strelám Anderssona a Sheahana.
     
    46:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po backhandovom blafáku JUSTINA ABDELKADERA sme svedkami desiateho gólu stretnutia a stav sa vyrovnáva na 5:5. Asistencie: Gustav Nyquist, Henrik Zetterberg.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 5. Chimera (Ward, Carrick), 8. Ward (Johansson, Chimera), 17. Carlson (Bäckström, Erat), 34. Ward (Chimera, Carrick), 45. Brouwer, 63. Ovečkin (Bäckström, Carlson) – 12. Nyquist (Alfredsson, Kronwall), 34. Tatar (Sheahan, Jurčo), 39. Nyquist (Zetterberg, Tatar), 41. Nyqusit (Zetterberg, Kronwall), 47. Abdelkader (Nyquist, Zetterberg)


    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Alzner, Carlson, Strachan, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Volpatti, Erat – Wilson, Beagle, Chimera – Ward, Wellman, Fehr
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Andersson – Eaves, Glendening, Miller

    Rozhodca: Morton, O'Rourke – Kovachik, Nowak