LA Kings – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Washington Capitals
6:5 (3:1, 1:2, 1:2 - 1:0)
Detroit Red Wings
Nedeľa 02.02.2014, 18:30 • Verizon Center • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Dnešní súperi sa stretávajú vo vzájomnom zápase tretíkrát v tejto sezóne, ich posledné meranie síl sa udialo včera. Capitals sa po góle Chimeru ujali vedenia a vyhrali prvú tretinu najtesnejším rozdielom. V druhej časti vsietil domáci Detroit dva góly a zásluhou Millera a DeKeysera otočil skóre vo svoj prospech. V tretej tretine prišlo vyrovnanie po góle Wellmana, ale o necelé dve minúty už Detroit znovu viedol po presnom zásahu Nyquista. Sedem sekúnd pred záverečným klaksónom poslal zápas do predĺženia vyrovnávajúcim gólom Ward, ktorý tečoval Ovečkinovu prudkú strelu. V predĺžení gól nepadol a na radu prišli samostatné nájazdy. Jediným hráčom, ktorý dokázal svoj nájazd premeniť bol Patrick Eaves. Ten v siedmej sérii nájazdov prestrelil Neuvirtha v bráne Caps a zariadil tak dva body pre svojich Red Wings.

    Podobne vyrovnaný duel sa očakáva i dnes a preto ani jedno z mužstiev nevstupuje do zápasu ako favorit. Úvodné buly je vo Verizon Centre naplánované na 18:30, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Capitals patria do Metropoiltine divízie a v nej sú šiesty. Ich skóre je podobne ako u ich dnešného súpera negatívne, 156:162.

    Posledných 5 zápasov

    New Jersey Devils 2 – 1 Washington Capitals
    Montreal Canadiens 0 – 5 Washington Capitals
    Buffalo Sabres 4 – 5 p.p.Washington Capitals
    Columbus Blue Jackets 5 – 2 Washington Capitals
    Detroit Red Wings 4 – 3 s.n. Washington Capitals


    Hosťom patrí v rámci Atlantickej divízie piate miesto s negatívnym skóre 139:152.

    Posledných 5 zápasov

    Detroit Red Wings 5 – 4 s.n. Chicago Blackhawks
    Detroit Red Wings 4 – 1 Montreal Canadiens
    Detroit Red Wings 4 – 5 s.n. Florida Panthers
    Philadelphia Flyers 5 – 0 Detroit Red Wings
    Detroit Red Wings 4 – 3 s.n. Washington Capitals


    Štatistiky hráčov

    Za 57 kanadských bodov patrí prvé miesto bodovania v domácom tábore ruskému kanonierovi Alexandrovi Ovečkinovi , na druhom mieste je švédsky center Nicklas Bäckström a prvú trojicu uzatvára Michail Grabovskij . Najčastejšie chytajúcim gólmanom Capitals je Braden Holtby (34 zápasov, 15 výhier).

    Vo Washingtone pôsobí dvojica českých rodákov. Prvým z nich je skúsené pravé krídlo, Martin Erat (0+20) a tým druhým je náhradný gólman Michal Neuvirth (11 zápasov, 3 výhry).


    Tabuľke produktivity hosťujúceho výberu s počtom 44 kanadských bodov kraľuje Henrik Zetterberg a za ním je dvojica skúsených harcovníkov Pavel Dacjuk a Daniel Alfredsson. Svätyňu Red Wings najčastejšie kryli Jonas Gustavsson (21 zápasov, 13 výhier) a Jimmy Howard (30 zápasov, 10 výhier).

    V Detroite pôsobí až štvorica krajanov. Dvaja slovenskí krídelníci, Tomáš Tatar (12+10) a Tomáš Jurčo (2+3), z ktorých najmä Tatar si už zaistil pevné miesto v základnej zostave. V defenzívnych radách pravidelne nastupuje český zadák Jakub Kindl (1+10)) a náhradným gólmanom je ďalší Čech Petr Mrázek (7 zápasov, 1 výhra).
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL. Dnes sa proti sebe postavia dva tímy z Východnej konferencie, Detroit Red Wings a Washington Capitals.
    Dnešný súboj sa bude odohrávať vo washingtonskej Verizon Center a pôjde o dôležité body, pretože medzi dnešnými súpermi je rozdiel troch bodov. Kým hosťujúci Detroit je momentálne na ôsmom mieste so ziskom 59 bodov, domáci Capitals sú trinásty s 56 bodmi. Medzi nimi sa v tabuľke nachádzajú štyri celky, ktoré majú všetky zhodne po 58 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Alzner, Carlson, Strachan, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Volpatti, Erat – Wilson, Beagle, Chimera – Ward, Wellman, Fehr

    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Andersson – Eaves, Glendening, Miller

    Rozhodca: Morton, O'Rourke – Kovachik, Nowak.
     
    Ako býva pri NHL zvykom, úvodné buly sa oneskorí o pár minút.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:00
    V úvode duelu začali aktívnejšie domáci, najskôr pálil z pravej strany Boruwer, ale Howard jeho strelu vyráža. Krátko potom sa dostal po Eratovej prihrávke k strele Alexander Ovečkin, ale netrafil puk ideálne.
     
    02:00
    Detroit sa zásluhou Joakima Anderssona dostal prvýkrát v zápase do útočnej tretiny, ale dlho sa v nej neohrial a musel sa brániť. Po tvrdej strele z ľavej strany z hokejky domáceho beka Johna Erskineho sa rozozvučala tyč detroitskej brány. Krátko potom sa Red Wings oslobodzujú zakázaným uvoľnením.
     
    04:00
    Capitals kombinovali pekne v útočnej tretine, ale Alznerovi na modrej ušiel puk a sami sa tak vytlačili do stredného pásma. Tam získali puk hostia a Neuvirth musel zasahovať proti strele Henrika Zetterberga.
     
    04:43
    Washington dal gól!
    Joel Ward nahadzoval puk pred bránu Howarda, tam sa puk odrazil na pravú stranu, kde si ho vzal JASON CHIMERA a strelou do odkrytej brány hostí posiela svoj tím do vedenia. Asistencie: Joel Ward, Connor Carrick.
     
    05:00
    Jason Chimera otváral skóre aj v poslednom meraní síl. Vtedy sa Red Wings podarilo obrátiť zápas vo svoj prospech a následne ho aj vyhrať po samostatných nájazdoch. Čaká nás podobný priebeh i dnes?
     
    07:02
    Hostia kombinujú v útočnom pásme, ale k strele sa zatiaľ nedostali. Naopak na trestnú lavicu mieri za sekanie Gustav Nyquist a domáci si zahrajú presilovú hru.
     
    07:20
    Washington dal gól!
    Prudkou strelou zápästím z medzikružia prekonáva Howarda JOEL WARD a domácim tak stačilo 18 sekúnd početnej výhody, aby ju dokázali využiť. Asistencie: Marcus Johansson, Jason Chimera.
     
    08:30
    Hrá sa rýchly hokej z jednej strany klziska na druhú, Po šanci si vytvorili oba tímy, ale ani domáci Erskine a ani hosťujúci Nyquist nevyslali na gólmana nebezpečný puk.
     
    11:00
    Hostia znovu kombinovali v útočnom pásme, k strele sa dostal Tomáš Jurčo, ale slovenský krídelník domáceho brankára neprekonal. Následne stratil puk Andersson a krátko potom sa podarilo dostať do brejku domácim, lenže bek John Carlson netriafa svätyňu hostí a Howard mohol ostať pokojný.
     
    11:31
    Domáci Connor Carrick fauloval Tomáša Jurča a dostáva dve minúty za krosček.
     
    11:40
    Detroit Red Wings dal gól!
    Kým domáci potrebovali na využitie svojej presilovej hry 18 sekúnd, Detroitu ich stačilo 9 a po strele GUSTAVA NYQUISTA, ktorý dorážal Alfredssonovu strelu, znižujú stav stretnutia na rozdiel jedného gólu. Asistencie: Daniel Alfredsson, Niklas Kronwall.
     
    13:21
    Svojou aktivitou v ofenzíve si hostia vypýtali faul a k nemu i došlo. Na trestnú putuje domáci Aaron Volpatti, ktorý hákoval Millera.
     
    14:55
    Detroit hrá presilovú hru dobre, k strelám sa dostali najskôr Zetterberg a krátko po ňom i Nyquist, autor zatiaľ jediného gólu hostí. Ani jeden z nich však Čecha Michala Neuvirtha v bráne Caps neprekonal a Joel Ward, strelec druhého domáceho gólu, vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    15:21
    Volpatti naskakuje na ľad, domáci v plnom počte.
     
    15:33
    Presilovku si zahrajú hráči Washingtonu, pretože za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy dostáva dve minúty Kyle Quincey.
     
    16:05
    Washington dal gól!
    Vidíme už tretiu využitú početnú výhodu v dnešnom stretnutí a druhú v podaní domáceho tímu. Na modrej sa s pukom nemaznal domáci obranca JOHN CARLSON a tvrdou strelou dáva svoj desiaty gól v sezóne, ktorým posiela domácich do vedenia 3:1. Asistencie: Niklas Bäckström, Martin Erat.
     
    18:00
    Po neúspešných pokusoch hosťujúcich hráčov Rileyho Sheahana a Darrena Helma sa dostali k zakončeniu aj domáci, ale strelecká smola Martina Erata pokračuje a tak ešte stále čaká na svoj prvý presný zásah v tomto ročníku.
     
    19:19
    Jason Chimera bol faulovaný českým obrancom v službách Detroitu, Jakubom Kindlom a ten dostáva dve minúty za držanie.
     
    19:55
    V záverečnej minúte si dokázali Capitals vytvoriť tlak, ale strely Brouwera a ani Ovečkina za chrbát Jimmyho Howarda neprešli.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine sa z dvojgólového vedenia môžu radovať hostia, ktorí budú mať navyše v úvode druhej tretiny k dispozícii 79 sekundovú presilovú hru.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:00
    Prvé buly druhej tretiny vyhral Detroit, ale po Helmovom nahodení sa do útočného pásma dostali domáci. Erat bol v dobrej pozícii, ale nedokázal Howarda ohroziť po prihrávke od Ovečkina. Následne nemusel Howard zasahovať ani po strele Johanssona z pravej strany.
     
    21:19
    Hosťujúci obranca Kindl sa vracia na ľad a Detroit je v plnom počte.
     
    22:30
    Napriek tomu, že početná výhoda Capitals skončila, domáci sú stále v útočnom pásme.
     
    24:30
    Dobrými zákrokmi lapačkou teraz podržal svoj tím český gólman Neuvirth, keď kryl postupne strelecké pokusy Sheahana, Tatara a Kindla.
     
    26:00
    Tonáš Tatar sa dokázal po pravej strane prekľučkovať až ku strele, ale tú domáci brankár vyráža do rohu klziska. Krátko na to sa hra prerušuje a uvidíme reklamnú pauzu.
     
    28:32
    Jonathan Ercisson nebezpečne vypálil, ale ani švédskemu bekovi sa nepodarilo znížiť dvojgólový náskok domácich. Potom sa dokázali v útočnom pásme usadiť Capitals, ale ich akcia bola následne prerušená re ofsajd. Krátko potom sa hra prerušovala znovu, potom čo Howard prikrýval puk po strele Toma Wilsona.
     
    29:30
    Gustav Nyquist najskôr hľadal prihrávkou Zetterberga, ale k švédskemu útočníkovi puk neprešiel Následne sa k strele dostal sám Nyquist, potom čo mu presný puk na hokejku naservíroval Abdelkader. Lenže aj Nyquistovu strelu dokázal, dnes výborný Neuvirth zneškodniť.
     
    30:21
    Hostia sa nevzdávajú a snažia sa za každú cenu dostať do útočného pásma a znížiť na rozdiel jedného gólu. Po ofsajde Red Wings uvidíme reklamnú pauzu.
     
    32:22
    Sledujeme nevýrazný úsek hry, v ktorom si ani jeden z tímov nedokáže udržať dlhšie puk. Hra prerušená pre zakázané uvoľnenie hosťujúceho Detroitu.
     
    33:30
    Detroit Red Wings dal gól!
    Strelou z ľavého kruhu sa presadzuje slovenský krídelník TOMÁŠ TATAR a vsieťuje svoj trinásty gól sezóny, ktorým znižuje na 2:3 z pohľadu hostí. Asistencie: Riley Sheahan, Tomáš Jurčo.
     
    33:49
    Washington dal gól!
    Z domáceho tábora prišla bleskurýchla odpoveď a svojím druhým gólom v zápase zvyšuje na 4:2 JOEL WARD. Asistencie: Jason Chimera, Connor Carrick.
     
    36:00
    Domáci pokračujú v ofenzívnych snahách, ale Ovečkinovu strelu Howard kryje, tá Eratova sa k nemu ani nedostala pre blok jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    36:52
    Red Wings si zahrajú presilovú hru, pretože Troy Brouwer odchádza na trestnú za sekanie. Faulovaným hráčom bol Tatar.
     
    38:30
    Domácim sa podarilo dvakrát vyhodiť puk a následne, keď sa už zdalo, že sa Detroit dokáže usadiť v útočnom pásme, tak DeKeyeserovi ušiel puk na modrej a Red Wings stratili pásmo.
     
    38:49
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tri sekundy pred návratom vylúčeného Brouwera sa presadzuje z ľavej strany GUSTAV NYQUIST, pre ktorého je to druhý presný zásah v tomto stretnutí. Po ďalšej využitej presilovke sa stav mení na 4:3. Asistencie: Henrik Zetterberg, Tomáš Tatar.
     
    39:50
    Najskôr Zetterberg trafil svojou strelou z pravého kruhu len spoluhráča a následne sa dokázal dostať k strele Tomáš Jurčo, ale tak isto ako domáci Erskine v prvej tretine, tak aj on teraz len opečiatkoval tyčku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhú tretinu hostia síce dokázali vyhrať, ale ešte stále prehrávajú o jeden gól. To však v hokeji nič neznamená a pred treťou tretinou ostáva všetko otvorené. Tá začne približne 20:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:42
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hneď v úvode záverečnej tretiny sa po tretíkrát v zápase strelecky presadil GUSTAV NYQUIST, ktorý tak dosahuje hattrick. Tentokrát usmernil puk do odkrytej brány po výbornej prihrávke od Zetterberga. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
     
    42:00
    Hostia aj po vyrovnávajúcom góle pokračujú v ofenzívnom ťažení, ale Justin Abdelkader svojou strelou z pravej strany Neuvirtha neprekonal.
     
    42:03
    Domáci si zahrajú presilovú hru, potom čo na trestnú mieri Tomáš Tatar za podrazenie Dmitriho Orlova.
     
    43:00
    Dvakrát vystrelil Švéd v drese domácich Niklas Bäckström. Prvú strelu dokázal Howard vyraziť, tou druhou produktívny center bránu súpera neohrozil. Následne je domácim pískaný ofsajd.
     
    44:00
    Washington sa v presilovke dopustil zakázaného uvoľnenia. Následne nebezpečne vystrelil na Neuvirtha hosťujúci Helm a krátko po
    ňom pálil nepresne Zetterberg.
     
    44:28
    Washington dal gól!
    TROY BROUWER s pukom na hokejke medzi kruhmi dlho neváhal a prudkou strelou posiela znovu do vedenia domáci Washington. Bez asistencie.
     
    46:13
    Po inkasovanom góle sa hostia nevzdávajú a útočia v snahe za vyrovnaním. Tatar sa krásne preštrikoval domácou obranou až pred gólmana, ktorý mal s jeho strelou problémy. puk však nakoniec prikryl, hra sa prerušuje a nasleduje reklamná pauza.
     
    46:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po backhandovom blafáku JUSTINA ABDELKADERA sme svedkami desiateho gólu stretnutia a stav sa vyrovnáva na 5:5. Asistencie: Gustav Nyquist, Henrik Zetterberg.
     
    48:00
    Jimmy Howard prikrýval puk po Bäckströmovom nahodení. Následne sa ale dokázali hostia dostať do útoku a Neuvirth musel postupne čeliť strelám Anderssona a Sheahana.
     
    49:56
    Nebezpečne tečoval pred bránou hostí puk Ovečkin, ale nakoniec svätyňu Red Wings minul. Následne bude mať jeho Washington k dispozícii presilovú hru. Za sekanie je vylúčený Henrik Zetterberg.
     
    51:56
    Dvakrát sa dokázali Red Wings ubrániť vyhodením a dvakrát jeden z hosťujúcich hráčov zasiahol do dráhy strely Bäckströma, respektíve Warda a domáci svoju šancu na presilovkový gól nevyužívajú, pretože Zetterberg sa už vracia na ľadovú plochu.
     
    53:23
    Videli sme po šanci na oboch stranách, Najskôr sa okolo svojej osi obtočil a následne i vystrelil hosťujúci Joakim Andersson. Krátko potom sa prudkou strelou z ľavého kruhu pripomenul domáci Troy Brouwer. Potom, čo sa puk dotkol ochrannej siete, je hra prerušená a nasleduje reklamná pauza.
     
    54:38
    Uvidíme buly v strednom pásme, potom čo puk opustil ľadovú plochu. Predtým bol v útoku Detroit, ale k výraznejšej šanci sa nedostal,
     
    55:29
    Z hĺbky vlastne defenzívy zakladali útok domáci Caps, ale po nepresnej prihrávke končí puk na druhej strane ihriska a hlavný arbiter píska zakázané uvoľnenie.
     
    56:30
    S prichádzajúcim záverom stretnutia je čoraz aktívnejší hosťujúci Detroit, ale do stopercentnej šance sa dostať nedokázal. Zrejme nikoho by neprekvapilo, ak by sme sa aj dnes stali svedkami predĺženia.
     
    58:00
    Z pravého kruhu vyslal tvrdú ranu Tatar, spoza brány následne zakončoval Abdelkader, ale Neuvirth puk za svoj chrbát nepúšťa. Nasledujú posledné dve minúty riadneho hracieho času.
     
    59:42
    Aj v úplnom závere si Detroit vytvoril tlak, ale našťastie pre Capitals Abdelkaderovu strelu dokázal domáci brankár vyraziť do rohu klziska.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tak ako v predchádzajúcom stretnutí, tak aj v tom dnešnom nestačilo na určenie víťaza 60 minút a bude sa predlžovať.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:26
    Detroit pokračuje v predĺžení v nastolenom tempe a útočí, ale ani Tatar ani Helm a ani Ericsson od mdorej neprekonali, dnes výborného, Neuvirtha. Hra prerušená a bude sa vylučovať na strane hostí.
     
    61:26
    Za podrazenie Brouwera dostáva dve minúty Brendan Smith.
     
    61:52
    Po dlhšej dobe sa dostal k strele Ovečkin, ale triafa len bočnú sieť Howardovej brány.
     
    62:37
    Washington dal gól!
    Z ľavej strany vyslal prudký puk za Howardov chrbát ALEXANDER OVEČKIN a ako správny kapitán rozhoduje o výhre svojich Capitals.Asistencie: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    Koniec zápasu.
     
    Capitals tak vracajú Detroitu poslednú prehru a dnes sú to oni, kto berie výhru. Ovečkin znovu ukázal akým dôležitým hráčom pre svoj tím je a rozhodol dnešný duel.

    Tri hviezdy zápasu
    1. Gustav Nyquist (DET) 3+1
    2. Joel Ward (WSH) 2+1
    3. Alexander Ovečkin (WSH) 1+0

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúčim sa a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (21:28:28)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 5. Chimera (Ward, Carrick), 8. Ward (Johansson, Chimera), 17. Carlson (Bäckström, Erat), 34. Ward (Chimera, Carrick), 45. Brouwer, 63. Ovečkin (Bäckström, Carlson) – 12. Nyquist (Alfredsson, Kronwall), 34. Tatar (Sheahan, Jurčo), 39. Nyquist (Zetterberg, Tatar), 41. Nyqusit (Zetterberg, Kronwall), 47. Abdelkader (Nyquist, Zetterberg)


    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Alzner, Carlson, Strachan, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Volpatti, Erat – Wilson, Beagle, Chimera – Ward, Wellman, Fehr
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Andersson – Eaves, Glendening, Miller

    Rozhodca: Morton, O'Rourke – Kovachik, Nowak