LA Kings – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Washington Capitals
6:5 (3:1, 1:2, 1:2 - 1:0)
Detroit Red Wings
Nedeľa 02.02.2014, 18:30 • Verizon Center • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:37
    Washington dal gól!
    Z ľavej strany vyslal prudký puk za Howardov chrbát ALEXANDER OVEČKIN a ako správny kapitán rozhoduje o výhre svojich Capitals.Asistencie: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    61:26
    Za podrazenie Brouwera dostáva dve minúty Brendan Smith.
     
    49:56
    Nebezpečne tečoval pred bránou hostí puk Ovečkin, ale nakoniec svätyňu Red Wings minul. Následne bude mať jeho Washington k dispozícii presilovú hru. Za sekanie je vylúčený Henrik Zetterberg.
     
    46:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po backhandovom blafáku JUSTINA ABDELKADERA sme svedkami desiateho gólu stretnutia a stav sa vyrovnáva na 5:5. Asistencie: Gustav Nyquist, Henrik Zetterberg.
     
    44:28
    Washington dal gól!
    TROY BROUWER s pukom na hokejke medzi kruhmi dlho neváhal a prudkou strelou posiela znovu do vedenia domáci Washington. Bez asistencie.
     
    42:03
    Domáci si zahrajú presilovú hru, potom čo na trestnú mieri Tomáš Tatar za podrazenie Dmitriho Orlova.
     
    40:42
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hneď v úvode záverečnej tretiny sa po tretíkrát v zápase strelecky presadil GUSTAV NYQUIST, ktorý tak dosahuje hattrick. Tentokrát usmernil puk do odkrytej brány po výbornej prihrávke od Zetterberga. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
     
    39:50
    Najskôr Zetterberg trafil svojou strelou z pravého kruhu len spoluhráča a následne sa dokázal dostať k strele Tomáš Jurčo, ale tak isto ako domáci Erskine v prvej tretine, tak aj on teraz len opečiatkoval tyčku.
     
    38:49
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tri sekundy pred návratom vylúčeného Brouwera sa presadzuje z ľavej strany GUSTAV NYQUIST, pre ktorého je to druhý presný zásah v tomto stretnutí. Po ďalšej využitej presilovke sa stav mení na 4:3. Asistencie: Henrik Zetterberg, Tomáš Tatar.
     
    36:52
    Red Wings si zahrajú presilovú hru, pretože Troy Brouwer odchádza na trestnú za sekanie. Faulovaným hráčom bol Tatar.
     
    33:49
    Washington dal gól!
    Z domáceho tábora prišla bleskurýchla odpoveď a svojím druhým gólom v zápase zvyšuje na 4:2 JOEL WARD. Asistencie: Jason Chimera, Connor Carrick.
     
    33:30
    Detroit Red Wings dal gól!
    Strelou z ľavého kruhu sa presadzuje slovenský krídelník TOMÁŠ TATAR a vsieťuje svoj trinásty gól sezóny, ktorým znižuje na 2:3 z pohľadu hostí. Asistencie: Riley Sheahan, Tomáš Jurčo.
     
    24:30
    Dobrými zákrokmi lapačkou teraz podržal svoj tím český gólman Neuvirth, keď kryl postupne strelecké pokusy Sheahana, Tatara a Kindla.
     
    19:19
    Jason Chimera bol faulovaný českým obrancom v službách Detroitu, Jakubom Kindlom a ten dostáva dve minúty za držanie.
     
    16:05
    Washington dal gól!
    Vidíme už tretiu využitú početnú výhodu v dnešnom stretnutí a druhú v podaní domáceho tímu. Na modrej sa s pukom nemaznal domáci obranca JOHN CARLSON a tvrdou strelou dáva svoj desiaty gól v sezóne, ktorým posiela domácich do vedenia 3:1. Asistencie: Niklas Bäckström, Martin Erat.
     
    15:33
    Presilovku si zahrajú hráči Washingtonu, pretože za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy dostáva dve minúty Kyle Quincey.
     
    13:21
    Svojou aktivitou v ofenzíve si hostia vypýtali faul a k nemu i došlo. Na trestnú putuje domáci Aaron Volpatti, ktorý hákoval Millera.
     
    11:40
    Detroit Red Wings dal gól!
    Kým domáci potrebovali na využitie svojej presilovej hry 18 sekúnd, Detroitu ich stačilo 9 a po strele GUSTAVA NYQUISTA, ktorý dorážal Alfredssonovu strelu, znižujú stav stretnutia na rozdiel jedného gólu. Asistencie: Daniel Alfredsson, Niklas Kronwall.
     
    11:31
    Domáci Connor Carrick fauloval Tomáša Jurča a dostáva dve minúty za krosček.
     
    07:20
    Washington dal gól!
    Prudkou strelou zápästím z medzikružia prekonáva Howarda JOEL WARD a domácim tak stačilo 18 sekúnd početnej výhody, aby ju dokázali využiť. Asistencie: Marcus Johansson, Jason Chimera.
     
    07:02
    Hostia kombinujú v útočnom pásme, ale k strele sa zatiaľ nedostali. Naopak na trestnú lavicu mieri za sekanie Gustav Nyquist a domáci si zahrajú presilovú hru.
     
    05:00
    Jason Chimera otváral skóre aj v poslednom meraní síl. Vtedy sa Red Wings podarilo obrátiť zápas vo svoj prospech a následne ho aj vyhrať po samostatných nájazdoch. Čaká nás podobný priebeh i dnes?
     
    04:43
    Washington dal gól!
    Joel Ward nahadzoval puk pred bránu Howarda, tam sa puk odrazil na pravú stranu, kde si ho vzal JASON CHIMERA a strelou do odkrytej brány hostí posiela svoj tím do vedenia. Asistencie: Joel Ward, Connor Carrick.
     
    02:00
    Detroit sa zásluhou Joakima Anderssona dostal prvýkrát v zápase do útočnej tretiny, ale dlho sa v nej neohrial a musel sa brániť. Po tvrdej strele z ľavej strany z hokejky domáceho beka Johna Erskineho sa rozozvučala tyč detroitskej brány. Krátko potom sa Red Wings oslobodzujú zakázaným uvoľnením.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 5. Chimera (Ward, Carrick), 8. Ward (Johansson, Chimera), 17. Carlson (Bäckström, Erat), 34. Ward (Chimera, Carrick), 45. Brouwer, 63. Ovečkin (Bäckström, Carlson) – 12. Nyquist (Alfredsson, Kronwall), 34. Tatar (Sheahan, Jurčo), 39. Nyquist (Zetterberg, Tatar), 41. Nyqusit (Zetterberg, Kronwall), 47. Abdelkader (Nyquist, Zetterberg)


    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Alzner, Carlson, Strachan, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Volpatti, Erat – Wilson, Beagle, Chimera – Ward, Wellman, Fehr
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Kindl – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Andersson – Eaves, Glendening, Miller

    Rozhodca: Morton, O'Rourke – Kovachik, Nowak