Pardubice – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 5:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:5 (kon.)
Litvínov – Hradec Králové 3:2 (kon.) | Kladno – Liberec 2:4 (kon.) | Chomutov – Slavia 3:4 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:4 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:4 (3:0, 0:0, 2:4)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 02.02.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    47:38
    Oslabení sice Holešovičtí ustáli výborně a bez potíží, nyní jdou ovšem znovu do čtyř. Vyloučen je podruhé během tří minut Ivan Rachůnek (SPA) na dvě minuty za vysokou hůl, jíž zasáhl do obličeje Rotha.
     
    45:15
    Na ledě se přiostřuje a je vyloučen další hráč. Tentokrát je to Ivan Rachůnek (SPA) který se provinil nedovoleným bráněním. Třinečtí si zahrají v početní výhodě.
     
    44:18
    Vyloučen je Jan Buchtele (SPA) na čtyři minuty za hrubost plus deset minut osobní trest za shození rukavic. Tentýž trest odpyká i Tomáš Linhart (TRI). Hrát se bude v plném počtu na obou stranách.
     
    42:41
    Pražané dostávají možnost dalšího snížení, neboť je tu vyloučení v řadách domácích. Pykat bude Martin Růžička (TRI) po dobu dvou minut za držení protihráče.
     
    39:06
    Přísné vyloučení teď zastihlo Karla Pilaře (SPA). Pilař srazil k zemi Martina Růžičku a je vyloučen za hrubost. Pražané musí do tří. Do konce třetiny zbývá čtyřiapadesát sekund.
     
    38:53
    Na závěr druhé části je tady ještě jedna přesilová hra. Jan Švrček (SPA) si ve střetu s Polákem u mantinelu pomohl držením a odsedí si dvouminutový trest.
     
    31:13
    O chvilku později byl Matuš faulován a přesilovou hru budou hrát domácí. Na trestnou lavici odjel Daniel Přibyl (SPA), jenž Matuše zahákoval.
     
    26:30
    Následoval však třinecký faul a vyloučení Daniela Rákose (TRI) na dvě minuty za hákování.
     
    14:01
    Třinec si zahraje první přesilovku. Vyloučen byl Lukáš Pech (SPA) za hákování.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 3. Adamský (Orsava), 5. Rákos (Martin Růžička), 10. Martin Růžička, 50. Orsava (Polák, Květoň), 60. Adamský (Martin Růžička) – 42. Hlinka (Rolinek, Švrček), 44. Hlinka (Ton, Pilař), 55. Forman (Simon), 59. T. Rachůnek (Pech)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, Krejčí, Galvas, Zíb (A), Nosek, Foltýn – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Málek (Novotný) – Krejčík, Pilař (A), Švrček, Polášek, Kubát, Philipp, Sičák – T. Rachůnek, Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rolinek (C), Simon, Klimek – I. Rachůnek, Přibyl, Forman. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodca: Husička, Minář – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5086