Chabarovsk – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Vladivostok – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Novokuzneck – Nižnekamsk 3:2 (kon.)
Novosibirsk – Ufa 3:4 (2:3 po s.n.) | S.Moskva – A. Mytišči 3:4 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Petrohrad 2:3 (kon.)
Doneck – Jaroslavľ 3:0 (kon.) | Záhreb – Čerepovec 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
Amur Chabarovsk
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Traktor Čeljabinsk
Pondelok 27.01.2014, 09:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácim sa podarilo vyhrať tretiu tretinu 2:0, ale ich manko bolo tri góly a Čeljabinsk tak o svoje body neprichádza. Hostia vyhrali 3:4 a pripisujú si tak dôležité body v boji o play-off. Ja sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (11:15:20)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V úplnom závere sa Jarvinen vracia do brány Amuru, ale zrejme sa v dnešnom dueli už nič výrazné neudeje.
     
    58:36
    Bezprostredne po znižujúcom góle si domáci výber berie oddychový čas.
     
    58:36
    Chabarovsk dal gól!
    Druhý krát v záverečnej tretine využíva ALEXANDER JUNKOV presilovú hru a domáci dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu. Asistencie: Dmitry Lugin, Sergej Smurov.
     
    58:13
    Jarvinen opúšťa bránu a Chabarovsk skúša power-play!
     
    57:15
    Hosťujúci Stanislav Čistov dostáva dvojminútový trest za vyhodenie puku mimo hracej plochy a domáci tak majú ďalšiu šancu na skorigovanie dnešného výsledku.
     
    56:45
    Posledné minúty sa opäť nesú v nevýraznom hokeji bez šancí.
     
    55:30
    Dnešné stretnutie sleduje 6800 divákov.
     
    54:00
    Hostia sa utrhli do brejku, ale Kosticyn a následne ani Glinkin prekonať Jarvinena nedokázali. Presilová hra vyšla domácim dobre, ale pri vyrovnanom počte hráčov má hernú prevahu hosťujúci Čeljabinsk.
     
    52:00
    Domáci sa dostali do viacerých sľubných pozícii, ale Vladimir Loginov a dvakrát ani Lugin na rozdiel jediného gólu znížiť nedokázali.
     
    50:14
    Chabarovsk dal gól!
    Po vyše minúte sa strelou medzi betónmi dokázal strelecky presadiť Alexander Junkov, ktorý presnou strelou pomedzi Garnettove betóny znižuje stav stretnutia na 2:4. Asistencia: Dmitry Lugin.
     
    49:08
    Hosťujúci bek Dmitry Ryabykin dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    48:35
    Obaja kohúti sú už späť na ľadovej ploche a oba celky pokračujú v zápase s plným počtom hráčov.
     
    47:15
    Viacej voľného priestoru na ľade vyhovuje hosťom, dvakrát ohrozil Jarvinena Junkov. Následne sa o strelu pokúsil domáci Katsuba, ale jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    46:35
    Pred Garnettom sa strhla menšia šarvátka, po ktorej vidíme vzájomné vylúčenie za hrubosť pre domáceho Krotkova a hosťujúceho Kondratjeva. Pokračovať sa bude hrou 4 na 4.
     
    45:00
    Nebezpečne vystrelil po prvýkrát v stretnutí domáci bek Reese Dylan. Následne skúšal šťastie útočník štvrtej formácie Chabarovsku Abramov.
     
    42:30
    Tretia tretina začala prekvapujúco v ofenzívnom duchu. Videli sme až štyri strely domácich, hostia ohrozili Jarvinena trikrát.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj v druhej tretine sme videli dva góly hostí. Jeden presný zásah dokázali vsietiť aj domáci, ale Čeljabinsk bude zrejme dnes nad ich sily. Tretia tretina začne približne 10:37.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:33
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    V tesnej blízkosti brány sa dostal k puku ANTON GLINKIN, ktorý strelou švihom prekonáva Jarvinena a zvyšuje vedenie svojho tímu už na 1:4. Asistencia: Andrej Popov.
     
    38:00
    Pred nami sú posledné dve minúty druhej tretiny, dvakrát sa dostal k zakončeniu hosťujúci Čistov, ale puk za Jarvinenov chrbát prepasírovať nedokázal.
     
    36:45
    Jarvinen nedokázal udržať puk letiaci z hokejky Kuznecova a ten sa mu vyšmykol a pomalým sklzom smeroval za bránkovú čiaru. Jarvinen sa ho ale v poslednej chvíli dokázal zmocniť a stav sa nemení.
     
    35:32
    Amur sa v presilovke dostal k dvom strelám. Najskôr to zo strany skúšal Šiškanov, krátko po ňom poslal prudký puk na bránu obranca Terjajev. Ani jedna zo striel ale za chrbát Garnetta neprešla, z trestnej lavice sa vracia Klimontov a Amur svoju šancu na zníženie dvojgólového manka nevyužil.
     
    33:32
    Snáď tempo hry oživí presilová hra Amuru, ktorý si v početnej výhode zahrá potom, čo za hrubosť dostáva dve minúty obranca Čeljabinsku Konstantin Klimontov.
     
    33:45
    Sledujeme ďalší z nezáživných úsekov hry, keď sa ani jedno mužstvo nevie nadýchnuť k ofenzívnemu tlaku.
     
    31:17
    Hostia v plnom počte, Chabarovsk sa v presilovke dostal k jednej strele a tú mal na svedomí dnes aktívny bek Dmitry Bykov.
     
    30:20
    Domáci v plnom počte a majú k dispozícii minútovú presilovú hru.
     
    29:17
    Dve minúty si na trestnej lavici oddýchne hosťujúci Alexej Bondarev za nedovolené bránenie a uvidíme minútovú hru štyroch proti štyrom.
     
    29:00
    Vo vlastnom oslabení sa dostal dvakrát k zakončeniu domáci Stepanov. Presilovku hostí ozdobil strelou na bránu jedine Ćistov, ale s jeho ranou nemal Jarvinen väčšie problémy.
     
    28:20
    Na trestnú korčuľuje domáci Timofej Šiškanov za hákovanie.
     
    28:20
    Ani jede z tímov sa nevedel dostať cez stredné pásmo, nieto ešte k strele. Hra sa prerušuje pre signalizované vylúčenie domáceho hráča.
     
    27:00
    Videli sme tvrdé strely od modrej na oboch stranách. Za domácich vyslal tvrdý puk na Garnetta Bykov, na druhej strane to skúšal rovnakým spôsobom zadák hostí Vasilčenko.
     
    26:03
    Chabarovsk dal gól!
    Domáci pritlačili na hosťujúceho Garnetta, ktorý sa nedokázal zmocniť puku a udržať ho vo svojej moci. Jednu z dorážok na bránu premieňa SERGEJ SMUROV a znižuje na 1:3. Asistencie: Dmitry Lugin, Alexander Junkov.
     
    24:12
    Domáci menia gólmana a Alexeja Murygina nahrádza Mika Jarvinen.
     
    24:12
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    V presilovej hre sa dostali hostia k strele až po vyše minúte zásluhou PETRIHO KONTIOLU. Jeho prudkú ranu z medzikružia, ale Murygin zastaviť nedokázal a hostia vedú už 0:3. Bez asistencie.
     
    23:01
    Za úder do oblasti hlavy a krku dostáva dve minúty domáci Ilšat Bilalov. Navyše dostáva i desaťminútový osobný trest.
     
    23:00
    K šanci sa dostali oba celky, najskôr skúsil strelu domáci obranca Bykov, krátko potom sa dostal do šance hosťujúci Popov. Obaja gólmani ale puk smerujúci do siete zastavili. Hra sa prerušila po tvrdom zákroku na jedného z hosťujúcich hráčov a zrejme sa bude i vylučovať.
     
    21:12
    Kontiola už naskočil z trestnej lavice na ľad a hostia sú tak v plnom počte.
     
    21:00
    Od začiatku bol Amur hrajúci presilovku pri puku častejšie, ale domáci hráči sa k strele na bránu dostať nedokázali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine jednoznačne lepší hostia, ktorí sa tak zaslúžene môžu tešiť z dvojgólového vedenia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    V závere prvej časti Garnetta nebezpečne ohrozil Lugin, pre ktorého to bola už tretia strela v zápase. Garnett bol však pozorný.
     
    19:12
    Domáci si zahrajú presilovú hru, ktorá bude zrejme rozdelená do dvoch tretín. Na trestnú už korčuľuje za hákovanie Petri Kontiola.
     
    17:30
    Po dvoch góloch hostí sme od domácich s výnimkou Šiškanovej strely ničoho nedočkali, naopak pritlačili znovu hostia.
     
    14:34
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Krátko po úvodnom góle stretnutia sa hostia dostávajú do dvojgólového vedenia zásluhou ARTYOMA BORODKINA. Asistencie: Dmitry Ryabykin, Anton Glinkin.
     
    13:32
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Presilovku o dvoch hráčov využívajú domáci po strele MAXIMA KONDRATJEVA z medzikružia. Asistencie: Andrei Kosticyn, Evgeny Kuznecov.
     
    13:16
    Hostia tak majú k dispozícii krátku presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    13:16
    Domáci Evgeny Korotkov dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    12:30
    Čeljabinsk začal presilovku z ostra, kým strely Glinkina a Kuznecova nebezpečné neboli, tak delovka od modrej z hokejky Ryabykina už áno. Murygin však zatiaľ neinkasoval.
     
    11:46
    Hostia si zahrajú presilovú hru, potom čo dostáva dve minúty za vysokú hokejku domáci Artyom Dubinin.
     
    11:30
    Chabarovsk založil rýchly protiútok, na konci ktorého bol Dmitry Lugin a skúsil individuálne zakončenie z ľavej strany. Garnett ale pozorný.
     
    10:40
    Konečne, po desiatich minútach hry, dokázali pohroziť aj hostia. Murygin strely Čistova a Valejeva kryje.
     
    08:00
    Po Junkovej strele Garnett prerušil hru a krátko na to prikrýval puk tiež, tentokrát po strele Klimčuka.
     
    07:49
    Amuru sa konečne podarilo dostať súpera na krátko pod tlak. Peknou strelou sa predviedol Alexander Junkov, ale Garnett puk z jeho hokejky zastavuje.
     
    06:48
    Vo vlastnom obrannom pásme si prihrávajú domáci. Zápasu chýba tempo a strely na bránu. Ani jeden z celkov sa nedokáže dlhšie udržať v útočnej tretine.
     
    04:50
    Dočkali sme sa prvej strely zápasu, ktorú má na svedomí Sergej Smurov. Hra následne prerušená hosťujúcim gólmanom Garnettom.
     
    03:42
    Hosťujúci Katičev prenechal v ľavom kruhu puk jednému zo spoluhráčov, ale jeho strela presná nebola. V útočnom pásme už domáci.
     
    02:33
    Ani jeden z tímov sa zatiaľ nedostal k strele. Pri puku hostia, ktorí získali puk po nahodení domácich.
     
    00:55
    Aktívnejšie začal domáci Amur, ale k strele sa domáci zatiaľ nedostali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Amur Chabarovsk: Murygin (Jarvinen) – A. Loginov, Bykov, V. Loginov, Bilalov, Reese, Terjajev, Ježov, Teslenko – Korotkov, Lugin, Junkov – Krikunov, Fisenko, Stepanov – Klimčuk, Šiškanov, Dubinin – Abramov, Katsuba, Smurov

    Traktor Čeljabinsk: Garnett ((Danilišin) – Ryabykin , Bondarev, Vasilčenko, Kondratjev, Borodkin, Katičev, White, Klimontov – Čistov, Zavaruchin, Kuznecov – Bulis, Kontiola, Kosticyn – Glinkin, Popov, Kokujov – Valejev, Mokin, Osnovin

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexander Soin – Stepan Koršak, Alexander Chernyšev.
     
    Vítam Vás pri zápase najlepšej európskej hokejovej ligy ruskej KHL. Dnešnými súpermi sú celky Amur Chabarovsk a Traktor Čeljabinsk, oba z Východnej konferencie. Dejiskom stretnutia bude domáca KGU SZK Platinum-Arena.

    Domácim patrí v tabuľke konferencie trináste miesto a na svojom konte majú 44 bodov. Pred posledným Nižnekamskom majú náskok troch bodov, na druhej strane strácajú až desať bodov na dvanásty Neftechimik. Ich skóre je 98:159.
    Z posledných deviatich duelov vyhrali len jeden, ten posledný s Neftechimikom 5:4 po samostatných nájazdoch. O góly sa postarali Tarasov, Lugin a dvakrát Alexander Junkov, ktorý premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd.
     
    Hostia sú so 66 bodmi vo Východnej konferencii na ôsmom mieste, z ktorého strácajú až dvanásť bodov na siedmy Novosibirsk, zatiaľ čo pred deviatym Admiralom Vladivostok majú náskok len jediného bodu. Ich skóre je negatívne 110:131.
    Naposledy sa hráči Čeljabinsku predstavili na ľade Metallurgu Magnitogorsk, v ktorom sa zrodila ich výhra po samostatných nájazdoch v pomere 2:3. O góly sa postarali Kontiola a Zavaruchin, rozhodujúci nájazd premenil Kuznecov. Pre Traktor je dnešný zápas už tretím na ľade súpera a ešte ho čaká jeden, kým sa vráti pred domácich divákov.
     
    Jediným krajanom, ktorý by mal nastúpiť v dnešnom stretnutí je český útočník Jan Bulis. Ten v aktuálnej sezóne nastúpil na 44 stretnutí, v ktorých vsietil 10 gólov a na ďalších 8 nahrával. Jeho Čeljabinsk je favoritom tohto zápasu a body pred play-off jednoznačne potrebuje, pretože mu na chrbát dýcha Admiral. Amur síce v poslednom zápase zvíťazil, ale dnes je napriek tomu i domácemu prostrediu v roli outsidera. Každopádne, nič nie je nemožné a zápas sa vždy začína za vyrovnaného stavu.
    Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 27. Smurov (Lugin, Junkov), 51. Junkov (Lugin), 59. Junkov (Lugin, Smurov) – 14. Kondratjev (Kosticyn, Kuznecov), 15. Borodkin (Ryabkin, Glinkin), 25. Kontiola, 39. Glinkin (Popov)


    Amur Chabarovsk: Murygin (Jarvinen) – A. Loginov, Bykov, V. Loginov, Bilalov, Reese, Terjajev, Ježov, Teslenko – Korotkov, Lugin, Junkov – Krikunov, Fisenko, Stepanov – Klimčuk, Šiškanov, Dubinin – Abramov, Katsuba, Smurov
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Ryabykin , Bondarev, Vasilčenko, Kondratjev, Borodkin, Katičev, White, Klimontov – Čistov, Zavaruchin, Kuznecov – Bulis, Kontiola, Kosticyn – Glinkin, Popov, Kokujov – Valejev, Mokin, Osnovin

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexander Soin – Stepan Koršak, Alexander Chernyšev