Omsk – Barys 4:5 (po pr.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 2:3 (0:2 po s.n.) | Viťaz – HC Slovan 1:2 (1:3 po s.n.)
Kazaň – Riga 2:3 (0:2 po s.n.) | D. Moskva – Lev 2:1 (kon.) | Novgorod – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Avtomobilist Jekaterinburg
2:3 (1:0, 1:0, 0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Nedeľa 26.01.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Kontinentálna hokejová liga nám počas nedele ponúka veľkú porciu zápasov. Presne na pravé poludnie vás pozývam sledovať online prenos zo zápasu v Jekaterinburgu, kde domáci Avtomobilist privíta na svojom ľade Jugru Chanty-Mansijsk.
     
    Avtomobilist Jekaterinburg bol dlhú dobu považovaný za vôbec najslabší tím celej súťaže. Tento rok však nastala obrovská zmena a Jekaterinburg už má pár kôl pred koncom základnej časti zaručené postup do play-off. Avtomobilistu prináleží za 82 bodov šieste miesto Východnej konferencie. Domáci celok sa môže popýšiť štvrtou najlepšou defenzívou vo svojej konferencii na najmä fantastickou formou z posledných piatich zápasov. V tých Jekaterinburg nestratil ani jeden jediný bod a výrazne si piatimi víťazstvami v rade polepšil. pred domácimi priaznivcami sa proti Jugre bude bezpochyby pokúšať opäť o plný bodový zisk.

    Jugra Chanty – Mansijsk pôsobí taktiež vo Východnej konferencii. Na konte má 59 bodov, za ktoré jej prináleží jedenáste miesto tabuľky. Jugra má tretiu najhoršiu defenzívu vo svojej konferencii, no aj napriek tomu stále bojuje o play-off. Na ôsmu pozíciu, ktorú aktuálne okupuje Traktor Čeľjabinsk, majú domáci sedem bodové manko. Do konca základnej čast sa s tým ešte niečo dá robiť, no Jugra musí pokračovať vo forme z ostatných piatich zápasov, z ktorých dokázala triumfovať až v štyroch prípadoch. V piatok prívítala Jugra na domácom ľade Avangard Omsk. Ďalšieho z ašpirantov na play-off dokázala zdolať tesnr 2:1, na čo sa bude snažiť nadviazať aj v súboji na ľade Avtomobilistu.
     
    Úvodné zostavy:

    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář – Gusev, Žuravljov, Viklund, Lepisto, Megalinskij, Antonov, Postnikov, Trjamkin – Lewandowski, Jefimov, Jemelejev – Lazarev, Černov, Malychin – Demagin, Fjodorov, Simakov – A. Strelcov, V. Strelcov, Arkalov.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov – Melart, Starosta, Šefer, Chvostov, Sokolov, Šviděnko, Djakov, Putilov – Dixon, Buljanskij, Savinainen – Žukov, Kruchinin, Gusev – Sitnikov, Magogin, Smoleňák – Lesnuchin, Jatsenko, Knjažev.

    Rozhodca: Baluška, Karabanov – Parfjonov, Sysujev.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:35
    Po úvodnom buly sa puku ujali domáci hráči, ktorí ho držia na svojich hokejkách, no do útočného pásma sa im zatiaľ nepodarilo dostať.
     
    00:50
    Prvá ofenzívna akcia Jugry v zápase sa skončila strelou Guseva, ktorá nemala vôbec zlé parametre. Bránu Kovář a minula len tesne.
     
    01:50
    Lewandowski sa uvoľnil na pravom krídle do streleckej pozície. Jeho zakončenie s určitými problémami, no predsa pokryl hosťujúci brankár Kuznecov.
     
    02:30
    Šefer sa v bezprostrednej blízkosti domácej brány snažil prestrčiť puk za Kovář, ktorý cez svoj betón nepustil puk za bránkovú čiaru.
     
    03:30
    Domácim nevyšiel prechod do útočného pásma. Je z toho postavenie mimo hry a vhadzovanie v strednom pásme.
     
    04:44
    Hra je v úvode zápasu veľmi vyrovnaná. Ani jeden z tímov nemá výraznejšiu prevahu, skôr sa vyčkáva na chybu súpera.
     
    05:33
    Hosťom nevyšla rozohrávka, puk prešiel cez všetky čiary bez toho, aby ho niekto tečoval. Je z toho zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred brankára Jugry, Kuznecova.
     
    06:08
    Dmitry Megalinsky dostáva menší trest za podrazenie. Prvú presilovú hru v zápase si tak zahrajú hostia.
     
    06:38
    Hostia sú nasťahovaní v útočnom pásme, kde kombinujú v presilovkovom vzorci, no zatiaľ tomu chýba streľba.
     
    07:00
    Kovář pred dotierajúcim Gusevom radšej prerušil hru a prikryl puk.
     
    08:08
    Domáci sú v plnom počte. Prvá presilová hra v tomto zápase ostala nevyužitá.
     
    09:00
    Oba celky sa pokúšali zaútočiť, no ich snaha sa skončila v strednom pásme na nepresnom prieniku, respektíve rozohrávke.
     
    09:32
    Avtomobilist sa dopustil zakázaného uvoľnenie. Hra sa sťahuje pred Kovářa.
     
    10:19
    Jevgeny Chvostom v strednom pásme pri snahe získať puk hákoval. Je z toho presilová hra pre Avtomobilist.
     
    10:40
    Magalinskij sa sprava dostal k prudkej strele, ktorá skončila len na hrudi Kuznecova. Tomuto pokusu chýbalo lepšie umiestnenie.
     
    11:39
    Presilová hra Avtomobilistu nevyzerá vôbec zle. Jedinou vecou, ktorý jej chýba je častejšie ohrozenie bránky Kuznecova. Bez toho sa domácim len ťažko podarí dostať do vedenia.
     
    12:19
    Chvostov je späť na ľadovej ploche, Jugra v pätici.
     
    13:11
    Jevgenymu Chvostovovy sa na trestnej lavici asi veľmi zapáčilo, pretože neubehla ani minúta, od kedy sa vrátil na ľade a už je opäť vylúčený. Tentoraz sa hosťujúci útočník dopustil držania.
     
    13:50
    Na modrej čiare dostal puk na hokejku Guseva, ktorý vyslal smerom na bránu Jugry tvrdý projektil. Ten neskončil v bráne, ako by si všetci domáci priaznivci priali.
     
    14:40
    Opäť v podaní domácich tvrdá delovka od modrej, ktorá skončila mimo troch žrdí Kuznecovovej svätyne.
     
    15:11
    Ani počas druhého pobytu Chvostova na trestnej lavici v prvej tretine sa stav zápasu nezmenil, hráme v rovnovážnom stave na oboch stranách.
     
    16:00
    Po prerušení sa začne hrať v obrannom pásme Jugry, ktorá sa oslobodila len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    16:25
    Domáci to skúšajú najmä strelami z väčších vzdialeností. Pokus obrancu Postnikova dokázal Kuznecov s menšími problémami vytesniť mimo svojej brány.
     
    17:35
    Jugra sa pokúsila o rýchlu brejkovú situáciu, ktorá sa však skončila skôr, než vôbec začala.
     
    18:35
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci sa v závere úvodnej časti dostávajú do vedenia. Myslím, že tento zásah by sme mohli kľudne označiť ako gól do šatne. Celú akciu začal Dmitry Megalinsky, ktorého pokus Kuznecov ešte dokázal zlikvidovať, no následne sa prezentoval veľkým dôrazom ALEXEJ SIMAKOV, ktorý dokázal puk pretlačiť do brány ! Asistencie : Dmitry Megalinsky, Sergej Demagin.
     
    19:30
    Jugra sa ešte pokúsila počas záverečnej minúty úvodnej tretiny zaútočiť, no nebolo jej to umožnené, nakoľko sa vystavila do ofsajdu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie Avtomobilist nad Jugrou 1:0. V úvodnej časti sme sledovali vyrovnaný hokej, ani jeden z tímov nemal výraznejšiu prevahu. O otvárací zásah stretnutia sa postaral v predposlednej minúte Alexej Simakov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:00
    Domáci na začiatok prostrednej časti vyprodukovali zakázané uvoľnenie.
     
    21:58
    Megalinskij od mantinelu len nahodil puk smerom na Kuznecova. Ten mohol ostať pokojný, puk išiel mimo jeho svätyne.
     
    22:45
    V druhej tretine sa nám zatiaľ hrá prevažne len v strednom pásme, bez vážnejšej strely na jednej či druhej strane.
     
    24:33
    Nikita Trjamkin dostal menší trest. Presilová hra pre Jugru.
     
    25:15
    Jugra mala menšie problémy s usadením sa v pásme, nakoniec to zvládla zásluhou Šefera, ktorý sa dostal s pukom za bránu, odkiaľ prihral do ideálnej streleckej pozície spoluhráčovi Buľjanskijmu, ktorého strela z prvej skončila len na brániacom hráčovi, Odrazený puk následne prikryl Kovář.
     
    26:14
    Dmitry Švidenko si z pozície obrancu vylepšil streleckú pozíciu, napriahol k tvrdej strele príklepom, ktorá skončila v lapačke domáceho brankára Kovářa. Ten nemal s týmto pokusom problémy, nakoľko na puk počas celej doby videl.
     
    26:33
    Trjamkin je späť na ľadovej ploche. V tomto zápase zatiaľ čakáme na prvú využitú presilovku.
     
    27:30
    Po vhadzovaní v obrannej tretine Jugry sa domáci dostali puku, no v útočnej tretine veľa vody nenamútili. Oba tímy sa následne pokúsili dostať dopredu, no ich snahy zachytili pozorné obrany na jednej či druhej strane.
     
    28:33
    Hráči Jugry napádajú domácu rozohrávku s dvojicou hráčov, s čím majú obrancovia Jekateringurgu značné problémy často im neostáva nič iné, len poslať puk jednoduchým spôsobom do stredného pásma.
     
    29:30
    Domáci po vyhratom buly v strednom pásme len napálili puk od červenej čiary za bránu Kuznecova. Jugra pôjde vpred.
     
    30:30
    Do veľmi dobrej príležitosti sa teraz dostala štvrtá formácia Jugry ! Jatsenko s Knjaževom veľmi dobre zapracovali na modrej čiare, využili zaváhanie domácich a dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému. To však vyriešili katastrofálne ! puk im utiekol za bránu.
     
    32:00
    Buľjanskij tvrdo bojoval o puk za domácou bránou. Z osobného súboja vyšiel víťazne domáci obranca. Zdalo sa, že ten bol následne faulovaný, mysleli si to aj domáci diváci, no v hre pokračujeme bez prerušenia.
     
    32:12
    Domáci sa teraz dostali do rýchleho brejku, v ktorom nám predviedli prekrásnu kombinačnú akciu. Puk potiahol Lazarev, ktorý našiel na opačnej strane Viklund.a Domáci obranca mohol v pokoji zakončiť, no neulakomil sa, puk vrátil pred bránu do stopercentnej tutovky Malychinovi, ktorý však Kuznecova neprekonal !
     
    32:12
    Po predchádzajúcej šanci sa pred hosťujúcim bránkovisko strhla šarvátka, za ktorú si jej aktéri oddýchnu na trestnej lavici. Jedná sa o vzájomné vylúčenie Malychina a Melarta.
     
    32:15
    Okamžite po vhadzovaní vyletela vysoko hokejka Megalinskijho, ktorý tak ponúka Jugre presilovku štyroch proti trom, ktorá sa považuje za najvýhodnejšiu.
     
    33:00
    Domáci sa v trojici veľmi dobre bránia, hostia majú problém s usadením sa v útočnej tretine.
     
    34:12
    Avtomobilist zvládol kritický moment veľmi dobre. Oslabenie hrané v trojici prečkal bez ujmy.
     
    35:12
    Šitnikov, Magogin aj Smoľenák, a teda tretia útočná formácia Jugry sa usadila v útočnom pásme, no ani jeden zo spomínanej trojice nedokázal puk odtiahnuť od mantinelu.
     
    35:30
    Domáci sa následne dostali do rýchleho brejku, pôvodne to vyzeralo na prešíslenie troch proti dvom, to sa nekonalo, no aj tak z toho bola veľmi dobrá šanca pre Avtomobilist. Kuznecov zasiahol proti dorážke z bezprostrednej blízkosti, ktorá sa zrodila po nahodení od mantinelu.
     
    36:04
    Sergej Lesnuchin sa previnil hákovaním. Jekaterinburg si zahrá v početnej prevahe.
     
    37:04
    Jekaterinburg dal gól!
    Domácim sa podarilo využiť presilovú hru a navýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov. Tobias Viklund nahodil puk od modrej čiary do pred bránkového priestoru, kde sa šikovným tečom prezentoval FJODOR MALYCHIN. Asistencie : Tobias Viklund, Arťjom Černov.
     
    38:40
    Kirll Putilov si nepostrážil svoju hokejku, tá vyletela privysoko. Domáci majú k dispozícii opäť presilovú hru.
     
    39:10
    Domáci na modrej čiare nedokázali udržať puk, hostia im ho umne vypichli, a tak sa opätovný pokus o usadenie v útočnom pásme zo strany domácich začne z obrany.
     
    39:55
    Černov sa po ľavom krídle rútil do sľubnej streleckej príležitosti, avšak až po odpískaní postavenia mimo hru. V prostrednej časti sa už ničoho zaujímavého nedočkáme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Rovnako ako v prvej, aj v druhej tretine sme videli jeden jediný presný zásah. Ten padol do hosťujúcej brány počas presilovej hry, ktorú Avtomobilist využil zásluhou šikovného teču Malychina. Jugra potrebuje v tomto zápase nutne bodovať. V tretej tretine musí vrhnúť všetky sily do útoku a pokúsiť sa zdramatizovať tento zápas. Podarí sa jej to alebo si už domáci bez problémov dokráčajú po tri body ?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Avtomobilistu sa nepodarilo využiť dohrávanú presilovú hru, ktorú si preniesol ešte z konca druhej tretiny.
     
    41:52
    Jugra dal gól!
    Máme tu dramatizáciu zápasu ! Z nevinnej akcie sa podarilo Abtomobilistu vyrovnať, o čo sa postaral RADEK SMOLEŇÁK, ktorý získal puk v útočnom pásme a strelou švihom z ľavej strane prekvapil Kovářa v domácej svätyni. Bez asistencie.
     
    43:14
    Streltsov dostal menší trest za podrazenie. Presilovková možnosť sa tak naskytá Jugre, ktorá po kontaktnom zásahu ako pokropená živou vodou.
     
    44:10
    Putilov od modrej čiary nevypálil, veľmi dobrou prihrávkou našiel na ľavom kruhu Guseva, ktorý svoju strelu švihom namieril len do hrude domáceho brankára ! Hosťujúci útočník následne pocítil tvrdosť domácej obrany, ktorá ho tvrdo zrazila na ľad.
     
    45:14
    Avtomoblist dokázal prečkať presilovku Jugry bez ujmy. Aktuálny stav je však veľmi zradný a do konca zápasu sa ešte môže stať všeličo. Nás každopádne čakajú ešte zaujímavé veci.
     
    46:10
    Aby som vám neostal nič dlžný, musím doplniť, že počas vlastného oslabenia sa dostala dvojica Lewandowski – Jefimov do prečíslenia proti jedinému obrancovi Jugry. Komunikácia a súhra medzi týmito útočníkmi neprebehla ideálne a podľa toho aj celá situácia dopadla.
     
    47:10
    Po obtočení okolo brány v podaní Šefera prerušil Kovář hru. Vhadzovať budeme pred českým brankárom, no až po reklamnom brejku.
     
    47:35
    Domáci potrebujú držať puk, v čo najväčšej vzdialenosti od svojej svätyne, čo sa im aktuálne darí. Kľudne im stačí posúvať si puk v útočnej tretine po mantineli.
     
    48:10
    Hosťom sa podarilo vyhodiť puk do stredného pásma.
     
    49:10
    Lesnuchin si zobral v strednom pásme puk pod svoju kontrolu, okolo mantinelu prenikol až do útočnej tretiny. Sily mu však ostali už len na veľmi nepresné nahodeniu puku na zadný mantinel, po ktorom sa k puku dostali domáci.
     
    49:36
    Knjažev dostal menší trest za podrazenie. Avtomobilist má príležitosť presilovej hry.
     
    49:58
    Jugra dal gól!
    Ak som v jednom z predchádzajúcich príspevkov predpovedal, že sa v tomto zápase ešte dočkáme zaujímavých vecí, mal som pravdu. Jugre sa totiž podarilo vyrovnať vo svojom vlastnom oslabení. Po nepresnej domácej rozohrávke sa puku v strednom pásme chopil ILLARI MELART, ktorý vnikol do útočného pásma, z ľavej strany to vyskúša strelou príklepom a urobil správne ! Puk na prekvapenie všetkých skončil v sieti !
     
    51:36
    Knjažev je späť na ľadovej ploche. Domácim nielenže sa nepodarilo využiť presilovú hru, no dokonca v nej aj prišli o svoje vedenie. Menej ako desať minút pred koncom zápasu tak začíname prakticky odznova.
     
    52:47
    Šitnikov po vniknutí do útočného pásma len nahodil puk smerom na domácu bránu. Kovář bez problémov zasiahol.
     
    53:40
    Domáci sa snažia prinavrátiť si vedenie, kombinujú v útočnom pásme, no to je asi tak všetko, čo im hosťujúci obrancovia dovoľujú.
     
    54:06
    Po nahodení Lepista od modrej čiary Kuznecov radšej podržal puk a prerušil hru. Pokračujeme vhadzovaním pred hosťujúcim brankárom.
     
    55:27
    Černov to skúsil od modrej čiary. Jeho streleckému pokusu však chýbalo veľa potrebnej presnosti. Puk skončil na zadnom mantineli.
     
    56:25
    Nikita Trjamkin dostal menší trest za hru s vysokou hokejkou. Hostia majú v závere ideálnu príležitosť na to, aby sa dostali do vedenia.
     
    56:45
    Domáci okamžite po zisku puku poslali čierne čudo až ku Kuznecovovi, odkiaľ sa začne rozvíjať ofenzívna akciu Jugry.
     
    57:15
    Pri zadnom mantineli výborne zapracoval Lepisto, ktorý zdalo sa, že prehrá osobný súboj o puk, no napokon hokejkou vypichol úsperovi puk a vyhodil ho do vezpečia.
     
    58:25
    Avtomobilist zvládol kľúčovú hru v oslabení bez najmenších problémov. Vyzerá to tak, že zápas sa nám v riadnej hracej dobe nerozhodne a bude potrebné predlženie.
     
    59:30
    V záverečnej minúte to ešte veľmi nebezpečne lietalo okolo Kuznecovovej brány, k tomu, aby sa domáci dostali do tutovky im vak vždy kúsok chýbal.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Jugra v tretej tretine ukázala svoj charakter, jej hráči zdvihli hlavy a dokázali dotiahnuť dvoj gólové manko na súpera. Oba tímy si na konto pripísali po bodíku, o jeden bonusový sa bude bojovať už o malú chvíľu v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:00
    Šimakov tandemovou prihrávkou pod seba vysunul do brejku len Žukova, ktorý vletel do obrannej tretiny Avtomobilistu, no tam sa jeho akcia aj skončila.
     
    62:00
    Nepresnosť v domácej rozohrávke znamená zakázané uvoľnenia a sťahovanie celej osmičky na ľadovej ploche pred bránu Kovářa.
     
    63:00
    V útočnom pásme si hráči Avtomobilistu posúvali puk len po mantineli. Černov sa následne snažil za bránou uvoľniť, no v osobnom súboji neuspel a o puk prišiel.
     
    64:00
    Do obrovskej šance na rozhodnutie sa tlačil hosťujúci Smoleňák, ktorý sa rútil do samostatného nájazdu na Kovářa. Výborne sa s ním však vrátil jeden z obrancov, ktorý ho vytesnil z ideálnej streleckej pozície, donútil ho prehodiť si puk a zakončiť z otočky. Český brankár v domácej svätyni zasiahol bez problémov.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    O všetkom rozhodnú až samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Radek Smoleňák krásne prevedeným blafákom do backhandu vykúpal Kovářa.
     
    Malychin nám predviedol taktiež blafák, no prevedený do forhandu. Všurobil výborne, no jeho puk zastavila za cestou do brány tyč.
     
    Buľjanského backhand skončil v Kovářovej lapačke.
     
    Demaginovu strelu vyrazil Kuznecov nad.
     
    Gubin nič nevymýšľal, hľadal medzierku medzi betónami Kovářa a našiel ju !
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Jugra Chanty-Mansijsk.
    Gól strelil RADEK SMOLEŇÁK.
     
    Koniec zápasu.
     
    Strelci Jugry ukázali v nájazdoch pevnejšie nervy. Hostia tak dokázali dokonale otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Ja sa na túto chvíľu s vami lúčim, no od 17- tej vás privítam pri extraligovom prenose medzi Žilinou a Banskou Bystricou. Prajem ešte pekné nedeľné popoludnie. (14:42:20)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 19. Alexej Simakov (Dmitry Megalinsky, Sergej Demagin), 38. Fjodor Malychin (Tobias Viklund, Arťjom Černov) – 42. Radek Smoleňák (Bez aisistencie), 50. Illari Melart (Bez asistencie), rozh. náj. Radek Smoleňák


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář – Gusev, Žuravljov, Viklund, Lepisto, Megalinskij, Antonov, Postnikov, Trjamkin – Lewandowski, Jefimov, Jemelejev – Lazarev, Černov, Malychin – Demagin, Fjodorov, Simakov – A. Strelcov, V. Strelcov, Arkalov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov – Melart, Starosta, Šefer, Chvostov, Sokolov, Šviděnko, Djakov, Putilov – Dixon, Buljanskij, Savinainen – Žukov, Kruchinin, Gusev – Sitnikov, Magogin, Smoleňák – Lesnuchin, Jatsenko, Knjažev.

    Rozhodca: Baluška, Karabanov – Parfjonov, Sysujev