Omsk – Barys 4:5 (po pr.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 2:3 (0:2 po s.n.) | Viťaz – HC Slovan 1:2 (1:3 po s.n.)
Kazaň – Riga 2:3 (0:2 po s.n.) | D. Moskva – Lev 2:1 (kon.) | Novgorod – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Avtomobilist Jekaterinburg
2:3 (1:0, 1:0, 0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Nedeľa 26.01.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Strelci Jugry ukázali v nájazdoch pevnejšie nervy. Hostia tak dokázali dokonale otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Ja sa na túto chvíľu s vami lúčim, no od 17- tej vás privítam pri extraligovom prenose medzi Žilinou a Banskou Bystricou. Prajem ešte pekné nedeľné popoludnie. (14:42:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Jugra Chanty-Mansijsk.
    Gól strelil RADEK SMOLEŇÁK.
     
    Gubin nič nevymýšľal, hľadal medzierku medzi betónami Kovářa a našiel ju !
     
    Demaginovu strelu vyrazil Kuznecov nad.
     
    Buľjanského backhand skončil v Kovářovej lapačke.
     
    Malychin nám predviedol taktiež blafák, no prevedený do forhandu. Všurobil výborne, no jeho puk zastavila za cestou do brány tyč.
     
    Radek Smoleňák krásne prevedeným blafákom do backhandu vykúpal Kovářa.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    O všetkom rozhodnú až samostatné nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:00
    Do obrovskej šance na rozhodnutie sa tlačil hosťujúci Smoleňák, ktorý sa rútil do samostatného nájazdu na Kovářa. Výborne sa s ním však vrátil jeden z obrancov, ktorý ho vytesnil z ideálnej streleckej pozície, donútil ho prehodiť si puk a zakončiť z otočky. Český brankár v domácej svätyni zasiahol bez problémov.
     
    63:00
    V útočnom pásme si hráči Avtomobilistu posúvali puk len po mantineli. Černov sa následne snažil za bránou uvoľniť, no v osobnom súboji neuspel a o puk prišiel.
     
    62:00
    Nepresnosť v domácej rozohrávke znamená zakázané uvoľnenia a sťahovanie celej osmičky na ľadovej ploche pred bránu Kovářa.
     
    61:00
    Šimakov tandemovou prihrávkou pod seba vysunul do brejku len Žukova, ktorý vletel do obrannej tretiny Avtomobilistu, no tam sa jeho akcia aj skončila.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Jugra v tretej tretine ukázala svoj charakter, jej hráči zdvihli hlavy a dokázali dotiahnuť dvoj gólové manko na súpera. Oba tímy si na konto pripísali po bodíku, o jeden bonusový sa bude bojovať už o malú chvíľu v predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    V záverečnej minúte to ešte veľmi nebezpečne lietalo okolo Kuznecovovej brány, k tomu, aby sa domáci dostali do tutovky im vak vždy kúsok chýbal.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 19. Alexej Simakov (Dmitry Megalinsky, Sergej Demagin), 38. Fjodor Malychin (Tobias Viklund, Arťjom Černov) – 42. Radek Smoleňák (Bez aisistencie), 50. Illari Melart (Bez asistencie), rozh. náj. Radek Smoleňák


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář – Gusev, Žuravljov, Viklund, Lepisto, Megalinskij, Antonov, Postnikov, Trjamkin – Lewandowski, Jefimov, Jemelejev – Lazarev, Černov, Malychin – Demagin, Fjodorov, Simakov – A. Strelcov, V. Strelcov, Arkalov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov – Melart, Starosta, Šefer, Chvostov, Sokolov, Šviděnko, Djakov, Putilov – Dixon, Buljanskij, Savinainen – Žukov, Kruchinin, Gusev – Sitnikov, Magogin, Smoleňák – Lesnuchin, Jatsenko, Knjažev.

    Rozhodca: Baluška, Karabanov – Parfjonov, Sysujev