Omsk – Dinamo Minsk 7:2 (kon.) | Barys – Doneck 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Záhreb 1:4 (kon.)
Jekaterinburg – S.Moskva 2:0 (kon.) | Ufa – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 3:5 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
2:6 (0:0, 2:4, 0:2)
HK Donbass Doneck
Sobota 18.01.2014, 12:00 • Sport Complex Astana • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Donbass Doneck dal gól!
    Domáci sa ešte rozhodli odvolať brankára a umocniť tak svoju početnú prevahu, no napokon len dali šancu hosťom na prikrášlenie konečného výsledku. Do prázdnej brány sa presadil JEVGENY DADONOV. Asistencia : Peter Podhradský.
     
    57:12
    Laine si po druhý raz v zápase sadá na trestnú lavicu a dáva domácim aspoň nádej na zníženie stavu.
     
    53:51
    Donbass Doneck dal gól!
    Dovolím si tvrdiť, že o osude dnešného stretnutie je už rozhodnuté ! Jeremejev, ktorý vystriedal po štyroch zásahoch Ahonena, bol krátky na tvrdú delovku NEDOROSTA. Asistencia : Jakutsenja.
     
    48:00
    Rudenko sa napokon dostal do streleckej pozície, ktorú si sám musel vypracovať, zakončil švihom, Lacovi puk vypadol, no obrana Donecku zareagovala veľmi pohotovo a puk odpálila do bezpečia.
     
    47:15
    Už už sa zdalo, že zo situácie troch proti dvom domáci nič nevyťažia, nakoľko sa hostia dokázali rýchlo vrátiť, no napokon dostal prihrávku priamo pred Laca Nigel Dawes, no namieril len do hrude slovenského brankára !
     
    45:30
    Obrovský závar pred bránou hostí. Domáci sa za každú cenu snažili pretlačiť puk do siete, no Laco to skvelými zákrokmi nepripustil.
     
    42:38
    Wirtanen dostal ponuku na piaty zásah Donecku, no odmietol ju. Netrafil puk do prázdnej brány !
     
    38:16
    Barys Astana dala gól!
    Domácim sa podarilo znížiť a pred koncom tretej tretiny sa ešte dostať s Doneckom do kontaktu ! Mike Lundin nabil na modrej Kudročovi, ktorého strelu Laco vyrazil len pred NIGELA DAWESA. Domáci útočník nemal problém s dorážkou do odkrytej svätyne. Asistencie : Kristián Kudroč, Mike Lundin.
     
    38:06
    Ruslan Fedotenko ponúka Astane presilovú hru o dvoch hráčov. Aby za túto svoju nedisciplinovanosť Doneck ešte nezaplatil vysokú daň.
     
    34:19
    Teemu Laine dostal menší trest za držanie. Domáci majú aspoň takúto šancu vrátiť sa späť do zápasu.
     
    33:20
    Donbass Doneck dal gól!
    Začínam mať pocit, že Donecku dens vyjde všetko na čo siahne. Tuomas Kiiskinen našiel peknou prihrávkou našliapnutého RANDYHO ROBITAILLEA, ktorý sa dostal z pravej strany do úniku a ako ľavák to hodil presne do vinkľa Ahonenovej brány. Asistencie : Tuomas Kiiskinen, Lukáš Kašpar.
     
    31:29
    Donbass Doneck dal gól!
    Astana mala problém s rozohrávkou, puku sa v jej pásme zmocnil JEVGENY DADONOV, ktorý svojou rýchlou strelou švihom vymietol všetky pavučiny, ktoré mal Ahonen v bráne !
     
    30:54
    Donbass Doneck dal gól!
    Domáca aréna bučí, čo je neklamným znakom toho, že sa Doneck dostáva po prvý raz v zápase do vedenia ! Petteri Wirtanen vybojoval puk pri mantineli, všimol si pred bránou osamoteného RUSLANA FEDOTENKA, ktorého prvý pokus Ahonen zneškodnil, no na dorážku kapitána hosťujúceho celku už nemal nárok. Asistencia : Petteri Wirtanen.
     
    28:55
    Donbass Doneck dal gól!
    Hosťom sa podarilo ponúknutú možnosť využiť. Piganovič len ľahúčko nahodil puk na Ahonena, ktorý vyrazil len pred Kašpara. Toho dorážka ešte bola neúspešná, no DMITRY KAGARLITSKY už dopravil puk, tam kde bolo treba. Asistencie . Lukáš Kašpar, Oleg Piganovič.
     
    27:56
    Zaujímavá situácia. Litvinenko najprv podrazil jedného z hostí, no počas signalizovaného vylúčenia sa rovnakého prehrešku dopustil aj Rudenko. Donbass si zahrá dve minúty v dvojnásobnej presile.
     
    27:45
    Barys Astana dala gól!
    Domáci sa usadili v útočnom pásme, kde rozostavili svoj presilovkový vzorec. Puk sa dostal na modrú čiaru ku CAMOVI BAKEROVI, ktorý využil dobré clonenie pred Lacom a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste ! Bez asistencie.
     
    27:17
    Donbass hral so šesticou hráčou. Preislová hra pre Astanu.
     
    26:45
    Fúú, tak toto bolo šanca, ktorá doslova volala po góle ! Rudenkov pokus z otočky bol zrazený, puk sa k tomuto útočníkovi vrátil, ten našiel exkluzívnou prihrávkou v stopercentnej tutovke Litvinenka. Domáci obranca to mieril veľmi dobre, no Laco vytiahol jeho strelu do rohu !
     
    22:22
    Hovorieva sa, že nedáš-dostaneš. To sa mohlo potvrdiť aj v tejto situácie, z brejku totiž Kašpar prekonal Ahonena, za ktorého však zasiahla jeho spojnica !
     
    21:30
    Starčenko zaviezol puk do útočnej tretiny, prenechal ho do tandemu Nigelovi Dawesovi, ktorého dobre mierenú strelu švihom Laco vyrazil k Savčenkovi, ktorý svojou pätelicou od modrej zasiahol slovenského brankára do masky. Hra je prerušená.
     
    18:09
    Z domáceho tímu si na lavicu hanby za hrubosť išiel sadnúť Starčenko a Rudenko. Z hosťujúcej strany len Podhradský, čo znamená, že presilová hra Astany sa veľmi rýchlo skončila a bude sa hrať štyria na štyroch.
     
    17:50
    Lukáš Kašpar dostal menší trest za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou. Astana si v závere úvodnej časti zahrá v početnej prevahe.
     
    17:00
    Z rýchleho brejku sa dostal Donbass ku svojej najväčšej príležitosti v doterajšom priebehu. Dadonov sa dostal do súboja jeden na jedného, ktorý zakončil nepríjemnou strelou, následne prihrávkou spoza brány našiel pred Ahonenom úplne voľného spoluhráča Nedorosta, ktorého pohotové zakončenie skončilo len na fínskom brankárovi !
     
    13:00
    Takmer identická situácia, ktorú zohral domáci útok v zložení Rudenko, Upper, Starčenko ako pred pár minútami. Pravdepodobne sa jedná o nacvičený signál tejto trojice. Upper nabil Rudenkovi, ktorého bombu príklepom Laco zlikvidoval akrobatickým zákrokom a poradil si aj s dorážkou Starčenka !
     
    09:39
    Litvinenkovo vyhodenie skončilo bez teču na tribúne. Donbass má k dispozícii veľmi výhodnú presilovku o dvoch hráčov.
     
    07:51
    Upper si za hákovanie taktiež nútene oddýchne. Nastáva herná situácia štyroch proti štyrom.
     
    06:58
    Na druhej strane sa od nebezpečne vyzerajúcej brejkovej situácie dostal Lukáš Kašpar, ktorý sa snažil natlačiť cez ruku, neskôr hľadal prihrávkou pred bránou svojich spoluhráčov. Tam však dobre zapracovala obrana Astany. Budeme svedkami presilovej hry Astany, ktorú si domáci zahrajú po faule kolenom Piganoviča.
     
    05:00
    Ďalšiu sľubnú príležitosť Astana vyriešil dobrým zákrokom Ján Laco. Starčenko zaviezol puk do útočného pásma, namazal na strelu Rudenkovi, ktorého príklep slovenský brankár vyrazil.
     
    04:00
    Prihrávka do sľubnej streleckej pozície sa hosťom podarilo zblokovať, no z druhej vlny sa dostal k tvrdej delovke Litvinenko. Jeho pokusu však chýbala potrebná presnosť a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    01:35
    Rudenko strieľanou prihrávkou našiel pred bránou Uppera, ktorý pohotovo zakončil, no netrafil priestor Lacovej brány !

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Cam Baker (Bez asistencie), 39. Nigel Dawes (Krisián Kudroč, Mike Lundin) – 29. Dmitry Kagarlitsky (Lukáš Kašpar, Oleg Piganovič), 31. Ruslan Fedotenko (Petteri Wirtanen), 32. Jevgeny Dadonov, 34. Randy Robitaille (Tuomas Kiiskinen, Lukáš Kašpar), 54. Václav Nedorost (Maxim Jakutsenja), 60. Jevgeny Dadonov (Peter Podhradský)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Jeremejev od 40.) – Savčenko, Kudroc, Litviněnko, Barker, Lundin, Blochin, Grebenšikov – Dawes, Bochenski, Hamill – Ruděnko, Upper, Starčenko – Žajlauov, Poliščuk, Romanov – Gavrilin, Panšin, Rachmanov
    HK Donbass Doneck: Laco (Leighton) – Silnickij, Wilson, Bartulis, Kolář, Podhradský, Koněv, Piganovič – Wirtanen, Fedotěnko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Běluchin, Zacharov

    Rozhodca: Bukin, Šchenjov – Gorděnko, Tomilov