Omsk – Dinamo Minsk 7:2 (kon.) | Barys – Doneck 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Záhreb 1:4 (kon.)
Jekaterinburg – S.Moskva 2:0 (kon.) | Ufa – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 3:5 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
2:6 (0:0, 2:4, 0:2)
HK Donbass Doneck
Sobota 18.01.2014, 12:00 • Sport Complex Astana • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Začiatok tretej tretiny sa niesol v znamení obrovského náporu domácich, tí však svoje šance nedokázali využiť, aj vďaka skvelým zákrokom Laca. Donbassu sa ešte podarilo upraviť výsledok dvoma presnými zásahmi. Mne neostáva nič iné len sa s vami rozlúčiť, zaželať ešte pekný zvyšok soboty a pozvať vás sledovať ďalšie zápasy, ktoré pre vás pripravujeme. Ďakujem za pozornosť. (14:40:06)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Donbass Doneck dal gól!
    Domáci sa ešte rozhodli odvolať brankára a umocniť tak svoju početnú prevahu, no napokon len dali šancu hosťom na prikrášlenie konečného výsledku. Do prázdnej brány sa presadil JEVGENY DADONOV. Asistencia : Peter Podhradský.
     
    58:30
    Rudenko pri pokuse o tvrdú delovku zlomil hokejku.
     
    57:12
    Laine si po druhý raz v zápase sadá na trestnú lavicu a dáva domácim aspoň nádej na zníženie stavu.
     
    57:00
    Aktuálne to na ľadovej ploche vyzerá tak, akoby hrala Astana v početnej prevahe. Pokúsila sa aj o niekoľko striel, no všetky boli buď nepresné, alebo skončili na obetavých hráčoch hostí.
     
    56:00
    Hosťom sa podarilo vyhodiť puk presne na Jeremejeva, nie je z toho teda zakázané uvľonenie. Myslím, že aj najvernejší fanúšikovia domácich už za aktuálneho stavu stratili nádej.
     
    53:51
    Donbass Doneck dal gól!
    Dovolím si tvrdiť, že o osude dnešného stretnutie je už rozhodnuté ! Jeremejev, ktorý vystriedal po štyroch zásahoch Ahonena, bol krátky na tvrdú delovku NEDOROSTA. Asistencia : Jakutsenja.
     
    53:00
    Zakončenie Blochina od mantinelu si Laco našiel a pokryl aj napriek tomu, že pred ním bolo poriadne husto.
     
    52:03
    Doneck urobil veľký krok k udržaniu svojho náskoku. Ubránil presilovú hru svojho súpera.
     
    51:00
    Domáci hráči sa na seba nechápavo pozerajú, čudujú sa aj fanúšikovia, no rozhodcovia zapískali pri ich prechode do pásma postavenie mimo hry.
     
    50:30
    Laco zastavil strelu domácich efektným zákrokom lapačkou !
     
    50:03
    Writalen dostal dve minúty za hákovanie. Astana má obrovskú šancu na strelenie kontaktného zásahu.
     
    49:30
    Hostia odpaľujú puky, čo im sily stačia a je im jedno, či do stredného pásma, alebo za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    49:00
    Domáci to už skúšajú všemožným spôsobom. Na Laca nenašiel rceept ani Žailavov so svojim natlačením sa s poza brány.
     
    48:00
    Rudenko sa napokon dostal do streleckej pozície, ktorú si sám musel vypracovať, zakončil švihom, Lacovi puk vypadol, no obrana Donecku zareagovala veľmi pohotovo a puk odpálila do bezpečia.
     
    47:40
    Ofsajdová situácia a v nej domáci hráči.
     
    47:16
    Trénerský tím Donbassu si zobral oddychový čas, snaží sa tak dopriať svojim hráčom trošku oddychu, ktorý hráči ukrajinského celku pri silnejúcom tlaku Astany určite ocenia.
     
    47:15
    Už už sa zdalo, že zo situácie troch proti dvom domáci nič nevyťažia, nakoľko sa hostia dokázali rýchlo vrátiť, no napokon dostal prihrávku priamo pred Laca Nigel Dawes, no namieril len do hrude slovenského brankára !

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 28. Cam Baker (Bez asistencie), 39. Nigel Dawes (Krisián Kudroč, Mike Lundin) – 29. Dmitry Kagarlitsky (Lukáš Kašpar, Oleg Piganovič), 31. Ruslan Fedotenko (Petteri Wirtanen), 32. Jevgeny Dadonov, 34. Randy Robitaille (Tuomas Kiiskinen, Lukáš Kašpar), 54. Václav Nedorost (Maxim Jakutsenja), 60. Jevgeny Dadonov (Peter Podhradský)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Jeremejev od 40.) – Savčenko, Kudroc, Litviněnko, Barker, Lundin, Blochin, Grebenšikov – Dawes, Bochenski, Hamill – Ruděnko, Upper, Starčenko – Žajlauov, Poliščuk, Romanov – Gavrilin, Panšin, Rachmanov
    HK Donbass Doneck: Laco (Leighton) – Silnickij, Wilson, Bartulis, Kolář, Podhradský, Koněv, Piganovič – Wirtanen, Fedotěnko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Běluchin, Zacharov

    Rozhodca: Bukin, Šchenjov – Gorděnko, Tomilov