Omsk – S.Moskva 4:1 (kon.) | Barys – Záhreb 1:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Doneck 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 5:3 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 3:5 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HK Donbass Doneck
Štvrtok 16.01.2014, 14:00 • Arena-Jugra, Jugra (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Donecký tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:40
    Tréner ukrajinského Donbassu Doneck poslal svojich zverencov hrať powerplay v šestici! Gólman Ján Laco teda ostáva na striedačke.
     
    57:16
    Piganovič nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na hrudi gólmana Kuznecova, ktorý zblokoval puk do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    52:16
    Gólman Kuznecov si hneď v úvode oslabenia pripísal na svoje konto skvelý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia delovku z pravej strany od Wilsona. Následne sa snažil zakončovať aj Dadonov, no hra sa kvôli spadnutej prilbe gólmana Kuznecova prerušila.
     
    51:42
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Za nekompromisné seknutie po ľavej ruke Robitaiilea si na dve minúty odchádza sadnúť domáci Žukov.
     
    47:15
    Ukrajinský Donbass Doneck má v týchto chvíľach poriadne problémy v defenzíve proti prvej útočnej formácii domácej Jugry. Gólman Laco však najskôr zblokoval nad svoju bránu delovku z pravej strany od Savinainena a následne si poradil aj s delovkou od Melarta spoza ľavého kruhu!
     
    46:12
    Gólman Laco si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď sa hodil na pravú stranu a svojimi rukami dokázal zblokovať do bezpečia strelu z ľavej strany od Jacenka!
     
    45:25
    Po obrovskej chybe v domácej defenzíve sa k zakončeniu v medzikruží dostal Wirtanen, no ten svojou nekompromisnou delovkou napokon netrafil priestor poriadne odkrytej Kuznecovovej brány!
     
    37:45
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance zásluhou Žukova, no ten napokon nedokázal prekonať gólmana Laca! Výrazne mu v tom pomohol obranca Wilson, ktorý prevzal puk pred bránkovou čiarou na svoju hokejku!
     
    36:58
    Jugra dal gól!
    Po obrovskej chybe v doneckej defenzíve si hráči domácej Jugry prinavrátili svoj dvojgólový náskok! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Plotnikova sa k puku v centrálnej časti dostal IVAN CHLYNCEV, ktorý bol osamotený a svojou strelou si vychutnal nepresunutého gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Michail Plotnikov a Kirill Ďjakov.
     
    36:25
    Donbass Doneck dal gól!
    Hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck dokázali vsietiť kontaktný gól počas avízovaného vylúčenia, a teda v šestici na ľade. Podhradský sa dostal k puku za pravým kruhom, tvrdo vystrelil, no jeho delovku ešte pred gólmanom Kuznecovom nechytateľne stečoval RANDY ROBITTAILE. Asistenciu si pripisuje Peter Podhradský.
     
    30:30
    Maxim Jakucenja oslabuje hosťujúci Donbass Doneck na 10 minút. Obdržal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie, pravdepodobne sa škaredo vyjadroval na adresu hlavných rozhodcov.
     
    29:27
    Avízované vylúčenie hosťujúceho Dadonova, ktorý sa previnil podrazením sa v tejto chvíli stáva skutočným.
     
    29:25
    Hostia mali k dispozícii početnú výhodu pri avízovanom vylúčení a vytvorili si peknú gólovú šancu. Po tvrdej strele z pravej strany od Buľanskeho však gólman Laco zachytil puk vo svojej výstroji!
     
    25:50
    Do brány hosťujúceho Donbassu Doneck nastupuje namiesto gólmana Michaela Leightona slovenský brankár Ján Laco!
     
    21:57
    Na rad prichádza presilová hra pre domácu Jugru. Hosťujúci Lukáš Kašpar si odpyká dvojminútový trest za nedovolené bránenie na domáceho brankára Kuznecova.
     
    20:34
    Jugra dal gól!
    Domáci sa hneď v úvode druhej tretiny dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke od Dixona sa k puku na pravej strane dostal VELI-MATTI SAVINAINEN, ktorý svojou dobrou strelou z ťažkého uhla napokon poriadne prekvapil hosťujúceho gólmana Leightona. Asistenciu si pripisuje Stephen Dixon.
     
    19:48
    Domáci útočník Knjazev zvolil pomerne pomalé korčuľovanie pri trestnom strieľaní a strelu pomedzi Leightonove betóny. Ochranca doneckej svätyne bol však v strehu a puk zachytil pred svojimi betónmi!
     
    19:48
    V závere prvej tretiny uvidíme trestné strieľanie domáceho Knjazeva, ktorý bol v samostatnému úniku hákovaný hosťujúcim Robitailleom!
     
    17:46
    Po fantastickej prihrávke od Kašpara z pravej strany sa k puku na ľavej strane dostal Robitaille, ktorý tvrdo pálil z prvej, no trafil len bočnú sieť domácej brány!
     
    16:29
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Donbass Doneck. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou na Lukáša Kašpara odchádza sadnúť domáci obranca Ilari Melart.
     
    14:15
    Hostia sa dostali do fantastickej gólovej šance, no gólman Kuznecov vytiahol priam fantastický zákrok! Po tvrdej strele z centrálnej časti od Zacharova sa k dorážke na pravej strane dostal Kiiskinen, no jeho tvrdú strelu napokon gólman Kuznecov zachytil vo svojej lapačke!
     
    13:59
    Domáci gólman Kuznecov si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát po nekompromisnej delovke z ľavej strany od Kagarlickeho zachytil puk vo svojej výstroji a prerušil hru. Na rad prichádza krátka reklamná pauza.
     
    09:17
    Jugra dal gól!
    Hráči domácej Jugry sa v hre štyroch na štyroch dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Savinainena sa k puku v centrálnej časti dostal ARTJOM BUĽANSKIJ, ktorý svojou nekompromisnou strelou prekonal bezmocného gólmana Leightona. Puk sa usedlal k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Asistenciu si pripisuje Veli-Matti Savinainen.
     
    09:01
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť donecký obranca Jan Kolář.
     
    07:36
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre ukrajinský Donbass Doneck. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dixon.
     
    07:15
    Domáci útočník Savinainen sa po skvelej prihrávke od Buľanskeho dostal k zakončeniu na ľavej strane, keď sa dokázal pretlačiť cez troch hosťujúcich obrancov, no napokon len veľmi tesne minul priestor Leightonovej brány.
     
    05:12
    Jakucenja nadvakrát pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovky gólman Kuznecov videl veľmi dobre a puk bez väčších problémov zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    01:02
    Hostia si v úvode prvej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť domáci útočník Knjazev.

    Góly a asistencie: 10. Buľanskij (Savinainen), 21. Savinainen (Dixon), 37. Chlyncev (Plotnikov, Ďjakov) – 37. Robittaile (Podhradský)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov (Kukin) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Tjuľapkin, Švidenko, Ďjakov, Putilov – Dixon, Buľanskij, Savinainen – Sitnikov, Žukov, Knjazev – Magogin, Kručinin, Gusev – Plotnikov, Chlyncev, Jacenko.
    HK Donbass Doneck: Leigton (26. Laco) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Varlamov, Zacharov.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Sergej Beljajev – Tornike Kuchava, Nikita Novikov

    Diváci: 2700