Omsk – S.Moskva 4:1 (kon.) | Barys – Záhreb 1:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Doneck 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 5:3 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 3:5 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HK Donbass Doneck
Štvrtok 16.01.2014, 14:00 • Arena-Jugra, Jugra (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    :P
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 44. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Jugra-Arena, kde proti sebe od 14:00 SEČ nastúpia tímy Jugra Chanty – Mansijsk a HK Donbass Doneck.

    Domáci tím Jugra Chanty-Mansijsk sa po 44 odohraných zápasoch nachádza na priebežnej jedenástej priečke východnej konferencie so ziskom 50 bodov a gólovým skóre 105:135 za 15 výhier a až 29 prehier. Pred Jugrou momentálne na desiatej priečke sídli Avangard Omsk so sedembodovým náskokom a za Jugrou na dvanástej priečke Neftechimik Nižnekamsk so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia domáceho tímu Jugra Chanty-Mansijsk, prehra (2:4 vonku proti hráčom Ak Bars Kazaň) – výhra (5:4 vonku proti Traktoru Čeljabinsk) – výhra (4:3 po samostatných nájazdoch vonku proti Viťazu Podolsk) – výhra (3:2 po samostatných nájazdoch vonku proti moskovskému Dinamu) – výhra (6:0 doma proti Dinamu Minsk), jasne hovorí o tom, že hráči tohto tímu sú vo skvelej hernej forme a v posledných zápasoch základnej časti chcú zabojovať o postupovú miestenku do play-off.

    Hosťujúci ukrajinský tím Donbass Doneck sa po 43 odohraných zápasoch nachádza na priebežnej štvrtej priečke západnej konferencie so 76 bodmi a gólovým skóre 109:80 za 27 výhier a 16 prehier. Pred Donbassom momentálne na tretej priečke sídli pražský Lev s jednobodovým náskokom a za Donbassom na piatej priečke CSKA Moskva s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia ukrajinského Donbassu Doneck, výhra (3:2 po samostatných nájazdoch doma proti Traktoru Čeljabinsk) – prehra (2:3 po samostatných nájazdoch doma proti Torpedu Nižnij Novgorod) – prehra (1:2 doma proti tímu Ak Bars Kazaň) – výhra (3:1 na ľade chorvátskeho Medveščaku Záhreb) – výhra (3:2 po predĺžení doma proti Spartaku Moskva), jasne hovorí o tom, že hráči Donbassu Doneck sú v dobrej hernej forme a aj keď majú účasť v play-off takmer istú, tak podávajú skvelé výkony. Tento zápas je však pre nich len tretím januárovým zápasom a po 10dňovej pauze.

    Podarí sa hokejistom domácej Jugry zabojovať naplno a priblížiť tak svoj postup do play-off k reálnej hladine alebo Donbass Doneck utlmí domáce nádeje?
     
    Úvodné zostavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov (Kukin) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Tjuľapkin, Švidenko, Ďjakov, Putilov – Dixon, Buľanskij, Savinainen – Sitnikov, Žukov, Knjazev – Magogin, Kručinin, Gusev – Plotnikov, Chlyncev, Jacenko.

    HK Donbass Doneck: Leigton (Laco) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Varlamov, Zacharov.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Sergej Beljajev – Tornike Kuchava, Nikita Novikov.
     
    Vypočuli sme si hymny Ukrajiny a aj Ruska, zápas sa o malú chvíľku bude môcť začať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck, ktorí sa ihneď snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    00:35
    Z hranice pravého kruhu veľmi dobre pálil hosťujúci Piganovič, no gólman Kuznecov bol aj tentokrát v strehu a puk bez väčších problémov s prehľadom zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    01:02
    Hostia si v úvode prvej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť domáci útočník Knjazev.
     
    01:39
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Jakucenja, no jeho nekompromisná delovka bola napokon zblokovaná len mimo domácej brány. Gólman Kuznecov bol síce v strehu, no napokon zasahovať nemusel.
     
    02:01
    Leighton si tentokrát poriadne nerozumel so svojimi spoluhráčmi pri rozohrávke spoza svojej brány a puk takmer poslal do vyloženej šance domáceho Dixona. Ten ho však nedokázal dostatočne spracovať.
     
    02:38
    Domáci Savinainen sa snažil zaútočiť po ľavom krídle, no svojim rýchlym únikom napokon neoslnil, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali jasní postavenie mimo hry.
     
    03:03
    Dadonov si poriadne nerozumel so svojim spoluhráčom Podhradským a táto dvojica stratila puk, keďže ho nechala prejsť do stredného pásma. Následne naskočil na ľad vylúčený Knjazev, ktorý chcel založiť protiútok domácej Jugry, no už sa mu to nepodarilo.
     
    03:47
    Domáci Plotnikov sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no nepodarilo sa mu to. Domáci sa aj tentokrát previnili jasným postavením mimo hry.
     
    04:23
    Ukrajinský Donbass Doneck je v úvode prvej tretiny oveľa aktívnejším tímom. Po pravom krídle opäť potiahol puk Jakucenja, no pozorný domáci obranca Melart bol v strehu a pri domácej bráne upokojuje tempo hry.
     
    04:57
    Aj domáci gólman Kuznecov si na svoje konto pripísal veľmi riskantnú rozohrávku spoza svojej brány, po ktorej sa k puku dostal aktívny Nedorost. Ten však napokon už netrafil priestor domácej svätyne.
     
    05:12
    Jakucenja nadvakrát pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovky gólman Kuznecov videl veľmi dobre a puk bez väčších problémov zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    05:50
    Magogin sa s pukom rýchlo presúval po pravom krídle, následne tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho strelu gólman Leighton videl veľmi dobre a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    06:16
    Po krátkej komerčnej prestávke sme sa vrátili späť k tomuto zápasu. Puk mal vo svojej moci na pravej strane aktívny domáci útočník Plotnikov, no proti pozornej doneckej defenzívne už zakončovať nedokázal.
     
    06:53
    Varlamov nahodil puk na domácu bránu z pravej strany, no tam sa k nemu dstal len pozorný domáci obranca Melart, ktorý upokojuje tempo hry a snaží sa založiť útok Jugry.
     
    07:15
    Domáci útočník Savinainen sa po skvelej prihrávke od Buľanskeho dostal k zakončeniu na ľavej strane, keď sa dokázal pretlačiť cez troch hosťujúcich obrancov, no napokon len veľmi tesne minul priestor Leightonovej brány.
     
    07:36
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre ukrajinský Donbass Doneck. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dixon.
     
    08:02
    Podhradský nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Kuznecov videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    08:35
    Nedorost tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil dokázal gólman Kuznecov zblokovať mimo svojej brány. Následne sa k puku na pravej strane dostal Jakucenja, ktorý prihrával na Dadonova, no ten zakončovať proti domácemu Tjuľapkinovi už nedokázal.
     
    09:01
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť donecký obranca Jan Kolář.
     
    09:17
    Jugra dal gól!
    Hráči domácej Jugry sa v hre štyroch na štyroch dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Savinainena sa k puku v centrálnej časti dostal ARTJOM BUĽANSKIJ, ktorý svojou nekompromisnou strelou prekonal bezmocného gólmana Leightona. Puk sa usedlal k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Asistenciu si pripisuje Veli-Matti Savinainen.
     
    09:59
    Hokejisti domácej Jugry hrajú krátku presilovú hru, v ktorej sa snažia vsietiť aj svoj druhý gól v dnešnom zápase. Tentokrát sa však previnili len postavením mimo hry.
     
    10:23
    Donbass Doneck sa počas svojho oslabenia bráni veľmi dobre a nedáva domácej Jugre takmer žiadnu šancu na útočnú kombináciu. Tentokrát však z ľavej strany dobre pálil Sitnikov, no minul Leightonovu svätyňu.
     
    10:52
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hráči hosťujúceho Donecka. Tentokrát ho však pozorný Wirtanen len vyhodil do bezpečia.
     
    11:12
    Aj hosťujúci Donbass hrá už v plnom počte a dokázal sa teda počas svojho oslabenia ubrániť. Momentálne sú však pri puku hokejisti domácej Jugry.
     
    11:59
    Domáci Chlyncev sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no svojim dobrým švihom spoza obrancu Bartulisa napokon len minul priestor Leightonovej brány.
     
    12:38
    Jugra je po úvodnom vsietenom góle naozaj veľmi nabudená a snaží sa útočiť. Puk tentokrát po pravom krídle potiahol Dixon, no jeho rýchly únik vypichnutím puku zastavil pozorný Kolář.
     
    13:25
    Kašpar sa dostal do zakončenia na pravej strane, no napokon sa rozhodol len prihrávať na Robittailea. Táto dvojica momentálne roztáča ofenzívny kolotoč hosťujúceho Donecku v útočnom pásme.
     
    13:59
    Domáci gólman Kuznecov si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát po nekompromisnej delovke z ľavej strany od Kagarlickeho zachytil puk vo svojej výstroji a prerušil hru. Na rad prichádza krátka reklamná pauza.
     
    14:15
    Hostia sa dostali do fantastickej gólovej šance, no gólman Kuznecov vytiahol priam fantastický zákrok! Po tvrdej strele z centrálnej časti od Zacharova sa k dorážke na pravej strane dostal Kiiskinen, no jeho tvrdú strelu napokon gólman Kuznecov zachytil vo svojej lapačke!
     
    14:59
    Hokejisti Donecka sú momentálne pri puku v útočnom pásme a snažia sa takticky zaútočiť. Zatiaľ sa im však nedarí prekonať naozaj pozorného gólmana Kuznecova.
     
    15:24
    Po peknej prihrávke od Dadonova sa k puku za domácou bránou dostal Podhradský, no ten už nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Domáci Sokolov ho od puku včas odstavil.
     
    15:54
    Aj Leighton si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát ho strelou z ťažkého uhla na pravej strane ohrozil Buľanskij, no gólman ukrajinského Donecku bol aj tentokrát v strehu.
     
    16:11
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Dixon, no jeho delovka bola zblokovaná len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať v kruhu napravo od brány gólmana Leigtona.
     
    16:29
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Donbass Doneck. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou na Lukáša Kašpara odchádza sadnúť domáci obranca Ilari Melart.
     
    16:49
    Kašpar sa s pukom veľmi dobre uvoľnil na pravej strane a napokon pekným švihom aj zakončil. Gólman Kuznecov bol však dobre postavený a puk svojimi betónmi zblokoval na ochrannú sieť.
     
    17:13
    Piganovič napriahol svoju hokejku za pravým kruhom, no jeho delovku zablokoval svojim telom jeden z hráčov domácej Jugry. Následne sa domáci zásluhou Chvostova oslobodili.
     
    17:46
    Po fantastickej prihrávke od Kašpara z pravej strany sa k puku na ľavej strane dostal Robitaille, ktorý tvrdo pálil z prvej, no trafil len bočnú sieť domácej brány!
     
    18:16
    Laine sa dostal do zakončenia v medzikruží, no svojou tvrdou strelou napokon nedokázala prekonať betóny dobre postaveného gólmana Kuznecova.
     
    18:43
    Domáci hokejisti sa počas svojho oslabenia dokázali ubrániť a v týchto chvíľach sa snažia takticky zaútočiť. Po dobrom nahodení puku z ľavej strany od Guseva gólman Leighton pre istotu prerušil hru.
     
    19:17
    Fedotenko sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no svojim pekným švihom napokon len tesne minul priestor domácej brány. Kuznecov teda zasahovať nemusel.
     
    19:48
    V závere prvej tretiny uvidíme trestné strieľanie domáceho Knjazeva, ktorý bol v samostatnému úniku hákovaný hosťujúcim Robitailleom!
     
    19:48
    Domáci útočník Knjazev zvolil pomerne pomalé korčuľovanie pri trestnom strieľaní a strelu pomedzi Leightonove betóny. Ochranca doneckej svätyne bol však v strehu a puk zachytil pred svojimi betónmi!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola pomerne vyrovnaná, keďže oba tímy predvádzali dobrý výkon. V úvode boli o niečo aktívnejší hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck, ktorí mali dve presilové hry a dostali sa do niekoľkých vyložených šancí, no gólman Kuznecov bol jasne proti a puk nepustil za svoj chrbát. Prvý a zatiaľ jediný gól tohto zápasu padol z hokejky Artjoma Buľanskeho v 10. minúte tohto zápasu počas hry štyroch na štyroch, keď donecká defenzíva poriadne zaváhala. V závere prvej tretiny sme mohli vidieť aj trestné strieľanie v znení domáceho Knjazeva, no gólman Leighton bol v tomto mikrosúboji úspešnejší.

    Podarí sa hokejistom hosťujúceho Donbassu Doneck zabrať naplno a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnanie?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domácej Jugry, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    20:34
    Jugra dal gól!
    Domáci sa hneď v úvode druhej tretiny dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke od Dixona sa k puku na pravej strane dostal VELI-MATTI SAVINAINEN, ktorý svojou dobrou strelou z ťažkého uhla napokon poriadne prekvapil hosťujúceho gólmana Leightona. Asistenciu si pripisuje Stephen Dixon.
     
    21:23
    Nedorost sa dostal do dobrej gólovej šance na pravej strane, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa domácej brány. Gólman Kuznecov teda ani tentokrát zasahovať nemusel.
     
    21:57
    Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Bartulis, následne sa k dorážke dostal Kašpar, no gólman Kuznecov bol jasne proti a puk bez problémov vyrazil mimo svojej brány.
     
    21:57
    Na rad prichádza presilová hra pre domácu Jugru. Hosťujúci Lukáš Kašpar si odpyká dvojminútový trest za nedovolené bránenie na domáceho brankára Kuznecova.
     
    22:23
    Hostia sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre. Piganovič svojim telom zovrel Dixona pri mantineli, následne mu zobral puk a vyhodil ho do bezpečného stredného pásma.
     
    22:55
    Hráči domácej Jugry sú stále pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Zatiaľ sa im však proti pozornej doneckej defenzíve nedarí zakončovať.
     
    23:20
    Z hranice pravého kruhu dobre pálil domáci Sitnikov, no jeho tvrdý projektil gólman Leighton videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    24:00
    Hosťujúci Donbass Doneck sa počas svojho oslabenia dokázal ubrániť a momentálne hrá už v plnom počte. Domáca Jugra sa však stále snaží efektívne útočiť.
     
    24:24
    Magogin sa dostal k puku za hosťujúcou bránou, no napokon narazil na pozorného Wilsona, ktorý ho od puku odstavil. Hostia sa teda snažia zaútočiť.
     
    24:59
    Magogin sa dostal k puku na pravej strane, no napokon ho len nahodil na zadný mantinel, kde si ho prebrali hráči hosťujúceho Donbassu Doneck.
     
    25:24
    Po peknej prihrávke od Guseva sa k zakončeniu na pravej strane dostal Magogin, no gólman Leighton bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zblokoval mimo svojej brány.
     
    25:49
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Kuznecov, ktorý odhadol úmysel Piganoviča a na jeho strelu spoza brány dobre zareagoval svojimi betónmi.
     
    25:50
    Do brány hosťujúceho Donbassu Doneck nastupuje namiesto gólmana Michaela Leightona slovenský brankár Ján Laco!
     
    26:06
    Laco si na svoje konto pripísal hneď v úvode svojho účinkovania skvelý zákrok, keď po tvrdej strele z ľavej strany od Buľanskeho dokázal puk zachytiť vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    26:49
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil domáci Gusev, no jeho delovka bola napokon usmernená len na ochrannú sieť. Gólman Laco teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    27:10
    Domáci Knjazev sa dostla k puku v centrálnej časti a bol poriadne rozbehnutý, no napokon sa k nemu pristavil pozorný Kolář, ktorý ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    27:38
    Wirtanen sa snažil preveriť gólmana Kuznecova z centrálnej časti, no nepodarilo sa mu to. Následne z pravej strany pálil Laine, no domáci brankár Kuznecov zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    28:20
    Po peknej prihrávke od Jakucenju sa k puku na pravej strane dostal Nedorost, ktorý pálil z otočky, no napokon len veľmi tesne minul priestor domácej brány.
     
    28:56
    Puk sa momentálne nachádza v moci hráčov hosťujúceho Donecka, ktorí majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou. Domáci však intenzívne forčekujú.
     
    29:25
    Hostia mali k dispozícii početnú výhodu pri avízovanom vylúčení a vytvorili si peknú gólovú šancu. Po tvrdej strele z pravej strany od Buľanskeho však gólman Laco zachytil puk vo svojej výstroji!
     
    29:27
    Avízované vylúčenie hosťujúceho Dadonova, ktorý sa previnil podrazením sa v tejto chvíli stáva skutočným.
     
    29:56
    V úvode svojej presilovej hry sa hráčom domácej Jugry zatiaľ veľmi nedarí útočiť. Donbass Doneck sa bráni naozaj veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    30:30
    Maxim Jakucenja oslabuje hosťujúci Donbass Doneck na 10 minút. Obdržal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie, pravdepodobne sa škaredo vyjadroval na adresu hlavných rozhodcov.
     
    30:59
    Hokejisti domácej Jugry sú s pukom sa usadení v útočnom pásme, kde sa snažia skórovať, no nedarí sa im v tom. Po tvrdej strele od Sokolova gólman Laco opäť skvele zakročil svojimi betónmi.
     
    31:29
    Hokejisti Donbassu Doneck hrajú už v plnom počte. Jugra je síce stále pri puku, no svoj útok musí zakladať len spoza brány gólmana Kuznecova.
     
    31:58
    Domáci si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po ľavici gólmana Kuznecova.
     
    32:20
    Laco si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát poriadne vykorčuľoval zo svojej brány a nahodenie puku od Chvostova zachytil pod svojou lapačkou.
     
    32:59
    Hokejisti Donbassu Doneck sa s pukom síce dostali do útočného pásma, no len za cenu postavenia mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    33:06
    Laine si obkorčuľoval pravý kruh a z jeho hranice dobre zakončoval. Gólman Kuznecov však zasahovať nemusel, keďže puk ešte pred jeho bránou zblokoval na zadný mantinel jeden z jeho spoluhráčov.
     
    33:32
    Plynulosť hry v druhej tretine sa začína pomaly, ale isto kúskovať. Tentokrát puk nahadzoval domáci Dixon, no jeho projektil skončil len ako jasné zakázané uvoľnenie za bránou hosťujúceho Donbassu.
     
    34:11
    Po skvelej prihrávke od Ďjakova z pravej strany sa k puku na ľavej strane dostal Plotnikov, ktorý však nepálil z prvej a zbytočne prihrával do medzikružia. Tento úmysel domácich však hostia vystihli a puk zachytili na svojich hokejkách.
     
    34:57
    Wilson sa dostal za bránu svojho tímu a následne chcel založiť rýchly útok hostí, no nepodarilo sa mu to. Domáci forčeking napokon zapríčinil, že sa bude vhadzovať naľavo od brány hosťujúceho Donecka.
     
    35:26
    Puk sa v týchto chvíľach striedavo presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa ani jednéhmu z nich naozaj nedarí.
     
    35:59
    Žukov sa dostal k puku na pravej strane, následne ho nahodil na bránu hosťujúceho Donecka, no gólman Laco bol v strehu a spolu s Bartulisom poslal puk do bezpečia.
     
    36:25
    Donbass Doneck dal gól!
    Hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck dokázali vsietiť kontaktný gól počas avízovaného vylúčenia, a teda v šestici na ľade. Podhradský sa dostal k puku za pravým kruhom, tvrdo vystrelil, no jeho delovku ešte pred gólmanom Kuznecovom nechytateľne stečoval RANDY ROBITTAILE. Asistenciu si pripisuje Peter Podhradský.
     
    36:58
    Jugra dal gól!
    Po obrovskej chybe v doneckej defenzíve si hráči domácej Jugry prinavrátili svoj dvojgólový náskok! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Plotnikova sa k puku v centrálnej časti dostal IVAN CHLYNCEV, ktorý bol osamotený a svojou strelou si vychutnal nepresunutého gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Michail Plotnikov a Kirill Ďjakov.
     
    37:45
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance zásluhou Žukova, no ten napokon nedokázal prekonať gólmana Laca! Výrazne mu v tom pomohol obranca Wilson, ktorý prevzal puk pred bránkovou čiarou na svoju hokejku!
     
    38:08
    Dadonov sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho tvrdý projektil napokon skončil len v moci gólmana Kuznecova, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    38:58
    Dadonov si obkorčuľoval domácu bránu a následne skvelou prihrávkou našiel Jakucenju, no jeho tvrdý projektil gólman Kuznecov videl dobre a po svojom presune zblokoval puk svojimi betónmi do bezpečia.
     
    39:14
    Hokejisti domácej Jugry sú momentálne pri puku a snažia sa ešte niečo zaujímavé vymyslieť. Donecká defenzíva je však v týchto chvíľach naozaj proti.
     
    39:48
    Gólman Laco si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Jacenka zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola opäť pomerne vyrovnaná, keď sa oba tímy snažili niečo zaujímavé vymyslieť a napokon sa im to aj podarilo. Najskôr sa hneď v 21. minúte presadil domáci Savinainen, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Leightonovi žiadnu šancu. Od konca 26. minúty nastupuje do brány Donecka slovenský gólman Ján Laco. Ten privial do doneckých plachiet nový herný vietor, ktorý počas avízovaného vylúčenia v 37. minúte dokázal efektívnym tečom využiť Randy Robitaille. Už o 34 sekúnd neskôr sa však domáci dokázali opäť presadiť po góle Ivana Chlynceva, ktorý prekonal gólmana Laca.

    Podarí sa ukrajinskému Donbassu Doneck zabrať naplno a zdramatizovať tak tento zápas, alebo si domáca Jugra udrží zisk troch bodov?
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2700 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domácej Jugry, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli do obranného pásma, no následne sa snažia zaútočiť.
     
    40:51
    Domáci Sokolov potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne ho nahodil na zadný mantinel a snaží sa založiť útočnú kombináciu Jugry. Donecká defenzíva je však jasne proti.
     
    41:22
    Sitnikov bojoval o puk na ľavej strane proti Podhradskému, no úspešnejší bol napokon hosťujúci obranca, ktorý puk zachytil a zakladá útok Donbassu Doneck.
     
    41:58
    Bartulis nahadzoval puk spoza pravého kruhu na bránu gólmana Kuznecova, no ten napokon zasahovať nemusel, keďže puk letel len mimo jeho brány.
     
    42:20
    Kašpar potiahol puk po pravej strane až pred bránu domácej Jugry, následne zakončoval, no gólman Kuznecov zblokoval puk do bezpečia svojimi betónmi.
     
    42:57
    Hokejisti domácej Jugry si poriadne nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Kuznecovom.
     
    43:09
    Hosťujúci Wirtanen napriahol svoju hokejku na pravom krídle, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Kuznecova, ktorý dobre zakročil svojou lapačkou.
     
    43:44
    Bartulis si na svoje konto pripísal ďalší dobrý defenzívny zákrok, keď po rýchlom úniku domáceho Buľanskeho dobre zapracoval svojou hokejkou a následne upokojuje tempo hry v obrannom pásme.
     
    44:21
    Žukov sa snažil z centrálnej časti zakončovať na bránu Jána Laca, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Razin ho od puku včas odstavil a zakladá donecký rýchly útok.
     
    44:54
    Domáci Knjazev potiahol puk do útočného pásma cez stred, no následne narazil na pozorného Kiiskinena, ktorý ho od puku odstavil. Puk sa v týchto chvíľach dostáva do stredného pásma na hokejkách Donecka.
     
    45:25
    Po obrovskej chybe v domácej defenzíve sa k zakončeniu v medzikruží dostal Wirtanen, no ten svojou nekompromisnou delovkou napokon netrafil priestor poriadne odkrytej Kuznecovovej brány!
     
    45:59
    Na druhej strane sa do útoku dostal Buľanskij, no pozorná dvojica doneckých obrancov bola jasne proti a puk tomuto domácemu útočníkovi bez problémov uchmatla.
     
    46:12
    Gólman Laco si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď sa hodil na pravú stranu a svojimi rukami dokázal zblokovať do bezpečia strelu z ľavej strany od Jacenka!
     
    46:46
    Putilov nahodil puk z centrálnej časti na bránu hosťujúceho Donecka, no gólman Laco bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    47:15
    Ukrajinský Donbass Doneck má v týchto chvíľach poriadne problémy v defenzíve proti prvej útočnej formácii domácej Jugry. Gólman Laco však najskôr zblokoval nad svoju bránu delovku z pravej strany od Savinainena a následne si poradil aj s delovkou od Melarta spoza ľavého kruhu!
     
    47:55
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Fedotenko, no jeho projektil napokon gólman Kuznecov zblokoval mimo svojej brány. Doneck však ostáva v útočnom pásme.
     
    48:24
    Hostia sú v týchto chvíľach usadení v útočnom pásme, kde veľmi dobre útočia. Z ľavej strany veľmi dobre pálil Varlamov, no nedokázal prekonať betóny gólmana Kuznecova.
     
    48:58
    Spoza pravého kruhu v tejto chvíli nekompromisne pálil Bartulis, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len tesne nad bránou gólmana Kuznecova.
     
    49:13
    Na druhej strane sa do dobrej gólovej šance dostal Žukov, ktorý potiahol puk medzi kruhy a tvrdo pálil, no gólman Laco bol v strehu a puk svojimi betónmi zblokoval na ochrannú sieť.
     
    49:38
    Domáci Chvostov nekompromisne pálil z ľavej časti stredného pásma, no jeho delovku gólman Laco videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravej ruke.
     
    49:56
    Hosťujúci hokejisti si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v doneckom obrannom pásme.
     
    50:08
    Hosťujúci Jakucenja nahadzoval puk do útočného pásma, a ten sa napokon poodrážal až ku gólmanovi Kuznecovovi. Ten ho pre istotu ukryl pod svojou lapačkou.
     
    50:56
    Domáci hokejisti sú stále mierne aktívnejší ako ich dnešní súperi z ukrajinského Donecku. Ak sa nič vážne v tomto zápase nestane, tak domáca Jugra by si svoj náskok a tri body mala udržať.
     
    51:10
    Hosťujúci obrancovia predviedli opäť poriadne zaváhanie vo svojom obrannom pásme, po ktorom sa do vyloženej gólovej šance mohol dostať Žukov, no napokon nedokázal dostatočne spracovať puk.
     
    51:42
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Za nekompromisné seknutie po ľavej ruke Robitaiilea si na dve minúty odchádza sadnúť domáci Žukov.
     
    52:16
    Gólman Kuznecov si hneď v úvode oslabenia pripísal na svoje konto skvelý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia delovku z pravej strany od Wilsona. Následne sa snažil zakončovať aj Dadonov, no hra sa kvôli spadnutej prilbe gólmana Kuznecova prerušila.
     
    52:58
    Hostia sú pri puku a stále sa snažia útočiť. Domáca defenzíva je však stále pozorná. Tentokrát sa k puku dostal aktívny Tjuľapkin, ktorý puk vyhodil do bezpečia.
     
    53:24
    Kagarlickij potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma a následne aj dobre zakončoval, no jeden z domácich obrancov jeho projektil zblokoval na zadný mantinel.
     
    53:49
    Hokejisti domácej Jugry hrajú už v plnom počte a vo svojom oslabení sa teda dokázali bez problémov ubrániť. Uvidíme však, čo sa im podarí vymyslieť tentokrát, keď sú pri puku a útočia.
     
    54:23
    Hostia sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine a snažia sa zaútočiť, no momentálne sa im nedarí prejsť cez pozorný domáci forčeking.
     
    54:58
    Nedorost potiahol puk po pravom krídle až k zadnému mantinelu, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Starosta, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    55:24
    Melart potiahol puk do útočného pásma cez stred, následne prihrával na pravé krídlo pred Dixona, no ten už zakončovať nedokázal proti pozornej hosťujúcej defenzíve.
     
    55:58
    Wilson zakončoval z pravej strany, no jeho tvrdá strela skončila len za bránou domácej Jugry. Kuznecov teda zasahovať nemusel. Pri puku sú jeho spoluhráči z obrany.
     
    56:36
    Chlyncev sa snažil zaviezť puk po ľavom krídle do útočného pásma, no napokon bol dobre bránený, a tak ho len nahadzoval. Momentálne ho štvrtá domáca formácia drží v útočnom pásme a dobre útočí.
     
    57:16
    Piganovič nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na hrudi gólmana Kuznecova, ktorý zblokoval puk do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    57:50
    Dadonov sa snažil zaútočiť cez stred, no napokon narazil na pozorného Starostu, ktorý mu puk vypichol a do útoku posiela opäť hráčov domácej Jugry.
     
    58:24
    Kašpar potrápil domácu defenzívu za bránou gólmana Kuznecova, následne však už nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Od puku ho odstavil aktívny Melart.
     
    58:40
    Tréner ukrajinského Donbassu Doneck poslal svojich zverencov hrať powerplay v šestici! Gólman Ján Laco teda ostáva na striedačke.
     
    59:21
    Donecký tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:45
    Hokejistom hosťujúceho Donbassu Doneck sa v ich powerplay poriadne nedarí. Jugra forčekuje veľmi dobre a nedáva svojim súperom šancu na založenie útoku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme už góly nevideli, no môžeme povedať, že aj posledná tretina priniesla naozaj zaujímavý hokej. V úvodných minútach boli opäť aktívnejší hokejisti domácej Jugry, no tí nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Jána Laca v doneckej bráne. V závere tretiny pridali na obrátkach hokejisti Donbassu Doneck, no gólman Alexander Kuznecov im dnes robil naozaj poriadne problémy a za svoj chrbát nepustil už žiaden ďalší gól. Hosťom napokon nepomohla ani hra v šestici v závere zápasu.

    Jugra Chanty-Mansijsk si teda na svoje konto pripisuje ďalšie jasné tri body a už piatu výhru v rade, čím sa pre tento tím zvyšujú šance na účasť v play-off. Donbass Doneck sa po desaťdňovej pauze predviedol v nie veľmi dobrom svetle, no play-off má už neohrozene zaručenú.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:18:00)

    Góly a asistencie: 10. Buľanskij (Savinainen), 21. Savinainen (Dixon), 37. Chlyncev (Plotnikov, Ďjakov) – 37. Robittaile (Podhradský)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov (Kukin) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Tjuľapkin, Švidenko, Ďjakov, Putilov – Dixon, Buľanskij, Savinainen – Sitnikov, Žukov, Knjazev – Magogin, Kručinin, Gusev – Plotnikov, Chlyncev, Jacenko.
    HK Donbass Doneck: Leigton (26. Laco) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Varlamov, Zacharov.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Sergej Beljajev – Tornike Kuchava, Nikita Novikov

    Diváci: 2700