Omsk – S.Moskva 4:1 (kon.) | Barys – Záhreb 1:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Doneck 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 5:3 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 3:5 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
HK Donbass Doneck
Štvrtok 16.01.2014, 14:00 • Arena-Jugra, Jugra (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme už góly nevideli, no môžeme povedať, že aj posledná tretina priniesla naozaj zaujímavý hokej. V úvodných minútach boli opäť aktívnejší hokejisti domácej Jugry, no tí nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Jána Laca v doneckej bráne. V závere tretiny pridali na obrátkach hokejisti Donbassu Doneck, no gólman Alexander Kuznecov im dnes robil naozaj poriadne problémy a za svoj chrbát nepustil už žiaden ďalší gól. Hosťom napokon nepomohla ani hra v šestici v závere zápasu.

    Jugra Chanty-Mansijsk si teda na svoje konto pripisuje ďalšie jasné tri body a už piatu výhru v rade, čím sa pre tento tím zvyšujú šance na účasť v play-off. Donbass Doneck sa po desaťdňovej pauze predviedol v nie veľmi dobrom svetle, no play-off má už neohrozene zaručenú.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:18:00)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Hokejistom hosťujúceho Donbassu Doneck sa v ich powerplay poriadne nedarí. Jugra forčekuje veľmi dobre a nedáva svojim súperom šancu na založenie útoku.
     
    59:21
    Donecký tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:40
    Tréner ukrajinského Donbassu Doneck poslal svojich zverencov hrať powerplay v šestici! Gólman Ján Laco teda ostáva na striedačke.
     
    58:24
    Kašpar potrápil domácu defenzívu za bránou gólmana Kuznecova, následne však už nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Od puku ho odstavil aktívny Melart.
     
    57:50
    Dadonov sa snažil zaútočiť cez stred, no napokon narazil na pozorného Starostu, ktorý mu puk vypichol a do útoku posiela opäť hráčov domácej Jugry.
     
    57:16
    Piganovič nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na hrudi gólmana Kuznecova, ktorý zblokoval puk do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    56:36
    Chlyncev sa snažil zaviezť puk po ľavom krídle do útočného pásma, no napokon bol dobre bránený, a tak ho len nahadzoval. Momentálne ho štvrtá domáca formácia drží v útočnom pásme a dobre útočí.
     
    55:58
    Wilson zakončoval z pravej strany, no jeho tvrdá strela skončila len za bránou domácej Jugry. Kuznecov teda zasahovať nemusel. Pri puku sú jeho spoluhráči z obrany.
     
    55:24
    Melart potiahol puk do útočného pásma cez stred, následne prihrával na pravé krídlo pred Dixona, no ten už zakončovať nedokázal proti pozornej hosťujúcej defenzíve.
     
    54:58
    Nedorost potiahol puk po pravom krídle až k zadnému mantinelu, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Starosta, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    54:23
    Hostia sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine a snažia sa zaútočiť, no momentálne sa im nedarí prejsť cez pozorný domáci forčeking.
     
    53:49
    Hokejisti domácej Jugry hrajú už v plnom počte a vo svojom oslabení sa teda dokázali bez problémov ubrániť. Uvidíme však, čo sa im podarí vymyslieť tentokrát, keď sú pri puku a útočia.
     
    53:24
    Kagarlickij potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma a následne aj dobre zakončoval, no jeden z domácich obrancov jeho projektil zblokoval na zadný mantinel.
     
    52:58
    Hostia sú pri puku a stále sa snažia útočiť. Domáca defenzíva je však stále pozorná. Tentokrát sa k puku dostal aktívny Tjuľapkin, ktorý puk vyhodil do bezpečia.
     
    52:16
    Gólman Kuznecov si hneď v úvode oslabenia pripísal na svoje konto skvelý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia delovku z pravej strany od Wilsona. Následne sa snažil zakončovať aj Dadonov, no hra sa kvôli spadnutej prilbe gólmana Kuznecova prerušila.
     
    51:42
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Za nekompromisné seknutie po ľavej ruke Robitaiilea si na dve minúty odchádza sadnúť domáci Žukov.

    Góly a asistencie: 10. Buľanskij (Savinainen), 21. Savinainen (Dixon), 37. Chlyncev (Plotnikov, Ďjakov) – 37. Robittaile (Podhradský)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuznecov (Kukin) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Tjuľapkin, Švidenko, Ďjakov, Putilov – Dixon, Buľanskij, Savinainen – Sitnikov, Žukov, Knjazev – Magogin, Kručinin, Gusev – Plotnikov, Chlyncev, Jacenko.
    HK Donbass Doneck: Leigton (26. Laco) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Kagarlickij, Robitaille, Kašpar – Kiiskinen, Varlamov, Zacharov.

    Rozhodca: Jakov Dejev, Sergej Beljajev – Tornike Kuchava, Nikita Novikov

    Diváci: 2700