Nórsko U20 – Nemecko U20 3:4 (kon.)
koniec
Nórsko U20
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Nemecko U20
Piatok 03.01.2014, 16:00 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    59:30
    Asi definitívne mohol o nemeckom víťazstve rozhodnúť Dominik Kahun, ale z pravého kruhu bez prípravy len vyprášil betóny presúvajúceho sa gólmana Svendsena, ktorý udržal puk vo výstroji a udržal chatrné nádeje svojho tímu! Nórsko si berie time-out.
     
    53:30
    Výborne gólman Cüpper! Zabránil istej pohrome, keď zlikvidoval svojimi betónmi rany Jorgena Karteruda a Andreasa Klavestada z bezprostrednej blízkosti!
     
    50:23
    Teraz z toho mohol byť ale gól! Nepríjemnú jedovku vyslal z medzikružia Sven Ziegler, ktorého ranu do horného rohu vytesnil lapačkou nad brvno fantastickým zákrokom gólman Svendsen. Martin Ronnild (NOR) zbytočne fauloval v útočnom pásme a dostal 2 minúty za držanie protihráča.
     
    48:43
    Nemecko je pri chuti, gólman Svendsen vychytal ďalšieho protihráča, ktorý na neho uháňal úplne sám, keď sa nenechal nachytať medzi svoje betóny. Vzápätí dostal dvojminútový trest Tallak Lyngseth (NOR) za sekanie.
     
    47:41
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je studená sprcha pre biele medvede z Nórska, Nemci bleskovo otáčajú nepriaznivý vývoj zápasu! Ich fanúšikov rozjasal LEON DRAISAITL, ktorému sa v dnešnom zápase veľmi darí, keď svoju druhú trefu vsietil tak, že si nakorčuľoval medzi kruhy a z náprahu udrel do puku, ktorý doplachtil až do ľavého horného rohu brány Joachima Svendsena! Bez asistencie.
     
    46:25
    Nemecko dalo gól!
    K veľkej radosti nemeckých fanúšikov v Malmö Isstadion znova platí nerozhodný stav! Nóri sa dostali pod obrovský tlak, pri ktorom sa puk odrazil k Markusovi EISENSCHMIDOVI, ktorý si dokonale vynahradil to, že schytal nepríjemnú ranu pukom v 2. tretine, a peknou strelou zápästím trafil priestor pri pravej Svendsenovej tyči! Asistencie: Patrick Klopper.
     
    39:55
    Magnus Fischer (NOR) obdržal od rozhodcov dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    34:48
    Nórsko U20 dáva gól! Nemci svojmu vylúčenému spoluhráčovi Laubemu skutočne nepoďakujú, kvôli jeho skratu už prehrávajú! Puk putoval okolo nemeckej brány po osi Erlend Lesund – Jens Tønjum – TIM ROBIN JOHNSGARD, pričom posledný menovaný doklepol do siete z bezprostrednej blízkosti vyrazený puk od Cüpperových betónov! Asistencie: Jens Tønjum, Erlend Lesund.
     
    28:26
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na lavici hanby zamieril na dve minúty Christoffer Rasch (NOR) za podrazenie.
     
    27:09
    Tim Bender (GER) dostal 2 minúty za zdržiavanie hry. Predtým od modrej čiary vyprášili Cüpperove betóny od modrej čiary Erlend Lesund a Mattias Norstebo.
     
    25:17
    Janik Möser (GER) – 2 minúty – podrazenie.
     
    23:58
    Nórsko U20 dáva gól! Malmö Isstadionom sa rozlieha gólový song "Heja, Norge!", Je druhýkrát vyrovnané! Nóri si po vhadzovaní niekoľkokrát vymenili puk, Didrik Svendsen priťukol medzi kruhmi na SIMENA NIELSENA, ktorý krásnou strelou švihom vymietol ľavý horný roh bránky Marvina Cüppera! Asistencie: Didrik Svendsen, Magnus Nilsen.
     
    16:10
    So svojou troškou do mlyna prispel aj rodák z Českej republiky Dominik Kahun, ktorý z vrcholu ľavého kruhu mieril veľmi dobre ku vzdialenejšej tyčke, ale vzduchom preletela rýchla lapačka gólmana Svendsena.
     
    07:50
    Nemecko dalo gól!
    Bleskový obrat predviedli Nemci, teraz už majú na svojej strane tesné vedenie! Pri hre 4 na 4 sa na ľade objavilo viac voľného priestoru, čoho po nahrávke Dominika Kahuna dokonale využil LEON DRAISAITL, ktorý si medzi kruhy zrovnal puk na palicu a zamieril zápästím presne k ľavej Svendsenovej tyčke, čím nechal zabudnúť na dva tresty do konca zápasu z predošlého priebehu turnaja! Asistencie: Dominik Kahun.
     
    07:05
    Tak to bola gólovka hráčov v bieločiernych dresoch! Úplne sám unikal za nórsku obranu k Svendsenovej bráne Leon Draisaitl, ale najväčšia hviezda Nemcov napálila len betóny opory Nórov!
     
    06:22
    Frederik Tiffels (GER) a Ludvig Hoff (NOR) si to rozdali po prerušení hry v pästnom súboji a dostali 2 minúty za hrubosť. Prvý menovaný predtým neúspešne dorážal po vyrazenej rane Leona Draisaitla.
     
    05:35
    Nemecko dalo gól!
    A je vyrovnané! Nemci predviedli rýchlu kombináciu, ktorá síce obranný blok súpera nerozhýbala, ale v blízkosti modrej čiary praskol do puku SVEN ZIEGLER a trafil sa presne k pravej tyčke márne sa naťahujúceho gólmana Svendsena! Asistencie: Maximilian Kammerer, Fabio Wagner.
     
    04:35
    Nórsko je na koni a aj naďalej je nebezpečné. Teraz dokonca zachránila Nemcov od druhej pohromy tyčka, ktorá po strele zo strany zacinkali za Cüpperovými chrbtom!
     
    03:32
    Nórsko U20 dáva gól! Tak to je ľadová sprcha prw Nemcov, ktorí dnes potrebujú nutne vyhrať! Ich súper zo Škandinávskeho poloostrova sa usadil v útočnom pásme, kde z kombinácie dvojice Markus Soberg – Ludvig Hoff profitoval JORGEN KARTERUD, jeho rana z priestoru medzi kruhmi zapadla za bezmocného gólmana Cüppera! Asistencie: Ludvig Hoff, Markus Soberg.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 4. Karterud (Hoff, Soberg), 24. Nielsen (Svendsen, Nilsen), 35. Johnsgard (Tønjum, Lesund) – 6. Ziegler (Kammarer, Wagner), 8. Draisaitl (Kahun), 47. Eisenchmid (Klopper), 48. Draisaitl


    Nórsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.
    Nemecko U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Teffels, Kahun – Tuomie, Laub, Eisenschmid (A) – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Klopper.

    Rozhodca: Antti Boman (FIN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joonas Saha (FIN)