Nórsko U20 – Nemecko U20 3:4 (kon.)
koniec
Nórsko U20
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Nemecko U20
Piatok 03.01.2014, 16:00 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    To je odo mňa na dnes všetko, dopísania priatelia. (20:37:30)
     
    Duel plný zvratov je na konci. Sledovali sme zaujímavé stretnutie, ktoré na ľade Malmö Isstadion ovládli Nemci po výsledku 4:3 a vynútili si rozhodujúci tretí zápas, ktorý v nedeľu 5. januára rozhodne o záchrane v elitnej skupine majstrovstiev sveta dvadsaťročných.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Po súboji v rohu klziska sa opäť prerušuje, Nóri dnes víťazstvo nezaknihujú.
     
    59:46
    Nórsko vyhodilo len na icing a Magnus Haugen dokonale dokumentuje jeho aktuálne psychické rozpoloženie tvrdým úderom do plexiskla. Buly po ľavej ruke gólmana Svendsena.
     
    59:30
    Asi definitívne mohol o nemeckom víťazstve rozhodnúť Dominik Kahun, ale z pravého kruhu bez prípravy len vyprášil betóny presúvajúceho sa gólmana Svendsena, ktorý udržal puk vo výstroji a udržal chatrné nádeje svojho tímu! Nórsko si berie time-out.
     
    58:17
    Nóri majú mohutný tlak a dráma na Malmö Isstadion vrcholí. Fanúšikom sa to pochopiteľne páči a z tribún sa ozýva potlesk. Magnus Haugen pálil z vrcholu ľavého kruhu, ale jeho strela bola zrazená do ochrannej siete.
     
    57:40
    Nóri sympaticky neskladajú zbrane a predvádzajú bojovnosť, ktorá ich zdobí po celý doterajší priebeh turnaja. Z otočky pálil po obkrúžení brány v pravom kruhu Jens Tønjum, ale len do Cüpperovho náručia.
     
    57:10
    Hrá sa teraz hore – dole, čo pochopiteľne vyhovuje viac Nemcom, ktorí držia stále tesný náskok.
     
    56:05
    Christoffer Rasch si to neohrozene namieril medzi presilu protihráčov a málom slávil so svojím prienikom úspech. Medzi kruhmi strieľal z pádu do Cüpperových betónov.
     
    55:25
    Nemeckí mladíci majú puk na svojich paliciach, ale teraz sa trápia s rozohrávkou, ktorú im nórski útočníci neúnavne napadajú.
     
    54:55
    Červená ofenzívna lavína Nórov už je v útočnom pásme, kde si kombináciou robí priestor pre ohrozenie gólmana Marvina Cüppera. Zatiaľ bez úspechu.
     
    54:00
    Nemci sa sústreďujú predovšetkým na starostlivú defenzívu. Nechcú sa dopustiť zbytočnej chyby, po ktorej by mohol ich severský súper znovu vyrovnať.
     
    53:30
    Výborne gólman Cüpper! Zabránil istej pohrome, keď zlikvidoval svojimi betónmi rany Jorgena Karteruda a Andreasa Klavestada z bezprostrednej blízkosti!
     
    52:35
    Nórsko prečkalo veľmi ťažké chvíle, za čo môže vďačiť predovšetkým gólmanovi Svendsenovi, ktorý udržal svoj ​​tím nad vodou. Teraz už sa musia brániť Nemci.
     
    51:28
    Nemecko už kombinuje v presilovkovom postavení. Ostrú ranu vyslal jeden z hráčov od modrej čiary, ale gólman Svendsen si poradil svojimi betónmi.
     
    51:04
    Nórsko odrazilo útočný výpad súpera a rýchlo vyhodilo.
     
    50:23
    Teraz z toho mohol byť ale gól! Nepríjemnú jedovku vyslal z medzikružia Sven Ziegler, ktorého ranu do horného rohu vytesnil lapačkou nad brvno fantastickým zákrokom gólman Svendsen. Martin Ronnild (NOR) zbytočne fauloval v útočnom pásme a dostal 2 minúty za držanie protihráča.
     
    49:55
    Nemci sa v početnej prevahe trápia. Vôbec sa im nedarí získať puk na dlhšiu dobu do svojej moci a nasťahovať sa s ním na dostrel gólmana Svendsena. Nórsko sa veľmi dobre bráni.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 4. Karterud (Hoff, Soberg), 24. Nielsen (Svendsen, Nilsen), 35. Johnsgard (Tønjum, Lesund) – 6. Ziegler (Kammarer, Wagner), 8. Draisaitl (Kahun), 47. Eisenchmid (Klopper), 48. Draisaitl


    Nórsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.
    Nemecko U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Teffels, Kahun – Tuomie, Laub, Eisenschmid (A) – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Klopper.

    Rozhodca: Antti Boman (FIN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joonas Saha (FIN)