Nórsko U20 – Nemecko U20 3:4 (kon.)
koniec
Nórsko U20
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Nemecko U20
Piatok 03.01.2014, 16:00 • Malmö Isstadion • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:02
    Nóri vyhrali úvodné vhadzovanie v stredovom kruhu. Ich fanúšikovia to kvitujú skandovaním "Norge!".
     
    00:24
    Nemci získali puk a okamžite sa s ním nasťahovali do útočného pásma. Rana od ľavého mantinelu bola dosť nepresná, puk končí v ochrannej sieti.
     
    00:35
    Ludvig Hoff sa prebíjal cez obranu až k nemeckej bráne a bol poslaný na ľad. Rozhodca ale vylučovať nebude, jeho píšťalka zostáva nemá.
     
    01:05
    Hrá sa hore – dole, puk sa rýchlo sťahuje po ľadovej ploche sem a tam. Neúspešný útok pred chvíľou predviedlo Nemecko, teraz si o moc lepšie nepočínali ani severania.
     
    01:35
    Tim Bender od ľavého mantinelu nastrelil len ľavý Svendsenov betón. Vzápätí pálil z medzikružia aj Dominik Kahun, ale len do výstroje nórskeho gólmana, ktorý prerušil hru.
     
    02:30
    Hrá sa teraz v rýchlom tempe a obaja gólmani sa rozhodne nenudia. Zapotil sa najmä Marvin Cüpper, ktorý betónmi vyrážal od prednej tyčky strely Christoffera Rascha a Tima Robina Johnsgarda.
     
    03:32
    Nórsko U20 dáva gól! Tak to je ľadová sprcha prw Nemcov, ktorí dnes potrebujú nutne vyhrať! Ich súper zo Škandinávskeho poloostrova sa usadil v útočnom pásme, kde z kombinácie dvojice Markus Soberg – Ludvig Hoff profitoval JORGEN KARTERUD, jeho rana z priestoru medzi kruhmi zapadla za bezmocného gólmana Cüppera! Asistencie: Ludvig Hoff, Markus Soberg.
     
    04:35
    Nórsko je na koni a aj naďalej je nebezpečné. Teraz dokonca zachránila Nemcov od druhej pohromy tyčka, ktorá po strele zo strany zacinkali za Cüpperovými chrbtom!
     
    05:35
    Nemecko dalo gól!
    A je vyrovnané! Nemci predviedli rýchlu kombináciu, ktorá síce obranný blok súpera nerozhýbala, ale v blízkosti modrej čiary praskol do puku SVEN ZIEGLER a trafil sa presne k pravej tyčke márne sa naťahujúceho gólmana Svendsena! Asistencie: Maximilian Kammerer, Fabio Wagner.
     
    06:22
    Frederik Tiffels (GER) a Ludvig Hoff (NOR) si to rozdali po prerušení hry v pästnom súboji a dostali 2 minúty za hrubosť. Prvý menovaný predtým neúspešne dorážal po vyrazenej rane Leona Draisaitla.
     
    07:05
    Tak to bola gólovka hráčov v bieločiernych dresoch! Úplne sám unikal za nórsku obranu k Svendsenovej bráne Leon Draisaitl, ale najväčšia hviezda Nemcov napálila len betóny opory Nórov!
     
    07:50
    Nemecko dalo gól!
    Bleskový obrat predviedli Nemci, teraz už majú na svojej strane tesné vedenie! Pri hre 4 na 4 sa na ľade objavilo viac voľného priestoru, čoho po nahrávke Dominika Kahuna dokonale využil LEON DRAISAITL, ktorý si medzi kruhy zrovnal puk na palicu a zamieril zápästím presne k ľavej Svendsenovej tyčke, čím nechal zabudnúť na dva tresty do konca zápasu z predošlého priebehu turnaja! Asistencie: Dominik Kahun.
     
    08:15
    Nórsko sa drží v útočnom pásme a snaží sa o rýchlu odpoveď, ale obrana Nemcov je teraz pevná ako skala. Naopak sú to oni, kto môže ísť po zisku puku vpred.
     
    09:15
    V značne preriedených tribúnach Malmö Isstadionu sledujeme vyrovnanú a bojovnú partiu. Oba tímy sa so železnou pravidelnosťou striedajú pri puku a kombinujú pri súperovej bráne.
     
    10:10
    Christoffer Rasch tvrdo vypálil z pravej strany, ale na prednej tyčke si vylámal zuby na betónoch gólmana Cüppera. Nórsko pokračuje v nápore.
     
    11:00
    Hrá sa dlho bez prerušenia. Po rane Parkera Tuomieho, ktorú gólman Svendsen vyrazil pred seba, v páde nepresne dorážal Markus Eisenschmid.
     
    12:05
    Nemci opäť útočia, ktorí založili po zisku puku rýchly protiútok. Polovysokú strelu z úctivej vzdialenosti ale gólman Svendsen dobre videl a schoval puk v lapačke.
     
    13:25
    Hralo sa dlho bez prerušenia. Nóri ustáli chvíľkový nemecký tlak a sami poriadne prevetrali zadné rady svojho súpera. Na konci pohľadnej a rýchlej kombinácie stál Andreas Klavestad, ktorého ranu od modrej čiary chytil gólman Cüpper.
     
    14:30
    Severania sú aj naďalej aktívnejším mužstvom, Nemci po dobrej fáze hry, kedy sa im darilo, sa musia sústrediť predovšetkým na obranu.
     
    15:09
    Leon Draisaitl teraz predviedol niečo zo svojho hokejového umenia, keď sa z kruhu prešmykol okolo obrancov súpera a zblízka v páde vyprášilo betóny gólmana Svendsen. Bol faulovaný, dve minúty dostal za sekanie Tallak Lyngseth (NOR)
     
    15:35
    Gólman Svendsen neudržal vo svojej výstroji prudkú ranu od modrej čiary a k dorážkam sa tlačil opäť veľmi aktívny nemecký kapitán Leon Draisaitl. Betóny nórskeho muža s maskou ale neprepálil.
     
    16:10
    So svojou troškou do mlyna prispel aj rodák z Českej republiky Dominik Kahun, ktorý z vrcholu ľavého kruhu mieril veľmi dobre ku vzdialenejšej tyčke, ale vzduchom preletela rýchla lapačka gólmana Svendsena.
     
    16:40
    Dominik Tiffels dostal presný pas do ľavého kruhu a jeho delovka zadunela len do betónov Joachima Svendsena, ktorý sa stihol v bránkovisku rýchlo presunúť.
     
    17:44
    Nemecko dvakrát zakončilo po rýchlych útočných výpadoch, ale ich snahe zakaždým chýbala väčšia presnosť, keď puk netrafil bránku gólmana Svendsena.
     
    18:17
    Teraz vidíme útočné snaženie severanov, ktorí získali na svoju stranu chvíľkovú územnú prevahu a tlačia Nemcov v hĺbke ich obranného pásma.
     
    19:13
    Nóri majú stále navrch a gólman Cüpper sa musí mať neustále na pozore. Jeho obrana je ale pozorná, navyše keď už súper zakončí, strely dobre blokuje. Z hľadiska sa ozývajú fanúšikovia svojimi rapkáčmi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Na Malmö Isstadion je za nami úvodná dvadsaťminútovka. Na to, že sa jedná o zápas, v ktorom sa bojuje o udržanie elitnej skupiny, tak sledujeme pomerne zaujímavý hokej. Nórsko poslal do vedenia strelecky aktívny Jorgen Karterud, ale Nemecko sa vzchopilo a po trefách Svena Zieglera a Leona Draisaitla rýchlo otočilo. Pred prostrednou časťou, ktorá začne približne o 16:45, vedie nad Nórskom 2:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Aktívny Jorgen Karterud si spracoval puk na svoju hokejku a z priestoru ľavého kruhu vystrelil. Gólman Svendsen mal dobrý výhľad a puk vyrazil.
     
    20:56
    Jeden z Nórov tvrdo vypálil od modrej čiary a trafil Markusa Eisenschmida pred sebou, ktorý to schytal zrejme priamo medzi nohy a veľmi ťažko sa dvíhal z ľadu.
     
    21:47
    Čierne orlice pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Na nórsku bránu vyslali ďalšiu ranu, ale brankár Svendsen opäť ukázal, že je svojmu tímu veľkou oporou. Puk ukryl v náruči a prerušil hru, po čom sa u neho strhla menšia mela.
     
    22:45
    Nemecko znovu rozbehlo v útočnom pásme svoj ​​prihrávkový kolotoč a gólman Svendsen sa znova pretiahol. Od modrej čiary pálil na jeho betóny Janik Moser.
     
    23:25
    Endre Medby bol osamotený v útočnom pásme, skúsil zaskočiť gólmana Cüppera strelou k prednej tyčke. Nemecký muž s maskou sa prekvapiť nenechal a pri prvej tyče chytil puk.
     
    23:58
    Nórsko U20 dáva gól! Malmö Isstadionom sa rozlieha gólový song "Heja, Norge!", Je druhýkrát vyrovnané! Nóri si po vhadzovaní niekoľkokrát vymenili puk, Didrik Svendsen priťukol medzi kruhmi na SIMENA NIELSENA, ktorý krásnou strelou švihom vymietol ľavý horný roh bránky Marvina Cüppera! Asistencie: Didrik Svendsen, Magnus Nilsen.
     
    25:17
    Janik Möser (GER) – 2 minúty – podrazenie.
     
    25:35
    Gólman Cüpper vyrazil ranu Andreasa Klavestada, ktorá na neho vyletela z ľavého kruhu, a Nemci môžu vyviezť puk do bezpečnejšieho priestoru ihriska.
     
    26:06
    Pri vlastnom oslabení zahrozil Markus Eisenschmid, ktorý si nakorčuľoval až medzi kruhy a tvrdou ranou vyprášilo betóny gólmana Svendsen uprostred bránkoviska!
     
    27:09
    Tim Bender (GER) dostal 2 minúty za zdržiavanie hry. Predtým od modrej čiary vyprášili Cüpperove betóny od modrej čiary Erlend Lesund a Mattias Norstebo.
     
    28:10
    Znovu sa podarilo čiernym orliciam presunúť puk do stredného pásma. Zatiaľ sa bráni úplne bez problémov, Škandinávcom sa v presilovke naopak vôbec nedarí
     
    28:26
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na lavici hanby zamieril na dve minúty Christoffer Rasch (NOR) za podrazenie.
     
    28:30
    A hneď z toho bolo zakončenie Nemecka. Ihneď po buly šľahol do puku v blízkosti modrej čiary Dominik Tiffels a mieril dobre pod hornú tyčku, lenže gólman Svendsen znovu povolal do akcie svoju vrtkavú lapačku
     
    29:00
    Dominik Tiffels zachytil puk v strednom pásme, keď Nóri zle rozohrali, a ihneď sa hrnul do útočného pásma, ale bol zastavený postavením mimo hry.
     
    29:26
    Nemci v pásme, kde kombinujú.
     
    29:55
    Leon Draisaitl je dnes pri chuti a miesto zbieranie trestných minút sa prezentuje hokejovými parádičkami. Od modrej čiary tvrdo vystrelil, ale jeho projektil bol zrazený do rohu pásma.
     
    30:49
    Mladíci zo zeme preslávenej fjordami sa teraz musia s vypätím všetkých síl brániť. Dvakrát v krátkom časovom slede získali puk, ale vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
     
    31:15
    Frederik Tiffels dvakrát v krátkom časovom slede zakončil. Prvýkrát z pravého kruhu, druhýkrát od modrej čiary. V oboch prípadoch trafil len Svendsenove betóny.
     
    31:55
    Janik Möser zdatne sekundoval svojim spoluhráčom, keď vypálil od modrej čiary. Gólman Svendsen mal nezakrytý výhľad a jeho projektil si doslova vychutnal, keď puk ukryl v náručí, čím prerušil hru. Nemci majú veľký tlak.
     
    32:51
    Neuveriteľný skrat teraz predviedol Lukas Laub (GER), ktorému sa zatmelo pred očami a za nórskou bránou zostrelil Erlend Lesunda. Úplne zaslúžene dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu. Nórsky obranca by mal byť v poriadku, tribúny mu tlieskajú.
     
    33:25
    Poriadne tak zavaril v kľúčovom zápase svojim spoluhráčom, ktorí hrajú oslabenie 5 minút 4 proti 5. Teraz vyhodili cez celé ihrisko.
     
    34:00
    Nórsko sa nasťahovalo postupným útokom do útočného pásma až do pred bránkového priestoru, strieľal Christoffer Rasch, ktorý nenašiel medzierku medzi Cüpperovými betónmi.
     
    34:28
    Nemci čelia mohutnému tlaku a gólman Cüpper musel zasahovať svojimi betónmi proti ranám Erlend Lesunda a Andreasa Klavestada od modrej čiary.
     
    34:48
    Nórsko U20 dáva gól! Nemci svojmu vylúčenému spoluhráčovi Laubemu skutočne nepoďakujú, kvôli jeho skratu už prehrávajú! Puk putoval okolo nemeckej brány po osi Erlend Lesund – Jens Tønjum – TIM ROBIN JOHNSGARD, pričom posledný menovaný doklepol do siete z bezprostrednej blízkosti vyrazený puk od Cüpperových betónov! Asistencie: Jens Tønjum, Erlend Lesund.
     
    35:35
    Nórsko je pri chuti a aj naďalej búši do obranného bloku Nemcov, ktorí sa stále musia brániť v početnej nevýhode.
     
    36:38
    Nemci dvakrát v krátkom časovom slede ukoristili kus čiernej gumy a odpálili ho až do blízkosti gólmana Svendsena.
     
    37:10
    Zakončenie na oboch stranách pomyselnej barikády. Jorgen Karterud si nenašteloval v ľavom kruhu dobre mieridlá a minul prednú tyč, vzápätí Sven Ziegler z medzikružia pri vlastnom oslabení vyprášil Svendsenove betóny.
     
    37:50
    Hra má teraz rýchly spád. Nemci už sú zrejme z najhoršieho vonku, ale kvôli zbytočnému vylúčeniu Lukasa Lauba už nabrali najtesnejšie manko.
     
    38:40
    Vidíme teraz bojovný hokej. Puk sa rýchlo sťahuje po ľadovej ploche od jednej bránky k druhej, ale na ihrisku dominujú obe obrany.
     
    39:30
    Andreas Klavestad vypálil z ľavej strany do Cüpperových betónov, po čom onedlho strieľal do rovnakej časti výstroja nemeckej opory medzi žrďami aj Endre Medby z druhej strany útočného pásma.
     
    39:55
    Magnus Fischer (NOR) obdržal od rozhodcov dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť vyšla oveľa lepšie Nórom, ktorí nielenže dokázali vyrovnať, ale po hlúpom vylúčení Lukasa Lauba, ktorý dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu, sa ujali tesného vedenia. Do streleckej listiny sa zapísali Simen Nielsen a Tim Robin Johnsgard. Pred záverečným dejstvom, ktoré začne približne o 17:39, vedú Škandinávci nad Nemeckom 3:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Nórsko ukoristil puk a ihneď sa oslobodilo. Fanúšikovia to kvitujú pokrikom "Norge!"
     
    41:00
    Nemci si vynútili veľký tlak. Z ľavej strany tvrdo pálil Janik Möser, ale len do Svendsenových betónov. Severania vzápätí dokázali vyhodiť.
     
    41:30
    Dominik Tiffels nič zložitého nevymýšľal a tvrdo vystrelil z priestoru pravého kruhu. Gólman Svendsen mal dobrý výhľad a puk na dvakrát ukryl pod výstrojou.
     
    42:10
    Nóri sú v plnom počte a ihneď začínajú mať útočné chúťky. Zatiaľ sa im ale nedarí cez obranu zakončiť.
     
    42:40
    Strelecké príležitosti na oboch stranách. Frederik Tiffels sa oprel do puku na pravej strane a vyprášil pri prednej tyčke Svendsenove betóny, na druhej strane pálil z medzikružia v páde po protiútoku do Cüpperových betónov rozbehnutý Martin Ronnild.
     
    43:30
    Hrá sa dlho bez prerušenia. Puk sa sťahuje z jedného konca ľadovej plochy na druhý, šance ale nesledujeme, gólmani sa do hry zapájajú minimálne.
     
    44:15
    Nemci sa usadili v útočnom pásme a vyprodukovali strelu z ľavého kruhu, ktorej ale chýbala väčšia presnosť. Puk preletel len vedľa vzdialenejšej tyčky.
     
    45:00
    Teraz už sú to severania, kto ťahá za dlhší koniec pomyselného povrazu a Nemci sú zatlačení hlboko do defenzívy.
     
    45:38
    Christoffer Rasch si zrovnal puk na palicu, obišiel protihráča a z medzikružia vypálil, Jeho rana bola zrazená tesne vedľa ľavej Cüpperovej tyčky.
     
    46:25
    Nemecko dalo gól!
    K veľkej radosti nemeckých fanúšikov v Malmö Isstadion znova platí nerozhodný stav! Nóri sa dostali pod obrovský tlak, pri ktorom sa puk odrazil k Markusovi EISENSCHMIDOVI, ktorý si dokonale vynahradil to, že schytal nepríjemnú ranu pukom v 2. tretine, a peknou strelou zápästím trafil priestor pri pravej Svendsenovej tyči! Asistencie: Patrick Klopper.
     
    46:50
    Škandinávci sa pokúsili o rýchlu odpoveď, lenže čierne orlice si dali v zadných radoch pozor a zakončenie z priaznivejšieho palebného priestoru je nedopustili.
     
    47:41
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je studená sprcha pre biele medvede z Nórska, Nemci bleskovo otáčajú nepriaznivý vývoj zápasu! Ich fanúšikov rozjasal LEON DRAISAITL, ktorému sa v dnešnom zápase veľmi darí, keď svoju druhú trefu vsietil tak, že si nakorčuľoval medzi kruhy a z náprahu udrel do puku, ktorý doplachtil až do ľavého horného rohu brány Joachima Svendsena! Bez asistencie.
     
    48:43
    Nemecko je pri chuti, gólman Svendsen vychytal ďalšieho protihráča, ktorý na neho uháňal úplne sám, keď sa nenechal nachytať medzi svoje betóny. Vzápätí dostal dvojminútový trest Tallak Lyngseth (NOR) za sekanie.
     
    49:26
    A znovu sa červenobieli oslobodili dlhým vyhodením cez celé ihrisko.
     
    49:55
    Nemci sa v početnej prevahe trápia. Vôbec sa im nedarí získať puk na dlhšiu dobu do svojej moci a nasťahovať sa s ním na dostrel gólmana Svendsena. Nórsko sa veľmi dobre bráni.
     
    50:23
    Teraz z toho mohol byť ale gól! Nepríjemnú jedovku vyslal z medzikružia Sven Ziegler, ktorého ranu do horného rohu vytesnil lapačkou nad brvno fantastickým zákrokom gólman Svendsen. Martin Ronnild (NOR) zbytočne fauloval v útočnom pásme a dostal 2 minúty za držanie protihráča.
     
    51:04
    Nórsko odrazilo útočný výpad súpera a rýchlo vyhodilo.
     
    51:28
    Nemecko už kombinuje v presilovkovom postavení. Ostrú ranu vyslal jeden z hráčov od modrej čiary, ale gólman Svendsen si poradil svojimi betónmi.
     
    52:35
    Nórsko prečkalo veľmi ťažké chvíle, za čo môže vďačiť predovšetkým gólmanovi Svendsenovi, ktorý udržal svoj ​​tím nad vodou. Teraz už sa musia brániť Nemci.
     
    53:30
    Výborne gólman Cüpper! Zabránil istej pohrome, keď zlikvidoval svojimi betónmi rany Jorgena Karteruda a Andreasa Klavestada z bezprostrednej blízkosti!
     
    54:00
    Nemci sa sústreďujú predovšetkým na starostlivú defenzívu. Nechcú sa dopustiť zbytočnej chyby, po ktorej by mohol ich severský súper znovu vyrovnať.
     
    54:55
    Červená ofenzívna lavína Nórov už je v útočnom pásme, kde si kombináciou robí priestor pre ohrozenie gólmana Marvina Cüppera. Zatiaľ bez úspechu.
     
    55:25
    Nemeckí mladíci majú puk na svojich paliciach, ale teraz sa trápia s rozohrávkou, ktorú im nórski útočníci neúnavne napadajú.
     
    56:05
    Christoffer Rasch si to neohrozene namieril medzi presilu protihráčov a málom slávil so svojím prienikom úspech. Medzi kruhmi strieľal z pádu do Cüpperových betónov.
     
    57:10
    Hrá sa teraz hore – dole, čo pochopiteľne vyhovuje viac Nemcom, ktorí držia stále tesný náskok.
     
    57:40
    Nóri sympaticky neskladajú zbrane a predvádzajú bojovnosť, ktorá ich zdobí po celý doterajší priebeh turnaja. Z otočky pálil po obkrúžení brány v pravom kruhu Jens Tønjum, ale len do Cüpperovho náručia.
     
    58:17
    Nóri majú mohutný tlak a dráma na Malmö Isstadion vrcholí. Fanúšikom sa to pochopiteľne páči a z tribún sa ozýva potlesk. Magnus Haugen pálil z vrcholu ľavého kruhu, ale jeho strela bola zrazená do ochrannej siete.
     
    59:30
    Asi definitívne mohol o nemeckom víťazstve rozhodnúť Dominik Kahun, ale z pravého kruhu bez prípravy len vyprášil betóny presúvajúceho sa gólmana Svendsena, ktorý udržal puk vo výstroji a udržal chatrné nádeje svojho tímu! Nórsko si berie time-out.
     
    59:46
    Nórsko vyhodilo len na icing a Magnus Haugen dokonale dokumentuje jeho aktuálne psychické rozpoloženie tvrdým úderom do plexiskla. Buly po ľavej ruke gólmana Svendsena.
     
    59:50
    Po súboji v rohu klziska sa opäť prerušuje, Nóri dnes víťazstvo nezaknihujú.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Duel plný zvratov je na konci. Sledovali sme zaujímavé stretnutie, ktoré na ľade Malmö Isstadion ovládli Nemci po výsledku 4:3 a vynútili si rozhodujúci tretí zápas, ktorý v nedeľu 5. januára rozhodne o záchrane v elitnej skupine majstrovstiev sveta dvadsaťročných.
     
    To je odo mňa na dnes všetko, dopísania priatelia. (20:37:30)

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 4. Karterud (Hoff, Soberg), 24. Nielsen (Svendsen, Nilsen), 35. Johnsgard (Tønjum, Lesund) – 6. Ziegler (Kammarer, Wagner), 8. Draisaitl (Kahun), 47. Eisenchmid (Klopper), 48. Draisaitl


    Nórsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.
    Nemecko U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Teffels, Kahun – Tuomie, Laub, Eisenschmid (A) – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Klopper.

    Rozhodca: Antti Boman (FIN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joonas Saha (FIN)