Washington – Carolina 3:4 (po pr.) | Boston – Nashville 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 4:3 (kon.) | St. Louis – LA Kings 5:0 (kon.) | Minnesota – Buffalo 4:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:6 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:1 (kon.) | Arizona – Columbus 0:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 5:1 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Buffalo Sabres
cz Piatok 03.01.2014, 02:10 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Partner:
     
    59:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají krátce před koncem pojistku, i přesto, že puk nekončí v síti. KYLE BRODZIAK totiž vybojoval kotouč a hrozilo, že by s ním dojel až k opuštěné brance Sabres, čemuž se snažil zabránit jeden z hostujících hráčů, který však fauloval a poslal Brodziaka k zemi. Rozhodčí zcela správně přiznal technickou branku. Bez asistence.
     
    59:15
    Hosté to ještě zkusí bez brankáře se šesti hráči v poli!
     
    58:48
    Sabres právě vstřelili branku!
    Velký závar před domácí brankou nakonec končí gólem v Backstromově síti. Foligno ostře pálil mezi kruhy, kotouč se odrazil od Backstroma mezi kruhy, kde se v chumlu hráčů nejlépe zorientoval MATT ELLIS a dorazil puk za záda domácího brankáře! Asistence: Tyler Ennis, Mike Weber.
     
    44:45
    Na ledě se začíná přiostřovat, další potyčka a nyní se bude i vylučovat. Za hrubost inkasují dvě minuty John Scott a Linus Omark (BUF) a Clayton Stoner (MNS). Přesilová hra 5 proti 4 pro domácí mužstvo.
     
    42:09
    Clayton Stoner (MNS) – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    38:43
    Jamie McBain (BUF) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, přesilová hra pro Wild.
     
    36:09
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Parádní večer pro JASONA ZUCKERA, jenž byl před zápasem povolán k týmu z farmy v Iowě! Domácí hráč si stáhl kotouč ze vzduchu ve středním pásmu, po pravé straně se prohnal až k Millerovi a prudkou střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci! Asistence: Nino Niederreiter, Mikael Granlund.
     
    35:17
    Již podruhé dnes zazvonila tyč za Millerem, když se pokusil zakončit švihem Granlund z prostoru mezi kruhy a trefil spojnici břevna a pravé tyče Millerovy svatyně!
     
    32:07
    Domácí hráli v šesti a hosté budou hrát přesilovou hru. Trest odpyká Dany Heatley.
     
    26:31
    Vyloučen Marcus Foligno (BUF) za hrubost, přesilová hra pro domácí tým.
     
    26:19
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Suter založil útok ve středním pásmu, předal puk na modré na Koiva, který vyslal přesný pas napříč pásmem na levou stranu, kam si sjel JASON POMINVILLE, jenž navyšuje vedení Minnesoty již na dvě branky! Asistence: Mikko Koivu, Ryan Suter.
     
    24:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCO SCANDELLA založil útočnou akci ve středním pásmu, na modré si vyměnil puk s Cookem a poté sám z levého kruhu prostřeluje Millera pod vyrážečku! Asistence: Matt Cooke, Justin Fontaine.
     
    23:45
    Veilleux se nejprve pokusil zakončit zleva z ostrého úhlu, Miller vyrazil puk z branku, kde ho opět dojel domácí hráč, který si vyjel před branku Buffala a z otočky trefil její tyč!
     
    Po siréně oznamující konec první třetiny se ještě za domácí brankou strhla menší mela, po které jsou na dvě minuty za hrubost vyloučeni Matt Moulson (BUF) a Nate Prosser (MNS), začátek druhé periody tak oba týmy začnou se čtyřmi hráči v poli.
     
    16:30
    Domácím se nepovedlo svou návštěvu obrany Buffala přetavit v branku, další možnost ale budou mít v přesilové hře po faulu Marka Pysyka (BUF).
     
    11:40
    Jako blesk z čistého nebe se hosté málem prosadili, když se na modré napřáhl Ehrhoff a trefil levou tyč domácí branky!
     
    09:47
    Další vyloučení na domácí straně, Ennise v dobré šanci před brankou nedovoleně zastavil Marco Scandella (MNS), dvě minuty za podražení.
     
    06:20
    Tlak hostí ale nakonec vyústil ve faul domácího hráče, vyloučen je Ryan Suter (MNS) za krosček. Hosté si zahrají první přesilovou hru.

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 25. Scandella (Cooke, Fontaine), 27. Pominville (M. Koivu, Suter), 37. Zucker (Niederreiter, Granlund), 60. Brodziak – 59. Ellis (Ennis, Weber)


    Minnesota Wild: Backstrom (Kuemper) – Brodin, Suter (A), Spurgeon, Scandella, Prosser, Stoner – Pominville (A), Koivu M. (C), Heatley – Zucker, Granlund, Niederreiter – Fontaine, Coyle, Cooke – Mitchell, Brodziak, Veilleux.
    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Myers (A), Sulzer, Ehrhoff (A), Pysyk, Weber, McBain – Girgensons, Ennis, Moulson – Stafford, Flynn, Ott (C) – Omark, Larsson, Foligno – Scott, Ellis, D'Agostini.

    Rozhodca: Burchell, Lee – Henderson, Brisebois

    Diváci: 18.229