Martin – Trenčín 1:3 (kon.) | Nitra – Piešťany 3:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (kon.)
B. Bystrica – Žilina 4:0 (kon.) | Košice – Skalica 3:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HKM Zvolen
Piatok 03.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Popradčania majú tento zápas už pevne vo svojich rukách. Zahrajú si aj presilovú hru, keď si na dve minúty za podrazenie odchádza sadnúť Štumpf.
     
    56:08
    V hre štyroch na štyroch sa do skvelej gólovej šance na ľavej strane dostal Lapšanský, ktorý tvrdo vystrelil, no gólman Šimko jeho delovku zachytil reflexívne vo svojej lapačke!
     
    55:47
    Atmosféra pred zvolenskou bránou sa začína poriadne znervózňovať. Do menšej potýčky sa zapojili hráči Podkonický – Ťavoda a Belluš – Paukovček. Napokon vidíme vylúčenie dvoch z nich – Belluš a Ťavoda si odpykajú po dve minúty za hrubosť.
     
    53:11
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť Podkonický, ktorý pri trestných laviciach nekompromisne zrámoval Jáchyma. Ten sa však po chvíli pozviechal.
     
    53:02
    Popradský brankár Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď dokázal delovku z pravej strany od Škvaridla zblokovať do bezpečia svojimi dobre osadenými betónmi!
     
    51:44
    Takáč nekompromisne pálil z medzikružia, no gólmanovi Šimkovi puk len vypadol z jeho výstroje. Následne sa k dorážke dostal Paločko, no ten bol zblokovaný a jeho projektil skončil len tesne nad zvolenskou bránou.
     
    46:58
    Popradčania sa v oslabení dostali do fantastickej gólovej šance, keď z pravej strany tvrdo pálil Takáč, následne sa do zakončenia z dorážky dostal Paločko, ktorého však na hranici faulu odstavil Bortňák.
     
    46:12
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa v úvode presilovej hry o dvoch mužov dokázali dotiahnuť na rozdiel jedného gólu od svojich súperov. Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Juraška sa k puku na hranici pravého kruhu dostal PETER HRAŠKO, ktorý svojou delovkou pod hornú žŕdku popradskej brány prekvapil gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Michal Juraško a Kamil Brabenec.
     
    45:54
    Zvolenčania si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za nekompromisné vrazenie na Pokoviča odchádza sadnúť Radoslav Suchý.
     
    45:19
    Na rad prichádza presilová hra pre Zvolen. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Peter Gápa.
     
    44:00
    Zvolen dal gól!
    Popradčania po treťom vsietenom góle mierne poľavili vo svojej defenzívnej činnosti a inkasujú. ĽUBOR ZUZIN sa dostal k puku za ľavým kruhom, následne napriahol svoju hokejku smerom na gólmana Sidora, ktorý bol dobre clonený Štumpfom a napokon inkasoval. Bez asistencií.
     
    43:28
    Poprad dal gól!
    Popradský ofenzívny tlak vyústil do ďalšieho skvelého kombinačného gólu! Po parádnej prihrávke spoza zvolenskej brány od Sýkoru sa k puku pred gólmanom Šimkom dostal nebránený JURIS STALS, ktorý z prvej svojim prekným švihom rozvlnil sieť vo zvolenskej bráne. Asistenciu si pripisuje Tomáš Sýkora.
     
    39:02
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa musia stále brániť. Tentokrát sa po skvelej prihrávke spoza popradskej brány od Muchu dostal k zakončeniu Bortňák, no jeho projektil skončil len v Sidorovej lapačke, ktorá bola vytiahnutá v poslednej chvíli!
     
    36:56
    Presilová hra pre Zvolenčanov je tu. Peter Gápa – dve minúty za hákovanie.
     
    36:56
    Zvolenčania sa dostali do skvelej gólovej šance počas avízovaného vylúčenia! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Brabenca nekompromisne pálil Podkonický, no jeho delovka napokon skončila len v moci skvele presunutého Sidora!
     
    30:53
    Na druhej strane si skvelý zákrok pripísal aj gólman Sidor, ktorý po nekompromisnej delovke z pravej strany od Podkonického po peknej prihrávke od Štumpfa vytiahol skvelý lapačkový semafór!
     
    30:29
    Tomáš Sýkora predviedol svoje korčuliarske a palicové zručnosti na ľavom krídle, keď sa zbavil dvojice zvolenských obrancov a následne tvrdo zakončoval, no gólman Šimko bol v strehu a puk zblokoval svojou ľavou rukou mimo svojej brány.
     
    29:25
    Po skvelej prihrávke spoza popradskej brány od Bortňáka sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Mančák, no jeho delovka napokon skončila len v moci pozorného Sidora, ktorý zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    28:56
    Do skvelej gólovej šance na ľavom krídle sa tentokrát dostal Marek Nagy, ktorý bol úplne nebránený, no gólman Šimko skvele vykorčuľoval a puk Nagyovi svojou hokejkou vypichol z hokejky!
     
    28:15
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a tentokrát sa do skvelej gólovej šance dostal Takáč, ktorý tvrdo pálil z ľavej strany, následne sa k odrazenému puku mohol dostať Paločko, no puk mu len tesne minul jeho nastavenú čepeľ!
     
    27:31
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa v hre štyroch na štyroch dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke z pravej strany Stalsa sa k puku v medzikruží dostal ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý sa zbavil zvolenského obrancu a svojou peknou delovkou umiestnil strelu popod Šimkov ľavý betón. Asistenciu si pripisuje Juris Stals.
     
    27:17
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Suchého sa k puku na pravom kruhu dostal Lapšanský, no napokon nepálil z prvej, keďže puk mu preskočil hokejku.
     
    26:07
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Mlynarovič predviedol pred zvolenskou bránou zbytočné nedovolené bránenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Sidorovou bránou.
     
    23:33
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Poprad. Na dve plus dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou na Kuraliho odchádza sadnúť Ľubor Zuzin.
     
    22:18
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Daniel Brejčák, ktorý v obrannom pásme tvrdo fauloval Juríka.
     
    18:55
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa v úvode päťminútovej presilovej hry po vylúčení Petra Zuzina dostávajú do vedenia už po 11 sekundách! Po vyhratom vhadzovaní od Mlynaroviča sa k puku na ľavom krídle dostal Kurali, ktorý tvrdo pálil a pred gólmanom Šimkom puk ešte nechytateľne stečoval MATÚŠ PALOČKO! Asistencie si pripisujú hráči Mário Kurali a Samuel Mlynarovič.
     
    18:44
    Po ostrej konfrontácii hlavného rozhodcu Milana Nováka so zvolenským trénerom Júliusom Šuplerom sa bude vylučovať! Zvolenský útočník Peter Zuzin obdržal trest päť minút plus do konca zápasu za napadnutie!
     
    18:44
    Popradský útočník Marek Nagy ostal ležať na ľade napravo od zvolenskej brány po nekompromisnom zložení k ľadu v znení hosťujúceho Petra Zuzina, ktorý ho pravdepodobne trafil lakťom do hlavy. Napokon sa však spomínaný popradský útočník pozviechal.
     
    13:33
    Sýkora potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne dobrou prihrávkou našiel Paukovčeka, no ten z ľavej strany svojou strelou nedokázal nájsť recept na pozorného gólmana Šimka, ktorý sa stihol presunúť aj tentokrát.
     
    11:50
    Po fantasticky načasovanej prihrávke z ľavej strany od Paločka sa k puku na pravom krídle dostal Nagy, ktorý nekompromisne pálil, no len veľmi tesne minul priestor zvolenskej brány.
     
    07:13
    Po ďalšej parádnej prihrávke z pravej strany od Sýkoru sa do peknej gólovej šance dostal Stals, no ani ten si nedokázal poradiť s gólmanom Šimkom, ktorý tentokrát vytiahol puk svojim ľavým betónom z bránkovej čiary!
     
    06:44
    Gólman Šimko si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po parádnej prihrávke z ľavej strany od Stalsa z centrálnej časti zakončoval Lapšanský, ktorý svojim krásnym švihom napokon nedokázal prekonať Šimkove betóny.
     
    03:15
    Adam Lapšanský sa mohol dostať do skvelej gólovej šance, keď naňho pretlačil puk Sýkora, no spomínaný popradský útočník sa napokon nedokázal pretlačiť s pukom cez Pichnarčíkovu hokejku.

    Góly a asistencie: 19. Paločko (Kurali, Mlynarovič), 28. Lapšanský (Stals), 44. Stals (Sýkora) – 44. Ľ. Zuzin, 47. Hraško (Juraško, Brabenec)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Fabian ("C"), Kurali, Makovský, Gaborčík, Jáchym – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, M. Nagy – Drábek, Mlynarovič, Štrauch – Gápa, Paukovček, Belluš.
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Juraško ("C"), Hraško, Pichnarčík, Mucha, Ťavoda, Pospíšil, Štumpf – Podkonický, Brabenec ("A"), P. Zuzin – Škvaridlo, Jurík ("A"), Ľ. Zuzin – Síkela, Bortňák, Mančák – Čanky, Fekiač, Ďaloga

    Rozhodca: Milan Novák – Rastislav Gajan, Lukáš Kacej

    Diváci: 1748