Omsk – Riga 5:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Lev 1:4 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 2:5 (kon.)
Jekaterinburg – HC Slovan 8:1 (kon.) | D. Moskva – Chabarovsk 5:4 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 4:3 (2:1 po s.n.)
Novgorod – Novokuzneck 5:0 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 5:1 (kon.) | Petrohrad – Nižnekamsk 2:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Doneck – Ufa 4:2 (kon.) | Záhreb – Čeljabinsk 4:5 (4:5 po s.n.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Metallurg Novokuzneck
Nedeľa 24.11.2013, 14:00 • Nagorny complex, Nižnij Novgorod (Rusko) • KHL
Partner:
     
    59:15
    Domáci Potapov sa dostal do skvelej gólovej šance v oslabení, no jeho nedôrazné bekhendové zakončenie napokon minulo priestor novokuzneckej brány.
     
    57:32
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci obranca Valentenko.
     
    56:01
    Domáce Torpedo si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ansel Galimov.
     
    55:31
    Hosťujúci Vyglazov ostal ležať na ľade v strednom pásme, no následne sa vylučovať nebude. Hlavní rozhodcovia ohodnotili tento zákrok domáceho Paršina ako čistý.
     
    51:57
    Hosťujúci Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie gólmana Sorokina odchádza sadnúť domáci Krasnoslobodcev.
     
    49:37
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Torpedo nenechalo na seba dlho čakať ani v tretej tretine a skóruje už svoj piaty gól v dnešnom zápase! K odrazenému puku na pravom kruhu sa dostal VLADIMIR GALUZIN, ktorý svojou delovkou umiestnil puk nechytateľne k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Bez asistencií.
     
    48:53
    Galimov nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Gelašvili potvrdil svoje kvality aj tentokrát, keď puk vo svojom páde vyrazil do bezpečia svojimi betónmi!
     
    42:27
    Sorokin si na svoje konto pripísal fantastické zákroky, keď najskôr zneškodnil delovku od Salminena a následne aj dorážku od Chomitskeho z pravej strany. Domáci Chomitsky si však nepočínal čisto a odchádza si sadnúť na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:37
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Achmetov.
     
    39:44
    Na rad prichádza presilová hra pre Novokuzneck. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Potapov.
     
    36:05
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Aj vystriedaný gólman Sorokin napokon inkasoval! Po peknej krátkej prihrávke od Potapova sa k puku na hranici ľavého kruhu dostal Denisov, ktorý dlho neváhal a skvelou prihrávkou našiel SAKARIHO SALMINENA. Ten už bez problémov trafil odkrytú bránu Novokuznecka. Asistencie si pripisujú hráči Vladimir Denisov a Maxim Potapov.
     
    35:06
    Do brány Novokuznecka nastupuje namiesto Ložkina oddýchnutý gólman Sorokin!
     
    35:05
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Domáci sa dostávajú do trojgólového vedenia! Po parádnej prihrávke z ľavého kruhu od Kuljomina sa k puku v medzikruží dostal SERGEJ BERNATSKY, ktorý svojou delovkou medzi betóny nedal gólmanovi Ložkinovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Vadim Krasnoslobodcev a Vjačeslav Kuljomin.
     
    33:56
    Ložkin opäť skvele zasiahol! Tentokrát po skvelej prihrávke od Valentenka zneškodnil delovku z ľavej strany od aktívneho Chomitskeho!
     
    32:13
    Torpedo si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Garejev.
     
    31:35
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Chomitsky, ktorý mohol prihrávať v prečíslení, no napokon sa rozhodol strieľať, čo sa mu stalo osudným. Gólman Ložkin svojou výstrojou opäť skvele zapracoval a pukm zblokoval na ochrannú sieť!
     
    29:35
    Torpedo si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť hosťujúci Černov.
     
    21:34
    Pri domácej bráne sme mohli vidieť poriadnu potýčku, ktorú zinscenoval domáci Valentenko. Ten tvrdo napadol a následne sa pustil do bitky s Mäntyläom. Valentenko si za túto zbytočnosť odpyká trest dve + dve minúty za hrubosť.
     
    17:42
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia po obrovskom zaváhaní v novokuzneckej defenzíve! Po parádnej prienikovej prihrávke od Salminena sa k puku dostal DENIS PARŠIN, ktorý prekorčuľoval všetkých svojich súperov a puk umiestnil nechytateľne k pravej žŕdke hosťujúcej brány. Asistencie si pripisujú hráči Sakari Salminen a Jarkko Immonen.
     
    15:43
    Domáci Kuljomin sa v oslabení dostal do samostatného úniku smerom na hosťujúcu bránu, no gólman Ložkin bol v strehu a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia!
     
    14:59
    Novokuzneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť domáci Hietanen.
     
    10:24
    Na rad prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť domáci Denisov a na dve minúty za nedovolené bránenie hosťujúci Galimov.
     
    07:34
    Na oboch stranách sme mohli vidieť dva skvelé zákroky gólmanov! Najskôr sa vyznamenal hosťujúci Ložkin, ktorý zblokoval do bezpečia delovku od Denisova z medzikružia a následne domáci Gelašvili zastavil únik a následné zakončenie Galimova z pravej strany!
     
    05:24
    Gólman Ložkin si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď svojimi betónmi zblokoval do bezpečia delovku od Chomitskeho z tesnej blízkosti. Následne z ľavej strany tvrdo pálil aj Salminen, no gólman Ložkin odolal aj tentokrát!
     
    04:30
    Torpedo si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť hosťujúci Kuklev.
     
    00:22
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Hokejisti domáceho Torpeda sa hneď v úvodnej minúte dnešného zápasu dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Paršina sa k puku na ľavom kruhu dostal SAKARI SALMINEN, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Ložkina. Asistencie si pripisujú hráči Denis Paršina a Jarkko Immonen.

    Góly a asistencie: 1. Salminen (Paršin, Immonen), 18. Paršin (Salminen, Immonen), 36. Bernatsky (Krasnoslobodcev, Kuljomin), 37. Salminen (Denisov, Potapov), 50. Galuzin


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Hietanen, Bernatsky, Valentenko, Chomitsky, Grigorjev, V. Denisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Hodgman, Sčastlivy – Galuzin, Krasnoslobodcev, Kuljomin – Žarkov, Potapov, Iljin – Sentjurin.
    Metallurg Novokuzneck: Ložkin (36. Sorokin)– Giroux, Martynov, Mäntylä, Černov, Arzamascev, Kuklev, Kanarsky, Kapotov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Garejev, Kartajev, Kosourov – Kurepanov, Vyglazov, Mitrjakov – Valuisky, Jemelin, Lapenkov.

    Rozhodca: Rafael Kadyrov, Alexej Ravodin – Dmitrij Goljak, Dmitrij Golovljov