Slovensko U17 – Honduras U17 2:2 (kon.)
koniec
Slovensko U17
2:2 (0:1)
Honduras U17
Nedeľa 20.10.2013, 15:00Majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského športu, vítame vás pri sledovaní zápasu futbalových majstrovstiev sveta hráčov do 17 rokov. Výber našich mladíkov v tejto kategórii sa dnes predstaví proti rovesníkom z Hondurasu a vám zo stretnutia vďaka priamemu textovému prenosu webu Onlajny.eu určite neunikne nič podstatné. Ešte pred úvodným výkopom si pripomeňme pár faktov, ktoré nás uvedú do situácie.

    Majstrovstvá sveta hráčov do 17 rokov sa tentokrát odohrávajú v Spojených arabských emirátoch. Organizátori zvolili za hracie mestá Abú Zabí, Ras Al Khaimah, Fujairah, Sharjah, Dubaj a Al Ain. Celkovo bojuje o triumf 24 mužstiev mladých futbalistov, pričom titul z roku 2011 obhajujú Mexičania. Tímy rozdelil žreb celkovo do šiestich skupín po štyroch účastníkov, ktorí si vzájomne zmerajú sily systémom každý s každým. Po odohratí všetkých stretnutí základnej skupiny prvé dva celky každej tabuľky a štyri najlepšie mužstvá z tretích priečok postúpia do osemfinálovej časti turnaja, kde sa však už bude hrať iba na jedno víťazstvo, čím sa turnaj postupne dostane až do samotného finále.

    Slovenskí futbalisti sa na šampionát prebojovali po domácom finálovom turnaji ME, na ktorom postúpili do semifinále. Ide o vôbec prvú účasť "sedemnástky" v samostatne ére na takomto šampionáte! V Abú Zabí hrajú mladá Slováci v skupine A, pričom stretnutie s Brazíliou už majú naši reprezentanti za sebou. S jedným z najväčších favoritov na turnaj prehrali 1:6, ale my veríme, že to bola ich nováčikovská daň na podujatí takýchto rozmerov a od dnes sa naladia už iba na víťaznú vlnu. Po dnešnom dueli s Hondurasom čaká chalanov pod vedením kouča Ladislava Pecka ešte jeden duel základnej skupiny – odohrajú ho s výberom Spojených arabských emirátov a, samozrejme, ho budete môcť takisto sledovať na Onlajny.eu.


    Nominácia slovenskej reprezentácie:

    Brankári: Martin Junas (Senica), Juraj Semanko (Slovácko/ČR), Marek Rodák (Fulham/Angl.)
    Obrancovia: Denis Vavro, Andrej Kadlec (obaja Žilina), Michal Vodecký, Šimon Kupec (obaja Banská Bystrica), Michal Sipľak (Slovan Bratislava), Attila Varga (Juventus/Tal.)
    Stredopoliari: Martin Slaninka, Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík (všetci Žilina), Jakub Grič (Michalovce), Filip Lesniak (Tottenham/Angl.), Jakub Hromada (Juventus/Tal.), Marek Rajník, Juraj Chvátal (obaja Senica), Nikolas Špalek (Nitra)
    Útočníci: Tomáš Vestenický (Nitra), Matej Lovás (Ružomberok), Lukáš Haraslín (Parma/Tal.)


    photo: © Slovenský futbalový zväz


    Mladíci z Hondurasu dosiahli na kvalifikačnom turnaji CONCACAF v Paname 4. miesto. Na svetovom šampionáte sa v A-skupine už stretli s výberom Spojených arabských emirátov, ktoré zdolali tesne 2:1 a po dnešnom vzájomnom súboji ešte čaká na zverencov trénera Valladeresa duel so silnou Brazíliou. Mladí futbalisti z tejto krajiny sú postrachom súperov najmä pre bleskové protiútoky, ktorými už neraz rozhodli dôležité stretnutia.

    Stretnutie sa odohrá v Abú Zabí, čo je normovaný slovenský názov pre mesto Abú Dhabí. Jedná sa o hlavné mesto Spojených arabských emirátov s takmer 3 miliónmi obyvateľov. Významné je najmä pre svoje medzinárodné letisko. Abú Zabí v preklade znamená "otec gazely", veľkomesto môžete poznať aj ako kvetinové mesto, pretože sa na obrovských plochách rozprestiera zeleň a kvetiny, ktoré sú doplnené fontánami.


    photo: © unitedinternationalpress

    Chalani budú hrať na štadióne Mohammed Bin Zayed Stadium. Tento svätostánok je rovnaký ako celé mesto, v ktorom sa nachádza – veľkolepý a luxusný. Využíva sa najmä na futbal a kriket, ale označovaný je ako viacúčelový. Svoje domáce futbalové zápasy na ňom hráva Al Jazira Club. Pôvodná kapacita bola "iba" 15 000, no v súčasnosti prebieha rekonštrukcia, po ktorej pojme až neuveriteľných 60 000 divákov, ktorí budú mať k dispozícii, samozrejme, absolútny komfort pri sledovaní duelu.


    photo: © JBotega

    Toto stretnutie je aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie sú pri vypisovaní kurzov opatrné, no mierne naklonené na stranu víťazstva slovenských reprezentantov. Na našu výhru vypísali kurz 2,3, na víťazstvo Hondurasu 2,75 a ak si myslíte, že stretnutie sa po 90 minútach skončí nerozhodne, určite využite ponuku bookmakerov, ktorá sa pohybuje približne okolo čísla 3,2.
     
    -10
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U17: Junas – Vavro, Kupec, Varga, Vodecký, Lesniak, Grič, Haraslín, Hromada (C), Vestenický, Špalek

    Honduras U17: C. Hernández – Santes, Romero, K Hernández, García, Alegría, Borjas, Flores, Medina, Velásquez, Elis

    Rozhodca: Abdou (QAT) – Al Marri (QAT), Marad (KUW).


    Na lavičkách budú pripravení:

    Slovensko U17: Rodák, Semanko – Rajník, Slaninka, Lovás, Káčer, Čmelík, Sipľak, Kadlec, Chvátal

    Honduras U17: Cabrera, Laines – Álvares, A. Hernández, Palacios, Fiallos, Ramos, Bodden, Arita, López
     
    -6
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    -5
    Nasledujú hymny oboch krajiín. Najskôr hymna Slovenska, potom Hondurasu.
     
    -3
    Zvuky štátnych hymien dozneli, stretnutie sa o malý moment začne.
     
    -2
    Naši futbalisti budú hrať v modrých dresoch, ich súper v bielej kombinácii. Zverencom trénera Pecka držíme doma na Slovensku všetky palce. Chalani, ukážte svetu, že ste prišli bojovať za farby našej krajiny!
     
    -1
    Na trávniku je už všetko pripravené na úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali slovenskí futbalisti.
     
    1
    Slováci v snahe o reparát po prehre s Brazíliou hneď v úvode nakopli loptu na útočnú polovicu, ale tam sa im ju dobehnúť nepodarilo.
     
    2
    Honduras sa rýchlo presunul na útočnú polovicu a získal autové vhadzovanie. Loptu spoza postrannej čiary hodil kapitán Santos až do šestnástky, ale tam dobre zasiahla iba naša defenzíva.
     
    3
    Hromada získal loptu v strede ihriska, posunul ju na pravú stranu Špalekovi a ten získal rohový kop.
     
    3
    Lesniakovi štandardka príliš nevyšla. Zahral ju k bližšej žrdi a tam Honduras zahral iba na ďalší roh.
     
    4
    Tentokrát už Lesniacky zahral loptu na zadnú tyč, kde ju veľmi umne hlavičkoval Varga a snažil sa posunúť ju na kolegu z obrany Vavra, ale k nemu sa už nedostala. Včas zasiahli mladíci z Hondurasu.
     
    5
    Velásquez sa snažil predrať smerom na Junasovu bránu, ale do súboja s obrancom Vavrom doslova vletel a obaja skončili na zemi. Denis sa síce snažil, ale žltú kartu nevybojoval.
     
    6
    Naši futbalisti majú loptu na kopačkách, ale iba na vlastnej obrannej polovici. Nikam sa neponáhľajú, Vavro radšej pomaly, ale s istotou rozohráva.
     
    7
    Postupnou sériou prihrávok sme sa dostali až pred Hernándeza. Haraslín pálil z vnútra šestnástky, ale trafil iba súperovho obrancu stojaceho pred ním. Ak by lopta letela až za tohto hráča, gólman s ňou mohol mať veľké problémy.
     
    8
    Hostia za pomoci vlastného brankára rozohrali až na opačnú polovicu, kde ale loptu nedobehli.
     
    9
    Lesniak vysúval Vodeckého, ale pred ním hráči Hondurasu skopli iba na rohový kop.
     
    9
    Ani tretí kop od rohovej zástavky úspešný nebol. Honduras loptu zmiernil ešte pred príletom do šestnástky a tak s ňou brankár nemal vážnejší problém.
     
    10
    Na zemi ostal ležať náš kapitán Jakub Hromada, no našťastie to nebude nič vážne a po krátkom prerušení sa môže pokračovať v hre.
     
    11
    Hráči v bielych dresoch sa usadili na našej polovici. Velásquez vysokú loptu posielal pred šestnástku, ale tam sa ju jeho spoluhráčom už nepodarilo vybojovať.
     
    12
    Hondurasania si nerozumeli pri rozohrávke a loptu získali Slováci. V šestnástke Vestenický priťukol Hromadovi, ale ten nebol dostatočne dôrazný na to, aby Hernándeza v dobrej pozícii prekvapil.
     
    13
    Na opačnej strane vzápätí rýchly protiútok súpera. Velásquez posúval loptu do šestnástky, ale tam si v snahe o jej spracovanie Garcia pomohol rukou.
     
    14
    Mladí Slováci sa naďalej musia brániť, ich súper sa s loptou usadil pred Junasom.
     
    15
    Flores sa dostal do streleckej pozície spoza Vavra,a le bol veľmi nepresný a lopta skončila iba niekoľko metrov nad brvnom Junasovej brány.
     
    16
    Slovensko vybojovalo ďalší rohový kop. Špalek po Gričovom pase naznačoval center, no napokon z toho bola nebezpečná strela, ktorú gólman iba vyráža.
     
    17
    Lopta letela do šestnástky a k hlavičke sa dostal Grič, ale Hernández s týmto zakončením nemohol mať problém.
     
    18
    Hondurasania sa presunuli na útočnú polovicu a po sérii prihrávok tesne spoza šestnástky vypálil Alegría, no lopta letela vysoko nad bránu.
     
    19
    Slovensko bude zahrávať už piaty rohový kop.
     
    20
    Lesniak tentokrát loptu zahrával do stredu šestnástky, ale tam najvyššie vyskočil iba gólman súpera a s loptou si poradil.
     
    21
    Honduras dal gól!
    Mladíci súpera sa rýchlo presunuli na opačnú polovicu trávnika, ale tam zlyhala slovenská defenzíva. Priveľa priestoru dostal Elis, ktorý vypálil na bránu, ale jeho strelu Junas ešte vyrazil. Následne si k lopte dobehol REMBRANDT FLORES a poľahky ju dokopol do prázdnej siete.
     
    22
    Tak toto je poriadne studená sprcha pre slovenský tím. Súper sa z prvej vážnejšej šance dokázal presadiť a zverenci trénera Pecka teraz majú čo robiť, aby sa im podarilo vyrovnať.
     
    23
    Slovensko získalo rohový kop s poradovým číslom 6.
     
    24
    Ani z tejto štandardky presný zásah nevzišiel. Proti boli všetci hráči v bielom.
     
    25
    Junas si počínal suverénne. V dostatočnom predstihu vybehol a nedal súperovi šancu na zakončenie.
     
    26
    Budeme zahrávať siedmy rohový kop.
     
    26
    Po štandardke zakončoval Varga, ale gólman Hernández vyboxoval iba na ďalší rohový kop.
     
    27
    Lopta letela do šestnástky, ale nebezpečenstvo z toho nevzniklo. Naopak, hráči sa vzápätí rozbehli na opačnú polovicu trávnika, kde ale našťastie Honduras s loptou na kopačkách v šestnástke faul nevybojoval.
     
    28
    Rohový kop s poradovým číslom 9, ale opäť raz lopta skončila iba v rukaviciach brankára Hernándeza. Ten si počína úplne suverénne a dnes bude pre našich ešte veľkým problémom.
     
    29
    Za nami je už takmer polhodina hry a mladým Slovákom sa stále nedarí vypracovať si situáciu, po ktorej by mohli vyrovnať. Rohmi to dnes zrejme nepôjde, po nich sme sa do vážnejšieho zakončenia nedostali.
     
    30
    Velásqez to urobil výborne a z ľavej polovice šestnástky vypálil k bližšej žrdi. Gólman Junas sa takisto nedal zahanbiť a pravú tyč brány si pokryl, ale konštrukcia mu predsa len pomohla. Práve od nej sa odrazila lopta po Velásquezovej strele.
     
    31
    Na trávniku ostala ležať po vzájomnej zrážke dvojica hráčov, ale našťastie to zrejme nebude nič vážne.
     
    32
    Obraz hry sa príliš nemení, Slovensko sa roztiahlo a rado by sa dostalo do zakončenia, ale našim mladíkom sa vôbec nedarí nadlhšie získať loptu.
     
    33
    Velásquez je veľmi technický hráč a opäť sa to pokúšal potvrdiť, ale tentokrát ho k strele naša defenzíva nepustila.
     
    34
    Slováci si na vlastnej obrannej polovici v rozohrávke nerozumeli a loptu získal Hernández. Pokúsil sa ju po zemi poslať z pravej strany do šestnástky, ale tam nemal nikoho zo spoluhráčov.
     
    35
    Hostia nám robia veľké problémy! Elis v šestnástke posúval loptu na Velasquéza, ale ten ju netrafil. Následne ju však ešte získal Medina a vypálil spoza šestnástky, no iba tesne vedľa pravej žrde Junasovej brány.
     
    36
    Na opačnej polovici trávnika sa rozvlnila sieť, ale gól z toho nie je. Hromada síce loptu za čiaru prepálil, ale už bolo neskoro. Postranný rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    37
    Ale Honduras opäť na útočnej polovici. Elisova strela príliš nebezpečná nebola, no súperovi hráči ešte v šestnástke ostali. Nie však nadlho, z nebezpečného priestoru sa vytlačili sami.
     
    38
    Slováci sú v poriadnom útlme a na trávniku nevedia vôbec nič vymyslieť.
     
    39
    Čas pomaly ale isto pribúda a Honduras vie, čo potrebuje hrať. S loptou je náš súper na útočnej polovici a pokúsi sa vystreliť na Junasa.
     
    40
    Slováci získali po menšom priamy kop z väčšej vzdialenosti, ale po nej Hernández nemusel ani zasahovať. Lopta letela mimo priestoru troch žrdí.
     
    41
    Slovensko už tentokrát súpera na útočnú polovicu nepustilo. Ešte v stredovom kruhu Velásquezovi loptu naši chlapci vzali.
     
    42
    Hromada sa v šestnástke pokúšal strieľať cez Santosa, ale lopta na bránu neprešla. Vybojovali sme iba desiaty rohový kop.
     
    43
    Kupec to skúšal od rohovej zástavky prízemným centrom k bližšej žrdi a takto to veru nepôjde.
     
    43
    Ale Slováci v šestnástke ostali! Špalek posúval loptu pred Hernándeza, kde vyskakoval Vestenický, ale pred gólmanom súpera sa presadiť nedokázal.
     
    44
    Prvá žltá karta v stretnutí je adresovaná nášmu Gričovi.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Slováci sa neustále pokúšajú dostať do zakončenia, ale Honduras už s najväčšou pravdepodobnosťou vyrovnávajúci gól do šatne nepripustí.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase zverenci trénera Pecka prehrávajú aj vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta. Inkasovali už v 21. minúte z kopačky Floresa a v zvyšnej časti hry sa márne pokúšali nájsť gólovú odpoveď. Honduras hrá v maximálnej pohode a proti mladíkom z tejto krajiny to maú naši chlapci mimoriadne náročné. My však veríme, že cez prestávku im kouč naordinuje víťaznú zostavu a v druhom polčase uvidíme dokonalý obrat.

    Druhý polčas začne približne o 16:01.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začal výkopom hráčov Hondurasu.
     
    46
    Velásquez bude asi našou nočnou morou. Tento šikovný hráč sa opäť uvoľňoval a postupoval na bránu, ale Vavro si naňho dal pozor a do zakončenia ho nepustil.
     
    47
    Slovensko U17 dalo gól!
    Prvá strela v druhom polčase a je vyrovnané! Špalek natiahol na seba pozornosť troch obrancov, posunul loptu na TOMÁŠA VESTENICKÉHO a ten vonkajším priehlavkom nechytateľne zakončil pod brvno.
     
    48
    Prvá časť obratu je za nami, stav je vyrovnaný. Len tak ďalej chalani!
     
    49
    Haraslín si vzal loptu na kopačku a od stredového kruhu prenikal až pred bránu, lenže v polovici cesty ho súperi zastavili.
     
    50
    Haraslín sa s loptou predsa len následne dostal až na kraj šestnástky na ľavú stranu, ale spoluhráčom ju už posunúť nedokázal. Následne Slováci získali výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti po menšom faule.
     
    51
    Haraslín zahrával štandardku a do šestnástky poslal krásny center, na ktorý vyskakovala hneď dvojica jeho spoluhráčov. Vestenický a Varga sa snažili zo všetkých síl, ale najrýchlejší bol gólman Hernández. Všetci traja po súboji ostali ležať na zemi, ale našťastie to nebude nič vážne.
     
    52
    Slováci sa v druhej časti hry poriadne rozbehli, naďalej ostávajú na útočnej polovici.
     
    53
    Lesniak prešiel s loptou na kopačke až do šestnástkového oblúka, kde ju prenechal kapitánovi Hromadovi, lenže jeho tvrdá rana skončila iba tesne nad brvnom brány Hondurasu.
     
    54
    Druhá žltá karta v stretnutí je určená takisto pre Slovensko. Tentokrát si ju vyslúžil Lesniak.
     
    55
    Na opačnej polovici sa rýchlo vyvinula akcia Hondurasu. Po nej zakončoval kto iný ako Velásquez, ale proti Slovákom nemal žiadnu šancu.
     
    56
    Prvé striedanie stretnutia na strane hostí. Odišiel Borjas, nahradil ho Ramos.
     
    57
    Slovensko U17 dalo gól!
    Slovensko je vo vedení! Kapitán Hromada nádherne vysunul TOMÁŠA VESTENICKÉHO a ten sa dostal do samostatného úniku, po ktorom tvrdo prepálil bezmocného Hernándeza. Pre Tomáša je to dnes už druhý presný zásah.
     
    59
    Pre Slovensko je druhý gól v Hernándezovej sieti veľkou vzpruhou. Na trávniku to teraz máme o čosi ľahšie, ale Slováci stále nepoľavujú.
     
    60
    Honduras sa pomaly ale isto spamätáva zo studenej sprchy, ktorú mu Tomáš Vestenický uštedril. Stále sa však nevie usadiť na útočnej polovici.
     
    61
    Hrá sa rýchly futbal a lopta lieta zo strany na stranu. Ani na jedne polovici však zakončenie nevidíme.
     
    63
    Vestenický si nabiehal dopredu, ale budúca nočná mora hráčov Hondurasu bola včas zastavená dovoleným spôsobom.
     
    64
    Vestenický v šestnástke hľadal spoluhráčov, ale nepodarilo sa mu loptu prepasírovať ani na Hromadu, a ani na Špaleka.
     
    65
    Hra je na malý moment prerušená, na trávniku musí náš lekár pomôcť jednému zo slovenských mladíkov, ktorý pri súboji inkasoval hit, ale našťastie to nebude nič vážne.
     
    66
    Vestenický mal na kopačke hetrik! Tomáš dostal loptu na hranici šestnástky, ale strela mu nanešťastie nesadla a loptu napálil iba do stredu brány, kde bol pozorný Hernández.
     
    67
    Vestenický v šestnástke čakal na pas, ktorý ale Garcia odvrátil na rohový kop.
     
    67
    Haraslínov center smeroval na zadnú tyč a Slováci boli blízko dvojgólového vedenia! Vavro však reagoval priskoro a zbytočne, ak by bol loptu ponechal Vargovi, ten mohol mať otvorený priestor brány priamo pred sebou.
     
    68
    Na opačnej polovici sa Vavrovi nedarilo a stratil loptu, čo na strelu využil Medina, ale mieril iba vysoko nad.
     
    69
    Na trávniku ostal ležať brankár Junas, ktorý po odohratí lopty inkasoval zásah do hlavy, ale nebolo to kopačkou, takže bez väčších problémov bude pokračovať.
     
    70
    Striedanie aj na strane Slovenska. Odišiel kapitán Hromada, nahradil ho Káčer.
     
    70
    Ale strieda aj náš súper. Z trávnika odchádza Flores, nahradí ho Álvares.
     
    71
    Kapitánsku pásku po Hromadovi prebral Haraslín.
     
    72
    Musíme si dávať pozor. Striedajúci Ramos sa dostával do zakončenia, Slováci v poslednej chvíli odkopli iba na prvý roh Hondurasu.
     
    73
    Kop od rohovej zástavky futbalistom Hondurasu vôbec nevyšiel, Junas ani nemusel zasahovať.
     
    74
    Slováci mali k dispozícii štandardku po menšom faule. K lopte sa postavil Káčer, ale nebol dostatočne presný ani dôrazný.
     
    75
    Vestenický mal ďalšiu veľkú šancu! Tesne spoza šestnástky poslal poriadne nebezpečnú strelu a mieril veľmi presne, ale Hernández sa stihol v poslednej chvíli hodiť do dráhy lopty.
     
    76
    Hostia získali po faule štandardku z viac ako 25 metrov, ale kým ho budú môcť kopnúť, rozhodca Abdou musí správne rozostaviť azda všetkých hráčov na trávniku.
     
    77
    Striedajúci Álvares napokon mieril vysoko nad, Junas ani nemusel zasahovať.
     
    78
    Poriadne sme si vydýchli! Junas nepochopiteľne chyboval proti Ramosovmu zakončeniu a loptu kolenami iba vyrazil, pričom sa spomínaný hráč dostal do ďalšieho zakončenia. Našťastie pre nás minul priestor brány.
     
    78
    Ďalšia žltá karta patrí Vargovi, ten si teda proti Emirátom nezahrá, pretože kartový trest dostal už v súboji s Brazíliou.
     
    79
    Slováci si v závere poriadne komplikujú situáciu a Honduras vycítil svoju šancu.
     
    80
    Junas opäť nebol najistejší a nie príliš nebezpečnú strelu iba vyrazil pred seba, ale našťastie sa k zakončeniu už Velásquez nedostal.
     
    81
    Striedanie v tíme Slovenska. Z trávnika odchádza hrdina Vestenický, nahradil ho Chvátal.
     
    82
    Varga poslal loptu dlhým pasom na obrannú polovicu súpera, kde sa k nej dostal nový hráč na trávniku Chvátal, ale nemal komu prihrať.
     
    83
    Káčer si po pravej strane trúfol prebojovať sa až k šestnástke, ale ďaleko nezašiel. Proti brániacemu Álvaresovi sa previnil útočným faulom.
     
    84
    Honduras musí hrať a Slováci to dobre vedia. Ak majú loptu na kopačkách, tak sa ju tam snažia podržať čo najdlhšie. Podobne to teraz urobil aj Špalek, ktorý sa napokon odhodlal aj k strele, ale tá mierila iba do stredu brány, s čím Hernández nemal problém.
     
    85
    Slováci mali k dispozícii priamy kop z väčšej vzdialenosti a Káčer sa ho rozhodol zahrať nakrátko s Lesniakom. Naši futbalisti tak získali ďalšie cenné sekundy.
     
    86
    Haraslín sa predviedol peknou sťahovačkou a pomedzi súperov sa rútil dopredu, no stroskotal na Romerovi.
     
    87
    Obrovská príležitosť pre hostí! Romero z ťažkej pozície centroval do šestnástky, kde si na hlavičku vyskočil nikým nekrytý Elis, ale našťastie pre nás minul priestor brány iba o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    88
    Slováci prešli stredom poľa pomerne jednoducho, no v situácii štyroch proti trom nepochodili a nedostali sa ani len do zakončenia.
     
    89
    Slováci získali loptu na svoje kopačky a sériou prihrávok ju presunuli až na vlastnú polovicu, odkiaľ budú útočnú akciu zakladať odznova.
     
    90
    Lopta na súperovej polovici, Slováci vyslali center na Haraslína, ten však loptu spracovať nedokázal.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty. Chalani, vydržte to!
     
    90+1
    Honduras získal rohový kop.
     
    90+2
    Honduras dal gól!
    Neuveriteľné, náš súper v samom závere stretnutia vyrovnáva. Slováci doplatili na množstvo chýb, po rohovom kope neustrážili priestor pred Junasom, lopta sa dostala k JORGEMU BODDENOVI a ten vyrovnáva na 2:2.
     
    90+3
    Posledné striedanie stretnutia. Odchádza Špalek, nahradí ho Slaninka.
     
    90+4
    Káčer nebezpečne vypálil a gólman Hernández iba vyrazil na rohový kop.
     
    90+5
    Po rohu sme sa nedostali ani len k strele. Veľká škoda, skóre sa už zrejme meniť nebude.
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie je na konci, no so smutným koncom pre našu krajinu. Slovenskí futbalisti po riadnej hracej dobe ešte vyhrávali zásluhou dvoch presných zásahov Tomáša Vestenického, ale následne množstvom vlastných chýb pripustili v nadstavenom čase vyrovnanie a výrazne si tak skomplikovali postup zo základnej skupiny. Nádej však stále žije, zverenci trénera Pecka ale budú musieť v stredu v zápase proti Spojeným arabským emirátom zabrať naplno. Stretnutie samozrejme budete môcť sledovať na našom webe Onlajny.eu.

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa.
    Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (16:57:42)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 47. Vestenický, 57. Vestenický – 21. Flores, 90+2. Bodden

    Karty:   44. Grič (SVK17), 54. Lesniak (SVK17), 78. Varga (SVK17)


    Slovensko U17: Junas – Vavro, Kupec, Varga, Vodecký, Lesniak, Grič, Haraslín, Hromada (C), Vestenický, Špalek
    Náhradníci: Rodák, Semanko – Rajník, Slaninka, Lovás, Káčer, Čmelík, Sipľak, Kadlec, Chvátal

    Honduras U17: C. Hernández – Santos (C), Romero, K Hernández, García, Alegría, Borjas, Flores, Medina, Velásquez, Elis
    Náhradníci: Cabrera, Laines – Álvares, A. Hernández, Palacios, Fiallos, Ramos, Bodden, Arita, López

    Rozhodca: Abdou (QAT) – Al Marri (QAT), Marad (KUW)